Ga naar inhoud

Eric-H

Leden
 • Aantal items

  307
 • Registratiedatum

 • Laatst bezocht

 • Dagen gewonnen

  4

Eric-H won de laatste dag op 5 oktober

Eric-H had de meest gelikete inhoud!

Community reputatie

15 Goed

Over Eric-H

 • Titel
  Gevorderd Lid
 • Verjaardag 16-06-1963

Algemeen

 • Geslacht
  Man
 • Hobby's
  Computers
 • Werk
  Computers / IT
 • Auto
  Kia Niro Design Edition

Recente bezoekers van dit profiel

603 profielweergaven
 1. Eric-H

  Omgaan met Waxoil

  Bedankt Casper, ik ga daar eens rondneuzen.
 2. Eric-H

  Omgaan met Waxoil

  Is er vanmiddag helaas niet van gekomen, ik houd jullie op de hoogte.
 3. Eric-H

  Omgaan met Waxoil

  Als het goed is dan zit er op mijn Niro nog Waxoyl hij is immers 13-07-18 nieuw geleverd . Alleen heb ik zelf nu het gevoel dat de Waxoyl niet meer die glans die hij 3 maanden geleden nog wel had laat zien. Wat ik nu dus zoek is een goeie shampoo die een mooie diepe glans achterlaat en het is nog mooier als hij dan ook direct een wax ( beschermlaag ) achterlaat. Nou schijnt na wat te google idd Ultimate Wash+Wax shampoo van Mequairs toch dit in zich te hebben maar zijn de meningen die hierboven te lezen zijn hier zeer sterk over verdeeld, is dit het nou wel of is dit het toch net niet, nog meer forumleden die hier ervaring mee hebben ? of een alternatief hier voor hebben, ik kan namelijk bijna nooit mijn auto voor het huis helemaal in de was zetten, het waait hier bijna altijd en brengt veel pluis, en andere narigheid met zich mee waardoor het schoonhouden om in de wax te zetten bijna niet te doen is, zal dan ergens voor een dag een garagebox moeten huren mocht ik hem zelf in de wax willen zetten, vandaar dat ik ook op zoek ben naar een Shampoo en Wax in 1. En wat ook belangrijk is, dat de nog zittende waxoyl niet door een shampoo ( met wax ) verwijderd wordt, het is echt niet normaal hoeveel soorten merken shampoo er op internet staat, maar het merk Mequairs bestaat volgens mij echt al heel erg lang en heeft best een naam opgebouwd zo te lezen. Ik lees graag jullie goede en ook slechte ervaringen betreft auto shampoo en wax.
 4. Eric-H

  Omgaan met Waxoil

  Ja beste mensen, ik zoek dus naar een Shampoo die een super mooi glanzend resultaat achterlaat, ook heb ik Shampoo gezien waar direct ook Wax in verwerkt zat, misschien hier iemand ook ervaring mee ?
 5. Eric-H

  Omgaan met Waxoil

  Beste Forumgenoten, bedankt voor jullie reactie's op mijn vragen, als eerste zal ik mijn belofte voldoen om foto's van de "Lakpennen" op kleur hier te plaatsen. Morgenmiddag ga ik hiermee aan de slag om een verticale redelijke diepe kras op mijn achterbumper te herstellen, ben echt benieuwd of dit eenvoudiger dan een kwastje gaat werken, ik zie in ieder geval wel al dat de stift dikker is dan de kras, ik zal een foto voor de reparatie en na de reparatie plaatsen.
 6. Eric-H

  Omgaan met Waxoil

  Graag jullie adviezen, Ik zoek een perfecte autowas product om de Niro na het wassen weer echt volop zijn glans terug te geven, ook zie ik dat er shampoo's zijn waar tegelijkertijd wax in zit. Als ik op dit moment mijn Niro met Turtlewax Essential Shampoo plus was dan heeft de auto na het droogzemen best een redelijke glans maar zodra het even heeft geregend dan zie je de opgedroogde druppels meteen de lak weer erg dof en vies maken, zelfs als ik de auto na zo'n regenbui direct met leidingwater afspuit drogen die druppels ook weer vies op ( zal de kalk wel zijn ) zal na het schoonspuiten met alleen leidingwater daarna de delen is zonder sproeier afspoelen dus met alleen de slang dus proberen geen druppels achter te laten. Maar erg graag jullie suggestie betreft shampoo ( evt incl wax ) die ervoor zorgt dat de auto weer een prachtige glansende uitstraling krijgt en er voor zorgt dat de regendruppels er weer afglijden en niet vies opdrogen, want helaas helpt mijn waxoyl hier niet meer tegen! ( denk dus nog echt dat ie alleen zijn bescherming nog heeft maar dan wel zonder glans op dit moment en laat na een regenbui direct vieze opgedroogde plekjes achter ) Mijn dank alvast.
 7. Eric-H

  parkeerrem in P stand

  De remmen hoor ik bij mij alleen kraken als ik vanaf stilstand de auto in zijn R achteruit laat rollen of de D vooruit de ietwat schuine voortuin af, net of ze even 2 sec nog vast blijven staan en dan het erg goed horende kraakgeluid laten horen, ik mag aannemen dat als hij in de P stand staat dat de remmen dan ook vaststaan en loskomen zodra hij in de D of R gaat en dan hoor ik het gekraak alleen, verder dus helemaal niet, lijkt net of ze eerst een stootje nodig hebben om de remmen weer los te maken.
 8. Eric-H

