Jump to content
 • Sign Up

Prlwytzkofsky

Leden
 • Content Count

  96
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  5

Prlwytzkofsky last won the day on May 9

Prlwytzkofsky had the most liked content!

Community Reputation

21 Excellent

1 Follower

About Prlwytzkofsky

 • Rank
  Newbie

Algemeen

 • Auto
  E-Niro, een blauwe

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

 1. Prlwytzkofsky

  Ton's aanstaande e-Niro

  Is waarschijnlijk nog altijd sneller (en goedkoper) dan je auto af moeten laten slepen Enige traject waar ik wel eens op tot het randje ga is naar huis omdat ik er redelijk zeker van kan zijn dat de laadpaal daar het doet en niet bezet is. Voor het overige zorg ik altijd voor een marge: als de geplande lader stuk/bezet is moet je de volgende kunnen halen. Wegwerkzaamheden kunnen ook wel eens voor stress zorgen. Gelukkig is deze discussie tegenwoordig vrij academisch: met de range van de Niro en Fastned , allego, etc moet ik meestal sneller plassen dan dat de auto leeg is.
 2. Prlwytzkofsky

  Ton's aanstaande e-Niro

  Dat is mij nog nooit gebeurd, en in Nederland ben je ook bijna nooit meer dan 10km verwijderd van een laadpaal. Dus als je echt leeg komt te staan ligt dat echt aan jezelf.
 3. Prlwytzkofsky

  Ton's aanstaande e-Niro

  Grappig, mijn vrouw was met de ZOE ook de eerste van ons twee die thuis kwam met 0% en uitstapte met een gezicht van "zo dat heb ik mooi uitgekiend". Met de KIA vind ik de GOM wel wat lastiger. We moeten naar huis de laatste 30km over een provinciale weg. Ik was gewend dat je dan wat range "terugverdient" omdat je langzamer rijdt, maar de KIA blijft even hard terug tellen als op de snelweg. Wat ik niet snap is dat volgens mij geen enkele EV een "marge" indicatie heeft: het verschil tussen range en afstand tot bestemming. Je zit toch best vaak uit te rekenen hoeveel km's je nog over hebt.
 4. Prlwytzkofsky

  e-Niro: De laadpaal, welke heb je besteld of welke gebruik je?

  Helemaal mee eens, daarom noemde ik het ook pervers. Voor mij (en ik denk veel andere mensen) maakt het ook uit in de overweging om zonnepanelen te nemen. Omdat juist die 4000 kWh boven de 10.000 normaal ongeveer worden geleverd door panelen gaat je terugverdientijd ineens met 25% achteruit als je een electrische auto rijdt. Maar goed we hebben het "meest groen kabinet ooit" dus we mogen denk ik niet klagen...
 5. Prlwytzkofsky

  e-Niro: De laadpaal, welke heb je besteld of welke gebruik je?

  Eerste vraag snap ik niet helemaal. Alleen het belastingtarief verandert, net als met inkomstenbelasting per schijf. Tweede: nee, alleen voor wat je boven de 10.000 verstookt. Dus als je 14.000 in een jaar draait heb je 4000*4,5 cent = 180 euro voordeel. Niet heel veel, maar wel een keer goed uit eten. https://www.belastingdienst.nl/wps/wcm/connect/bldcontentnl/belastingdienst/zakelijk/overige_belastingen/belastingen_op_milieugrondslag/tarieven_milieubelastingen/tabellen_tarieven_milieubelastingen?projectid=6750bae7-383b-4c97-bc7a-802790bd1110 Overigens hoef je er niets voor te doen. Vorig jaar ging ik er voor het eerst doorheen en Greenchoice zette het netjes op de factuur.
 6. Prlwytzkofsky

  e-Niro: De laadpaal, welke heb je besteld of welke gebruik je?

  Ben het met Hippe Lip eens. Heb een tijdje op 16A geladen en vond het beroerd. Klopt dat je het lang niet elke dag nodig hebt, maar de afgelopen maanden is het toch regelmatig voorgekomen dat mijn vrouw om 10 uur thuis kwam met een lege auto en ik de volgende dag weer naar de randstad moest. Vooral dat over de dag heen moeten plannen vond ik irritant (ik moet nu even bij fastned stoppen want ik ben laat thuis en anders is ie morgenochtend nog niet vol voor de volgende rit). Electrisch rijden is al lastig genoeg op lange afstanden, dus de rust van "1 nacht laden =vol" is wel heel prettig. Ik heb nu ruim 2000kWh door de trafo lader heen gejaagd en ben er nog steeds erg blij mee. Overigens voor de veelrijders hier: je hebt de (perverse) grootverbruikers bonus voor electriciteit. Boven 10.000kWh per jaar betaal je iets van 4,5 cent minder per kWh. Scheelt toch best wel.
 7. Prlwytzkofsky

  Kleine beurt?

