steamduck

Leden
 • Aantal bijdragen

  61
 • Geregistreerd

 • Laatst bezocht

Waardering in de gemeenschap

26 Excellent

Over steamduck

 • Rang
  Junior Lid

Algemeen

 • Geslacht
  Man
 • Werk
  Technisch specialist materieel bij een openbaar vervoer organisatie
 • Auto ('s)
  KIA Sorento Exclusive 2.4L 2WD Automaat (2010; XM)
  ex Sportage 2006 Ex. 2.0 CVVT

Recente profielbezoeken

1047 profielweergaven
 1. Remschijven en remblokken

  Hoi, Rij zelf ook een xm 2010 automaat. Gebruik je de automaat wel om terug te schakelen? Je kan uitstekend daarmee de snelheid er uit halen, net zoals je dat met een handgeschakelde wagen doet "afremmen over de motor". Daarnaast ook bij verkeerslichten etc. de N stand kiezen, ook bij file rijden schakelen tussen D en N. Ik heb er inmiddels 25000 mee gereden. Q1 2018 is het moment dat ze aandacht van de deaker krijgt. Zal dan kijken naar de dikte van de remschijven en naar de remblokken.
 2. Radio uit en inbouwen

  Hoi, Ik had een sportage uit 2006. Irritante was dat de middenconsole afdekplaat waar de radio achter zat, vast geklikt zat. Moest je met zo een handige tool aan de onderkant links eerst losklikken. Daar zat een kleine uitsparing. Dan rechts, midden was ik altijd bang dat die dingen afbraken, maar met tool gaat dat goed en dan bovenin. Aansluitingen klokje en klimaat etc losmaken en dan kan je bij de radio en het vakje. ook ik heb 2 din navigatie ingebouwd in mijn sportage. Je kan het goed zien op het plaatje met nr 9 en nr 2. Aan de onderzijde 3 klik verbindingen, in het midden 2 (gaan heel zwaar, gebruik tool aanbevolen) en bovenin ook 3. Succes Ruud
 3. Werkplaats handboek voor sportage 2 gevraagd

  Hoi, Die heb ik, als het goed is, op cd. Ooit via ebay of zo gekocht voor 10 euro. Ruud
 4. 20 inch onder Sorento

  Hoi, Ik heb eventjes 19 inch gehad. Reed wel lekker en zag er stoer uit maar..... bijna geen band voor te krijgen (tegen een redelijke prijs). Heb er 18 inch van gemaakt, rijd prima. Ruud
 5. stuur staat scheef

  Hoi, Nee je kan het stuur niet zomaar demonteren en een paar graden verdraaien. Simpelweg omdat er fixed punten zijn waar het stuur op de kolom op vastgrijpt. Je kan die vaste punten eenvoudig zien als je even googled op stuur kia picanto en dan naar afbeeldingen gaat. De achterzijde heeft met behulp van metalen strippen een fixed point op de stuurkolom.dat is ook nodig om de kracht van het sturen over te brengen. Andere automerken hebben een getande stuuras (VW golf). Sleutelen aan het stuur is tegenwoordig niet zonder gevaar. De airbag kan geactiveerd worden als niet de juiste voorzorgen genomen worden. Het ziet er naar uit de scheefstand veroorzaakt wordt door een wat minder geslaagde uitlijning. Gewoon ff terug gaan en vragen of ze het vene " recht" kunnen zetten.:)
 6. Sportage 06

  Tja, Deze trending topic mag bij het archief. Vrijdag 17-2-2017, na veel wikken en wegen, de wagen ingeruild. De laatste kilometers van woonplaats naar KIA vestiging voelen vreemd. Ze heeft me nooit in de steek gelaten. Ruim 187000 op de teller maar ook zeer groot onderhoud voor de boeg. Nieuwe distributieriem, koppeling, schokbrekers, kleine beurt en nog wat kleine ongemakkelijkheden. Met gemengde gevoelens overhandig ik de sleutels en de overschrijvingspapieren. Een paar tellen later het vrijwaringsbewijs en ze niet meer van mij. Dag toet, dank je wel voor de vele veilige en betrouwbare kilometers
 7. afscheid nemen of groot onderhoud

  o ja, links op de foto zie je net de onderkant van een wagen op de brug. Kleur blauw. dat was mijn Sportage
 8. Speakers Sorento XM vervangen

