Jump to content

olympus

Leden
 • Content Count

  174
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  11

olympus last won the day on January 4 2018

olympus had the most liked content!

Community Reputation

119 Excellent

About olympus

 • Rank
  Lid
 • Birthday 08/10/1958

Algemeen

 • Geslacht
  Man
 • Over jezelf
  een blijde Kia Niro rijder.
 • Woonplaats
  Anna paulowna
 • Werk
  ILS medewerker bij Verebus bv
 • Auto
  Kia Niro executive line
  Platinum GraphiteRecent Profile Visitors

1,069 profile views
 1. olympus

  omschakelpunt hybride rijden (accu/benzine motor)

  Ja klopt je krijgt die melding in je kleine display recht voor je dan.
 2. olympus

  omschakelpunt hybride rijden (accu/benzine motor)

  Klopt, je moet rijden volgens je routeplanner, en dan ook nog niet op de CC, want ik kwam er achter dat het dan niet werkte. Dus je moet zelf gas geven en dan krijg je een melding in beeld. De tweede is volgens mij een vinkje die je in je menu moet aanzetten, maar ik weet zo een twee drie niet meer welke.
 3. olympus

  omschakelpunt hybride rijden (accu/benzine motor)

  Je moet dan wel gebruik maken van Coasting Guide en Predictive Energy Control. De eerste adviseert de bestuurder wanneer hij het gas moet loslaten en moet afremmen voor een zo zuinig mogelijk verbruik. Predictive Energy Control maakt gebruik van het navigatiesysteem en de cruise control, om actief het energieverbruik te beïnvloeden op basis van topografische veranderingen op de route vóór de auto. Zo bepaalt het systeem wanneer de batterij op het beste moment bijgeladen kan worden en op welk moment de opgeslagen energie het meest efficiënt benut kan worden. Uniek aan het systeem is dat het ook rekening houdt met hoogteverschillen.
 4. olympus

  omschakelpunt hybride rijden (accu/benzine motor)

  Het is wat er gezegd wordt door Meeder, het systeem bepaald wat de aandrijving is en er zal vast logica achter zitten maar niet te beinvloeden.
 5. olympus

  Face lift

  En toch moet ik zeggen dat adaptieve cruisecontrol lekker is. Je moet het eigenlijk even meemaken en vind dat het toch wel bijdraagt aan de veiligheid, omdat hij altijd voldoende afstand houd van je voorganger.
 6. olympus

  Technische gegevens audio systeem

  Je mag altijd komen luisteren hoor bij mij Dragao.
 7. olympus

  Op weg naar 2030

  Klopt dat ze het willen pushen maar, die dingen zijn groot zwaar en erg duur nog steeds Ton, dus voor de gemiddelde zonnepaneelhouder nog niet interessant denk ik. En zo groot is de opslag capaciteit ook nog niet eigenlijk. Ik weet je moet ergens beginnen, maar ik wacht er nog even mee.
 8. olympus

  Technische gegevens audio systeem

  Ja soms is het vervelend dat je een optie niet kan kiezen, maar moet zeker zeggen dat de installatie goed is in een executive uitvoering. Misschien moet je eens bij de dealer gaan luisteren naar deze uitvoering.
 9. olympus

  Technische gegevens audio systeem

  Ik kwam dit tegen op het net, JBL® Premium Sound System The All-New Kia Niro comes with a truly Premium Sound System: The 8-speaker audio system from JBL®, with a powerful 320 Watt output and external amplifier. Sounds great, doesn't it? Maar zo slecht is dit systeem toch niet , tenminste dat vind ik dan.
 10. olympus

  kia nero waarschuwing acu loop leeg

  Klopt bij draaiende motor krijg je die melding niet.
 11. olympus

  Op weg naar 2030

  Het is allemaal wat moeilijk te voorspellen vind ik, ze kunnen wel willen dat iedereen elektrisch gaat rijden, maar volgens mij is de hybride auto nog steeds een betere oplossing. Er zullen nog wel wat dingen veranderen of moeten veranderen wil de elektrische auto de hybride voorbij streven. En misschien is over 10 jaar wel de waterstof auto de beter keuze. De tijd zal het ons leren denk ik.
 12. olympus

  kia nero waarschuwing acu loop leeg

  Ik denk dat hij bedoelt als je de motor uitzet en je gebruikt bv de radio nog dat je die melding in beeld krijgt. Is niet gelijk reden tot paniek hoor.
 13. olympus

  Android Auto app

  Inderdaad zoals Ysie zegt, je kan het gewoon downloaden en gebruiken hoor.
 14. olympus

  Kaartupdates voor de Niro

  Ik vind voor beide reacties is wel wat te zeggen, wellicht kunnen sommigen dat zeker thuis doet, maar stel er gaat ergens wat verkeerd wat niet ondenkbaar is dan kun je alsnog even langs bij de dealer. En klopt het kost je een half uur plus de 2 ritten.
 15. olympus

  Kaartupdates voor de Niro

  Hier inmiddels ook de nieuwste kaart en nieuwste software voor de niro.
×

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use.