Ga naar inhoud

Algemene problemen/oplossingen KIA Venga


Venga1

Aanbevolen Berichten

Om heel eerlijk te zijn, lijkt het mij het beste om alles centraal in het eerste topic te plaatsen ? Dus Venga1, als je iets hebt waarvan je zegt dat is een probleem en dat de oplossing is het een kwestie van knippen en plakken !

Vindt sommige dingen in dit topic ook niet helemaal terecht, dat bv de a-stijl een dode hoek heeft, of de Venga te stug is, hoort hier niet thuis. Dat zijn dingen die met de proefrit ook vast naar boven zijn gekomen ?

Link naar reactie
Delen op andere sites


Al mijn controlelampjes gingen ook branden motor af gezet en opnieuw gestart probleem opgelost naar de dealer geweest deze heeft de computer uitgelezen zat inderdaad een fout melding in.

Kreeg te horen van de dealer dat kia bezig is een verbeteren software te ontwikkelen, deze zal t.z.t via een modificatie aan allen venga rijders gemeld worden.

Link naar reactie
Delen op andere sites


Zoals iedereen kan zien ben ik eventjes bezig geweest met een kleine schoonmaak actie in dit draadje..

Zoals al eerder gevraagd en terecht opgemerkt houdt jullie aub bij het onderwerp. Wil je over koetjes, kalfjes, cee'djes etc babbelen doe dat dan in de daarvoor bestemde draadjes.

Deze schoonmaak zal ook gebeuren vanaf heden in de andere draadjes.

Link naar reactie
Delen op andere sites


Gast Venga 2010
Alex, dank je wel.

Morgen gelijk de dealer bellen en het weer voorleggen.

Alex, vandaag wederom bij de Kia dealer( van kouwen Adam zuid oost) geweest mbt het cruise controle probleem en ze kunnen niks uitlezen! :-( Bij de importeur het probleem voorgelegd en die weten ook geen oplossing!!! Er werd gezegd dat we maar moesten wachten op meerdere klachten en dan zou men verder kijken. We gaan hier niet mee akkoord en zelf de importeur schriftelijk op de hoogte stellen van het probleem en gezamenlijk maar naar een oplossing zoeken, je moet toch ergens beginnen. Dan maar telkens een onderdeel vervangen totdat het probleem verholpen is.

Wordt vervolgd.

Link naar reactie
Delen op andere sites


haha, dit meen je niet, het lukt me best wel zonder Smart hoor :hammer: Of stort dit forum in elkaar als Smart er niet is. ;)

Ik weet het niet hoor! Zie het met lede ogen aan vanaf mijn vakantieadres in Itali

Link naar reactie
Delen op andere sites


het rechter raam maakt bij mij ook meer geluid als het linkerraam

Ik heb het idee dat de motor met het rechter raam meer moeite heeft als de motor voor het linker raam.

Maar of het abnormaal is qua geluidsniveau weet ik niet

Vandaag ben ik bij de dealer geweest, dit ivm de kerstboomverlichting(alle lampjes gaan aan) en de afstandsbediening die geregelt niet werkt.

De auto is uitgelezen ,er zat een foutmelding in de computer, die is er uitgehaald.

Maar ik kreeg direct de vraag of ik de auto een dagje kan brengen.

Dit omdat de fout te maken heeft met de elektronica in de auto.

Ze gaan met KIA overleggen, en gaan de benodigde spullen bestellen.

Daarbij wordt er naar de bestuurdersstoel gekeken, die blijft steeds zakken.

Aangezien de auto een dag moet staan, ben ik zeer benieuwd wat er gedaan wordt.

Wordt vervolgd.

Wat betreft de rechtervoorruitbediening hebben ze bij mijn Venga het raammechanisme ondersteunt(volgens receptionist gemodificeerd) met schuimrubber omdat tijdens het naar boven verplaatsen van de raam het mechanisme bewoog (te zwakke constructie). Een collega van me heeft ook een Kia Venga en heeft precies het zelfde geluid een elektromotor die zeeeeeeeer zwaar werk moet verrichten om de ruit naar boven te verplaatsen en daardoor een merkbaar (hoorbaar) kreunend geluid veroorzaakt waarvan de andere portierramen geen last hebben. Ik moet wel zeggen na de modificatie maakt de rechterzijde het zelfde geluid als de andere portierramen bij het openen en sluiten.

