Ga naar inhoud

RikLijkendijk

Leden
  • Aantal Items

    33
  • Registratie Datum

  • Laatst Bezocht

Alles dat geplaatst werd door RikLijkendijk

  1. Ook ik heb het handmatig gedaan, en inderdaad een werkje van niks. Maarrrrrrrr...... Als ik bij AlieExpress een digitaal horloge koop voor € 5 dan past dat ding de zomertijd automatisch aan. Ik kan me niet voorstellen dat het in mijn Niro entertainmentsysteem (kost wel iets meer dan € 5) zo moeilijk in te bouwen is. Dus Kia. Bij de volgende update graag automatisch.
  2. Ik geniet elke dag van mijn adaptive cruise control. Deze week op de N325 80 op de cc en (met de voet boven de rem) geprobeerd om alles aan de cc over te laten. HET WERKT!!! De auto stopte keurig achter een vrachtauto en reed ook zelf weer verder nadat het stoplicht op groen sprong en de vrachtwagen voor mij weer ging rijden. Dit is niet iets wat ik dagelijks zal doen op die manier. maar het toont wel aan dat de techniek werkt. Wat zijn overigens de ervaringen met de topsnelheid van onze hybride? Zelf in Januari op de A3 in Duitsland 183 geklokt en toen was hij nog niet helemaal klaar, maar ik moest afslaan.
  3. Volgens de brochure heeft mijn Niro Dynamic Line (facelift model) verwarmbare buitenspiegels. Heeft iemand enig idee of dit automatisch is of wellicht automatisch in combinatie met achterruitverwarming? Ik kan er niks over vinden en kan ook geen schakelaar vinden. Iemand een idee?
  4. Blijkt dus inderdaadeen lulligheidje. Ik had LKAS uitstann. Toen ik dit had aangezet deed ook mijn ACC het weer.
  5. Jongens, wat verwachten jullie nou als je met z'n allen iemand aanvalt. Ook ik zie de fouten wel, maar zolang ik begrijp waar hij het over heeft zie ik geen reden om iemand aan te vallen op zijn taalkennis. Al of niet dyslectisch! Cum non tum age .................
  6. Bedankt voor jullie reacties, maar deze dingen zijn in de handleiding terug te vinden en die had ik dus ook al geprobeerd. Ik denk dat ik even langs de dealer moet. Zal wel een lulligheidje zijn.
  7. Heb mijn Niro nu iets meer dan een week en ben zeer tevreden. Alleen sinds vandaag krijg ik de melding "conditions not met" bij het inschakelen van de cruisecontrol. Ik heb de radar sensor gecontroleerd, maar die is schoon. Iemand een idee?
  8. Inmiddels heb ik mijn Niro 2 dagen!! Wat rijdt dat fijn!!!!!!!!!!!! Rijden lukt uiteraard prima, maar om alles goed te leren kennen heb ik denk ik nog wel een paar dagen nodig.
  9. Voor mij is het nog 4 nachtjes slapen!! Mijn op 16 oktober bestelde DynamicLine is dinsdag 3 december bij de dealer gearriveerd en wordt dinsdag 10 december afgeleverd. (Trekhaak en extra's monteren)
  10. Nee hoor, dit is een screenshot van de aliexpress-app op mn (android) telefoon. Heren, ik weet niet hoe jullie zoeken maar onderstaande link vond ik binnen één minuut https://nl.aliexpress.com/store/5080360?spm=a2g0o.detail.1000002.2.491c6f9aqAlY5i Doe er je voordeel mee (of niet natuurlijk)
  11. De android telefoon is niet het probleem. Android Auto is een product van Google, en staat alleen het gebruik toe van door Google goedgekeurde apps voor android auto toe. Als ik het goed begrijjp van je kan het dus wel met Apple CarPlay.
  12. Ik heb TomTom ook op mijn telefoon, en dat werkt prima, maar.... Als ik een auto koop van meer dan €30.000 met een full map navigatiesysteem met 10.25 inch scherm dan wil ik eigenlijk ook graag dat grote scherm gebruiken voor navigatie. Als dan blijkt dat het navigatiesysteem onvoldoende functioneert zou ik het liefst het navigatiesysteem van mijn keuze op het (android) infotainmentsysteem installeren. Nogmaals ik weet dat het technisch mogelijk is. Je kunt met een truukje in de android settings aangeven dat programma's uit onbekende bron geïnstalleerd mogen worden. Ik vroeg me alleen af of er al eens iemand mee bezig is geweest.
  13. Er is geen Android Auto ondersteuning voor TomTom Go Mobile. (Helaas) Daarom was mijn vraag of iemand wel eens TomTom Go Mobile op zijn Niro Infotainment systeem had geïnstalleerd. Het OS van het infotainment systeem is namelijk "gewoon" Android. En ik weet dat er een mogelijkheid is om apps uit "onbekende bron" te installeren.
