Jump to content

BarneyRubble

Leden
 • Posts

  584
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  16

Everything posted by BarneyRubble

 1. Dan zou ik op onderstaande pagina dit maar eens goed doorlezen Maarten. https://nieuws.kia.nl/kia-lanceert-uvo-connect-phase-ii-met-veel-nieuwe-features-en-online-diensten/
 2. Ja dit kan zeker, kom zojuist uit Elburg en kreeg de info over de file op de A1 van 30min vanwege werkzaamheden. Kreeg ook een melding dat er op de vluchtstrook 100 m voor me een auto stil stond, dit was echt heel supersnel. Ook trajectcontroles en flitsers werden doorgegeven ( buiten Flitsmeister om ) Het enigste is dat je zorgt dat je navigatie met wifi verbonden is, dit doe je o.a door een Mobiele Hotspot op je telefoon aan te maken en de Navigatie daarmee te verbinden Gr. Barney
 3. BarneyRubble

  Android Auto

  Android Auto nu Officieel in de Playstore. Meteen al volop verbindings problemen.
 4. Gisteren weer een mooi ritje mogen tuffen. De Niro deed weer wat ie doen moet, lekker zuinig rijden.
 5. Mijn motor krijgt de voorkeur om lekker verwarmd in de garage te staan, de Niro is zo goed voorbereid dat van iets vastvriezen absoluut geen sprake is, daarnaast de Stuur Stoelverwarming meteen aan en lekker tuffen met De Niro.
 6. Zorg dat je automatische ruiterwissers op OFF staat, dit voorkomt dat als je van te voren je auto start om daarna te gaan ijskrabben dat plots de sensoren vocht detecteren en de ruitenwissers die misschien al vastgevroren zitten spontaan beginnen ( of willen ) te wissen, als ze op dat moment nog vastgevroren zitten dan is dat niet fijn voor de rubbers en de wissermotor. Zet ook UIT ! dat tijdens het achteruitrijden de ruitenwisser automatisch aangaat indien er vocht gedetecteerd wordt, deze zitten vaak als eerste vastgevroren en kunnen ook die rubbers en het motortje ervan defect raken. Zorg ook dat je automatische Zijspiegels niet meer op Automatisch staan maar zet ze in deze vorsttijden gewoon continue open zodat ook deze bij vorst niet vastgevroren kunnen raken en je kans loopt dat het motortje defect raakt zodra ze open willen gaan. En natuurlijk de mechanische handrem niet gebruiken omdat de kabels hiervan ook bevroren kunnen raken en de handrem er niet meer vanaf wil. De Raamrubbers met zuurvrije vaseline / babypoeder / enz insmeren voorkomt dat je deuren s"morgens niet meer open willen omdat ze vastgevroren zitten. Ik wens meteen hierbij alle Forumleden voor komende tijd veilige kilometers toe en blijf zuinig op je Kia. groeten Barney
 7. Wat een toestand dit, het is toch heel normaal net als bij het achteruit rijden dat je signalen ( en of een indicator ) hoort en/of ziet hoeveel ruimte je achter nog hebt. Als je dan weer vooruit rijdt ( in de D ) dan zou het toch meteen hetzelfde moeten zijn om te weten hoeveel ruimte je voor nog hebt ???. Zeker als je aan het inparkeren bent. Dit lijkt idd wel op een candid camera grap.
 8. Vandaag 5-1-21 weer 210 km gereden, nu weer 20% binnen en buiten bebouwde com, en 80% CC gemiddeld op 105 km/pu Ook nu 1 op 20.4 gereden, met de kofferbak weer volgeladen, een hond achterin en 2 personen voorin, ClimatControle aan, stoelverwarming van het vrouwtje de passagier aan, en spotify aan .
 9. BarneyRubble