Link naar reactie
Delen op andere sites


Gast Venga 2010

Mbt onze rechtervoorportierraam, daar is de motor in zijn geheel vervangen door de dealer en het maakt nu ook het zelfde geluid als de anderen. De cruise control is nog steeds een probleem en bij Kia bekend maar weten niet hoe dit op te lossen. Wordt vervolgd.

Link naar reactie
Delen op andere sites


Bij mijn Venga 1.4 X-ecutive met nav. pakket heb ik sinds het begin het volgende.

Wanneer m'n telefoon (Samsung Jet) via bleutooth is verbonden met de Venga / navigatie en ik vervolgens bij het stoplicht de auto laat afslaan middels ISG, dan valt ook de bluetooth verbinding tussen de auto en m'n mobiel uit. Icoontjes op het nav scherm verdwijnen en de mobiel geeft de melding "Disconnected Venga"

Zodra ik dan weer de koppeling in trap en de motor aan gaat, komt ook de bluetooth verbinding weer terug.

Is mee te leven, maar lastig als je aan het bellen bent. Je moet er dan aan denken dat je tijdens het bellen ISG niet aanspreekt.

Meer mensen met een X-ecutive met dit euvel?

Heb het al eens eerder gemeld. Bij de andere uitvoeringen schijnt dit niet voor te komen.

Peter

Link naar reactie
Delen op andere sites


  • 2 weken later...

Hallo,

Ik las in eerdere berichten om alleen concrete opmerkingen te maken van nieuwe isseu en daarbij aangevuld met eventuele oplossingen in dit lijntje.

Prima vinden we; maar lijkt niet helemaal te lukken.

Zou het een idee zijn; als dat kan, om een lijntje te starten, door een beheerder, welke zoals hier netjes begonnen is met issues (opgelost en open); waarbij niemand wat kan toevoegen behoudens de beheerder zelf (per type auto.....?)?. Dan blijft dat lijntje schoon en overzichtelijk.

Gaat dat niet; dan hoor ik dat graag; en gooi ik deze opmerking eruit.

BTW 1:

Is er al een (nederlandse - en kaart) update van het af-fabriek navi systeem:x:!:?

BTW 2:

Kia lijkt tegenwoordig wel poep-scheet-klaar auto's te maken;

dus voor mij gaat de lol er wel een beetje af zo.

Goed bedoeld,

Gr,

Frans.

post-2800-1297853212,58_thumb.jpg

aangepast door Fransmg
Link naar reactie
Delen op andere sites


  • 3 weken later...
Gast Venga 2010

Weer problemen met de software van de Kia Venga. Rechtervoorportier sluit niet af, bluetooth valt uit tijdens het bellen en dan is ook gelijk niks meer te gebruiken en de radio ook niet meer. Er blijft zo nu en dan ook wat lampjes branden en bij het opnieuw starten van de motor is het weg! Knap vervelend en het is allemaal bekend bij de importeur maar onbekend wanneer er een nieuwe update komt. Nou, die update moet gauw komen anders ruilen wij de Venga in!

Link naar reactie
Delen op andere sites


Kennelijk worden berichten van tevreden Vengarijders verwijderd. Hierdoor krijgt dit forum wel een hoog zeurgehalte:sad:

Om heel eerlijk te zijn en niet zeurderig te willen overkomen, is dit topic toch echt bedoeld om juist de problemen/oplossingen m.b.t. de Venga in beeld te brengen, zoals je ook aan het begin van dit topic kunt lezen.

Het is prettig te lezen dat je zo'n goede ervaring hebt met de Venga. Helaas kan dit niet bij iedereen gezegd worden. We proberen te inventariseren om welke problemen het gaan en of er ook door de dealers een oplossing wordt aangedragen. Dit helpt andere Vengarijders weer om ook probleemloos te kunnen rondrijden. Zij kunnen tenslotte hun dealer op de hoogte stellen van eerdere oplossingen m.b.t. de geconstateerde problemen.

Jouw ervaringen kun je evt. ook kwijt in andere topics over de Venga. Naar mijn weten worden juist positieve reacties heel erg gewaardeerd op dit forum.

Link naar reactie
Delen op andere sites


  • 2 weken later...

even een reactie op het "vallen"van de kofferbakplaat.