  14. Ik weet dat smaken verschillen, en iedereen heeft recht op zijn of haar favoriet. Ik ben nog geen navigatiesysteem tegengekomen die (voor mij) beter is dan TomTom. Bovendien navigeer je met TomTom altijd offline (in heel europa) en is het enige dataverkeer de live verkeersinfo. Dus voor mij is TomTom de beste keuze.
  15. Ik krijg er maar geen genoeg van. Zoekend op youtube kwam ik een interessante uitleg tegen over de verschillende aspecten van Halogeen vs HID vs LED. Het hele verhaal duurt 25 minuten (en is in het Engels) maar is wat mij betreft zeker de moeite waard. Dus voor de geïnteresseerden onder u:
  16. Iemand al eens geprobeerd TomTom te installeren? En voordat iedereen nu begint te schreeuwen dat AA TomTom niet ondersteund. Dat weet ik. Mij vraag is bedoeld als heeft iemand al eens geprobeerd TomTom te installeren in android van het infotainment systeem?
  17. Als ik er LED lampen in zou doen en er gaat iets stuk, zal ik ook zelf de consequenties dragen. Ik wil door Kia ook eerlijk behandeld worden, dus...........
  18. Ik kan de redenatie volgen en weet ook dat LED efficienter is dan Halogeen, maar.... Waarom doet Kia hier dan zo moeilijk over, en halen ze zelfs de LED lampen uit hun accesoirelijst?
  19. Ik kom net terug van de dealer. De verkoper die ik al twee keer had gemailed deze week blijkt ziek. Jammer dat niet iemand anders de mail voor een zieke collega overneemt. Niet goed geregeld dus. Maar de mannen bij de receptie hebben me prima kunnen helpen. Ook ik kreeg te horen dat zij het probleem niet kenden. Bij verder praten kan ik me zelfs voorstellen dat het nog waar is ook. Mijn dealer monteert uitsluitend de originele trekhaken van Kia, en deze hebben zoals bekend niet het wiebelprobleem. Hij heeft mij zelf (op de Mobis site) laten zien welke trekhaak er besteld is en dus ook gemonteerd zal worden. Voor de geïnteresseerden: https://www.mobisparts.eu/de_de/custom/mobis_accessories_db/details.php?part_no=G5280ADE50&brand=K&carmodel=129 Kia biedt nu dus ook een vaste trekhaak van Mobis aan. Ik ben in ieder geval gerustgesteld........ Nu maar wachten......... (Hopelijk nog maar een tiental nachtjes slapen ) G5280ADE50_FI_Tow_Bar_Fixed_2.pdf G5280ADE50_HD_Tow_Bar_Fixed_1.pdf
  20. Waarom zijn veel Led lampen voor auto's dan voorzien van geforceerde koeling? (ventilator) Het maakt bovendien denk ik verschil waar de warmte ontstaat. Bij een halogeenlamp is er veel stralingswarmte die sneller verdwijnt omdat deze over een groter oppervlak wordt opgevangen. Ik ben geen specialist op dit gebied, en hoor het wel als ik her de plank mis sla.
  21. Beste mensen, Dit topic loopt nu al sinds juni 2017!! We gaan nu dus richting 2,5 JAREN!!! Iedereen die denkt dat KMNL hieraan nog ooit iets gaat doen is wel erg naïef. Ook de dealers werken lang niet allemaal fijn mee. Waar ik niemand over hoor is het mogelijke probleem van metaalmoeheid bij continu torderen. Iemand een idee wat het risico is? Mijn nieuwe Niro wordt volgende week verwacht bij de dealer, waarna er een vaste trekhaak gemonteerd gaat worden. Ik heb deze week al twee keer een mail gestuurd aan de verkoper met de vraag om mij te vertellen welke trekhaak zij gaan monteren. Tot nu toe nog steeds geen reactie!! Ik ga zo dadelijk langs om persoonlijk te vragen. Ik houd van dansen, maar niet als het gedaan wordt door een fietsendrager die achter mijn nieuwe auto hangt. wordt vervolgd....
  22. Daar komt het denk ik wel op neer.
  23. Hieronder het antwoord van Kia Nederland naar aanleiding van mijn vraag of ik zelf LED mag inzetten binnen garantie. Geachte heer Lijkendijk, Het is wellicht wel mogelijk de halogeen lampen te vervangen door LED lampen, maar wij adviseren wij u wel te controleren of het lichtbeeld niet veranderd. Ook kan het zijn dat de lampen meer warmte afgeven en er hierdoor defecten ontstaan aan de koplampunit. Wanneer als gevolg van plaatsing van deze lampen er een defect ontstaat aan de auto, zal het verhelpen hiervan niet onder garantie dekking vallen. Met vriendelijke groet / Kind regards, Kia Motors Nederland B.V. Ilan Ehrhardt Specialist Customer Service
  24. In India werkt Kia samen met Vodafone. (zie hier) Ik vraag me af met welke provider Kia in europa samenwerkt. Dit zal toch nodig zijn voor o.a. live services!
×
×
  • Nieuwe Aanmaken...