HansG

Leden
 • Aantal bijdragen

  137
 • Geregistreerd

 • Laatst bezocht

 • Gewonnen dagen

  6

Waardering in de gemeenschap

54 Excellent

Over HansG

 • Rang
  Lid
 • Verjaardag 19-01-1960

Algemeen

 • Geslacht
  Man
 • Auto ('s)
  Kia Niro

Recente profielbezoeken

Het blok recente bezoekers is uitgeschakeld en wordt niet getoond aan andere gebruikers.

 1. HansG

  Help, oranje driehoekje knippert kort

  Het oliepijl met de pijlstok vind ik moeilijk af te lezen. Het lijkt inderdaad of er te veel in zit. Ik heb 1 keer het knipperende driehoekje gehad voor de Lane departure warming control. Kan te maken hebben met een vieze vooruit ter hoogte van de minnespiegel waar de camera’s zitten. Die zit ook in de Dynamic uitvoering.
 2. HansG

  Lederen bekleding

  Volledig betekend hier het volledige contactvlak, niet de achterzijde. Volgens de brochure heeft mijn auto deels lederen bekleding. Volgens de dealer is dit deels kunstleder. Vrijwel alle auto’s hebben overigens stoelen met alleen leer op de contactvlakken. Alleen de duurste uitvoeringen van de premium merken hebben stoelen waar ook de niet-contactvlakken van leer zijn Dan praat je wel over een ander prijsniveau. Maar een gewoon lederen interieur van Audi bijvoorbeeld is ook deels kunstleer.
 3. HansG

  Lederen bekleding

  Het is heel simpel: als er lederen bekleding staat wil dat niet zeggen dat ook alles leer is. Meestal alleen het zitvlak en de rugleuning. Mijn Dynamic Line heeft daar verder niets mee te maken. Het was alleen ter illustratie.
 4. HansG

  Lederen bekleding

  Ik heb de dynamic line. Die heeft deels leren bekleding. Alleen is dat deel heel erg klein. Het grootste deel wat er als leer uitziet is kunstleer, en dat staat nergens vermeld. Volledig lederen bekleding wil hier niet zeggen dat alles leer is, maar alleen de delen waar je op zit en tegen aan leunt. Dat is overigens heel normaal in de branche. Ook de premium merken hebben dat. Alleen bij de echte top- uitvoeringen zie je ook aan de zijkant leer. Leder is geen beschermde naam. Dat kan van alles zijn. Wil overigens niet zeggen dat kunstleer aan de zijkant verkeerd is. Van goede kwaliteit is het vormvaster dan echt leer.
 5. HansG

  Sneak preview - Niro EV - Wordt dit je volgende Niro?

  Het probleem is hier de piekbelasting. Zo tussen 6 en 8 gebruiken wij met zijn allen het meest. Ook met het huidige netwerk is nog veel te verbeteren. Een van die punten is energiemanagement. De apparatuur gaat niet meer aan op een willekeurig moment maar op het moment dat er stroom beschikbaar is. Eneco heeft nu al een proef waarbij op sommige momenten van de dag de energie goedkoper is. Je krijgt dan een berichtje en kan dan de was draaien bijvoorbeeld. Die lange wachtrijen bij laadstation zie ik niet zo, als je parkeerplaatsen voorziet van een oplaadmogelijkheid. Met energiemanagement worden die niet allemaal tegelijk gebruikt. Als jij om 6 uur thuiskomt en aangeeft de auto om 8 uur morgen weer nodig te hebben dan kan het opladen op een ander moment beginnen. Die zonneparken gaan dus ook over die beruchte piekbelasting.
 6. HansG

  Lederen bekleding

  Alleen het zitvlak is leer, de rest niet. Het is ook duidelijk een andere structuur. Dat wil overigens niet zeggen dat het troep is.
 7. HansG

  Verbruik Niro

  Bij een constante 100 km/u en onder de juiste condities(niet te koud niet teveel tegen- of zijwind) zal de Niro de elektromotor niet nodig hebben. Echter zorgt de riem aangedreven generator er voor dat de accu constant bijgeladen wordt. Met zekere regelmaat zal de auto dan ook in de EV-mode terecht komen. 50% wordt het zeker niet. Ik denk eerder aan 10 tot 15%.
 8. HansG

  Toegevoegde waarde van android auto

  Die is behoorlijk. Zelf gebruik ik Carplay van Apple. Het is, bijvoorbeeld bij de Niro, niet alleen de navigatie(die actueler is) maar ook de mogelijkheid van spraakbesturing(die er anders niet op zit) en het aansturen van muziek. Dat werkt best goed. Dus ja, wat mij betreft heeft een dergelijke app een behoorlijke toegevoegde waarde.
 9. HansG

  Verbruik Niro

  Als je met de Niro 1:16,5 haalt ga je met je Sportsvan echt geen 1:16 halen. Of je rijdt er bewust anders mee. Overigens zijn de garagetarieven van Kia aanmerkelijk voordeliger en is eens per 30.000 km olie verversen volgens de deskundigen helemaal niet zo goed. Er zijn iet voor niets zoveel motorische problemen met VAG. Kia is een stuk betrouwbaarder. Op de lange duur is dat ook wat waard.
 10. HansG

  Verbruik Niro

  ? Omdat je 1: 16,5 rijdt kan Kia zijn belofte niet waarmaken? Dan moet je wel verder kijken als alleen je eigen verbruik!! Spritmotor bijvoorbeeld geeft een goed overzicht van het gemiddeld verbruik. Dat gaat toch al gauw richting de 1:20. Dan heb je een goed gemiddelde van een groot aantal rijders. Dat een auto het opgegeven verbruik in de praktijk niet haalt weet iedereen toch wel? Maar zelfs 1:16,5 is voor zo’n auto nog behoorlijk zuinig. Ik ken geen alternatief wat veel zuiniger is dan de Niro. Alleen de CH-R kan daar bij aansluiten.
 11. HansG

  Verbruik Niro

  Dat stuk waar ik bewust gekeken heb zal +/= 60 km zijn. Totale rit 180 km. Verder niet mee bezig geweest. Het was ook meer om te meten hoe lang de auto elektrisch reed bij 120 km. Dat was bij mij dus 800 meter.
 12. HansG

  Verbruik Niro

  Bij mij lukt het dus wel. Vrijdag op de A7. Niet echt bergaf. Maar voor de rest zat alles wel mee. Ik rij dan 120(op de teller) waar je 130 mag. Voordeel is dat je vrijwel nooit in hoeft te halen. Geen vrachtwagens, weinig wind en door de gunstige buitentemperatuur had de airco ook niet veel te doen. Ik heb +/- 5 keer elektrisch gereden. Ongeveer 800 meter per keer. Maar met de muziek aan merk ik er niets van. Ik zie het alleen aan het EV-lampje en de verbruiks meter.
 13. HansG

  Verbruik Niro

 14. HansG

  Sportstand

  Die 160 kilometer is dan ook bij de slechts denkbare omstandigheden en haalt de benzinemotor op eigen kracht, zonder hulp van de elektromotor. Waarom zou je dat willen halen? Vrijwel overal is de max 130 km/uur. Ook in Duitsland. Je mag daar soms wel harder, maar dat is op eigen risico.
 15. HansG

  AppleCar Play

  Ik vind het jammer dat Windows zou weinig mogelijkheden heeft. Ik heb in het verleden windows gehad en vond het een erg prettig systeem.