Ga naar inhoud

RickBBBB

Leden
  • Aantal Items

    68
  • Registratie Datum

  • Laatst Bezocht

  • Dagen Gewonnen

    1

RickBBBB heeft de dag voor het laatst gewonnen op 4 September 2019

RickBBBB had de meeste 'vind ik leuk' inhoud!

Algemeen

  • Auto
    Kia Ceed SW DynamicPlusLine 1.0

Recente Bezoekers van dit Profiel

619 profiel weergaven

RickBBBB's Prestaties

Contributor

Contributor (5/14)

  • Dedicated Bijzonder
  • First Post
  • Collaborator
  • Reacting Well
  • Week One Done

Recente Badges

4

Reputatie

  1. Edit: alsof de duivel er mee speelt, zojuist bericht dat het week 33 wordt ipv 21, medio augustus dus. Benieuwd of ie nog voor mijn vakantie in september er is. Anders nog een jaartje met de ceed.
  2. Benieuwd wat ik krijg, auto is door mij tussen kerst en oud & nieuw aangevraagd. LM bestelbevestiging is van 4 jan. Wel een zgn “onze deal” auto genomen, die vermoedelijk al voorbesteld was. Heb een dynamicplusline hev in penta metal in bestelling, verwachte levertijd is mei as.
  3. RickBBBB

    bandenspanning

    Ik heb de auto nu ook precies een jaar, maar eind september andere velgen er op gekregen. Sinds toen wellicht 1x opgepompt, maar afgelopen half jaar sowieso niet. Banden zijn nu bij een koude ochtend 2,3 bar, na stukje rijden of warm weer 2,5-2,6 bar. Edit: ik rij de auto in de lease, er zijn afgelopen winter winterbanden op gekomen en deze zijn ergens eind maart weer gewisseld (op zelfde velg) voor de zomerbanden. Sindsdien niet opgepompt.
  4. Ik merk wel met de wind van de afgelopen weken dat dit in combinatie met de LKAS irritant is, die duwt je de hele tijd terug naar het midden als je iets links rijdt. Vergergert zeg maar het windgevoel.
  5. Kan ook placebo zijn. Ik kon vanmorgen tijdens een wat hardere regenbui prima uit de voeten met stapje 3. Maar eind vorige week met een miezerbui toch geleidelijk op gedraaid naar 5. Fijne waterdruppels i.c.m. verlichting van tegenliggers is niet prettig kijken, juist in die situatie mag hij net wat vaker wissen.
  6. Bij mij staat ie op stand 5, maar dan nog geef ik hem regelmatig handmatig een zetje tussendoor.
  7. Vanmorgen met heel lichte miezer sporadisch van de interval af zelfs, terwijl het echt niet hoefde. Maar als het harder regent dan vind ik hem inderdaad ook lang wachten met wissen.
  8. RickBBBB

    LED verlichting

    Iemand ervaring met het omzetten van de dimlichten naar LED? Ik heb een uitvoering zonder LED koplampen, maar er zijn volgens mij genoeg achteraf inbouw LED lampen in H formaat te koop.
  9. Ik heb er met de 1.0 met handbak ook wel eens last van gehad. Als je nog even gauw ergens voor wilt kunnen en iets sneller dan rustig moet optrekken, dan slaan de wielen soms al door. Vooral ook omdat het soms even duurt voordat de turbo op gang is.
  10. Misschien helpt het om de wielkasten achter te bekleden met van die loodflappen, zodat het akoestisch dood wordt gemaakt,.
  11. RickBBBB

    Gespot!

    Tussen alle franse voitures afgelopen twee weken een tweetal Proceeds gespot op corsica. Een witte en een lunar silver. Daarnaast nog een paar hatches en bij de haven een SW in penta metal. Maar niet met bosjes nog. Onderweg op de heen/terugreis ook een enkele. Niro’s, Rio en Sportages zie je meer rijden.
  12. Ik heb een 1.0 handgeschakeld met nu iets meer dan 3000km op de klok. Verbruik over een rit naar Corsica is 6.9L/100. Niet veel beter dan de 1.4 dus. Ook woon/werk over binnenweg en bebouwde kom rij ik niet bepaald zuinig. Maar ook niet onzuiniger dan de Fiat Punto die ik hiervoor gebruikte.
  13. Als ik tank dan slaat de pomp ook rond de 40~41 liter af nadat het lampje aan is gegaan. Rijbereik is dan nog zoals vaker genoemd ergens tussen de 30 en 50 kilometer. Met wat geklik met het vulpistool krijg je er nog een liter of 2 bij maar dan houdt het wel een keer op. Er zit dus nog ruim 10 liter in op het moment dat ie gaat piepen. Mijn vorige wagens (geen Kia) gaven rond de 7-8 liter over een melding over tanken en een rijbereik van 80-90km. De Kia piept te vroeg, of geeft te weinig overgebleven km aan
  14. RickBBBB

    LFA vragen

    Heb je echt de LFA ingeschakeld ? (ik zie dat je een DynamicPlusline met automaat hebt). Ik heb zelf geen automaat en dan heb je alleen LKAS. Die stuurt ook wel mee maar een beetje. Die bounced je echt terug van de lijn af.
  15. Die gele rand is een optie in de configurator (in ieder geval Belgische versie) van de Xceed. In de normale Ceed wordt de rand roze
×
×
  • Nieuwe Aanmaken...