  Hoi Wero, Vertel eens wat meer. Gebruik je de originele audio / navigatie of heb je een ander systeem? Heeft het altijd bagger geklonken of recent? Ik heb sinds vrijdag ook een XM en heb er een ander audio / navigatie systeem ingezet. Kan met de instellingen van het systeem een goed geluid bereiken. De bestaande speakers hebben wel de neiging om wat "midden" in te houden, zo is ijn ervaring. Weet van een aantal standaard KIA systemen dat het heel slecht klinkt als je surround aan zet. ik heb wel in de service manual zitten kijken hoe je bij de speakers komt. Dat is ff sleutelen.
 9. KIA Sorento 2 (2010->2014)

  KIA Sorento 2 (2010->2014)
 10. Auto: KIA Sorento 2 (2010->2014)

  Auto: KIA Sorento 2 (2010->2014) Eigenaar: steamduck Toegevoegd op: 2017-02-22 Bekijk deze auto: KIA Sorento 2 (2010->2014)
 11. afscheid nemen of groot onderhoud

  Ja, Ja, Ik weet het, het is al woensdag. Maar eerst zelf even genieten van mijn nieuwe wagen. Vrijdag een flinke tijd bezig geweest mijn navigatie (kenwood DNX 7150) om te bouwen van de Sportage naar de Sorento. Bij de dealer gedaan en goede hulp gehad met de ombouw. (ja dat hadden we zo afgesproken). Goede antenne splitter versterker voor DAB+ geplaatst opdat ik met de bestaande antenne ook DAB+ kan ontvangen. Achteruitrijcamera aangesloten en het geheel netje ingebouwd. Altijd leuk, die berg kabels en dan netjes alles weer dicht gemaakt. Weekend druk geweest met gezin en sport en dan is het zo maandag en neemt het werk het weer even over. Gisteren voor het eerst naar Amersfoort met de nieuwe aanwinst. Is me goed bevallen. Bij deze toch een plaatje, nog in de garage bij de dealer. Als het wat mooier weer is, zal ik er nog wat schieten.
 12. afscheid nemen of groot onderhoud

  Van klein SUVvertje (sportage) naar een groter SUVvertje (Sorento). T'is een 2010'r (XM) automaat xclusive. Foto's komen er aan, zodra ze er is. Inmiddels bezig om alles aan het regelen / inkopen voor de ombouw van mijn Navi naar de Sorento. Ik neem mijn Kenwood DNX7150 mee. Daar heb ik voorlopig nog kaartupdates bij. Inbouwframe, antenne spullen voor DAB+, stuurwiel interface en een kabel voorde phone. Ben er bijna. Normaal haal ik dat uit Duitsland, goede ervaringen mee en ruim 100 euro goejekoper. Helaas deze keer slechte ervaringen bij hetzelfde bedrijf. Toch maar in NL besteld, dinsdag alles binnen. Dat is net op tijd voor de omruil. Inmiddels ook de papieren etc. van de Sportage aan het opzoeken. Vandaag nog wat foto's in de sneeuw gemaakt. Inmiddels ook verzekering etc. in orde gemaakt en de nieuwe Sorento aangemeld in "mijn kia" . Zal vrijdag wat foto's maken en plaatsen.
 13. afscheid nemen of groot onderhoud

  Keuze is gemaakt. Vandaag een Sorento aangeschaft. 17-2 is de dag.
 14. afscheid nemen of groot onderhoud

  Hoi Bigwade, Tja, zowel de auto als mijn werk voertuigen noem ik "ze" en "haar", waarom? Heel simpel. Alles wat aandacht en verzorging behoeft is... Laat je het na, gaan de hakken in het zand en na verloop van tijd komt lopen of dienst weigering Helpt geen bos bloemen tegen.
 15. Distributieriem of ketting

  Hoi, Zeker weten een ketting. Vndaag nog naar een opengewerkt model van de motor staan te kijken. Belangrijk is regelmatig olie vervangen en de goede olie gebruiken. Van ketting schade wordt je niet vrolijk en de beurs helemaal niet