Jump to content

Nieuwe cv geplaatst maar werkt nog niet


Mclaren2016

Recommended Posts

even kijken hoor wat je ook al weer zei gisteren

ojaaaaaaa dit

Hoezo geen verstand, ik had allang al een vermoede dat het de motor was van de cv want ik had alles al doorgemeten, ???? niet dus

Weet jij dan wat het probeem kan zijn, mijn vermoede ging uit naar de motor omdat hij wel een open en dicht stroom heb en sommige zeide al dat het de motor kan zijn, maar helaas het probleem legt ergens anders maar waar, want de andere deuren reageren wel er op

Link to comment
Share on other sites


Ik zou meten tussen beide draden tegelijk; DAT is wat het moet doen.

Je opmerking over "twee draden geen van beide" snap ik niet precies, maar ik DENK dat je het over de schakeldraden hebt.

Twee draden bedienen het motortje, twee, soms drie draden vertellen de besturing dat jij met de sleutel het slot bedient, waarna de module de overige deuren doet.

Omdat de rest het wel doet concludeer ik dat die draden in orde zijn. Meten met een lampje werkt daarop niet, omdat spanning en/of stroom op dat circuit te laag zijn.

Ik heb geen schema, maar op basis van de summiere info die je verstrekt zeg ik dat het in het motor-circuit zit. Meest voorkomend is het motortje, maar dat heb je vervangen.

Dan is het "dus" de bedrading, aangezien de overige deuren wel werken. Die zitten bijna altijd parallel op 1 set relais.

Overigens wil spanning op de draden niet altijd zeggen dat het zal werken. Een weerstand van 1 Mega Ohm zal bijv. prima een spanning van 12V meten, maar zal nooit meer dan een paar MICRO-Ampère KUNNEN lopen.

Een motortje trekt in een puls toch snel 2A of meer...

Er kan dus ook een draad beschadigd zijn en nu teveel weerstand geven. Of ergens kortsluiten, waardoor de spanning ergens wegvloeit.

Kan beide veroorzaakt zijn door je spiegelmodule-aansluiting, maar dat kan ik in mijn glazen bol niet zien...

Link to comment
Share on other sites


Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Create New...