  Omgaan met Waxoil

  Morgenmiddag het geschikte weertype om de kleurlak en de metallic lak in de kras aan te brengen. Ik denk dat ik na de kleurlak het teveel wat er misschien komt met het handje weg polijst en als dan alleen de ingekleurde kras nog overblijft dan de blanke/metallic lak eroverheen, dan daar ook het evt teveel aangebrachte voorzichtig wegpolijsten en hopen dat er dan nog wel wat metallic lak op blijft zitten want het is mede dat het mooi is ook een goede bescherming voor de kleurlak.
 9. Eric-H

  parkeerrem in P stand

  Parkeer hem altijd voor het huis, ik zet hem ondanks dat het iets schuin afloopt altijd alleen in zijn P en laat dan pas de rem los, hij rolt dan altijd een heel klein stukje achteruit, de parkeerrem gebruik ik zelden, mocht hij toch door vrouwlief op de parkeerrem zijn gezet en ik denk daar niet aan tijdens wegrijden dan begint er een piepsignaal hoorbaar te worden die je er op attendeerd dat de parkeerrem ( hand/voetrem ) er nog op staat. Iets anders wat de remmen betreft, ik vindt tijdens het zachtjes voor of achteruit rijden dat je dan continu de remmen erg hoort kraken, dit tot ergenis aan toe en dan staat de Niro ook alleen nog maar in de P stand zonder parkeer voetrem, wat kan dit zijn en is dit erge kraken op te lossen door de dealer ? Hebben meer Niro rijders dit probleem, kan zijn dat hier al een topic over is, maar nu we het hier toch ook over remmen hebben lees ik graag jullie ervaringen hierover.
 10. Eric-H

  Leuke en handige gadgets/accessoires voor de Niro

  Ik denk dat " dropje " specifiek iets zoekt wat niet helemaal vanaf de voorkant via de sigarettenaansluiting met kabels naar de achterbank moet, het ging meer om een aansluiting in de middenarm steun als ik het goed begrepen heb, dus een kortere route.
 11. Eric-H

  Leuke en handige gadgets/accessoires voor de Niro

  Misschien zoiets ! https://www.beslist.nl/accessoires/d0029644640/USB_20_Een_Mannetje_naar_2_Dual_USB_Vrouwelijk_Jack_Y_Splitter_Hub_Netvoedingsadapter_Kabel.html
 12. Eric-H

  herrie 18" banden

  Dan zijn we het inmiddels daar over eens, ik vindt mijn Michelin Pilot Sports 4 ook echt meer geluid produceren dan welke auto ik ook gereden heb en dat zijn er niet weinig, een goeie 1.5 maand geleden ermee naar Oostenrijk gereden, de banen in duitsland, welke je ook pakt naar Munchen zijn echt in slechte staat, dit maakte het geluid nog erger, soms heel soms had je even een stuk nieuw asfalt weg, jongen wat een reuze verschil maakte dat, dat is pas relaxed rijden maar verder was het herrie en hobbelen, in Nederland soms ook stukjes waarover je op goed asfalt zoeft zonder bijgeluiden, als de Pirelli banden dus het rijden op oud asfalt of ander asfalt wat meer geluid geeft het geluid behoorlijk minder laat horen dan ga ik daar toch echt serieus over nadenken, zelfs op de meeste 80km wegen hoor je de Michelin banden behoorlijk goed. Maar wat doe ik met mijn bijna nu net 3 maanden oude Michelin banden?
 13. Eric-H

  herrie 18" banden

  Ja dat dacht ik dus ook te lezen bij je, vandaar mijn vraag, nou er nog achter komen of die Pirelli P Zero's ook zoveel stiller zijn t.o.v de Michelin Pilot Sport 4 die ik eronder geleverd kreeg. ?
 14. Eric-H

  Omgaan met Waxoil

  Bedankt voor deze uitleg, er komt hoe dan ook als laatste blanke lak op de kras, ik zal ook steeds op het eind moeten polijsten om het teveel weg te werken, polijst ik dan die blanke lak weer niet weg .? Als ik eerst alleen de kleur lak het teveel polijst en daarna de blanke lak erover dan zal ik daar ook het teveel van moeten wegpolijsten toch? , blijft er dan nog wel blanke lak over ?
 15. Eric-H

  Omgaan met Waxoil

  Heb ze intussen wel binnen, zal er morgen een foto van plaatsen. Ik moet eerst weten hoe ik te werk moet gaan, ongetwijfeld is de punt van de stiften net wat dikker als de kras zelf, ik maak de plek schoon, kleur de kras in, moet dan 15 min. wachten en dan met de blanke lak stift er overheen, daarna zal ik de overtollige lak zachtjes met de hand weg polijsten, maar zal bij het polijsten dan toch de blanke lak weer weg halen denk ik teminste.??? Iemand die een goed advies heeft wat nu precies de juiste werkwijze is bij het opknappen van krasjes waarbij je de kleur en blanke lak moet aanbrengen ?
×