Jump to content
 • Sign Up

HenkM

Leden
 • Content Count

  407
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  20

HenkM last won the day on May 13

HenkM had the most liked content!

Community Reputation

151 Excellent

About HenkM

 • Rank
  Gevorderd Lid

Algemeen

 • Geslacht
  Man
 • Woonplaats
  Zuid Limburg
 • Auto
  2017 Kia Niro 1st Edition wit.
  2013 Kia Picanto 1.2 CVVT wit.
  Motor: 2018 Yamaha tracer 700

Recent Profile Visitors

1,762 profile views
 1. Ook tegen iets op 2 wielen met vervuilende techniek heb je geen schijn van kans
 2. Dit is natuurlijk afhankelijk met welke ANWB/WW contract e.e.a. wordt vergeleken. Zelf heb ik het meest uitgebreide pakket altijd gehad en gehouden (na lezen van de kleine lettertjes). Ook mijn dealer vergeleek KIW met ANWB. Toch net effe anders. Bij ANWB maakt het niet uit in (of op) welk voertuig ik stap. Als motorrijder is KIW alleen sowieso geen optie.
 3. HenkM

  Zijwindschermen

  Deze worden in de gleuf van het kozijn geklemd. een combinatie van dubbelzijdige tape en U-vormige klemmetjes (onzichtbaar) zorgt er voor dat de zaak niet gaat rammelen of trillen. Zie hier voor installatie: Klikkerdeklik
 4. HenkM

  Lkas

  In de handleiding van de Niro wordt hier geen onderscheid in gemaakt heet hier LKAS. In de "lichte" stand wordt alleen ingegrepen als je over de lijn dreigt te gaan. In de "zware"' stand stuurt de auto tussen de lijnen. In dit filmpje is te zien dat de Niro de auto prima tussen de lijntjes houdt zonder gestuiter tussen de lijnen: Klikkerdeklik
 5. HenkM

  Lkas

  Geen last van, houd hem prima tussen de lijntjes zonder onnodig gezwabber (staat wel in de "zwaarste" stand). Kwestie van calibratie?
 6. HenkM

  Lkas

  Ik gebruik het eigenlijk altijd op max. Net terug uit Berlijn en wat mij betreft ben ik tevreden zeker op wegen die naar een kant weglopen hoef ik niet te corrigeren maar houdt de auto prima de lijn.
 7. HenkM

  Zijwindschermen

  Ik kan niet zeggen dat het echt helpt v.w.b. windruis. Het raam kan wel iets open zonder dat het naar binnen regent . Ik heb zie hier besteld: Klikkerdeklik
 8. Van een startstop systeem is er eigenlijk alleen sprake bij een "normale" benzine motor. Debiel systeem wat volgens mij uiteindelijk meer slijtage aan startsysteem kost dan wat het aan benzine oplevert. Het zal beslist een snufje CO2 schelen en hier worden de jongens in Brussel en Den Haag weer blij van (zonder de verdere gevolgen te overzien). Een eerder versleten startmotor (en/of starterkrans) vindt de fabrikant ook niet erg, verdient hij ook nog iets. De gebruiker betaald immers. Bij Sportage en Picanto schakel ik deze dan ook uit. Bij de hybride Niro is er volgens mij geen sprake van een startstop systeem. De auto kiest zelf hoe deze met een van zijn motoren omgaat. Als gebruiker heb je (misschien gelukkig) niet eens de keus. Het gebeurt allemaal volstrekt soepel. De Niro doet gewoon dat wat de gebruiker vraagt, rijden dus. De keus welke motor is er ook niet. Je kunt e.e.a. wel beïnvloeden door hoe je met het gaspedaal omgaat. Hoe dan ook: als er veel elektrisch wordt gereden zal de accu uiteindelijk moeten worden opgeladen (en dat gaat nu eenmaal met benzine), wet van behoud van energie (of in dit geval het gebruik ervan). Het systeem van de Niro probeert dan ook een balans te vinden tussen optimaal gebruik van de gecombineerde systemen. Vooralsnog (i.m.h.o.) doetie dat in mijn geval prima: zuinig, soepel en comfortabel.
 9. HenkM

  Software updates

  Kaart geupdate, lijkt prima te werken. Weet iemand wat de software update voor voordelen heeft?
 10. HenkM

  Recal NIRO

  Poeh, ik heb ruim een uur gewacht op het vervangen van de 2 relais.
 11. De software versie(s) die je op het scherm kunt toveren zijn alleen die van het mediasysteem. De andere software- en firmware versies (motor management, ABS enz.) kunnen alleen bij de dealer uitgelezen worden.
 12. Ik zie de sensor meer als een automatische interval schakeling. De gevoeligheid is instelbaar (net als de tijd instelbaar is bij veel interval systemen).
 13. HenkM

  Recal NIRO

  Geen idee maar de FE van mij is i.i.g. aan de beurt. Je krijgt een brief va KIA en bij twijfel kun je bij RDW.nl je kenteken invoeren en kijken of dit ook voor jouw auto geldt.
 14. HenkM

  Recal NIRO

  Hier ook brief ontvangen. bellen voor afspraak.
 15. Waarom zou je dat doen als ze niet kapot zijn?
×
×
 • Create New...