Ga naar inhoud

HenkM

Leden
 • Aantal items

  281
 • Registratiedatum

 • Laatst bezocht

 • Dagen gewonnen

  18

HenkM won de laatste dag op 9 november

HenkM had de meest gelikete inhoud!

Community reputatie

135 Excellent

Over HenkM

 • Titel
  Lid

Algemeen

 • Geslacht
  Man
 • Woonplaats
  Zuid Limburg
 • Auto
  2017 Kia Niro 1st Edition wit.
  2013 Kia Picanto 1.2 CVVT wit.
  Motor: 2018 Yamaha tracer 700

Recente bezoekers van dit profiel

1352 profielweergaven
 1. HenkM

  Benzine E5 en E10

  In Belgie is volgens de ANWB euro 95 E5 verdwenen en volledig vervangen door E10. Citaat ANWB: België: Sinds 1 januari 2017 is Euro 95 (Super 95/Eurosuper 95/Essence Sans Plomb) vervangen door 95 E10. Op alle pompen met E10 is een groene sticker aangebracht met de vermeldingen Benzine 95 E10. Gewone Euro 95 is niet meer verkrijgbaar. Als je auto niet geschikt is voor E10 moet je Superplus 98 (Super Sans Plomb 98) tanken.
 2. HenkM

  Winterbanden voor de Niro

  Zomer wieltjes gewisseld voor de winter exemplaren, laat de ellende maar beginnen
 3. HenkM

  Onderhouds beurt

  Die olie beurt is incl. de olie, ik heb nergens de olie nog eens op de rekening staan (Sportage en Niro 1e beurt en oliebeurten Picanto). Benzine additief was bij mij 12.95 en er werd gevraagd of ze dat er in mochten gooien (doe ik zelf voor de zomer omdat dan de auto langer stil staat). Een bedrag voor gebruik test apparatuur is ook dubbel, afschrijving hiervan afschuiven op klant is belachelijk. Straks moet je ook nog het gebruik van een steeksleutel betalen. In alle gevallen binnen 1 uur klaar dus 157,50 (ex BTW?) werkplaats tarief zou een giller zijn. M.i. ben je voor ruim €100,- genaaid. Denk dat deze "dealer" een huur achterstand heeft .
 4. HenkM

  Verbruik is raar

  Hier lijkt iets echt mis, mijn Niro is verbazingwekkend snel warm en kan warmer stoken als me lief is. Staat dus gewoon op 21°C auto. Ritje naar de dealer lijkt me op zijn plaats.
 5. HenkM

  Winterbanden voor de Niro

  Mijn momentsleutel staat op advies van dealer op 110 Nm (originele 16" met deksel). Na enkele dagen controleer ik de moeren nog eens (neurotisch?) maar nog nooit hoeven "bijdraaien" doordat een moer los zat.
 6. HenkM

  LED koplampen Niro

  Mijn middenoosten setje zit er nu bijna 2 jaar en ruim 15000 km in. (ca €20). Setje reserve ligt in de kast.
 7. HenkM

  Winterbanden voor de Niro

  Zomerbanden zouden voor mij ook veiliger zijn als het glad is, ik kom mijn oprit dan niet op en moet dus thuis op de bank blijven zitten .
 8. HenkM

  Leuke en handige gadgets/accessoires voor de Niro

  Op het rempedaal zit standaard een rubber "hoes", die er eerst van af moet voor dat de vervanger er op geklikt kan worden.
 9. HenkM

  Benzinetank bijna leeg

  Bij lagere buitentemperaturen lig het verbruik (iets) hoger. Logisch, alles moet opgewarmd worden om soepel te draaien. Ook het opwarmen van het interieur kost gewoon energie. Gelukkig geeft de Niro aan het laatste best wel prioriteit (lekker snel warm). Laag verbruik is prima maar hoeft van mij niet ten koste te gaan van comfort. Als de auto tijden optrekken naar mijn idee te lang in een versnelling blijft "hangen" is het meestal genoeg om even het gas te liften om de volgende versnelling te "forceren". Helpt dat niet gewoon even de sportstand inschakelen en de volgende versnelling kiezen.
 10. HenkM

  Benzinetank bijna leeg

  CC staat op maximaal toegestane snelheid + 4. In Duitsland kan dat vaak niet, is de Niro te langzaam voor .
 11. HenkM

  Winterbanden voor de Niro

  De Quatrac's liggen hier onder de Picanto, erg stil en bevallen prima. Bij de Niro worden de zomerslofjes, als het weer het vraagt, vervangen door Vredestein Snowtrac. Die laatste geven onder echt barre omstandigheden toch meer grip.
 12. HenkM

  Benzinetank bijna leeg

  Hier normaliter wel, van Valkenburg (L) naar Alkmaar en terug 1:21 (heen zuiniger t.g.v. vertragingen terug wat meer verbruik t.g.v. steviger doorrijden). Diepte record ligt op 1:15 op de Duitse Autobahn, lag niet aan de auto maar aan mijn rechter voetje ( ).
 13. HenkM

  Benzinetank bijna leeg

  Klopt wel maar als deze dichtslaat sta je stil
 14. HenkM

  Benzine E5 en E10

  Off-topic maar toch: Onlangs mijn oude 2 wieler ingeruild voor een moderne machine met emissie opties (o.a. actieve kool in carter en tank ventilatie zoals ook moderne auto's hebben). Voorheen werd ik in de garage verwelkomt door een vleug van benzine en olie (een beetje motor markeert immers zijn territorium). Nu ruik ik niets meer, nada njente, nop. Ik mis dat oudje toch wel een beetje....
 15. HenkM

  Benzine E5 en E10

  Met de motor tank ik voordat ie de stalling ingaat ook een hoger octaan gehalte. Ondanks dat gooi ik er toch nog stabilisator bij (bv Forte of Motul).
×