Ga naar inhoud

HenkM

Leden
  • Aantal Items

    693
  • Registratie Datum

  • Laatst Bezocht

  • Dagen Gewonnen

    50

Alles dat geplaatst werd door HenkM

  1. Voor dat geld iig het proberen waard en gezien de compacte bouw geen probleem met stofkap.
  2. De ontwikkeleing van LED's voor auto's (en motoren) staat niet stil. De lampen die er bij mij al bijna 4 jaar succesvol in zitten zijn niet meer te krijgen. Kijk op amazon of zo, zoek op HB3 / 9005.
  3. Vraag 1: zie topic over LED lampen. Vraag 2: Bij mijn vorige en huidige Niro idem.
  4. Al geprobeerd de gevoeligheid (B) in te stellen?
  5. HenkM

    Levertijd Niro HEV

    Hier een PHEV DPL besteld in mei, ben benieuwd.
  6. Er zijn winterbanden en winterbanden.....
  7. Is een "marter-verjager" in de auto gemonteerd?
  8. Dit plakken is zeker niet vreemd, metalen remschijven zijn zeker niet roestvrij. De handrem werkt alleen op de achterwielen dus die hebben er last van. Na een ritje zijn de schijven "warm" en drogen snel. Staat de auto al een tijd stil en worden de schijven nat gemaakt na afkoelen blijven ze lang genoeg nat om wat roest te vormen. Wordt de "auto-hold"' functie gebruikt dan blijven de (achter) remmen volgens mij bekrachtigd na parkeren. Waar mogelijk de handrem lossen en parkeren in de "P" stand. Alleen bij steile hellingen gebruik ik de handrem. Zeker geen zorgen om maken, de remmen kunnen veel meer geweld aan dan een beetje "plakken".
  9. HenkM

    uitlijnen en balanceren

    Voor banden en uitlijnen bezoek ik altijd de banden specialist in de buurt. Zijn meestal ook nog eens goedkoper.
  10. Bij mijn 2020 PHEV wordt het stuur rondom (360°) warm.
  11. Knopje A/C al eens uitgezet? Bij mijn 2020 PHEV werkt alles prima.
  12. HenkM

    Apple CarPlay

    Werkt niet bij ALLE modellen / uitvoeringen (eigenlijk alleen maar bij sommige met de juiste chip-set). Gelukkig werkt mijn draadloos dongletje ook na de update (al gebruik ik hem zelden).
  13. Mijn zomer- en winterbanden hebben originele (KIA) TPMS sensoren. Bij wisselen zet ik de banden die voor zaten naar achteren (gelijkmatige slijtage). Het systeem herkent na enige tijd gewoon de banden op hun juiste plek zonder door dealer te worden ingeleerd.
  14. Op mijn app en systeem gewoon te vinden (zonder de update)
  15. Hier ook gestart met dowloaden. Staat ook wireless carplay en android auto bij Lijst met wijzigingen
  16. Deze lijken mij wat optimistisch, met mijn huidige PHEV haalbaar met mijn vorige HEV niet. Het verbruik hangt voornamelijk af van je rechter voet (rijstijl qua accelereren en remmen) en de gereden snelheid op de snelweg. Het verschil in verbruik tussen 100 km/h en 130 km/h is redelijk groot (allebei op de snelweg). Verder is het verbruik in de winter hoger als in de zomer. Ergo: er is gewoonweg geen exact getal aan te geven zonder de exacte omstandigheden er bij te vermelden.
  17. het is toch nog altijd mogelijk om de update (ouderwets) met een sticky te doen?
  18. HenkM

    Garantie bij export

    Dat geldt voor de wettelijke 2 jaar. Voor die ander 5 jaar is in de EU m.i. niets geregeld.
  19. Als de achter banden meer profiel hebben zou ik overwegen voor en achter te wisselen (voor slijt normaliter meer). Hierdoor kan vervangen uitgesteld worden.
  20. 14-06-2023 is de laatste versie.
  21. Denk eerder dat de automaat hier debet aan is. Vorig jaar met een Chrysler Pacifica (3,5 l met dct automaat) Mount Washington afgereden. Op motor afremmen door (manueel) terugschakelen resulteerde alleen in overschrijding van maximaal toerental (zelfs in 1e versnelling). Is weliswaar een zware auto en steile berg maar 2 maal stoppen om remmen te laten afkoelen (brake fading) was noodzakelijk en ik was niet de enige. Een babbeltje met een "collega koeler" met een Jeep Wrangler vertelde dat hij met zijn vorige, stick-shift Wrangler hier nooit last van had.
  22. Herkennen doe ik dit ook. gebeurt echter maar zeeeeer zelden. Na indrukken start/stop gaat auto leven maar niet klaar om te rijden (ledje start/stop knop brand dan rood ipv groen). Nog een keer drukken en "ready to go". Vanwege het incidentele karakter stoort het me eigenlijk niet. Zou dit telkens gebeuren zou ik "gek" worden .
×
×
  • Nieuwe Aanmaken...