PatrickPR

Leden
 • Aantal bijdragen

  181
 • Geregistreerd

 • Laatst bezocht

 • Gewonnen dagen

  2

Waardering in de gemeenschap

32 Excellent

Over PatrickPR

 • Rang
  Lid
 • Verjaardag 20-11-1986

Algemeen

 • Geslacht
  Man
 • Woonplaats
  Boxmeer
 • Werk
  Consultant/ingenieur
 • Auto ('s)
  Kia Cee'd SW 1.0 T-GDI GT-line Black Pearl

Recente profielbezoeken

1133 profielweergaven
 1. De Vos

  Dit heb ik een tijdje terug met mijn Cee'd 2016 gehad. Bleek een kapotte GPS-antenne in de dakantenne te zijn. Is bij mij onder garantie verholpen. Verschijnselen waren vergelijkbaar met die van jou, navigatie die compleet ergens anders zit, de rest van de unit werkt perfect.
 2. boordcomputer normaal beeld of superbeeld

  Dit is afhankelijk van de uitvoering. Het superbeeld wordt in de brochure 'TFT-LCD kleurenscherm' genoemd en in de prijslijst heet het 'TFT supervisioncluster'. Standaard op de GT-line en ExecutiveLine uitvoeringen.
 3. Andere speakers

  Tja de Optima is nou eenmaal geen alledaagse auto waar er veel van rondrijden, en blijkbaar hebben de weinige eigenaren niet de behoefte om de speakers te vervangen. Maar als ik moet gokken denk ik dat het 16,5cm is. Ik ben wel benieuwd of het daadwerkelijk verschil gaat maken. In mijn Cee'd is het standaard geluid zo goed en zijn de tweeters en woofers zo op elkaar gematched, dat een andere woofer het geluid in mijn ogen alleen maar slechter maakt, los van alle problemen met het inbouwen. Of je moet alles vervangen, inclusief nieuwe filters, maar daar had ik geen zin in. PS. vul ook even jouw profiel en garage aan
 4. Cee'd 1.0 T-gdi 120 pk GT line gebruikers ervaring gevraagd.

  Ervaar je dit met een koude motor, of ook met een motor die op bedrijfstemperatuur is? Bij deze motor is het zo, hoe warmer de motor, hoe meer turbodruk er wordt 'toegelaten'. Met een koude motor lijkt het dus alsof je zonder turbo rijdt en kan het inderdaad traag aanvoelen. Ik merk dat ook bij lage snelheden de motor echt goed op pakt, mits de motor op temperatuur is.
 5. Welke auto's hebben jullie allemaal gehad?

  Toyota Starlet 1.3 XLI uit 1994 (6 jaar gehad) Seat Altea 2.0 TDI Sport uit 2005 (1 jaar gehad) Kia Rio 1.4 CVVT Super Pack uit 2013 (3 jaar gehad) Kia Cee'd SW 1.0 T-GDI GT-Line uit 2016
 6. Achterlichtunits SW demonteren.

  Gezien de plaatjes is dit voor de oude Cee'd SW. Raymond GT heeft het nieuwste type Cee'd (Cee'd SW GT-line). Voor dat model is er op die site wel wat te vinden, maar niet hoe de achterlichten gedemonteerd moeten worden.
 7. Kia rio 1.2 super pack 2012

  Mooie velgen, weet je toevallig welk merk/type dit is?
 8. Speaker upgrade NIEUWE Cee'd (2012)

  Ben nu zelf bezig met het vervangen van de speaker in de passagiersdeur. Ik kom in de passagiersdeur een rode en een blauwe draad tegen. Welke kleurcodering heb jij gebruikt voor de plus en min van de woofers?
 9. Kia rio 1.2 super pack 2012

  Dit zijn 2 afzonderlijke dingen die je hier benoemd. 1. Start/stopsysteem dat automatisch (onder bepaalde voorwaarden) de motor uit zet als je stil staat, de rem in hebt en de versnellingsbak in vrij hebt staan en de koppeling omhoog laat komen. De motor slaat weer aan als je de koppeling in trapt. 2. Startknop als onderdeel van het Keyless entry. Met dit systeem kun je de auto vergrendelen/ontgrendelen door de knoppen op de deurgrepen en de sleutel dus in de broekzak houden. Bijkomend heeft de auto een start/stopknop voor het aan/uit zetten van de motor/contact. Een Rio voorzien van het Superpack heeft beide opties.
 10. Ervaringen Cee'd SW GT-Line 1.0

