Jump to content

Ovide

Leden
 • Posts

  36
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  1

Everything posted by Ovide

 1. Is die 45km niet berekend op 3/4 van de batterijcapaciteit ? Je kan immers max. 3/4 van de batterij puur op elektrisch rijden. Het laatste kwart 'beslist' de wagen zelf wat er gebeurt in functie van de omstandigheden.
 2. Mooi ! Het aftellen kan beginnen Alvast veel plezier en veilige kilometers !!
 3. Ovide

  Nieuwe Kia logo's

  Heb ondertussen van de garage vernomen dat wat betreft de Sorento deze nog een hele tijd het oude logo zullen hebben
 4. Nee, dat heb ik niet gehoord. Ik heb ook het panoramisch dak besteld en zoals gezegd besteld 02/2021 en eind volgende week is die in de Antwerpse haven. Hoop wel dat het panoramisch dak erop zit, want dat is een must, zowel voor mij, als voor vrouwlief, MAAR vooral voor de dochter !
 5. Hallo Dave. Welkom ! Veel plezier met jou Sportage.
 6. De mijne besteld 2e helft van februari. Levering was voorzien voor 23-07. Net vernomen dat deze eind volgende week al aankomt in de haven Het aftellen kan beginnen
 7. Thx IvdW, dan heb ik toch goed gelezen
 8. Echt ? Naar hetgeen ik lees komt de Europese versie uit Hwasung. (althans de gewone Hybrid) (staat te lezen op press.kia.com) De Sorento die in de staat Georgia (VS) gemaakt is, is enkel bestemd voor de Noord-Amerikaanse markt. Ze maken daar trouwens enkel Sorento's in de 7-zits configuratie. Wordt de PHEV Europe dan wel in Amerika gemaakt? En de gewone Hybrid in Korea? Misschien beter in Amerika, dan kan er al geen vertraging zijn als het Suez-kanaal nog eens wordt geblokkeerd
 9. Ovide

