Hanz99

Leden
 • Aantal bijdragen

  19
 • Geregistreerd

 • Laatst bezocht

Waardering in de gemeenschap

2 Neutraal

Over Hanz99

 • Rang
  Newbie

Algemeen

 • Geslacht
  Man
 • Woonplaats
  ten oosten van Eindhoven
 • Auto ('s)
  Besteld: Kia Niro HEV, Dynamic Line, Gravity blue
 • Auto ('s)

Recente profielbezoeken

163 profielweergaven
 1. Hanz99

  Dynamicline Connect of bussinessline

  Ik heb dezelfde afweging gemaakt en koos uiteindelijk voor de DynamicLine omdat de extra's van de Travel Connect voor ons minder waarde hadden. Wel een mooi setje 16" velgen erbij besteld.
 2. Hanz99

  Niro gespot

  Er zouden er inmiddels 8200 Niro's in Nederland verkocht zijn, althans volgens Autoweek.
 3. Hanz99

  Kfferbakmat Kia Niro

  Ik hoop dan toch minstens 10 stuks......
 4. Hanz99

  model 2018

  Is er eigenlijk enig verschil tussen het model 2017 en die van 2018? Voor Nederland dan
 5. Hanz99

  Kfferbakmat Kia Niro

  Ik zoek er ook eentje voor een 2018 Dynamic Line waar ik de dubbele bodem uit ga halen; voor de hond. Welke past dan?
 6. Hanz99

  Inrijden?

  Dat is duidelijk. Ik ga even de handleiding downloaden. Kan ik die alvast doornemen.
 7. Hanz99

  Wie heeft er 20 inch velgen onder zijn Niro

  Ziet er gaaf uit als de auto geparkeerd staat. Rijden lijkt me minder comfortabel gezien die platte banden. Het is maar net waar je de voorkeur aan geeft. Mooi dat iedereen dat zelf kan bepalen.
 8. Hanz99

  Inrijden?

  Volgende maand krijgen wij onze Niro EV en ik vroeg me af of je zo'n auto (hybride) moet inrijden. Ik weet dat zoiets bij moderne auto's eigenlijk niet meer hoeft maar in mijn vorige stond in het boekje ook dat je de eerste 1000 km niet volgas moet rijden, geen sprintjes moet trekken en vooral wisselende toerentallen moest rijden. Ik lees vee op dit forum om mezelf bekend te maken met de Niro en veel berichten gaan over de zuinigheid van de auto welke volgens sommigen niet aan de eisen in de folder voldoet.
 9. Hanz99

  Kia Niro wel de juiste keuze ?

  Ik rij en reed voor mijn werk Volkswagen Transporter, Polo, Golf en Touran. Privé heb ik vorige maand een Kia Niro besteld. Bij mij gaf de doorslag nou juist het hogere comfort (stoelen en geluid) en een mooier interieur dan het doelmatige en wat fantasieloze zwart van vele VW's. Daarbij speelde de prijs ook zeker een rol maar ook de bouwkwaliteit van Kia welke naar de mening van de internationale autojournalistiek steeds beter wordt en weinig meer onderdoet voor europese merken. Plus de 7 jaar garantie. Verder wilde ik ook iets doen richting het milieu vandaar een hybride. VW heeft daar nou net een mindere reputatie gezien het sjoemelsoftware-gebeuren. Ik heb niks tegen VW hoor, zijn prima en kwalitatief goede auto's en iedereen mag gelukkig zijn eigen keuzes maken. (anders reden we allemaal een Trabant....) De mijne is in dit geval een Niro.
 10. Hanz99

  Wanneer verwacht je je nieuwe Niro?

  Wordt voor ons week 22 (vanaf 28 mei) dus nog even afwachten....
 11. Hanz99

  Wel of geen CD speler in Kia Niro

  Ik ben ook nog een beetje van de oude stempel en gebruik in mn ouwe Saab ook nog steeds CD's. Ik had ze toch. Nu ik een Niro besteld heb begrijp ik (en dat had ik ook al in de folder gelezen) dat die geen cd-speler heeft maar dat een USB stick eigenlijk net zo goed of beter werkt. Klopt dat? Werken USB sticks probleemsloos voor muziek via de aux ingang?
 12. Hanz99

  Sportstand

  Vind ik ook niet echt belangrijk want die snelheden rij ik toch niet alleen vond ik het wat vreemd dat deze auto een relatief lage topsnelheid heeft van "maar" 160. Mijn huidige auto kan 210 km/u. op papier maar ik heb er ook nog nooit sneller als 160 mee gereden.
 13. Hanz99

  Sportstand

  Kan ie in de sportstand dan ook sneller als 160 km/u rijden?
 14. Hanz99

  Wanneer verwacht je je nieuwe Niro?

  Ik heb te horen gekregen dat het de derde week van mei gaat worden. Dat vind ik nog best meevallen.
 15. Hanz99

  Schurende remmen??

  Ik heb drie Renaults gehad, 2 met 6v automaten en de laatste had een CVT. Ik herken de klacht niet; nooit gehoord bij die Renaults. Ook bij de uitgebreide proefrit een paar weken geleden met de Kia Niro vond ik de 6v automaat probleemloos functioneren. Was een demoauto van de dealer. Mij zijn geen rare remgeluiden opgevallen terwijl ik ook met open raam en radio uit langzaam heb gereden. Wilde het effect van die 18" sloffen op klinkerweggetjes wel eens horen.