Jump to content
 • Sign Up

HansG

Leden
 • Content Count

  228
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  10

HansG last won the day on November 21 2018

HansG had the most liked content!

Community Reputation

62 Excellent

About HansG

 • Rank
  Lid
 • Birthday 01/19/1960

Algemeen

 • Geslacht
  Man
 • Auto
  Kia Niro

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

 1. Wij hebben ook voor de keuze gestaan maar ik vond de Renegade toch te klein. Je maakt een keuze altijd in een mix van Emotie en Ratio. Als je een auto alleen op rationele gronden aanschaft krijg je een klein, zuinig en goedkoop koekblik. Die ben je snel zat. Wat je wel in ogenschouw moet nemen is dat de extra brandstofkosten nu 500 euro zijn maar de prijs van benzine alleen maar gaat stijgen. Dat prijsnadeel zou zomaar flink op kunnen lopen. Daarnaast verwacht ik ook dat de wegenbelasting aangepakt gaat worden. Dan gaat de CO2 uitstoot ook een rol spelen. Wat dat betreft zit de Niro in de goede hoek.
 2. Het is niet ondanks maar dankzij de Fiat motor. Door de invloed van Fiat zijn deze auto’s juist veel beter geworden.
 3. Dat wil zeggen dat van jou bijdrage er 18 zij geliked door de andere forumleden.
 4. HansG

  Verbruik Niro

  Aardgas is ook op de Prius uitgetest en maakt deze 20% zuiniger. Met andere woorden een Niro op aardgas zou nog aanmerkelijk minder verbruiken. Ik heb veel verschillende benzinemotoren erereden ook van VAG. Het verbruik komt niet in de buurt van een hybride. Een Niro is al gauw 20% zuiniger dan een gewone benzine wagen in hetzelfde segment. Daarbij aangetekend dat de hybride op zijn sterkst in de stad is en boven de 120 km/uur duidelijk minder zuinig wordt. Maar de laatste waarde haal je toch al bijna niet in Nederland. Neemt niet weg dat CNG als brandstof wat mij betreft een kans verdient. Zeker als het groengas is. Officieel stoot die namelijk bijna geen CO2 uit.
 5. HansG

  KIA e-Niro

  Dat lijkt vreemd omdat de warmtepomp gewoon de airco is, die ook kan verwarmen. Dat is relatief goedkoop omdat die airco er toch al in zit. Wellicht ligt de oorzaak ergens anders? Weerstandsverwarming is overigens als het vriest niet in het nadeel. Dan gaat het verbruiksvoordeel van de warmtepomp verloren.
 6. HansG

  Recal NIRO

  Ik heb een hele andere ervaring bij VAG. Er wordt op internet veel overdreven. Misschien omdat ze toevallig de grootste zijn? Het zijn prima auto’s. Gezien de verkopen sta ik daar niet alleen in. Maar ja, een concurrent voor de Kia Niro hebben ze dan weer niet.
 7. HansG

  Recal NIRO

  Ik heb wel eens een kick - up bij koude motor. Het lijkt dan of de koppeling niet los komt. Wellicht hetzelfde euvel? Ik heb het alleen heel af en toe bij koude motor als ik plotseling rem nadat ik versnel(bijvoorbeeld voor een rood licht) Bij mij is het echt maar heel af en toe.
 8. HansG

  Recal NIRO

  Dit soort zaken moet binnen redelijke termijn onder garantie verholpen worden. In Nederland geld consumentenrecht en dat gaat verder dan een termijn van 2 jaar. Je kunt je beroepen op non conformatie. Het is duidelijk een fabrikagefout..
 9. Op dit moment is in ieder geval de Niro de best verkochte auto in zijn segment en de best verkochte hybride. In Nederland is de auto in ieder geval wel heel erg populair. Niet heel verbazend als je de prijzen van de concurrentie ziet.
 10. Ik zie nog een andere optie: als de E-Niro heel populair wordt dan zou de Niro wel eens uitsluitend elektrisch kunnen worden. Inmiddels rijd er een cross-over van de Ceed rond, die ongeveer dezelfde grootte heeft. Als die ook hybride wordt waarom zou je dan twee bijna dezelfde auto’s naast elkaar voeren? Kortom een interessante ontwikkeling.
 11. HansG

  Verbruik Niro

  Je denkt toch niet dat ik de baas ben?
 12. HansG

  Verbruik Niro

  De tip is niet bedoelt om de kachel helemaal uit te laten. Alleen de eerste +/- 4 km. Dan rij ik in de stad en werkt de start-stop met kachel niet en zonder wel. Zodra ik de stad uit ben gaat de kachel aan. Alleen op dat eerste stukje wordt behoorlijk bespaart zonder kachel. Ik heb het zaterdag weer gedaan. Heb het niet koud gehad en hoorde ook niemand klagen. En nee, ik had geen jas aan.
 13. HansG

  Verbruik Niro

  Door het uitschakelen van de kachel voorkom je dat de motor mee blijft draaien. Het verbruik bij koude motor daalt daardoor behoorlijk. Zeker in de stad wordt het in de auto toch niet of nauwelijks warm. Met grotere ritten schakel ik zoveel mogelijk de verwarming pas in als ik buiten de bebouwde kom ben. Dan blijft de benzinemotor veel langer uit en wordt er maximaal gebruik gemaakt van de E- motor.
 14. HansG

  Remprobleem Niro

  Je ziet met name bij de Prius dat de remmen vast gaan zitten omdat ze te weinig gebruikt worden. \dat is wel een aandachtspunt ja.
 15. HansG

  Remprobleem Niro

  Volgens mij heb jij mij stukje hierover gequoot . Daar refereerde ik aan. Maar waarschijnlijk hebben wij nu gewoon een spraakverwarring en bedoelen wij hetzelfde.
×
×
 • Create New...