Jump to content

Ovide

Leden
 • Posts

  36
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  1

Ovide last won the day on June 27 2021

Ovide had the most liked content!

Algemeen

 • Auto
  .

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

Ovide's Achievements

Explorer

Explorer (4/14)

 • First Post
 • Collaborator
 • Conversation Starter
 • Week One Done
 • One Month Later

Recent Badges

6

Reputation

 1. Is die 45km niet berekend op 3/4 van de batterijcapaciteit ? Je kan immers max. 3/4 van de batterij puur op elektrisch rijden. Het laatste kwart 'beslist' de wagen zelf wat er gebeurt in functie van de omstandigheden.
 2. Mooi ! Het aftellen kan beginnen Alvast veel plezier en veilige kilometers !!
 3. Ovide

  Nieuwe Kia logo's

  Heb ondertussen van de garage vernomen dat wat betreft de Sorento deze nog een hele tijd het oude logo zullen hebben
 4. Nee, dat heb ik niet gehoord. Ik heb ook het panoramisch dak besteld en zoals gezegd besteld 02/2021 en eind volgende week is die in de Antwerpse haven. Hoop wel dat het panoramisch dak erop zit, want dat is een must, zowel voor mij, als voor vrouwlief, MAAR vooral voor de dochter !
 5. Hallo Dave. Welkom ! Veel plezier met jou Sportage.
 6. De mijne besteld 2e helft van februari. Levering was voorzien voor 23-07. Net vernomen dat deze eind volgende week al aankomt in de haven Het aftellen kan beginnen
 7. Thx IvdW, dan heb ik toch goed gelezen
 8. Echt ? Naar hetgeen ik lees komt de Europese versie uit Hwasung. (althans de gewone Hybrid) (staat te lezen op press.kia.com) De Sorento die in de staat Georgia (VS) gemaakt is, is enkel bestemd voor de Noord-Amerikaanse markt. Ze maken daar trouwens enkel Sorento's in de 7-zits configuratie. Wordt de PHEV Europe dan wel in Amerika gemaakt? En de gewone Hybrid in Korea? Misschien beter in Amerika, dan kan er al geen vertraging zijn als het Suez-kanaal nog eens wordt geblokkeerd
 9. Ovide

  Nieuwe Kia logo's

  Weet iemand of de wagens die nu worden geproduceerd allemaal het nieuwe logo krijgen ?
 10. Ja, deze week nog. Ik moest superdringend ergens zijn, maar had nog maar een bereik van 15 km. Vanaf je op 0 komt te staan, verschijnt er --- op het scherm. Uiteindelijk na 40km kunnen gaan tanken (dus +-25km op --- gereden), en er ging 45l in. (na meerdere klikken) Dus je hebt echt wel een pak reserve hoor. Al is het natuurlijk niet echt 'gezond' om de bak bijna leeg te rijden, want er drijft altijd wat vuil in de tank en op het einde zou je dit vuil mee kunnen binnentrekken in het brandstofsysteem.
 11. Dat is niet persè nodig. Aan het einde gewoon in D-stand zetten en langzaam wegrijden. Klopt ! Tussen D en N kan je gewoon 'schakelen' zonder op de rem te trappen en/of stil te staan.
 12. Helaas ken ik geen trucje. Ik kreeg die melding om de haverklap, ook al had ik men handen aan het stuur. Het allereerste dat ik nu doe als ik men Proceed heb gestart, is altijd op het knopje links onder het stuur drukken en uitschakelen die handel. Al kan je dan natuurlijk niet blijven rijden zonder handen, alhoewel op sommige Belgische autostrades je dat wel perfect kan in het bandenspoor van de vrachtwagens. Wat hebben wij in België toch o zo perfect onderhouden wegen... Aan elke grensovergang kan je perfect zeggen waar België eindigt en waar het buurland begint.
 13. Wij een beetje hetzelfde verhaal... Door een bepaalde kleur en uitvoering te kiezen, was het mogelijk de levertijd in te korte omdat deze immers reeds door de importeur besteld was. Zodoende wordt ook onze Sorento redelijk snel geleverd. Pfoe... 5/6 maanden levertijd. Wel iets moois om naar uit te kijken! Ja, het is inderdaad nog even wachten, maar op zich niet erg. Kan ik nog even genieten van men Proceed. Heeft inderdaad te maken met de keuze van kleur en uitvoering. Mijn zwarte Proceed GT-Line had ik al 2 weken na de bestelling. Ik heb gekozen voor Mineral Blue. Maar deze kleur in de Sense uitvoering (België heeft maar 2 uitvoeringen, nl. More of Sense) met alle opties, was niet pré-ordered door Kia België, dus deze order zit gewoon in het wachtrijtje van bestellingen in de fabriek in Hwasung. En als de tank gemaakt is, moet ze nog per schip van Korea naar Rotterdam. Ik ben razend benieuwd naar jullie HEV en PHEV-ervaringen ! .
 14. Hoi, vorige week een PHEV besteld (België). Levering voorzien rond einde juli.
 15. Zelfde ervaring bij mijn Proceed (wel van 2019) dus nog een 'oude' tankmeter. Als ik blijf rijden tot de wagen een melding geeft (resterend rijbereik ongeveer 48 km) dan krijg ik er max. 40 liter in. Doorrijden tot 0km, dan kan er max. 43 liter in. Vice versa ook. Als ik bomvol tank, meerdere keren klikken tot ik de brandstof kan zien, dan staat de meter voorbij de 1. Na een kort eindje rijden staat die al bijna op 7/8e. :-) Voor mij op zich geen probleem. Begrijp wel dat KIA graag een veilige marge inbouwt.
×
×
 • Create New...