HenkM

Leden
 • Aantal bijdragen

  201
 • Geregistreerd

 • Laatst bezocht

 • Gewonnen dagen

  12

Waardering in de gemeenschap

117 Excellent

Over HenkM

 • Rang
  Lid

Algemeen

 • Geslacht
  Man
 • Woonplaats
  Zuid Limburg
 • Auto ('s)
  2017 Kia Niro 1st Edition wit.
  2013 Kia Picanto 1.2 CVVT wit.
  Motor: 2004 Kawasaki GSX750F

Recente profielbezoeken

935 profielweergaven
 1. Winterbanden voor de Niro

  Helaas is dit wel gebeurd bij een automobilist die het verkeer hinderde in de Eiffel omdat hij de heuvel niet opkwam bij sneeuw met winterwieltjes met 3mm profiel. Bekeuring viel gelukkig mee.
 2. Winterbanden voor de Niro

  Klopt helemaal., In de Duitse wetgeving staat dat het voertuig moet zijn toegerust voor de heersende omstandigheden. In winterse omstandigheden geld dat voor banden met te weinig (<4mm) profiel dat het voertuig niet voldoende is toegerust en wordt de schuldvraag hiervan afhankelijk (info Duitse jurist). Bij de meeste Duitse lease auto's worden niet voor niets winterbanden bij minder als 4mm profiel vervangen. Is er bv geen sneeuw kun je in Duistland prima met welke band dan ook met meer dan 1.6mm profiel de weg op.
 3. Zwart spuiten van zilverkleurige 'snor' op achterbumper

  Als snordrager krijg ik niet de neiging om mijn metaliek zilveren snor of die van mijn (witte) Niro te verven. Bij deze rode snap ik het .
 4. Minpuntjes Niro

  Nee, de auto gaat gewoon op slot, geen alarm of melding op het dashboard. Ik kan ook niets vinden over het aanpassen van het volume van de LKAS melding. Wat wel opvalt is dat deze melding idd duidelijk hoorbaar is terwijl andere meldingen ("kans op gladheid" en "ruitensproeier leeg" b.v.) in verhouding weer erg zacht zijn.
 5. Winterbanden voor de Niro

  Jep, willen de CC's in de winter voldoen aan de eisen hier net over de grens dan moeten deze bij < 4mm profiel vervangen worden. Ze voldoen dan immers niet meer aan de eis. Mijn winterbandjes worden dan ook bij < 4mm vervangen door nieuw rubber. De zomerbandjes rij ik op tot 2 mm.
 6. Minpuntjes Niro

  Bij de Niro FE kan de sleutel er ook uit als de "P" niet is geselecteerd. Bij (de meeste) schakelauto's kan de sleutel er ook uit ongeacht de gekozen versnelling, met of zonder handrem (Saab moet volgens mij in de achteruit staan om de sleutel te verwijderen).
 7. Minpuntjes Niro

  In de basis klopt dit natuurlijk. De auto is prima te besturen zonder raadplegen hiervan. We stoppen de voertuigen tegenwoordig vol met features (die ook nog eens conditioneel zijn en niet standaard uitgevoerd tussen de merken). Wanneer je dan overstapt van het ene naar andere merk lijkt e.e.a. onlogisch terwijl er mogelijk een andere filosofie achter zit. Met de moderne techniek van tegenwoordig is de handleiding (liefst digitaal) essentieel om even snel wat op te zoeken (Ctrl+F is de standaard combinatie om te zoeken).
 8. Helderheid navigatiescherm.

  Hier ook geen probleem. Verschil tussen Niro en Picanto? Bij onze Picanto (ouder) is de klokverlichting ook prima geregeld, kan me eigenlijk niet voorstellen dat dit bij de nieuwere Picanto's niet zo is. Klokverlichting een tandje dimmen en daarna gaat deze met de (automatische) verlichting feller (licht uit) en gedimd (licht aan).
 9. Software updates

  Ja, geen probleeem.
 10. Emissie service bij service beurt

  De Picanto is onlangs voor z'n beurt geweest, volgens schema moest remvloeistof vervangen worden. De dealer heeft deze gemeten: prima in orde en is dus niet vervangen.
 11. Minpuntjes Niro

  De dashboardinterieurverlichting mis ik ook.
 12. Minpuntjes Niro

  De Niro is gewoon blij je te zien en wil met je de weg op
 13. Garantie is een wassen neus!

  Mijn dealer gaf weer aan dat de km's belangrijk zijn. Dit i.v.m. mijn eerste beurt i.c.m. een aanstaande software-update. Aangezien ik zelfs 10.000 km waarschijnlijk niet ga halen kan de beurt best wat later (enkele weken). Dealers zitten dus qua info niet op een lijn.
 14. LED koplampen Niro

  Passen idd niet op de unit. Ik heb ze op de originele doppen gelijmd nadat ik hier het binnenste deel uit heb gezaagd (grote gaten zaag).
 15. LED koplampen Niro

  Poeh, hier 30 eurie en een uurtje werk (incl. extra stofkappen). Mijn uurloon komt niet in de buurt van 170 euries .