Jump to content

HenryV

Leden
 • Posts

  96
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  5

HenryV last won the day on November 16 2021

HenryV had the most liked content!

Algemeen

 • Auto
  e-Niro ExecutiveLine Aurora Black Pearl

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

HenryV's Achievements

Enthusiast

Enthusiast (6/14)

 • Dedicated Rare
 • First Post
 • Collaborator
 • Reacting Well
 • Conversation Starter

Recent Badges

25

Reputation

 1. Sinds de update van november (MY'19) staat de vertraging t.g.v. files en dergelijke niet meer in het navigatiescherm. Ik moet nu 3 of 4 schermen door (afhankelijk of Carplay actief is of niet) om de verkeers informatie te zien. Dit is natuurlijk niet echt veilig. Weet iemand of dit op een simpelere manier kan (en dan bedoel ik niet de navigatie via Carplay gebruiken ).
 2. Hier staan er i.i.g. weer een aantal klaar
 3. Ah, en ik rij een my19 dus geen Kia Connect
 4. Ok, kwestie van perceptie maar ik gebruik het nu 4 maanden en ben er nog steeds niet aan gewend. Hoe geef je dit dan in want ik heb het vandaag nog eens geprobeerd en kan geen adres vinden. Maakt niet uit of ik dan pc hnr of pc, hnr oid gebruik. Alleen als er een poi op dat adres is krijg ik een resultaat
 5. Ik ben het wel met Rokil eens. Bij mijn vorige auto ook nooit problemen gehad omdat de sensoren voor bij lage snelheid inschakelden. Ook mijn dealer waarschuwde voor de nieuwe update, en dan met name het zoeken van adressen. Het was dat ik de nieuwe kaart wilde hebben anders had ik het ook niet gedaan. Het ingeven van een bestemming is een drama en totaal onlogisch.
 6. HenryV

  Navigatie update

  Niet voor MY19. Daar is de laatste update inderdaad november. Zie ook https://update.kia.com/EU/NL/updateNoticeView/382/pop2
 7. Naast het feit dat ik het idee heb dat ik naar een kleuterapp zit te kijken bij Waze i.v.m. de icoontjes vind ik de routebegeleiding niet prettig, en de punten die je noemt irriteerden me inderdaad flink. Verder mis ik info zoals komende afslagen e.d. Ik heb een aantal apps geprobeerd maar kom toch weer terug bij de Kia nav. Met de verouderde kaarten valt het ook wel mee, alle nieuwe wijken hier in de buurt staan er met de laatste update op. Uiteraard is het niet zo actueel als een on-line kaart maar ik kom prima van A naar B.
 8. Ik heb ook een versie met SD en maak eerst een backup hiervan voordat ik de nieuwe sw er op zet, overigens nog nooit problemen mee gehad. De eerdere updates bestonden uit 2 gedeelten, eerst de software en dan de kaarten. Bij deze update is alles is 1 keer.
 9. In dit forum is ook veel informatie te vinden (en het mag in het engels): https://www.bolidenforum.de/forum/kia
 10. EV rijden vergt een andere instelling. Waar je bij ICE tankt als het moet, zal je bij een EV laden als het kan. Dat betekent dus dat ik bij een klant kijk of er in de buurt een laadpaal is, zelfs als de accu nog vol genoeg is om weer thuis te komen. Verder ben ik in de gelukkige omstandigheid dat ik een oprit met een laadpaal heb. Met een bereik van 400+ kilometer kan ik me de meeste tijd redden, en ander ga ik snelladen tot ik weer thuis kan komen. Betekent dus dat ik alleen op dat soort momenten moet wachten, en in de andere gevallen kost me dat geen extra tijd. Ik denk dat dat ook is wat stanley18 bedoelt met minder tijd kwijt zijn met laden dan met tanken.
 11. HenryV

  Led verlichting

  Er zit een knopje links op het dashboard waarmee je de hoogte kunt verstellen. RTM
 12. Ik kan me prima redden met (de laatste versie van) de Kia navigatie. Bij het ingeven van de bestemming krijg je 2 keuzes, snel of kort. Met de nieuwste kaart staan ook alle nieuwe binnenwegen in de buurt die ik zo ken er weer op. Soms krijg je inderdaad een route die handiger zou kunnen maar dat gebeurt met ander apps ook. De Kia navigatie geeft bij problemen op de route keurig een melding of ik een alternatief wil. Ik heb een aantal apps via AirPlay geprobeerd maar die geven niet de info die de Kia nav me wel geeft.
 13. Meest opvallende wijziging is het invoeren van de bestemming. Waar dit eerst apart land, plaats, straat, huisnummers was is het nu 1 invoerveld geworden. Dit maakt het zoeken van de juiste bestemming niet makkelijker. Verder wat kleinere wijzigingen maar niets wat nu opeens niet meer werkt. Mij ging het voornamelijk om de bijgewerkte kaart
 14. De manier waarop ik het zelf onlangs heb gedaan (met de bestanden uit de links van Xmoo) - SD kaart met map uit de auto en backup maken van de bestanden - SD kaart snel-formateren in de laptop - Zip met software uitpakken op de SD kaart - Auto in utilty mode zetten ('normaal' starten) - SD kaartje in het slot en wachten tot de update is geinstalleerd - SD kaart snel-formateren in de laptop - Bestanden met de map op de SD kaart plaatsen - SD kaart met nieuwe maps in het slot plaatsen
 15. Deze had ik inderdaad ook bij de vorige beurt, waarschijnlijk te hard aan getrokken . Werd kosteloos vervangen.
×
×
 • Create New...