Ga naar inhoud

phoenix2149

Leden
  • Aantal Items

    344
  • Registratie Datum

  • Laatst Bezocht

Alles dat geplaatst werd door phoenix2149

  1. Dit herken ik ook. Maar onze hyundai uit 1994 had hier ook last van en daar was de oplossing in zijn vrij koppeling op laten komen en daarna in achteruit zetten (uiteraard met koppeling ingedrukt haha). Ditzelfde werkt ook bij de Picanto.
  2. Nou wij hadden ook vlekken op de achterbank hoor, en daar zit praktisch nooit iemand alleen af en toe de tas die er op gegooid wordt. Dat het een productiefout is ben ik het niet mee eens, want na het goed (opnieuw) laten impregneren van de bekleding hebben wij nergens meer last van. We hebben de hele winter door weer en wind gereden en de bekleding is daarbij regelmatig vochtig geworden. Hebben bij de eerste beurt (begin november) de opnieuw laten impregneren.
  3. Hoi Picantje1.2 Wat betreft de vlekken in je bekleding. Dealer MOET de stoelen opnieuw wassen en impregneren, dit is een productie probleem en valt binnen de garantievoorwaarden. Is bij ons ook gedaan en hebben nu nergens last van. Zie elders in dit forum. Ik vind dat je dealer het zich er erg makkelijk van af maakt. Probeer eens een andere dealer in de buurt, of misschien een goede Bovag garage voor een second opinion. Als een auto voor beurt is geweest en je krijgt hem met vieze benziene lucht, slappe hap rijgedrag en bevroren ramen klopt er iets niet met wat ze gedaan hebben. Of het nu wel of niet aan de interieur filter ligt laat ik in het midden, maar er klopt iets niet.
  4. Oh dat ga ik morgen ook even halen. Ziet er inderdaad mooier uit.
  5. Is het de 14" of 15" driedeurs "bloem" velg? Het is niet mogelijk om maar een velg te (laten) bestellen via de dealer, vind het wel slechte service als dat niet kan.
  6. Even langs de dealer gaan met je klacht, misschien zit jij in de stille terugroepactie die ik beschrijf in je link. Misschien is dat inderdaad wat de dealer bedoelde, dat de handrem dus soms niet goed in neutraal schiet en het verbruik + slijtage toe neemt.
  7. Onze luxe is ons probleem. 1,2 en 15" wielen. Maar goed wij zitten gemiddeld op 1:16 Hiervan rij ik over het algemeen zuiniger dan mijn vriendin, zij schakelt b.v. later door. Ik zit meestal rond de 1:17,5-18,0
  8. Dan zou je een volwaardig Android apparaat moeten aanschaffen. Ze bestaan zeker wel hoor. Zoek maar eens op google. Hebben vaak wel behoorlijk wat features.
  9. @ hierboven, niet er netjes uit Ginoceros Alternatief binnen Nederland. Beetje je eigen economie ook stimuleren! Het is wel ietsje duurder (€430 via E-bay), maar je weet wel zeker dat hij aankomt haha. Mocht je een van de twee bestellen ben benieuwd naar je inbouw ervaring en foto's. Het blijft bij mij toch kriebelen een dergelijke radio te installeren, maar ja ik ehb een vriendin en daar moet je naar luisteren toch... KLIK
  10. Nou hij is zo "coulant" omdat hij zeker goed weet dat hij zijn plicht is. Laat je niet gek maken. Ik zou wel onderhandelen over het BPM gezeur. Hij is in gebreke, je auto wordt tenslotte (veel) te laat geleverd. Persoonlijk zou ik in de omgeving/internet kijken of hij ergens leverbaar is en een offerte laten maken inclusief bpm en inruil. Als je ergens anders een betere deal krijgt deze annuleren als de dealer niet wil onderhandelen, want de leertijd overschrijd de genoemde redelijke termijn van vertraging.