  Gister eerste beurtje gehad. Stond in een half uur weer buiten. Er is alleen gecontroleerd, voor zover ik weet geen software geupdate. Dealer vond het zelf ook zo weinig werk dat ie niet het officiƫle tarief rekende, maar 55 Euro. Kortom: precies zo saai en snel als ik hoopte dat het zou zijn.
 8. Prlwytzkofsky

  e-Niro - Stamtafel

  Ik was al eerder door Duitsland gereden, maar moest toen rustig aan doen i.v.m. range. Gister kon ik eindelijk eens gewoon stroom geven. Het valt me reuze mee. Op de teller haalt ie 180 (in werkelijkheid is dat geloof ik een beetje onder 170), maar wat erg prettig is in vergelijking met andere auto's is dat je best snel aan die top zit. Je kan dus best goed meedoen met Duitse autobahnjagers. Gebruik is wel 50-70kW op topsnelheid, dus range daalt naar iets van 200km. Op de autobahn in elk geval geen auto om je voor te schamen.
 9. Prlwytzkofsky

  175 kW laden = maar 50 kW ?

  Zie ook dit handige grafiekje: https://support.fastned.nl/hc/en-gb/articles/360007699174-Charging-with-a-Kia-e-Niro Ik heb wel eens gehad dat ie maar 50kW deed terwijl ik meer had verwacht (bij 30% en ruim boven 5 graden). Andere keren ging het in een keer goed. Ik vermoed dat het met de accu temperatuur te maken had. Overigens is het niet 175kW 3 fase. Snelladers zijn gelijkstroom, dus gewoon 175kW.
 10. Prlwytzkofsky

  Kleine beurt?

  Teller staat nu op 13000. Voor volgende week woensdag afspraak gemaakt. Misschien iets te vroeg maar ik geloof dat KIA vrij streng is met garantie en het niet op tijd doen van beurtjes. Zal laten weten hoe het was, maar het lijkt me sterk dat het spannend is.
 11. Prlwytzkofsky

  Kleine en grote ergernissen

  Laat ik zelf nog een puntje toevoegen: ik vind de kwaliteit van het lakwerk niet al te best. Het is toch een stuk meer een sinaasappelhuidje dan ik van veel andere auto's gewend ben.
 12. Prlwytzkofsky

  e-Niro: De laadpaal, welke heb je besteld of welke gebruik je?

  Ja hoor, wel wat duurder. http://www.stegen.com/nl/ev-produkten/66-smart-evse-controller.html Met daarbij sensorbox en stroomklem. http://www.stegen.com/nl/ev-produkten/83-smart-evse-controller.html http://www.stegen.com/nl/ev-produkten/92-current-transformer.html
 13. Prlwytzkofsky

  e-Niro: De laadpaal, welke heb je besteld of welke gebruik je?

  Ok, confession time: vandaag moest ik voor het eerst in mijn leven de call of shame maken naar de netbeheerder omdat 1 van de 3 hoofdzekeringen geknald was. Ik rij al sinds 2013 electrisch en het ging altijd goed. De nieuwe lader voor de Niro (Ratio trafo) pakt blijkbaar nog net iets meer per fase dan de oude 11kW 3 fasen lader. Maar gister ging het dus mis toen de auto stond te laden en de wasmachine en droger aan stonden. Afijn, ik was al bezig met een Arduino loadbalancer die zowel de twee auto's in toom houdt als de kookplaat. Die is nu nog wat gecompliceerder geworden en moet ik dus de hele aansluiting in de gaten gaan houden. Tot die tijd maar een beetje met het hoofd loadbalancen
 14. Prlwytzkofsky

  e-Niro: De laadpaal, welke heb je besteld of welke gebruik je?

  Ik meen me te herinneren dat een V1 geen ingebouwde DC lekstroom detectie heeft (aardlek type b) en V2 wel. Zie ook: (ik had het daar fout). Type B is technisch niet noodzakelijk maar wel voorgeschreven in NEN1010 voor een 1-fase lader (met dank aan Hippe Lip).
 15. Prlwytzkofsky

  gespot Ben je een andere e-Niro in het wild tegengekomen?

  Ik zou het toch op prijs stellen als je stopt met posten van kentekens. Ten eerste mag het niet (https://blog.iusmentis.com/2018/02/06/waarom-is-ip-adres-persoonsgegeven-en-kenteken/). Ten tweede voegt het niet zoveel toe. En ten derde kan je echt schade toebrengen: wat nou als Ton me kiekte net toen ik op weg was naar mijn minnares en mijn vrouw dit forum leest? Om het maar even in het extreme te stellen: als alle info van alle snelwegcamera's openbaar zou zijn zou iedereen moord in brand schreeuwen, en terecht. Ook al is dit info "in het publieke domein" zoals jij het noemt. Een beetje off-topic: Ik heb van KIANL bevestiging gekregen dat als je de app niet activeert (en dus akkoord gaat met privacydinges) er helemaal niets geregistreerd wordt door KIA. Een prettig idee.
×

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use.