  Ik heb precies dezelfde twijfel gehad, en ook ik vind dark gun metal de mooiere kleur. Maar bij mij moest de auto dan besteld worden (ongeveer 3 maanden levertijd) omdat er in het land geen dark gun metal beschikbaar was, en ik had geen zin om daar op te wachten. Jij hebt nu de mazzel dat er wel ergens één op voorraad staat.
 11. Ervaringen Cee'd SW GT-Line 1.0

  Dit is inderdaad onder garantie vervangen. Maar 20 maart is al snel, was het een voorraad auto? Alvast veel plezier, goede auto en een mooie kleur ook.
 12. Banden Rio

  Een keuze voor een specifieke band is erg persoonlijk. Een band heeft een aantal factoren waarop het presteert namelijk: gedrag op droog, gedrag op nat, geluidsproductie, slijtvastheid, verbruik en prijs. Zonder meer input van jou over hoe belangrijk jij bepaalde factoren vind, kunnen we enkel onze eigen voorkeur geven. Ik neem aan dat je een zomerband wil, een goed startpunt vind ik altijd de ANWB zomerbandentest die ieder jaar wordt georganiseerd. Een band is nooit op alle factoren uitstekend, een goed weggedrag op droog houdt meestal in dat de slijtvastheid lager is en het verbruik hoger. En een band met een hoge slijtvastheid heeft vaak minder goede rijeigenschappen met een laag verbruik. Mijn nieuwe Cee'd heeft een set Hankook Ventus Prime 2 eronder zitten (Kia is overgestapt van Kuhmo naar Hankook) en deze zijn qua geluid stukken beter dan de Kuhmo's. Qua weggedrag vind ik ze iets minder (minder grip bij droog), de Kuhmo's waren qua grip echt best goede banden maar waren zacht en gevoelig voor cupping. Mijn vader heeft een set Continental ContiSportContact 5 onder zijn Altea XL laten zetten, deze banden zijn wel aan de prijs, maar bieden heel goede grip met toch best lage geluidsproductie.
 13. Ervaringen Cee'd SW GT-Line 1.0

  Nou, ik ben met mijn nieuwe Cee'd SW ook een ervaring rijker. De GPS-ontvanger in de dakantenne is gister vervangen. Ik had problemen met de navigatie, en wel dat de navigatie een locatie aangaf die totaal niet klopte met de werkelijke locatie (volgens de navigatie zat ik vaak ergens in een weiland een paar kilometer verderop). Dealer heeft alles nagelopen, en het bleek uiteindelijk een kapotte GPS-ontvanger te zijn.
 14. Ervaringen Cee'd SW GT-Line 1.0

  Ik weet niet waar die holte bij jou zit, maar ik vermoed in de onderrug. Bij mijn GT line zit er een lendesteunverstelling, dit is elektrisch en hiervoor zit er bij mij een knopje aan de zijkant van de zitting. Zit op zowel bestuurdersstoel als passagiersstoel. Ik weet niet of je die al gevonden had, maar misschien lost dat jouw probleem op.
 15. Ervaringen Cee'd SW GT-Line 1.0

  Ik heb sinds woensdag een Ceed SW GT-line. Sowieso moet je deze motor eerst een beetje op temperatuur rijden, pas dan wordt er meer turbodruk toegevoegd en merk je de volle kracht van de motor. Ik vind dat dit blok lekker aan het gas hangt, reageert wat feller dan de 1.6 GDI. Ik heb Ceeds met beide motoren gereden. Qua trekkracht en vermogen is er niet veel verschil. De 1.0 is wel een nieuwer blok met nieuwere techniek erin, daar staat tegenover dat de 1.0 wat rauwer klinkt, persoonlijk vind ik dit wel een sportief geluid. Ik zou zeggen, regel een proefrit in beide auto's, dan kun je het verschil merken. PS. let er op dat als je voor de Ceed GT-line wilt gaan, dat er 5 kleuren in plaats van 11 kleuren beschikbaar zijn om uit te kiezen.