  11. Volgens mij werkt een contract in twee richtingen bindend. Jij bent het in het contract genoemde aankoop bedrag verschuldigd en de verkoper is zijn afgesproken inruilprijs aan jou verschuldigd. Wijziging en/of ontbinding kan alleen in gezamenlijk overleg gemaakt worden, tenzij een van de partijen in gebreken is. Jij rijd je auto "total loss" of de dealer kan auto niet leveren met een redelijke vertraging (geloof een maand). Als een van beide partijen kan aantonen dat het overmacht is kan ontbinding niet plaatsvinden, denk aan boot met auto's is gezonken of "total loss" is buiten de schuld van de koper geweest. In principe komt het er op neer dat jij je aankoop bedrag en de auto inlevert bij de dealer moeten ze jou de auto mee geven. BPM mogen ze zelf op hoesten, maar ja probeer dat soort zaken dan maar eens te bewijzen en te procederen. Lees dit maar even door, wordt je veel wijzer van!
  12. Heb even gekeken op de stalen velgen (origineel kia picanto) die ik heb liggen voor mijn winterbanden. Uit wat er op staat haal ik dat de ET waarde 49 is.
  13. Ziet er netjes uit. Ik wens je vader veel rij plezier!
  14. Wij hebben het laten reinigen en zijn erg tevreden! Het ziet er weer lekker fris uit. Het zag er met die witte vlekken behoorlijk somber en verouderd uit als ik er op terug kijk. Hou er rekening mee dat hierna de auto, al dan niet tijdelijk, een iets wat salmiak achtige geur heeft. Het is niet onprettig maar "anders".
  15. Denk dat het net wel gaat kunnen. Het is bijna 4% afwijkend en de grens ligt over het algemeen bij 5%. Of de ET en naaf waarde acceptabel is weet ik niet, te weinig gaas van gegeten. Hou er wel rekening mee, als het past, dat je dus bijna 4 km/h harder rijd dan je gewend bent bij dezelfde snelheid op je teller.
  16. Ok ben benieuwd, binnenkort gaan we terug naar de dealer. Kijk ik of er eentje staat. Ik ben geen leer liefhebber. Ik zou hier al sowieso al niet voor kiezen en mijn vriendin al helemaal niet. Hoewel we niet konden kiezen welke velgen we "wilde" ben ik super blij met de onze. In eerste instantie wilde we een crème kleur met de donkere velgen alleen 5-deurs was een eis van mijn vriendin. uiteindelijk zijn we voor titanium gegaan omdat crème buiten heel anders oogde dan in de showroom, De licht metalen velgen maakt het helemaal af met de titanium kleur en de zilveren deur grepen.
  17. Nou, voornamelijk de kleur van de bekleding. De grijze accenten vind ik persoonlijk mooier, omdat anders het allemaal zo donker wordt Velgen zijn top.
  18. Ik vind hem niet zo eigenlijk, maar kan begrijpen dat de kleurcombi wel erg interessant is. Smaken verschillen
  19. Klopt, ben helemaal vergeten dat ik deze vraag ooit gesteld heb! Je kunt inderdaad alt het geluid van je telefoon via BT streamen, ben ik later achter gekomen. Eigenlijk luister ik altijd radio en gebruikt daarbij dus navigatie, kan natuurlijk ook proberen te kijken of ik de radio via de telefoon kaan aanzetten natuurlijk. Ga het eens proberen.
  20. Lees DIT ook eens even. Zelf gaan we ergens volgende week een afspraak maken voor de onder houd. Zitten nu op 14.500 km. Wij hebben besloten om het bij de Dealer te laten onderhouden omdat dit bij verkoop/inruil vaak meer vertrouwen geeft. Overigens zijn BOVAG garages vaak niet veel minder prijzig in de onderhoud dan dealers. Wettelijk voldoet een BOVAG garage en daar hoort Kik-Fit niet bij!!! lees maar terug in de link. Op www.bovag.nl kun je BOVAG garages vinden in de buurt.
  21. Is ook wel zo. Alleen heb geen zin in herrie. Beide is denk ik om het even. Met airco snel en geluidsarm hoge stand ventilator snel en herrie maar even minder verbruik.
  22. Nou om voor zo iets nou een recall uit te roepen.... Gewoon netjes je klanten inlichten als ze komen met klacht of bij de eerst volgende beurt. Zou ik zeker voldoende vinden.
  23. Kan het zijn dat je je dimlicht (altijd) aan hebt? Ik heb altijd licht op auto staan. Als het licht dan aangaat dimt de radio en de dashboard verlichting.
  24. Volgens mij heeft iedere PICO rijder hier wel last van. Ik laat er even naar kijken en behandelen als we hem voor een beurt brengen.
×
×
  • Nieuwe Aanmaken...