Jump to content
 • Sign Up

Robbert Jan

Leden
 • Content Count

  6
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

1 Neutraal

About Robbert Jan

 • Rank
  Newbie

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

 1. Ja, helemaal waar. Is er dus iemand tussen de lezers/rijders, die in het bezit is van een Kia Picanto TA met een radio voorzien van Bluetooth en deze gekoppeld heeft met zijn of haar telefoon, die uit ervaring weet of deze koppeling opgeslagen blijft in de radio nadat de min pool (of gehele accu) los is geweest? Dat voorkomt onnodig uitproberen.. Verneem het graag.
 2. Is alleen de min pool van de accu afkoppelen een zelfde situatie? Dan is dat snel getest..
 3. Zeker een rotklus! Kans op beschadiging blijft aanwezig. Wellicht dat iemand anders ervaring heeft met het 'onthouden' van een telefoonkoppeling ook als daarna de stroom er vanaf gaat. Tilburg - IJsselstein (bij Utrecht) mocht dat dé oplossing zijn geen probleem..! Mocht er meer duidelijk zijn of worden - en het is mogelijk dan spreek ik graag iets af.
 4. Dank voor je reactie. Heb ik ook aan gedacht. Vermoed alleen dat zodra de stroom van de radio er af is bij het weer terug plaatsen de 'koppeling' weer weg is. Net zoals de zender instellingen. Weet dat niet niet zeker en daarbij heb ik nog een 2e probleempje, heb even geen 2e Picanto in de buurt mét de benodigde knoppen.. Maar één oplossing is alvast geboden. Wie weet er nog een alternatief?
 5. Hallo, Volgende speelt bij mijn Picanto TA 1.2 automaat uit 2011. Ik heb géén stuurwielbediening maar wel een Kia radio voorzien van Bluetooth. Voor het aanmelden -pairen- van mijn telefoon vraagt het systeem om een naam in te spreken. Aangezien ik géén microfoon heb lukt dat niet. Zover waarschijnlijk logisch vrees ik. Maar wie weet hiervoor de oplossing? Kan ik zelf een losse microfoon monteren op de radio? Zo ja, hoe? Ik zie aan de achter zijde van de radio geen enkele aansluit mogelijkheid. Moet dus via de 2 bestaande connectoren denk ik. Ik zou uiteraard graag gebruik maken van de carkitfunctie maar het afspelen -streamen- van de muziek of Spotify via mijn telefoon is het uiteindelijke doel. In afwachting op de ultieme tip alvast mijn dank! Robbert Jan
 6. Hallo allen, Sinds kort eigenaar van een Kia Picanto 1.2 Automaat uit 2011. Het betreft een nieuw model, TA. Uiteindelijk terecht gekomen bij deze leuke, comfortabele, ruime auto aan gezien hij/zij oa is voorzien van 4 deuren met prima opberg mogelijkheden voor 4 personen! De bagageruimte is iet wat krap maar daar staat het relatief ruim opgezette binnen interieur tegenover. Voor deze prijsklasse en leeftijd van de auto ziet de auto er in totaal netjes afgewerkt uit. Geen rammels of kraken te horen tot nu toe. De standaard radio is niet helemaal super maar dat mag de pret verder niet drukken. Daarbij kan dit ongetwijfeld worden aangepast indien gewenst. Met de 1.2 liter 4 cilinder in combinatie met de 4 traps Automaat is het prima rijden, zeker tot circa 120 km/u. Ik zal nog op het Forum rondneuzen want ik kom 1 vreemd dingetje tegen; een Bluetooth Radio die ik maar kan pairen met welke apparaat dan ook. Het lijkt erop dat het ontbreken van stuurbediening hiervan de oorzaak is.. Hopelijk weet iemand daar iets voor maar.. ik zal eerst zelf op dit leuke en informatieve Forum op onderzoek uitgaan. Waar mogelijk zal ik uiteraard ook mijn eigen Tips&Tricks melden als ik iemand kan helpen want dat is één van de fijne dingen aan een dergelijk Forum! Groeten, Robbert Jan
 7. Hi Dick Jan,

  Ik ben erg benieuwd of je een oplossing hebt gevonden voor de Bluetooth (bellen en of streamen van muziek) met de Radio? Ik heb sinds kort ook een Picanto met een Bluetooth Radio zoals jij op de foto laat zien maar ook geen Stuurbediening. Het Pairen lukt dus niet omdat het systeem een naam wil horen die dus niet wordt ontvangen.

  Hoor graag van je.

  Met vr gr,

  Robbert Jan

×
×
 • Create New...