  Android Auto

  Sinds ik Android Auto als een nu standaard systeem app heb op mijn S10+ met Android 11 wordt hij door de Playstore automatisch geupdated, alleen is nu wel het standaard icoontje weg en zal ik morgen kijken of hij weer gewoon werkt in de Niro en of de verbinding niet steeds verbroken wordt, zal anders een ander kabeltje proberen. Wel prettig dat AA nu eindelijk ook in Nederland geaccepteerd is. Bij de instellingen van mijn S10 staat ie nu gewoon in het rijtje vermeld bij geavanceerde functie's.
 10. Het maakt bij mij niet veel uit, mijn gemiddelde is altijd boven de 1 op 20. Zelfs met volle kofferbak, zie ook hierboven bij de rit van 206 km. Het kan gewoon, goed je Niro leren kennen dan gaat het je vast ook ééns lukken.
 11. Als je iets omhoog scrolt dan zie je dat staan, Ik koop geen Niro om 80km/pu op de snelweg te rijden, dan had ik wel voor een Jhon Deere gekozen
 12. Vandaag 4 februari 2021 bij +/_ 8 gr. Gr. Barney.
 13. Ben ik zeker met je eens, als mijn Niro met volle kofferbak ( 3 zware tassen ) en met 2x stoelverwarming + stuurverwarming en climatcontrole aan en 2 personen en een hond 206 km op de cruise op 106 km/pu nog 1 op 20,3 rijd met een temperatuur van 2 gr. Dan ben ik zeer tevreden met mijn Hybride.
 14. Op de CC met 106km/pu en wat binnen weggetjes van en naar de snelweg toe.
 15. Dit bedoelde ik eigenlijk, beetje verkeerd verwoord, het maximale koppel van een elektromotor heb je direct tov een benzine auto die zijn hoogste koppel pas bij een bepaald toerental heeft. In tegenstelling tot een brandstofmotor kan een elektromotor direct maximaal koppel (Nm) leveren. Koppel is één van de belangrijkste factoren bij acceleratie: het is het draaimoment dat de wielen op de weg brengen. Hoe groter dit draaimoment, hoe sneller een auto in beweging wordt gebracht.
 16. Vanmorgen met +/_ 2gr. buiten temperatuur een stuk snelweg gereden, ging weer lekker met de Niro, voor +/_16,00€ 206km gereden.
 17. Dat van die proefrit is zeker een optie maar was benieuwd of je het echt zo goed kan merken die 63 PK meer tov de Niro Hybride alvorens die volgende stap te nemen. Dat je geen koppel nodig hebt bij het optrekken met Elektrisch is natuurlijk al super.
 18. Beste Forumgenoten, ik rijd nu een Niro Hybride met totaal 141 PK. Nou heb ik misschien wel interesse in de E-Niro met de 64KWH accu die 204 PK levert. Is hier iemand die eerst de Hybride gereden heeft en nu de E-Niro 64kwh rijd.? Zo ja is het verschil in PK daadwerkelijk een best groot verschil zowel met optrekken, invoegen op de snelweg en bv het even snel inhalen als je bv op dat moment 100km/pu rijd ? Zie erg graag je reactie. Bvd, Barney
 19. BarneyRubble

  Android Auto

  Hoi Jeroen, bedankt voor je reactie Wel aangedacht maar hij is nog zo nieuw en origineel van samsung. En voor de laatste AA update nooit echt problemen ermee gehad. Maar ga dit testen met een andere kabel, niet geschoten is altijd mis. Misschien is hij nu wel telang ( 1M ) maar werkte voor de update wel goed. gr. Barney
 20. BarneyRubble

  Android Auto

  Ik heb op dit moment AndroidAuto versie: 6......zie de bijlage. Het was alweer een tijd geleden dat ik AA gebruikt heb en dacht na mijn laatste navigayie update hem maar weer eens met usb kabel te verbinden. Wat ik zag was dat je nu bij navigatie via googlemaps in AA nu ook de kaart met route met satellietbeeld kan laten weergeven en dat is gaafff, who. Ook het inspreken van een opdracht via Google Assistend werkt erg goed! Maar!!! Waar ik nu met deze versie wel mee zit is dat ik continu na soms al 15 sec de melding krijg dat de verbinding is verbroken en dan moet ik steeds de usb kabel opnieuw in de Galaxy S10+ steken. En na een update naar Android 11 op mijn S10+ zie ik bij instellingen nu ook AndroidAuto staan met veel leuke optie's die daar in te stellen zijn. Maar hebben er hier nu meer het probleem met de melding hierboven dat de verbinding steeds verbroken is en dat steeds al na korte tijd verbonden te zijn geweest. ?
 21. Wat mij van de week is opgevallen is het volgende: Nadat ik mijn tank bijna had leeggereden heb ik hem weer volledig afgetankt, wat mij toen opviel is dat ik daarna veel vaker de trilling voelde bij het wegrijden, was weer net alsof je over een " fijn " wildrooster reed en kwam nu bij volle tank meteen weer vaker voor. ???
 22. Ik heb sinds vorige week mijn Galaxy S10+ naar Android 11 geupdated. Nu staat er bij Instellingen AndroidAuto zowaar beschreven, klik ik die aan dan krijg ik allerlei instellingen waarbij het Activeren van Wireless AndroidAuto. Ik ga dit van de week is uitzoeken over hoe en wat er nu de mogelijkheden hiervan zijn. Later zal ik dan hier mijn bevindingen plaatsen.
 23. Vanmiddag met warme motor zeker 15 min in een 30km wijk gereden en echt al die tijd op accu gereden en met het hybride schermpje aan en zag alleen de energiestroom van de accu afkomen en zo nu en dan bij het uitrollen en remmen het opladen verschijnen. Totaal 38 km gereden en bij thuiskomst het gemiddelde op 1 op 22.6
 24. Gelukkig is het bij mij geen droom, het is wel de reden geweest dat ik daarom deze Niro gekocht heb. Afgelopen zomer niet onder de 1 op 22 gereden, maakte steeds bij aankomst een foto om te kunnen laten zien dat ik het niet verzon.( lol ) Heb ook het type Design Edition genomen vanwege het schuif/kantel raam, als die in de zomer helemaal open is en dan gelijkertijd elektrisch rijden dan is het echt volop genieten in deze Niro.
×
×
 • Create New...