Proceed Frankie

Leden
 • Aantal bijdragen

  67
 • Geregistreerd

 • Laatst bezocht

 • Gewonnen dagen

  6

Waardering in de gemeenschap

41 Excellent

Over Proceed Frankie

 • Rang
  Newbie

Algemeen

 • Geslacht
  Man
 • Woonplaats
  Weert
 • Hobby's
  Auto & motor rijden en fotografie
 • Auto ('s)
  Kia Niro Business line, zwart
 • Auto ('s)
  Kia Proceed Gt-Line 1.0 Turbo, wit

Recente profielbezoeken

148 profielweergaven
 1. flitspalen laden via usb

  Kun je dat ergens zien dan?
 2. Technische informatie Ceed

  5W30 volgens mij; http://www.kia.com/content/dam/kwcms/kme/uk/en/assets/static/owners/service-maintenance/Oil-Grades-and-Capacities.pdf Accu; https://www.tayna.co.uk/Kia-CeeAPOSTROPHED-Car-Battery lampen; https://www.powerbulbs.com/store/category/car-bulbs/fitting/h7-499 met beetje goed zoeken en ook Engels proberen is internet best handig hoor. Vast nog wel meer antwoorden te vinden ...
 3. Carbon dak Picanto niet meer mooi zwart

  Misschien gewoon eens bellen met een leverancier van wrap materiaal..?
 4. Klokje rond met Picanto 1.0 (2011)

  Kijk. Gefeliciteerd! Toch mooi om ook positieve berichten te lezen over de levensduur van de 3 cilinder. Benieuwd naar het verslag
 5. Cruisecontrol bug/Update

  Mijn vriendin, hoofdgebruiker van de Niro vond ook dat brake assist en acc op de snelweg wel erg onrustig reageerde en af en toe "de wegwijs kwijt was" bij ingrijpen en weer op snelheid komen, idd veel schakelen etc. Brake assist wil trouwens ook wel eens onverwacht ingrijpen voor een paaltje op vluchtheuvel of dergelijke. Soms wel schrikken als je je van geen kwaad bewust bent. vandaag even tussendoor naar de garage gereden waar Niro op verzoek gelijk aan de stekker is gehangen. Benieuwd of er verschil merkbaar is. van terugval en weer fors gas geven bij inschakelen hadden we overigens geen last van met de acc trouwens, dat werkt naar behoren.
 6. Welke dakkoffer

  Ik begrijp het probleem niet zo? Een dakkoffer op dakrails kun je toch aangepast plaatsen aan de ruimte die er is? hoeft toch niet achter de auto uit te steken maar eventueel boven de voorruit?
 7. Hoe werkt het precies?

  Ook bij Kia staat best wat info over de werking als je beetje zoekt hoor. Zo zijn er ook animatie gebruikers filmpjes van Kia op YouTube. Ook over het hybride systeem. En er is met wat zoeken nog wel wat meer info te vinden op het WWW.
 8. elektronische problemen ceed sw

  Heel jammer dat je zoveel problemen hebt met deze auto. Alleen kunnen wij niet zoveel met je klachten uiteraard behalve aanhoren. De dealer moet zich met verkoop van een demo auto als deze toch ook wel beetje schamen. Geen optie om in een goed gesprek en overleg eens te hebben over vervanging van de auto..? Lijkt me echt een maandagmorgen auto als ik het zo lees. Hoe lang moet de ergernis nog duren....
 9. ISG werkt niet meer

  Beetje jammer zo'n antwoord... Extra raar dan dat het bij mijn Rio wel regelmatig functioneerde....
 10. ISG werkt niet meer

  Theoretisch mooi allemaal, maar praktisch is mijn rijstijl en gebruik van licht, airco etc niet veranderd ten opzichte van de RIO die ik eerder had. Behalve dat ik nu het dubbel aantal kilometers maak en de techniek dus 2 x zoveel kans krijgt te doen wat ie moet doen. zoals het nu werkt is het een zinloze "groene" techniek die mooi staat op papier maar verder weinig zinvol is voor zowel portemonnee als milieu. Nog altijd (zeer) tevreden Kia rijder hoor. Maar dit puntje is gewoon voor verbetering vatbaar. Zeker omdat ik ervaren heb dat het anders en beter kan.
 11. ISG werkt niet meer

  Heb ook een 2016 (pro)Ceed. En idd werkt het systeem maar zeer beperkt. Zeker in de koudere periode niet, nu ook maar af en toe. De Rio die ik hiervoor had deed het naar behoren en regelmatig. Het kan dus wel werken... terwijl ik met mijn huidige auto toch bijna dubbele afstanden afleg. ik ga het bij mijn volgende bezoek aan de garage in ieder geval ook eens navragen.
 12. caravan trekken

  1 op 8 of 1 op 10 verschilt nogal, toch bijna 100km op een tank verder. idd niet echt heel zuinig, wij kwamen op 1/11 uit. Wel met iets lichtere combinatie, maar wel over 2600 km met heeeel veel echte bergen. Aan de andere kant is zeg maar 1/9 voor alleen een auto van 1450 kilo voor menigeen al niet haalbaar moet je maar denken...
 13. Wanneer verwacht je je nieuwe Niro?

  Uuhhhmm de waarschuwing gaat hier niet over de elektrische aansluiting... Het gaat over de andere wijze van belasting van de trekhaak bij gebruik van een fietsendrager. Waarbij de trekhaak door de constructie (en vermoedelijk door het gebruik van losse tussenstukken ipv passende hele balk) bij de montage vervolgens met een fietsendrager onaangenaam ver doorbuigt. Dat betrof weliswaar ander merk en afneembare trekhaak, maar ik begrijp uit de eerdere reactie dat Bosal kennelijk dezelfde constructie gebruikt.
 14. Wanneer verwacht je je nieuwe Niro?

  Ik heb wel de vaste bosal trekhaak onder de Niro, maar helaas geen fietsendrager meer om te testen hoe die zich daarmee gedraagt. De 2600 km vakantie rit met caravan was in ieder geval geheel probleemloos... Maar, hoewel er zover ik weet Met (vaste) Bosal trekhaak nog geen negatieve ervaringen zijn, zou ik persoonlijk, gelet op de andere ervaringen, dit zelf toch wel vooraf even kenbaar maken en bespreken bij de dealer aangezien je nu nog aan de voorkant kunt gaan zitten voorafgaand aan aflevering. Scheelt jou en de dealer misschien nog te voorkomen ongemak? Voorkomen is beter dan genezen. Zonde van het plezier van een nieuwe auto als dat door zoiets in het gedrang zou komen.
 15. Verbruik Niro

  In de handleiding adviseert met superplus 98 bij rijden van veel snelweg km's zag ik. zal dus mogelijk idd net wat beter voor de motor of zuiniger zijn?