Ga naar inhoud

Hanz99

Leden
  • Aantal Items

    68
  • Registratie Datum

  • Laatst Bezocht

  • Dagen Gewonnen

    1

Hanz99 heeft de dag voor het laatst gewonnen op 11 Juni 2018

Hanz99 had de meeste 'vind ik leuk' inhoud!

Algemeen

  • Geslacht
    Man
  • Over jezelf
    actieve werkende zestiger,
  • Woonplaats
    Nuenen
  • Auto
    Kia E-Niro 2021, Gravity-Blue, trekhaak en DynamicPlus uitvoering
    2de auto: zwarte Saab 93 18t (2007)

Recente Bezoekers van dit Profiel

1259 profiel weergaven

Hanz99's Prestaties

Enthusiast

Enthusiast (6/14)

  • First Post
  • Collaborator
  • Conversation Starter
  • Week One Done
  • One Month Later

Recente Badges

7

Reputatie

  1. Hanz99

    Navigatie leegmaken

    Hallo, Ik wil graag de navigatie van mijn e-Niro leegmaken i.v.m. verkoop van de auto. Hoe doe ik dat?
  2. Hanz99

    Beste starters tips

    Helemaal top dat laden thuis, nog geen probleem gehad sinds ik in april 2021 de auto geleverd kreeg en twee weken later de laadpaal. Laadt bijna altijd thuis met eigen lader (heb ook zonnepanelen). Dan is de benzineprijs wel lachen Wel een keer op een vakantiepark met de gewone laadkabel in een 220v stopcontact maar da's wel erg traag; geen probleem als de auto twee dagen stil staat.
  3. Dit probleem heb ik ook nog steeds ondanks update van de UVO-app komt het verzonden adres kennelijk niet aan. Kan het natuurlijk gewoon in de auto instellen, geen probleem alleen vreemd dat die feature van de app het niet doet.
  4. Hanz99

    Kia laadpas

    Makkelijk als extra laadpas voor buitenlandse vakanties. ik heb er meerdere.
  5. Wij hebben in maart ook de overstap gemaakt van de HEV, die ik ruim twee jaar heb gereden, naar de E-Niro. Ik heb wel een eigen oprit dus een laadpaal kon ik op eigen terrein zetten. Nog geen seconde spijt van gehad. Wat rijdt dat fijn en rustig maar ook snel en sportief als het moet. Laadstress was zo over want de actieradius met de 64kW versie is voor dagelijks gebruik prima. Onlangs mee naar Tirol geweest (2 personen, hond en bagage voor twee weken) en als je eco stand gebruikt komt de actieradius bijna aan de 500 km. Natuurlijk had ik zon, 24 graden. Onderweg aan de Duitse laadpaal stroom bijgeladen naast een fonkelnieuwe EV6. Met een paar goede apps en een paar laadpasjes naast die van Kia zelf heb ik nul problemen gehad. aanrader. O, ja ik heb de DynamicPlus in Gravity Blue met all-weather banden
  6. De mijne wordt na Pasen 2021 afgeleverd bij de dealer en naast de gebruikelijke zaken heb ik alleen vier-seizoenenbanden extra besteld dus een week later zal ik hem wel hebben......hoop ik.
  7. Hanz99

    Beste starters tips

    Mooi, ik heb ook 1 fase, 16A met load-balancing dus dan zou het bij mij ook geen probleem moeten zijn; stelt me weer gerust. Nou de auto nog afgeleverd krijgen
  8. Hanz99

    All seasonbanden

    Ik overweeg om de zomerbanden die er standaard op zitten te laten vervangen bij aflevering door Michelin Cross Climate vier-seizoenen banden. Iemand daar ervaring mee? Zorg is een beetje het slijtage tempo gezien het gewicht en de 204 pk op de voorwielen.
  9. Dus vooralsnog voor mij als nieuwe EV rijder. Meerdere laadpassen aanvragen en een goede navi app gebruiken die de laadlokaties aangeeft. Ik ga het wel ontdekken als ik september naar Oostenrijk ga.
  10. Jullie noemen ook precies de redenen waarom ik ook een e-Niro besteld heb; de bouwkwaliteit, de no nonsens uitstraling, de probleemloze gebruikerservaringen maar ook de kostprijs in verhouding tot de concurrentie. Verder ben ik wel blij met de klassieke knoppen in de boordplank i.p.v. zoals bij de VW ID-3 allerlei futuristische touchscreen knoppen of schuifjes. Vooral mijn echtgenote (heeft MS en dus moeite met fijne motoriek) is daar blij mee. Verder zie ik al dat de opvolger van de e-Niro ook veel schermen gaat krijgen.
  11. Hanz99

    JBL Sound System

    Het geluid in mijn 15 jaar oude Saab 93 klinkt ook beter als de geluidsinstallatie van mijn huidige Niro HEV en daar zit niet eens het JBL systeem in. In die Saab zat standaard een forse versterker en 13 speakers en daar heb ik alleen de twee dashboard speakers van vernieuwd omdat die defect waren. De HEV Niro uit 2018 heeft de standaard installatie en daar heb ik behoorlijk aan de instellingen zitten klooien voordat het acceptabel was. Geweldig is anders maar da's ook maar net wat voor eisen je stelt en hoe diep je portemonnee is. Ben wel benieuwd of in mijn bestelde e-Niro exact dezelfde geluidsinstallatie zit als mijn huidige.
  12. Hanz99

    Trekhaak

    Ik ben er nog niet uit welke simpele trekhaak zal voldoen. Toen ik mijn huidige Niro kocht in 2018 heb ik er via een trekhaakspecialist meteen een universele trekhaak onder laten zetten en was ik compleet met montage onder de 500 euro klaar. Dat kostte bij de KIA-dealer meer dan het dubbele. Nu lijkt het toch nog te vroeg om een gewone simpele trekhaak voor de e-Niro te vinden. Ik wil geen vreemd model waar alleen maar een bepaald type fietsendrager op past of meteen meer als 1000 euro uitgeven.
  13. Hanz99

    Traag opladen

    Daarom reageerde ik ook. Ik had voor mezelf bedacht dat ik daar ook mee uit zou komen omdat ik zelden de volle capaciteit van de accu in 1 dag zal leegrijden (vakantie daargelaten) en de auto vaak om vijf uur thuis staat en pas weer om negen uur de volgende dag nodig is. Dan leek me voor ons privé gebruik 1 fase wel voldoende. Natuurlijk heb ik wel de nodige bekabeling meteen laten aanleggen zodat mocht ik het willen aanpassen naar 3-fase dit simpel kan door een aanpassing in de meterkast. Nou maar wachten op de aflevering.......
  14. Hanz99

    Beste starters tips

    Hoi, Ik zie Hippe Lip schrijven "Mijn e-Niro (MY19, 64 kWh) kan ik in een nachtje vol krijgen" Is dat op 1 fase aan de thuisader? Ik heb namemijk ook een 64kw versie besteld en een 1 fase lader thuis laten aanleggen.
  15. Mijn aflevering stond gepland voor week 13 dus ik gok erop dat deze voor de blokkade al door het Suezkanaal was gezien de reistijd.
×
×
  • Nieuwe Aanmaken...