Ga naar inhoud

HenkM

Leden
 • Aantal items

  260
 • Registratiedatum

 • Laatst bezocht

 • Dagen gewonnen

  17

HenkM won de laatste dag op 29 augustus

HenkM had de meest gelikete inhoud!

Community reputatie

130 Excellent

Over HenkM

 • Titel
  Lid

Algemeen

 • Geslacht
  Man
 • Woonplaats
  Zuid Limburg
 • Auto
  2017 Kia Niro 1st Edition wit.
  2013 Kia Picanto 1.2 CVVT wit.
  Motor: 2018 Yamaha tracer 700

Recente bezoekers van dit profiel

1273 profielweergaven
 1. HenkM

  Leuke en handige gadgets/accessoires voor de Niro

  Nu ben ik het toch echt zat: ik heb er ook een besteld (die organizer) .
 2. HenkM

  Beltoon handsfree wijzigen?

  Ik probeer me altijd aan te passen aan het voertuig waar ik me mee vervoer. Met auto's heb ik niet veel (iets op 2 wielen heeft gewoon mijn voorkeur) en de auto's die me echt bekoren kan/wil ik niet betalen. Een "stock" auto is immers een confectie artikel. Maatwerk in alle details is in mijn optiek alleen mogelijk met een enorme zak geld. Een ringtone is wel het laatste waar ik me druk om maak, bellen in de auto is (al dan niet hands-free) imho niet een van de slimste dingen om te doen. De Niro bevalt me uitstekend als vervoermiddel, prima prijs kwaliteitsverhouding waar op details best kan worden verbeterd. Een fabrikant die geen ruimte overlaat voor verbetering verkoopt hierna niets meer . Een van de dingetjes die ik wel heb kunnen verhelpen heb ik zelf uitgevoerd: LED verlichting (halogeen of de trage Xenon is echt "out of date" ), kleine moeite, kost geen drol en een bak duidelijker zicht (lijkt me belangrijker als een ringtone).
 3. HenkM

  Voor NO-Niro’s toch een aanrader...

  Klopt, als de accu leeg is zal het gemis aan elektro aandrijving de topsnelheid lager laten uitkomen.
 4. HenkM

  Niro in de bergen

  Bij het "afremmen" op de CC bergaf gaat de wijzer duidelijk naar "charge" de energie wordt dus netjes in de accu's geperst.
 5. HenkM

  Kaartupdates voor de Niro

  Helemaal mee eens maar niet iedereen heeft dezelfde problemen of laat ze even zwaar wegen. Vandaar verschil in perceptie. Moet kunnen lijkt me. Het oplossen hiervan is een andere kwestie. Ik denk dat de prioriteiten van de auto fabrikanten niet zwaarwegend op het navigatie systemen liggen. Zelfs "premium" merken laten hier steken vallen. De gebruikte technieken zijn ingekocht tegen (uiteraard) zo laag mogelijke prijs. Hierdoor kunnen de echte navigatie boeren een voorsprong houden op de auto bouwers (geef ze eens ongelijk). Het ondersteunen van CarPlay en android auto is al een stap maar de data afhankelijkheid is hier weer een mogelijk nadeel. Een volledig up to date autonoom navi systeem (wat bv thuis via wifi zelf zijn updates installeert) zal er in de toekomst zeker komen (maar nu nog effe niet). De techniek is er echter wel, mijn navi is immers in staat (om thuis) via wifi data op te halen (nu de software nog).
 6. HenkM

  Niro in de bergen

  En dan gaat hij net zo hard van de plek als in de sport stand (getest op snelweg, acceleratie van 80 naar 130 km/h).
 7. HenkM

  Private lease

  Dat bedoel ik dus, dat heb ik dus nooit gedaan.
 8. HenkM

  Auto met keyless entry 

  Hier nooit keyless entry gehad, nooit een auto gepikt . Ik denk dat mijn auto's het pikken niet waard waren. Alle gekheid op een stokje: als ze hem (echt) willen pikken istie weg. Wat voor systeem of beveiliging we ook toepassen. Voor de "boef" is het een kwestie van moeite versus opbrengst. Voor de eigenaar: Shit, sjeisse, damned (engels, duits, engels). In goed Nederlands: k*t, kl*te enz.... Ik ben het echter zeker eens met eerder schrijvers dat de "leverancier" het mogelijk moet maken om (een deel van de) functies uit te kunnen schakelen als de gebruiker dit zou willen. E.e.a lijkt mij niet meer dan software aanpassen (en als hardware gewijzigd moet worden: "so be it").
 9. HenkM

  Private lease

  Toen ik niet in staat was om een nieuwe auto te rijden kocht ik een door mij betaalbare 2e hands auto. In mijn auto carrière (38 jaar) heb ik 9 stuks 2e hands en de laatste 4 nieuw aangeschaft. Ik heb dus altijd gereden wat ik kon / wilde betalen. In mijn perceptie is en blijft de optie om een (jonge) 2e hands auto te kopen nog altijd de goedkoopste oplossing.
 10. HenkM

  Auto met keyless entry 

  Nee, de deur gaat open met een druk op de knop. Om te starten moet de sleutel gebruikt worden. De FE heeft dus geen start/stop knop. I.m.h.o is het bij keyless entry niet nodig om de sleutel te gebruiken als hij maar in de buurt van de auto is. Sleutel en auto "zoeken" elkaar en hierdoor is het signaal eenvoudig af te vangen er wordt immers geregeld een signaal gestuurd. Bij de FE wordt er een kort signaal gestuurd als op de knop van de sleutel wordt geduwd, dit signaal is veel lastiger af te vangen.
 11. HenkM

  Auto met keyless entry 

  De FE gelukkig niet en ik ken nog wel wat auto's waar je nog gewoon aan een sleutel moet draaien.
 12. HenkM

  Private lease

  Kan inderdaad natuurlijk niet. Een kennis werd zelfs voorgerekend dat (deels) financieren van een picanto uiteindelijk goedkoper was i.v.m. de restwaarde en er een auto in bezit bleef. Na de lease periode moet de auto immers terug of gekocht worden.
 13. HenkM

  Android Auto

  Ik vind het allemaal ook wel meevallen. De NAVI van de Niro heeft me tot nog toe niet in de steek gelaten en me altijd van A naar B(eter) gebracht. Misschien niet altijd de meest ideale route maar ik kom er wel. Mijn eigen ingebouwde navi (richting gevoel en zo) is nogal bagger (ik verdwaal in mijn kelder, niet dat deze zo groot is maar ikke ben het probleem ) alles is dus welkom. Rijden met de "meest recente" kaarten op papier was voor mij alleen geen doen dus mijn betere helft bracht hier uitkomst. Nu met, en ondanks, die (volgens sommige) "zwaar verouderde kaarten" ben ik de koning te rijk. Op de motor rijd ik met een TomTom Rider, 4 maal per jaar updates en ook hier komt het voor dat nieuwe wegen gemist worden. Verdwalen gebeurt echter net zo min als met die "oude" kaarten van KIA. Ik denk maar zo: "ik kom er wel".
 14. HenkM

  model 2018

  Bij mijn FE werkt carplay feilloos, zijn er dan FE's zonder carplay?
 15. HenkM

  Benzine E5 en E10

  Voor de motor maakt het weinig uit ofschoon de calorische waarde van ethanol lager is als van benzine. De auto zal onder aan de streep iets meer verbruiken al naar gelang er meer ethanol bij de benzine gemengd wordt. De bijmenging is wel een milieu item. Benzine wordt verkregen uit fossiele bron, ethanol uit bio massa. In theorie dus beter voor het milieu .
×