HenkM

Leden
 • Aantal items

  234
 • Registratiedatum

 • Laatst bezocht

 • Dagen gewonnen

  16

HenkM won de laatste dag op 2 juni

HenkM had de meest gelikete inhoud!

Community reputatie

124 Excellent

Over HenkM

 • Titel
  Lid

Algemeen

 • Geslacht
  Man
 • Woonplaats
  Zuid Limburg
 • Auto ('s)
  2017 Kia Niro 1st Edition wit.
  2013 Kia Picanto 1.2 CVVT wit.
  Motor: 2004 Kawasaki GSX750F

Recente bezoekers van dit profiel

1146 profielweergaven
 1. HenkM

  LED koplampen Niro

  De driver zorgt voor een constante stroom (amperage) naar de led's. M.i. Zeker niet verwijderen. Zelf het ik LED's waar de driver in het huis is geïntegreerd, scheelt weer wat wegmoffelen.
 2. HenkM

  Recal NIRO

  Maart 2017, moet ook terug.
 3. HenkM

  Omgaan met Waxoil

  M.i. alweer een verkoop booster.
 4. HenkM

  WLTP gevolgen voor de Niro

  Kan ik me iets bij voorstellen. Het is sowieso van de dolle dat de regelgeving continu wijzigt. Eerst wordt een beetje gegeven en daarna wordt je dubbel teruggepakt. Kopen voor lange termijn wordt erg lastig op deze manier.
 5. HenkM

  Ervaring aftermarket DAB+

  Zeker een gemis echter vanwege een extra kastje, display en niet te integreren in het media systeem (stuurbediening) van de Niro heeft mij doen besluiten om geen extra systeem aan te schaffen.
 6. HenkM

  Trekkracht Kia Niro

  Dit zegt het instructie boekje: INRIJPROCEDURE U hoeft de auto niet gedurende een bepaalde periode in te rijden. U kunt echter door het opvolgen van een paar eenvoudige aanwijzingen gedurende de eerste 1.000 km de prestaties, het brandstofverbruik en de levensduur van uw auto in positieve zin beïnvloeden. • Voer het toerental van de motor niet te hoog op. • Zorg ervoor dat het toerental van de motor (omw/min of omwentelingen per minuut) tijdens het rijden niet hoger wordt dan 3.000 omw/min. • Rijd niet gedurende langere tijd met een constante snelheid. Om de motor goed in te rijden, moet het motortoerental worden gevarieerd. • Vermijd plotseling afremmen, behalve in noodgevallen, om de onderdelen van het remsysteem de gelegenheid te geven op elkaar in te lopen. • Trek gedurende de eerste 2.000 km met uw auto geen aanhanger. Geen goed plan lijkt me om een nieuwe auto direct zo zwaar te belasten.
 7. HenkM

  Deuren automatisch op slot

  Bij de Niro en onze Picanto gaan de deuren idd ook niet op slot (ik ben een kei in het vergeten afsluiten ).
 8. HenkM

  Trekkracht Kia Niro

  Een hoog octaan gehalte wil niet perse zeggen dat de energetische waarde hoger is, ergo meer vermogen. Extra vermogen uit bv V-power e.d. brandstoffen wordt eigenlijk alleen door fors getunede motoren gehaald (en dan nog marginaal). De Niro heeft een lean-burn (Atkinson) motor, is alles behalve getuned op vermogen maar juist op zuinigheid. Ik zou dus idd het advies van Brat volgen.
 9. HenkM

  Opladen accu Kia Niro

  De Niro houdt met de cruise control de snelheid perfect constant bij bergaf rijden. Bij een handgeschakelde auto met CC lukt nauwelijks, hierbij wordt alleen het gas losgelaten. Bij bergaf rijden zonder gasgeven wordt de accu ook al bijgeladen. E.e.a. is prima te zien op het hybride info scherm en op de "hybride wijzer". Continu bijremmen is dus niet (meer) nodig.
 10. HenkM

  Emissie service bij service beurt

  Bij de Picanto heeft de dealer de remvloeistof gemeten en besloten deze niet te vervangen.
 11. HenkM

  Achterbak / kofferbak deur

  Die van mij verbruikt ook ruitensproeier vloeistof. Mischien exemplarisch?
 12. HenkM

  Minpuntjes Niro

  Boeken???? Het is 2018. Eeen tablet past prima
 13. HenkM

  AGM batterij start/stop

  Leuk zo'n start-stop systeem. Maar wanneer je je startmotor / accu vroegtijdig moet vervangen blijken die paar bespaarde litertjes brandstof opeens erg duur.
 14. HenkM

  ExecutiveLine wel of geen luxe pedalen

  Effe de rubber van je rempedaal afhalen (zit er omheen geklemd), dan past het. Onder het metaal van de op te klikken remcover hoort wel nog een rubber pad te zitten, de rubber noppen steken door de openingen t.b.v. grip op het pedaal.
 15. HenkM

  Lederen bekleding

  Zwitsal baby lotion doet hier al jaren zijn werk. Van bankstel tot motor handschoenen.