Ga naar inhoud

HenkM

Leden
 • Aantal items

  369
 • Registratiedatum

 • Laatst bezocht

 • Dagen gewonnen

  19

HenkM won de laatste dag op 18 december 2018

HenkM had de meeste 'vind ik leuk' inhoud!

Community reputatie

144 Excellent

Over HenkM

 • Titel
  Gevorderd Lid

Algemeen

 • Geslacht
  Man
 • Woonplaats
  Zuid Limburg
 • Auto
  2017 Kia Niro 1st Edition wit.
  2013 Kia Picanto 1.2 CVVT wit.
  Motor: 2018 Yamaha tracer 700

Recente bezoekers van dit profiel

1551 profielweergaven
 1. HenkM

  Kaartupdates voor de Niro

  KIA zou een onderscheid kunnen maken in kaart- en systeem updates. Kaart updates ter beschikking stellen als download en de systeem update bij de dealer. Als de gebruiker het niet zelf wil of kan zou de kaart altijd nog door de dealer vervangen kunnen worden.
 2. HenkM

  leasing

  Nee dat is de bedoeling niet van BTW: Omzetbelasting of btw (belasting over de toegevoegde waarde) is een indirecte belasting die een overheid heft op de verkoop van producten of diensten. De belasting wordt geheven op de verkoopprijs van een product in elke stap van het productie- of distributieproces (bronbelasting). Uiteindelijk wordt de btw betaald door de consument en door niet-btw-plichtige organisaties. (bron wiki). BTW wordt dus alleen betaald door de eindgebruiker, in alle tussenstappen tot aan de eindgebruiker wordt de BTW verrekend.
 3. HenkM

  leasing

  Leuk die discussies, lease vs koop of lening. Winterbanden vs all-seasons of zomerbanden. Ieder verdedigd zijn eigen keus .
 4. HenkM

  Verbruik is raar

  Mwah, volgens mij een berekening op basis van voortschrijdend gemiddeld verbruik en brandstof die nog in de tank zit.
 5. HenkM

  Face lift

  Klopt maar het is niet mogelijk te hoog in toeren te geraken. Ook in de sport stand schakelt de bak automatisch omhoog als deze dat nodig vindt.
 6. HenkM

  LED koplampen Niro

  Kijk ook naar de kleurtemperatuur. Normaliter wordt 6000K als helder wit gezien. 6500K neigt naar blauw en kan helderder lijken bij gelijke waarde in lichtopbrengst (lumen). De lichtstrip in de koplampunit is ca 6000K.
 7. HenkM

  Verlichting

  Deze lampen passen niet in de Niro. De Niro heeft HB3 / 9005 lampen.
 8. HenkM

  Waxoyl en wassen

  Wow die kende ik nog niet. Metalic is gewoon lak met glitters en een clearcoat er over. Veel huidige non-metalics krijgen ook een clearcoat. Het niet hoeven poetsen begrijp ik niet. als de auto vies is moet de troep er van af: poetsen???? Ik ben zelf van nature (selectief) lui, de auto gaat door de wasstraat en de motorfiets poets ik (helaas geen wasstraat voor motorfietsen). Extra bescherming doe ik wel aan. Turtle Ice werkt prima en eenvoudig op de Niro (glimmend) en op mijn motorfiets (mat zwart).
 9. HenkM

  Verlichting

  LED is het eenvoudigst omdat hier geen ballast voor nodig is. Kijk dan wel voor LED's die de driver geïntegreerd hebben en dus geen extra "kastje" hebben.
 10. HenkM

  Winterbanden voor de Niro

  Banden, remmen, lampjes, ketting (en evt versnellingsapparaat) enz. Ook een fiets heeft onderhoud nodig.
 11. HenkM

  Face lift

  Ja, gelukkig wel .
 12. HenkM

  Face lift

  In het Heuvelland kun je niet zonder.
 13. HenkM

  Kaartupdates voor de Niro

  Dat is inderdaad de eenvoudigste oplossing. De nieuwe kaart draait hier al en in april regelt de dealer wel de software update. Risico is dan 0,0 en geen onnodig brandstof verbruik door naar de dealer te rijden .
 14. HenkM

  Kaartupdates voor de Niro

  Vraag het even na bij je dealer, niet iedere dealer doet dit buiten de beurt om gratis.
 15. HenkM

  garage

  Inderdaad, anders had ik langs de kant van de weg het thuiskomertje eronder moeten sleutelen met het boord materiaal. Nu lekker snel en veilig met garagekrik en moerslagsleutel .
├Ś

Belangrijke informatie

Door deze site te gebruiken ga je akkoord met onze Gebruiksvoorwaarden.