Jump to content
 • Sign Up

Nir00tje

Leden
 • Content Count

  160
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  3

Nir00tje last won the day on January 26

Nir00tje had the most liked content!

Community Reputation

9 Neutraal

About Nir00tje

 • Rank
  Lid

Algemeen

 • Geslacht
  Man
 • Woonplaats
  boven de rivieren
 • Auto
  Audi en VW

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

 1. Tsja, bij een brandstofmotor duurt het bij min twintig ook een poosje voordat het in de auto warm is. Bij een warmtepomp heb je snel warmte maar hebben het zwaar bij buitentemeraturen onder nul. Het klopt dat een auto relatief veel ongeisoleerd glas heeft.
 2. Geen idee, ik gebruik geen haarfohn. Ter referentie: voor een matig geisoleerd huis heb je 77 watt per m3 nodig om het in de winter naar 20 graden te kunnen verwarmen. Ik schat de inhoud van de Niro op maximaal 6 m3. 6x77 = 462 watt. Met een beetje overcapaciteit ten gevolge warmteverlies van rijwind zit ik denk ik nog niet eens zo slecht
 3. Dat is een ander systeem voor een ander doel zonder warmte pomp
 4. Geen appels met peren vergelijken. Veel warmtepompen halen een COB van 3. Stel je hebt maximaal 600 watt verwarmingscapaciteit nodig dan heb je een verbruik van 200 wat en dat lijkt mij te overzien.
 5. Als ik de verwarming op off zet voel ik toch warmte uit het rooster onder de voorruit komen. Hoe zorg ik dat er niet wordt verwarmd?
 6. Als je zo altijd zo snel een nieuwe auto koopt dan heb je vast genoeg geld om handen. Dan koop je hem toch gewoon? Het zou me trouwens niet verbazen dat de afschrijving van de Jeep hoger dan die van de Niro is.
 7. Niet echt een rationele keuze om de Niro nu al weg te doen, zeker voor deze opvolger.De vraag is of je in je leven rationele beslissingen wilt nemen of dat je al je beslissingen op je gevoel neemt
 8. Hoe blijft de telefoon daar onder het rijden op liggen?
 9. Nir00tje

  leasing

  Bedoel je te zeggen dat een leasemaatschappij moet afschrijven over de aanschafprijs incl btw?
 10. Nir00tje

  leasing

  Als je het rekenkundig benadert dan kan lease zeker goedkoper zijn. Zo kan een leasemaatschappij btw met de fiscus verrekenen en schrijft alleen de aankoopprijs exclusief btw af.
 11. Dit is een verbetering tov mijn vorige lampen maar misschien zijn er nog wel betere. Lumileds hebben een goeie naam de opvolger Luxeon o. I. D. Zal ook wel goed zijn. Kijk uit want er zijn ook neppers in omloop. Lumen zeggen mij niks want hier wordt veel mee opgeschept en het is niet bekend hoeveel de koplamp in dimlichtstand doorlaat. 6000k past trouwens prima bij de overige ledverlichting
 12. Ik was toch niet helemaal tevreden met de vorige generatie ledlampen van Zandbergen. Had het idee dat bij dimlicht vanwege de klep in de koplamp teveel licht wegviel. Met name dicht bij de auto bleef het redelijk donker. Heb de gok gewaagd en deze set gekocht: https://www.ebay.de/itm/NEW-9005-HB3-LED-Lumileds-Headlight-Car-Conversion-Headlamp-Bulb-Light-Lamp-Kit/222431099652?epid=624517488&hash=item33c9ed3b04:g:SksAAOSwB-1YvUwF. Mijn theorie is dat een langere rij leds de gloeidraad van een halogeenlamp (waarvoor de lamp is gemaakt) beter benadert. Na zo'n maand in gebruik vind ik dit een verbetering ten opzichte van mijn vorige leds.
 13. Nir00tje

  Verlichting

  Misschien als topicstarter voor led wil gaan, beter zijn licht kan opsteken in het led-topic
 14. Nir00tje

  Verlichting

  De meeste leds hebben een doosje met een draadje. Die zijn tegenwoordig dermate klein dat je ze zo in je koplamphuis kunt laten zakken. O ja, ik zou ook voor led gaan
 15. Nir00tje

  leasing

  Slechts 10% afschrijving in het 1e jaar lijkt mij erg laag
×
×
 • Create New...