Jump to content

Hanz99

Leden
 • Posts

  65
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  1

Hanz99 last won the day on June 11 2018

Hanz99 had the most liked content!

Algemeen

 • Geslacht
  Man
 • Woonplaats
  ten oosten van Eindhoven
 • Auto
  Saab 93 18t

Recent Profile Visitors

995 profile views

Hanz99's Achievements

Enthusiast

Enthusiast (6/14)

 • First Post
 • Collaborator
 • Conversation Starter
 • Week One Done
 • One Month Later

Recent Badges

7

Reputation

 1. Hanz99

  Kia laadpas

  Makkelijk als extra laadpas voor buitenlandse vakanties. ik heb er meerdere.
 2. Wij hebben in maart ook de overstap gemaakt van de HEV, die ik ruim twee jaar heb gereden, naar de E-Niro. Ik heb wel een eigen oprit dus een laadpaal kon ik op eigen terrein zetten. Nog geen seconde spijt van gehad. Wat rijdt dat fijn en rustig maar ook snel en sportief als het moet. Laadstress was zo over want de actieradius met de 64kW versie is voor dagelijks gebruik prima. Onlangs mee naar Tirol geweest (2 personen, hond en bagage voor twee weken) en als je eco stand gebruikt komt de actieradius bijna aan de 500 km. Natuurlijk had ik zon, 24 graden. Onderweg aan de Duitse laadpaal stroom bijgeladen naast een fonkelnieuwe EV6. Met een paar goede apps en een paar laadpasjes naast die van Kia zelf heb ik nul problemen gehad. aanrader. O, ja ik heb de DynamicPlus in Gravity Blue met all-weather banden
 3. De mijne wordt na Pasen 2021 afgeleverd bij de dealer en naast de gebruikelijke zaken heb ik alleen vier-seizoenenbanden extra besteld dus een week later zal ik hem wel hebben......hoop ik.
 4. Hanz99

  Beste starters tips

  Mooi, ik heb ook 1 fase, 16A met load-balancing dus dan zou het bij mij ook geen probleem moeten zijn; stelt me weer gerust. Nou de auto nog afgeleverd krijgen
 5. Hanz99

  All seasonbanden

  Ik overweeg om de zomerbanden die er standaard op zitten te laten vervangen bij aflevering door Michelin Cross Climate vier-seizoenen banden. Iemand daar ervaring mee? Zorg is een beetje het slijtage tempo gezien het gewicht en de 204 pk op de voorwielen.
 6. Dus vooralsnog voor mij als nieuwe EV rijder. Meerdere laadpassen aanvragen en een goede navi app gebruiken die de laadlokaties aangeeft. Ik ga het wel ontdekken als ik september naar Oostenrijk ga.
 7. Jullie noemen ook precies de redenen waarom ik ook een e-Niro besteld heb; de bouwkwaliteit, de no nonsens uitstraling, de probleemloze gebruikerservaringen maar ook de kostprijs in verhouding tot de concurrentie. Verder ben ik wel blij met de klassieke knoppen in de boordplank i.p.v. zoals bij de VW ID-3 allerlei futuristische touchscreen knoppen of schuifjes. Vooral mijn echtgenote (heeft MS en dus moeite met fijne motoriek) is daar blij mee. Verder zie ik al dat de opvolger van de e-Niro ook veel schermen gaat krijgen.
 8. Hanz99

  JBL Sound System

  Het geluid in mijn 15 jaar oude Saab 93 klinkt ook beter als de geluidsinstallatie van mijn huidige Niro HEV en daar zit niet eens het JBL systeem in. In die Saab zat standaard een forse versterker en 13 speakers en daar heb ik alleen de twee dashboard speakers van vernieuwd omdat die defect waren. De HEV Niro uit 2018 heeft de standaard installatie en daar heb ik behoorlijk aan de instellingen zitten klooien voordat het acceptabel was. Geweldig is anders maar da's ook maar net wat voor eisen je stelt en hoe diep je portemonnee is. Ben wel benieuwd of in mijn bestelde e-Niro exact dezelfde geluidsinstallatie zit als mijn huidige.
 9. Hanz99

  Trekhaak

  Ik ben er nog niet uit welke simpele trekhaak zal voldoen. Toen ik mijn huidige Niro kocht in 2018 heb ik er via een trekhaakspecialist meteen een universele trekhaak onder laten zetten en was ik compleet met montage onder de 500 euro klaar. Dat kostte bij de KIA-dealer meer dan het dubbele. Nu lijkt het toch nog te vroeg om een gewone simpele trekhaak voor de e-Niro te vinden. Ik wil geen vreemd model waar alleen maar een bepaald type fietsendrager op past of meteen meer als 1000 euro uitgeven.
 10. Hanz99

  Traag opladen

  Daarom reageerde ik ook. Ik had voor mezelf bedacht dat ik daar ook mee uit zou komen omdat ik zelden de volle capaciteit van de accu in 1 dag zal leegrijden (vakantie daargelaten) en de auto vaak om vijf uur thuis staat en pas weer om negen uur de volgende dag nodig is. Dan leek me voor ons privé gebruik 1 fase wel voldoende. Natuurlijk heb ik wel de nodige bekabeling meteen laten aanleggen zodat mocht ik het willen aanpassen naar 3-fase dit simpel kan door een aanpassing in de meterkast. Nou maar wachten op de aflevering.......
 11. Hanz99

  Beste starters tips

  Hoi, Ik zie Hippe Lip schrijven "Mijn e-Niro (MY19, 64 kWh) kan ik in een nachtje vol krijgen" Is dat op 1 fase aan de thuisader? Ik heb namemijk ook een 64kw versie besteld en een 1 fase lader thuis laten aanleggen.
 12. Mijn aflevering stond gepland voor week 13 dus ik gok erop dat deze voor de blokkade al door het Suezkanaal was gezien de reistijd.
 13. Hanz99

  Traag opladen

  Ik volg dit met interesse omdat ik mijn e-Niro nog niet heb. Hoop niet dat in het Suezkanaal geparkeerd staat maar ik heb al wel een laadpaal laten installeren. Ik heb een zwarte Elvi EVBox gekozen met vooralsnog een 1 fase aansluiting met loadbalancing via de slimme meter. Aangezien ik de auto niet ga gebruiken voor woon-werk verkeer hoeft deze ook niet elke morgen 100% vol te zijn en zullen wij hem vrijwel nooit dagelijks helemaal leeg rijden. Ik ben natuurlijk wel benieuwd hoe het laadtempo dan wel zal zijn. Mocht het niet bevallen hoef ik alleen maar naar 3 fase aan te laten aanpassen in mijn meterkast; de laadbox is er al wel op voorbereid.
 14. Hallo, Ik heb een Niro via Kia private lease en ik vraag me af hoe het gaat als die vier-jaar periode van mijn lease contract afloopt. Krijg ik dan een aanbod om de auto over te nemen of wil men dat juist niet? Gebeurd er niks en moet ik de auto inleveren aan het einde van de looptijd of zal de dealer mij actief gaan benaderen voor een nieuw lease contract voor een nieuwe Kia? Overigens bevalt de auto (Dynamic line uit 2018) mij prima.
 15. Mijn uitvoering had blank glas rondom. Ik heb het in 2018 laten doen bij Glascoating in Someren, alleen de achterste zijruiten en de achterklep. Je kunt kiezen uit zes verschillende tinten. Perfect gedaan en niet van origineel te onderscheiden en wettelijk toegestaan. We deden dat ook omdat onze hond achterin zit maar verder vind ik het gewoon ook een mooier gezicht.
×
×
 • Create New...