  Nieuwe Kia logo's

  Weet iemand of de wagens die nu worden geproduceerd allemaal het nieuwe logo krijgen ?
 10. Ja, deze week nog. Ik moest superdringend ergens zijn, maar had nog maar een bereik van 15 km. Vanaf je op 0 komt te staan, verschijnt er --- op het scherm. Uiteindelijk na 40km kunnen gaan tanken (dus +-25km op --- gereden), en er ging 45l in. (na meerdere klikken) Dus je hebt echt wel een pak reserve hoor. Al is het natuurlijk niet echt 'gezond' om de bak bijna leeg te rijden, want er drijft altijd wat vuil in de tank en op het einde zou je dit vuil mee kunnen binnentrekken in het brandstofsysteem.
 11. Dat is niet persè nodig. Aan het einde gewoon in D-stand zetten en langzaam wegrijden. Klopt ! Tussen D en N kan je gewoon 'schakelen' zonder op de rem te trappen en/of stil te staan.
 12. Helaas ken ik geen trucje. Ik kreeg die melding om de haverklap, ook al had ik men handen aan het stuur. Het allereerste dat ik nu doe als ik men Proceed heb gestart, is altijd op het knopje links onder het stuur drukken en uitschakelen die handel. Al kan je dan natuurlijk niet blijven rijden zonder handen, alhoewel op sommige Belgische autostrades je dat wel perfect kan in het bandenspoor van de vrachtwagens. Wat hebben wij in België toch o zo perfect onderhouden wegen... Aan elke grensovergang kan je perfect zeggen waar België eindigt en waar het buurland begint.
 13. Wij een beetje hetzelfde verhaal... Door een bepaalde kleur en uitvoering te kiezen, was het mogelijk de levertijd in te korte omdat deze immers reeds door de importeur besteld was. Zodoende wordt ook onze Sorento redelijk snel geleverd. Pfoe... 5/6 maanden levertijd. Wel iets moois om naar uit te kijken! Ja, het is inderdaad nog even wachten, maar op zich niet erg. Kan ik nog even genieten van men Proceed. Heeft inderdaad te maken met de keuze van kleur en uitvoering. Mijn zwarte Proceed GT-Line had ik al 2 weken na de bestelling. Ik heb gekozen voor Mineral Blue. Maar deze kleur in de Sense uitvoering (België heeft maar 2 uitvoeringen, nl. More of Sense) met alle opties, was niet pré-ordered door Kia België, dus deze order zit gewoon in het wachtrijtje van bestellingen in de fabriek in Hwasung. En als de tank gemaakt is, moet ze nog per schip van Korea naar Rotterdam. Ik ben razend benieuwd naar jullie HEV en PHEV-ervaringen ! .
 14. Hoi, vorige week een PHEV besteld (België). Levering voorzien rond einde juli.
 15. Zelfde ervaring bij mijn Proceed (wel van 2019) dus nog een 'oude' tankmeter. Als ik blijf rijden tot de wagen een melding geeft (resterend rijbereik ongeveer 48 km) dan krijg ik er max. 40 liter in. Doorrijden tot 0km, dan kan er max. 43 liter in. Vice versa ook. Als ik bomvol tank, meerdere keren klikken tot ik de brandstof kan zien, dan staat de meter voorbij de 1. Na een kort eindje rijden staat die al bijna op 7/8e. :-) Voor mij op zich geen probleem. Begrijp wel dat KIA graag een veilige marge inbouwt.
 16. Dit zal dezelfde 1.5 motor zijn als in de nieuwe Hyundai I30. Daar levert deze 160 PK.
 17. Hey Sniperjp, De stoelen van de GT zijn van alcantara-leder. De GT-line heeft (optioneel) lederen stoelen. Ikzelf ben niet zo een fan van alcantara, maar dat is voor iedereen persoonlijk. Ikzelf heb de GT-line met alle opties. Nadeel is wel dat de combinatie elektrisch verstelbare stoelen en open dak resulteert in minder hoofdruimte. Voornamelijk de elektrisch verstelbare stoelen kunnen minder laag als die met de manuele versies. Gevolg is dat ik met men hoofd net tegen het dak kom. (ikzelf ben 1.83m) Ik had destijds een testrit gemaakt met de gewone, manueel verstelbare stoelen en toen zat ik prima. Toch iets om rekening mee te houden, zeker als je nog groter bent dan mij. Ik heb ook een zwarte en na 1.5j heb ik nog geen problemen met de kwaliteit van de lak ondervonden. Wel is het zwart heeeeel rap vuil. Maar als hij dan gekuist is, blinkt die als nieuw en ben ik er toch altijd trots op
 18. Hallo Arnold. Welkom en veel plezier met je nieuwe KIA ! Houd ons op de hoogte van jou ervaringen. Ben zeer benieuwd naar hoe het rijden met een plug-in jou bevalt.
 19. Ik ben 1m84 en heb de proceed met schuifdak en de elektrisch verstelbare zetels en ... ik kom met men koppie tegen het dak.... Toen ik destijds ging testrijden was het met een proceed met de manuele zetels en die kunnen toch wat lager dan de elektrische. (ben ik natuurlijk pas achtergekomen toen ik mijn wagen ging afhalen) Het is niet dat het mij continu stoort, maar mocht ik de keuze opnieuw kunnen maken zou ik toch twijfelen om een gewone SW te nemen. Ik ben namelijk wel fan van het open dakje en vooral van de ventilatiefunctie in de voorzetels, maar dat is steeds in combinatie met de elektrisch verstelbare zetels.
 20. Yes, weer een Proceed rijder erbij. Welkom !! Veel plezier met jou black beauty. Die 19 inch staan werkelijk PRACHTIG onder de wagen !!!
 21. Ik heb nu ook vrijwel de ganse tijd de zetelventilatie op max. staan. Ook ik ervaar weinig. Heel af en toe voel ik een beetje luchtstroom, maar meestal niet veel. Bij warme temperaturen voel ik eigenlijk nooit iets. Maar ik moet wel toegeven dat, in tegenstelling tot mijn vorige wagen, ik nooit een 'klamme' of 'natte' rug meer heb. Dus op zich doet het zijn werk wel denk k. Het is natuurlijk enkel een ventilatie en geen koeling. Van mij hadden ze dit ook mogen aansluiten op de A/C , maar dan vrees ik dat er heel wat mensen op termijn last zullen krijgen van de rug.
 22. Ik heb ook een verbruik van 1 op 16, maar dan met de 1.4 T -GDi. Wel staat mijn rijbereik op +- 700 met een volle tank, de jouwe op 850... Dacht dat de tankinhoud gelijk was voor benzine en diesel. Dan moet jouw 'algemeen' verbruik toch eerder naar de 1 op 18 gaan ?
 23. Ik heb dit standaard op men GT Line (Belgische uitvoering)
 24. zelfde ervaring met mijn Proceed onlangs ook getest en doorgereden tot ik nog een rijbereik had van 12km. Na het tanken (vulpistool heeft 4 geklikt) had ik 'slechts' 41 liter getankt. Het is zoals tijdjes123 hierboven zegt, KIA bouwt een extra marge in zodat de klant nooit stil komt te vallen. Bijkomend is het ook niet goed de tank bijna leeg te rijden gezien het vuil en dergelijke... Een correct beeld is het natuurlijk niet, maar mij stoort het niet.
×
×
 • Create New...