Jump to content

HenkM

Leden
 • Content Count

  430
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  20

HenkM last won the day on May 13

HenkM had the most liked content!

Community Reputation

154 Excellent

About HenkM

 • Rank
  Gevorderd Lid

Algemeen

 • Geslacht
  Man
 • Woonplaats
  Zuid Limburg
 • Auto
  2017 Kia Niro 1st Edition wit.
  2013 Kia Picanto 1.2 CVVT wit.
  Motor: 2018 Yamaha tracer 700

Recent Profile Visitors

1,910 profile views
 1. Hier rijdt ook een Picanto die beduidend meer drinkt als zijn grotere "huisgenoot".
 2. Dit geldt voor alle auto's (mogelijk wel bij een andere snelheid). De rolweerstand (en mechanische) weerstand verhouden zich lineair met de snelheid. Op enig moment (snelheid) gaat de luchtweerstand de overhand krijgen. Deze laatste verhoudt zich kwadratisch met de snelheid.
 3. Als je de deurrubber los haalt is er ruimte zat om een kabel weg te werken, zo heb ik het gefixt.
 4. HenkM

  Dagrijverlichting

  Strafbaar natuurlijk niet. Voor de auto is een type goedkeuring afgegeven, deze vervalt niet na wijzigingen in de regelgeving.
 5. HenkM

  LED koplampen Niro

  Mijn LED's met ventilator draaien in de Niro al meer dan 2 jaar. Mocht er een sneuvelen heb ik een reserve set bij me. Bij de Motor meer dan een jaar (dimlicht altijd aan). Mocht het dimlicht sneuvelen kan deze wisselen met die van het groot licht.
 6. HenkM

  LED koplampen Niro

  Off Topic maar: De 700 is erg vergeeflijk, soepel van onder op en voor mij meer dan rap zat. Het lage gewicht van ruim 190 kg was voor mij de pre.
 7. Wederom: invoeren is een. Uitvoeren is twee
 8. Helaas klopt dit niet. De energie die je in je auto stopt is gewoon milieu belastend. Met stroom misschien minder dan benzine maar dan nog. Tevens produceer je ook nog altijd fijnstof (banden remmen bv). Hier is een lagere snelheid ook minder belastend. Het is trouwens i.m.h.o. niet mogelijk om een uitzondering te maken voor E-voertuigen. Het handhaven van snelheid is nu al beperkt laat staan als dit ook nog voertuig afhankelijk is (kijk maar naar vrachtwagens en auto's met aanhangers). Gezien de pak kans denk ik niet dat Nederland zich massaal aan die 100 km/h gaat houden. Het stikstof voordeel is volgens mij meer rekenkundig dan wat anders (en ook nog eens beperkt). Er zullen dus nog meer maatregelen komen.... Jammer dat ons Haags clubje altijd roomser als de paus wil zijn zonder te kijken naar uitvoerbaarheid en bv de buren.
 9. HenkM

  LED koplampen Niro

  Nee H7 halogeen. Wel DRL LED's in de units. Lelijk kleurverschil met halogeen. Met de LED's is dit opgelost De 2020 Tracer 700 heeft wel LED projectors.
 10. HenkM

  LED koplampen Niro

  Na ruim 2 jaar LED in de Niro zie ik het probleem niet. Uiteraard zal Kia zich altijd vrijwaren bij niet identiek of origineel vervangen. Bij de Sportage LED: geen problemen. Suzuki GSX750F: geen problemen. Yamaha Tracer 700: geen problemen.
 11. HenkM

  LED koplampen Niro

  Het vervangen van HB3 halogeen door LED is gewoon 1 op 1 vervangen (stekker los, lamp eruit, LED erin en stekker vast). Wat is hier knutselen aan? Handelingen zij identiek aan halogeen vervangen door halogeen.
 12. HenkM

  LED koplampen Niro

  Mijn Niro heeft zeker geen H7 lampen maar HB3 lampen.
 13. HenkM

  Een ruime onvoldoene

  De navigatie van mijn Niro weet Trier feilloos te vinden, vreemd dus.
 14. HenkM

  Winterbanden? Welke?

  Lijkt me sterk voor de E-Niro. Bij de "gewone" Niro kun je i.i.g. zelf de wieltjes wisselen. Na enige tijd ziet de auto gewoon de sensors (zonder tussenkomst van de dealer).
 15. HenkM

  Lane assist / lkas

  Als je netjes de richting aanwijzer gebruikt zou het systeem je niet moeten corrigeren (zo werkt het bij mij i.i.g.).
×
×
 • Create New...