Jump to content

Ovide

Leden
 • Content Count

  21
 • Joined

 • Last visited

 • Country

  Belgium

Community Reputation

3 Neutraal

About Ovide

 • Rank
  Newbie

Algemeen

 • Auto
  .

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

 1. Ovide

  1.5 Mild hybrid

  Dit zal dezelfde 1.5 motor zijn als in de nieuwe Hyundai I30. Daar levert deze 160 PK.
 2. Hey Sniperjp, De stoelen van de GT zijn van alcantara-leder. De GT-line heeft (optioneel) lederen stoelen. Ikzelf ben niet zo een fan van alcantara, maar dat is voor iedereen persoonlijk. Ikzelf heb de GT-line met alle opties. Nadeel is wel dat de combinatie elektrisch verstelbare stoelen en open dak resulteert in minder hoofdruimte. Voornamelijk de elektrisch verstelbare stoelen kunnen minder laag als die met de manuele versies. Gevolg is dat ik met men hoofd net tegen het dak kom. (ikzelf ben 1.83m) Ik had destijds een testrit gemaakt met de gewone, manueel verstelbare stoelen en toen zat ik prima. Toch iets om rekening mee te houden, zeker als je nog groter bent dan mij. Ik heb ook een zwarte en na 1.5j heb ik nog geen problemen met de kwaliteit van de lak ondervonden. Wel is het zwart heeeeel rap vuil. Maar als hij dan gekuist is, blinkt die als nieuw en ben ik er toch altijd trots op
 3. Hallo Arnold. Welkom en veel plezier met je nieuwe KIA ! Houd ons op de hoogte van jou ervaringen. Ben zeer benieuwd naar hoe het rijden met een plug-in jou bevalt.
 4. Ik ben 1m84 en heb de proceed met schuifdak en de elektrisch verstelbare zetels en ... ik kom met men koppie tegen het dak.... Toen ik destijds ging testrijden was het met een proceed met de manuele zetels en die kunnen toch wat lager dan de elektrische. (ben ik natuurlijk pas achtergekomen toen ik mijn wagen ging afhalen) Het is niet dat het mij continu stoort, maar mocht ik de keuze opnieuw kunnen maken zou ik toch twijfelen om een gewone SW te nemen. Ik ben namelijk wel fan van het open dakje en vooral van de ventilatiefunctie in de voorzetels, maar dat is steeds in combinatie met de elektrisch verstelbare zetels.
 5. Yes, weer een Proceed rijder erbij. Welkom !! Veel plezier met jou black beauty. Die 19 inch staan werkelijk PRACHTIG onder de wagen !!!
 6. Ik heb nu ook vrijwel de ganse tijd de zetelventilatie op max. staan. Ook ik ervaar weinig. Heel af en toe voel ik een beetje luchtstroom, maar meestal niet veel. Bij warme temperaturen voel ik eigenlijk nooit iets. Maar ik moet wel toegeven dat, in tegenstelling tot mijn vorige wagen, ik nooit een 'klamme' of 'natte' rug meer heb. Dus op zich doet het zijn werk wel denk k. Het is natuurlijk enkel een ventilatie en geen koeling. Van mij hadden ze dit ook mogen aansluiten op de A/C , maar dan vrees ik dat er heel wat mensen op termijn last zullen krijgen van de rug.
 7. Ik heb ook een verbruik van 1 op 16, maar dan met de 1.4 T -GDi. Wel staat mijn rijbereik op +- 700 met een volle tank, de jouwe op 850... Dacht dat de tankinhoud gelijk was voor benzine en diesel. Dan moet jouw 'algemeen' verbruik toch eerder naar de 1 op 18 gaan ?
 8. Ovide

  Bagagerails ProCeed

  Ik heb dit standaard op men GT Line (Belgische uitvoering)
 9. zelfde ervaring met mijn Proceed onlangs ook getest en doorgereden tot ik nog een rijbereik had van 12km. Na het tanken (vulpistool heeft 4 geklikt) had ik 'slechts' 41 liter getankt. Het is zoals tijdjes123 hierboven zegt, KIA bouwt een extra marge in zodat de klant nooit stil komt te vallen. Bijkomend is het ook niet goed de tank bijna leeg te rijden gezien het vuil en dergelijke... Een correct beeld is het natuurlijk niet, maar mij stoort het niet.
 10. Wat Proceed Frankie zegt klopt. Ik ben 1.83m De testwagen had gewone stoelen en kwam ik niet tegen het dak. Mijn Proceed heeft de elektrische stoelen en ik kom net met een aantal haartjes tegen het dak met de stoel op de laagste stand.
 11. Ik heb ook enkel deze eenvoudige handleiding gekregen. Weet iemand hoe de spraakherkenning te gebruiken bij de navigatie buiten Nederland ? Het is te zeggen, ik kan deze enkel gebruiken voor adressen in Nederland wat dit is het enige land dat kan worden geactiveerd. Alle andere landen zijn donkergrijs en kunnen dus niet met de spraak worden bediend. Wat zie ik over het hoofd ?
 12. Asjemenou.. nu voel ik mij beschaamd De melding verdwijnt idd vanzelf na enkele seconden... Wat kan een mens soms ongeduldig zijn. Ikke altijd maar direct op bevestigen drukken en dan een uur zoeken in de menu's. Wat betreft de Rio, is wel een type van de vorige generatie. Maar hoe, dat weet ik niet meer precies. Is al enkele jaren geleden
 13. Hallo allemaal. Telkens ik mijn Proceed start, dien ik steeds een melding te bevestigen op het infotainment scherm. Dit omdat hij altijd opstart met een gedeeld scherm navigatie en radio. De melding gaat over het voorzichtig zijn tijdens het rijden en dergelijke... Bij mijn vrouw haar Rio heb ik dit kunnen aanpassen door het radio scherm als standaard te nemen, zodoende verschijnt die melding dan enkel wanneer je naar navigatie gaat. Nu heb ik (denk ik) elke setting die kan worden aangepast geprobeerd, maar het wil mij niet lukken... Iemand een gouden raad ? Alvast bedankt
 14. Prachtige wagen ! Veel plezier gewenst
×
×
 • Create New...