Ga naar inhoud

cismo14

Leden
  • Aantal Items

    22
  • Registratie Datum

  • Laatst Bezocht

  • Dagen Gewonnen

    1

Alles dat geplaatst werd door cismo14

  1. Iemand tips en trucs om op verantwoorde wijze de covers van de achterklep te verwijderen en hoe bedrading naar binnen te brengen achterlangs de hemel bekleding? Vooral ook benieuwd naar het demonteren van de handgreep van de achterklep. De cover moet eraf kunnen, daaronder zitten de bevestiging boutjes.
  2. Ik denk dat remlichten niet gaan branden als je langzamer gaat rijden vanwege de Adaptive Cruise Control. Ik zie het als het zelfde effect als gaspedaal terug nemen. Gaat de auto langzamer rijden zonder te remmen. Of te wel remmen op de motor.
  3. Of handmatig de betreffende files op de juiste plaats in HA plaatsen en HA herstarten. Je krijgt dan een waslijst aan gegevens van de auto.
  4. Benieuwd hoe je die data van de Kia in Home Assistant heb gekregen.
  5. Heb een GT PlusLine zonder panorama dak, en zelfde ervaring. Sommige zenders blijven verbonden, andere vallen continu weg. Moet wel zeggen dat in sommige delen van Nederland de DAB sowieso niet optimaal is, zoals bv hier in Zeeuws Vlaanderen tegen de Belgische grens. Is wel mijn eerste auto met DAB, dus geen ervaring van ontvangst problemen in andere auto's.
  6. Goed kijkend naar de foto's vindt ik het wel apart dat de led spotjes niet op dezelfde hoogte zitten. Maar daar zal wel een reden voor zijn.
  7. Ziet er netjes en subtiel uit. Bedankt voor de foto's Losse originele set van Kia reeds gevonden op het www. Dan komt de vraag hoe "eenvoudig" is het in te bouwen. Basis is natuurlijk, hoe verwijder men het paneel van de achterklep, beginnend bij de handgreep.
  8. Kras, lees dat jij de verlichting heb laten plaatsen in de achterklep, zou je een foto hiervan willen delen hoe dat eruit ziet. Benieuwd of dat achteraf ook redelijk eenvoudig is te plaatsen
  9. Auto: KIA Sportage 5 (2021 -> heden) Eigenaar: cismo14 Toegevoegd op: 2024-02-09 Bekijk deze auto: KIA Sportage 5 (2021 -> heden)
  10. Prijzen zijn van een website in de US. De genoemde Duitse website is al enige weken in "Aanbouw"
  11. Daarbij vind ik het nogal prijzig worden, 29 dollar voor de stickers en 26 dollar verzendkosten. Dan zijn de zwarte logo's een redelijk alternatief, moet je nog wel de originele er afhalen zonder de lak te beschadigen.
  12. Iemand nog een werkende link naar de Kia logo stickers, bovenstaande link werkt ook niet meer. Wil dus niet de badges er af halen en vervangen door zwarte, de stickers zijn wel zo netjes.
  13. Ben sinds kort ook eigenaar van een Sportage GT-Plusline PHEV, en zeer benieuwd hoe deze verlichting er uit ziet en of deze simpel acheraf is te plaatsen. Mogelijk dat iemand een foto hiervan wil delen.
  14. Blijf toch vreemd dat na 10km snelweg uit de stad, de ICE nog niet één keer was bijgesprongen in ECO mode, terwijl AC op 21°C warmte vraag staat. Voorruit ontwaseming, stoel en stuur verwarming stond allen niet aan. Als je ±60km kan rijden op een volle accu, moet er m.i. ook iets te verwarmen zijn op stroom. Neem dat ze bij een "full electric" daar wel iets op hebben gevonden.
  15. Durf het bijna niet te vragen, maar als ik met mijn PHEV volledig elektrisch rij, dus Eco mode, dan wordt het nu in de winterse tijden niet warm in de auto. Airco staat op 21°C, maar voel alleen maar koude lucht binnenkomen. Enkel nadat ik naar Sport mode gaat, springt de ICE bij en wordt het wel warm in de auto. Wat zie ik over het hoofd? Heb mij Sportage GT-Plusline PHEV pas een week en moet alle manuals nog doorlezen.
  16. Ben sinds kort ook trotse eigenaar geworden van een zwarte Sportage GT-Plusline PHEV, dus bij deze de vraag waar heb je deze stickers besteld, en hoe verwijder je verantwoord het Sportage embleem op de achterzijde?
  17. Of niet wachten en zelf doen via USB stick. Weet natuurlijk niet of er veel aanpassingen zijn met de nieuwste versie.
  18. Sinds afgelopen weekend, trotse eigenaar van Sportage GT-Plusline PHEV. Moet dus nog veel leren en ontdekken. Eerste punt van aandacht is update van de navigatie software versie. Deze is nu nog versie 220623, en zie dat 231107 beschikbaar is. Deze heb ik reeds gedownload, maar OTA zou in mijn auto beschikbaar zijn. Zie foto, maar hoe zorg ik dan dat het systeem via OTA zichzelf bijwerkt?
  19. Heb enkel de originele signaal verlengt door er een langere kabel aan te solderen. Had niet de juiste contra stekkertjes voorhanden welke nodig zijn om deze te verlengen. Vandaar dat ik de stekkertjes verwijderd heb, wel al het soldeer werk voorzien van kripkousjes.
  20. Ben inmiddels op de hoogte van de prijs van de plug&play kabel van Kia voor de Poineer sub. Deze kost 100 euro!!! Kabel is volgens de Kia dealer officieel niet los te bestellen. Heb mijn Kia dealer gevraagd om de sub in te bouwen met de originele kabel die er bij zit. Ze hebben een poging gedaan, maar kregen de sub niet werkend??? Vervolgens hebben ze de radio weer in originele staat teruggeplaatst. Omdat het niet gelukt was, waren ze bereidt om bij hoge uitzondering de plug&play kabel te bestellen. Vond 100 euries voor een kabeltje wel erg veel. (De dealer trouwens ook) Heb dan maar besloten om het zelf te doen. Het dashboard frame van de radio heb ik nog wel bij de dealer laten verwijderen om beschadegingen te voorkomen. Zelf de signaalkabels gemaakt (is even wat soldeerwerk) en aangesloten. Sub werkt perfect, prima geluid. Even zoeken naar de juiste instellingen en spelen maar. Blijkbaar kon de monteur geen electrische schema's lezen van Kia en het aansluit schema van de Pioneer sub.
  21. Afgelopen weekend is mijn Pioneer sub ts-wx110a binnen gekomen. Zoals te verwachten zit daar een universele aansluitkabel bij. Weet iemand wat de plug&play kabel kost die de dealer gebruikt om de sub aan te sluiten op de radio? Heb foto gezien van die kabel, is enkele een korte verleng kabel van ±15 cm welke tussen de originele radiokabel en de radio aansluitingen wordt gezet. Kabeltje heeft m.i.dus geen ISO stekkers&contrastekker. Vervolgens zijn hierop de aansluitingen verwerkt naar de Poineer sub met een kabellengte van ± 2 meter voor plaatsing onder de zitting. Nu lees ik dat sommige het signaal van de voorste speakers gebruiken en andere dat van de achterste. Wat is nu het beste signaal om parralel naar de sub te sturen als ik het e.e.a. zelf wil aansluiten? .
×
×
  • Nieuwe Aanmaken...