Die van mij valt ook omlaag als ik iets zwaars in het midden zet.

Ik heb heb gewoon opgelost door het gewicht te verdelen. Dus 1 tas een beetje links en 2e tas rechts en de rest in het midden en hij valt niet meer. Gewoon dus het gewicht een beetje verdelen.

Link naar reactie
Delen op andere sites


Bij mijn Venga (1.4 CRDI) werken de achterluidsprekers niet meer sinds ik BlueTooth heb geactiveerd. Dit voorval is alleen als ik de radio op FM heb staan. Op AM (radio) en bij het afspelen van een CD doen de achterluidsprekers plots weer mee! Mijn dealer heeft meerdere Venga's met dit probleem geconstateerd. Ik heb KIA Nederland gebeld en daar was het probleem nog niet bekend. Tweede prbleem was de achteruitkijkspiegel. Deze trilt enorm als ik zo'n 100 km/h rijd. Mijn dealer erkent dit probleem (heeft zelf een stukje in mijn auto gereden) en heeft een nieuwe spiegel besteld.

Link naar reactie
Delen op andere sites


Onze kleine problemen met onze Kia Venga zijn, dan wel geweest:

Rechter voorscherm (bij de wielkast, die aansluit op de A-stijl) zat niet goed gemonteerd / vast, waardoor gerammel, is inmiddels opgelost door een schadebedrijf op kosten van Kia Nederland, via de dealer.

De achterklep kwam tegen carrosserie (lak) van de auto aan, is inmiddels ook opgelost door de zelfde schadebedrijf, 100% gratis :-P.

Koelvloeistof terugroep actie is inmiddels uitgevoerd.

En als klap op de vuurpijl blijven lampjes branden op het dashboard, waaronder

ESP - EPD (stuurbekrachtiging) - Handrem (terwijl de handrem er NIET was gebruikt) en de Speed-limiter bleef ook in het zicht (ook deze had ik niet gebruikt, laat staan aangezet), bij de dealer gaf hun uitlees computer aan dat er een "communicatie fout was / is", de dealer heeft contact opgenomen met Kia Nederland, oplossing: er moet een (een of ander) nieuwe converter in, deze is gelijk besteld, wordt vervolgd........:mad:.

Het gekke is wel als de lampjes blijven branden en vervolgens zet ik de motor weer af en na 20 seconden start motor weer, dat dan alles weer normaal is.

Hopelijk blijf het hier bij, want voor de rest zijn wij nog steeds heel tevreden over de Kia Venga. In ieder geval voor ons nog GEEN reden om te zeggen voor ons nooit meer een Kia.

Verder hebben we op dit moment 4298 km op zitten en halen we gemiddeld 1.17,3 (stad -snelweg - binnendoor met zowel airco aan als uit / niet gek vinden we en we tanken Shell V-Power)

Het probleem met de lampjes heb ik ook 1x gehad, en zoals het hoort gebeurt dit uiteraard net voordat je op vakantie gaat :).

Toen ik contact op nam met mijn dealer wist deze me te vertellen dat dit meestal komt doordat men (te) snel de sleutel in het contact steekt en start. Tot nu toe is het bij deze ene keer gebleven.

Link naar reactie
Delen op andere sites


Vandaag ondekt dat de 2 12 volt aansluitingen (in de bagageruimte en naast de handrem) geen spanning hebben. Geprobeerd met verschillende standen van de contactsleutel. De enige aansluiting die werkt is de aansluiting naast de USB poort.

Meer mensen met dit euvel?

Eerdaags ga ik over de 15.000 km, dan kunnen ze hier ook naar kijken.

Groet,

Peter

Link naar reactie
Delen op andere sites


Doe mee aan dit gesprek

Je kunt als gast nu eerst posten en gelijk daarna registreren. Als u al een account hebt, meld u dan nu aan om te posten met uw account.

Gast
Reageer hier op dit topic...

×   Geplakt als RTF formaat tekst.   Plak in plaats daarvan als platte tekst

  Er zijn maximaal 75 emoji toegestaan.

×   Je link werd automatisch ingevoegd.   Tonen als normale link

×   Je vorige inhoud werd hersteld.   Leeg de tekstverwerker

×   Je kunt afbeeldingen niet direct plakken. Upload of voeg afbeeldingen vanaf een URL in.

×
×
  • Nieuwe Aanmaken...