Jump to content

ceed 2007, interieur verlichting.


stoli

Recommended Posts

Beste Kiaclub,

 

sinds kort ben ik de trotse eigenaar van een ceed uit 2007. leuk wagentje, in de executive uitvoering. vooral de stereo is echt bijzonder ver boven mijn verwachting.

maar nu heb ik een klein probleempje. als ik mijn auto uit zet, en de sleutel uit het contact haal, dan gaat de interieur verlichting niet aan. volgens mij was dit eerst niet, want ik zat echt te kloten om mijn spullen te pakken zo in het donker.

de interieur verlichting zelf werkt verder perfect. reageert op alle deuren en knoppen, op de afstandsbediening, staat goed ingesteld. alleen gaat hij dus niet aan als ik mijn sleutel eruit haal. zeer irritant moet ik zeggen!

iemand enig idee hierover?

edit;

op een engelstalig forum lees ik dat dit zo hoort, al vind ik het vreemd dat ik het nu pas opmerk. hoort het licht niet aan te gaan als je de sleutel uit het contact haalt? zo ja, vind ik dat eigenlijk best wel raar. alle auto`s waarin ik heb gereden hebben dit namelijk wel.

Link to comment
Share on other sites


jazeker staat die goed, anders zou het ook niet aangaan als de deuren geopend worden.

ik weet het niet zeker maar volgens mij ging het altijd aan na het verwijderen van de sleutel! lijkt me logisch ook. ik kan me vergissen..

http://www.kia-forums.com/kia-ceed-forum/72542-ignition-light.html

op dit forum spreken ze dit tegen, en zeggen ze dat het niet aan hoort te gaan. heeel raar.

als ik dus een deur open, gaat het licht aan. als ik de auto met afstandsbediening opent, gaat het licht aan. als ik mn sleutel erin steek en de auto aan zet, gaat het licht uit. maar als ik dus mijn sleutel weer eruit haal en de auto dus uitzet, gaat het licht niet aan. als ik de deur dan opendoet, gaat hij weer wel aan. als ik vervolgens de deur weer dicht doet, gaat het licht niet direct uit, maar pas als ik de auto op slot doe (of weer start). dus hij wil wel aanblijven voor mij, alleen niet als ik de sleutel eruit haal. vreemd vreemd.

Link to comment
Share on other sites


Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Create New...