Jump to content
 
Remco proceed

Cruise control

Recommended Posts

Ik heb een vraagje mbt tot de cc. Ik moet na elke keer na dat ik de auto uitgezet heb dus cc met de knop mode opnieuw aan zetten. Is dit bij jullie ook het geval? Ik kan in het boekje niet vinden over een permanente stand van de cc. Betreft een my21 gt-plusline hand geschakeld. 

Link to post
Share on other sites

Ik heb volgens mij nog nooit in een auto gereden waarin je niet eerst de  cc moet aanzetten (actief moet maken) en dan de snelheid moet instellen.

 

Dus ja. Altijd eerst met mode actief maken en met set instellen.

Iedere keer als je de auto opnieuw start.

Link to post
Share on other sites
Ik heb volgens mij nog nooit in een auto gereden waarin je niet eerst de  cc moet aanzetten (actief moet maken) en dan de snelheid moet instellen.


Wat een zeer logisch veiligheids-dingetje is.
Je moet er niet aan denken dat je de CC per ongeluk binnen de bebouwde kom inschakelt op de laatste snelheid als je de avond tevoren de CC voor het laatst op de snelweg hebt gebruikt...

Er zijn zelfs CC-systemen die je pas kunt inschakelen nadat de rem een keer gebruikt is!
Link to post
Share on other sites

mijn vorige auto (peugeot 2008) daar kon je cruise control gewoon standaard ingeschakeld laten, zodat je alleen de wens snelheid opnieuw moest instellen. Bij de 307's die ik een hele tijd daarvoor had was dat ook zo. Het hangt een beetje af van de fabrikant, maar de meeste merken hebben tegenwoordig dat je de CC eerst moet inschakelen, en de laatste snelheid is dan gewist om ongelukken te voorkomen.

Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.


 • Similar Content

  • By .nl
   Hey hallo. Iemand die me kan adviseren met dit. Ik heb me een Spaanstalig filmpje gekeken waar het inbouwen van de cruise controle op de 3 een fluitje van een cent is. Nu heb ik me zo’n module laten bezorgen en ben eraan begonnen de airbag los onderkant stuur geen probleem maar met de D gaten aan de zijkant stuur krijg ik na uren proberen maar niet los. Wat doe ik verkeerd?? Graag zsm de juiste tips
   mvg..Hvn
  • By BartB
   Goed dan, ik ben bezig met het retrofitten van cruise in de Picanto van mijn vriendin.
   Voor zover ik me goed heb laten informeren zou dit een FE betreffen. (Datum toelating 20-4-2017) is dit correct? En dus geschikt om dit bij te doen.
   De auto is redelijk goed uitgevoerd met Bluetooth, achteruitrij camera en dergelijke dus als ik het goed heb hoeft er niet een ander kabeltje in het stuur?
   Het gene waar ik vooral tegen aan loop en wat ik zo niet kon vinden is hoe verwijder je de airbag zonder dat je iets moet afbreken oid. Ik ben inmiddels zover dat ik weet dat je de 2 T40 schroeven aan de achterkant dient te verwijderen. Ik kan zo ook keurig netjes los draaien maar zoals te zien is op de afbeelding krijg je ze er niet verder uit zonder de 3 palletje weg te vijlen of af te breken? Of is hier een ander trucje voor?
   Het verwijderen van de stuur bediening lijkt me redelijk straight forward.
   Alvast bedankt:)
    
    

  • By Leende
   Hallo, ik ben sinds vorig jaar in het bezit van een Kia Cerato (2007) 2.0 16v. Na problemen met de koppelingspedaal/koppeling is de auto terug geweest bij de garage. Na deze reparatie viel het me op dat de cruise control niet meer werkt. Wat is het probleem, als ik de toets Cruise on/of op het stuurwiel indruk, gaat het lampje branden op dashboard. Als ik dan de Set knop gebruik brandt het lampje (voor korte tijd) op dashboard, maar werkt CC niet. Het lampje Set gaat na korte tijd (enkele seconden), van zelf weer uit. Het lampje van Cruise Control blijft wel branden. Wat zou er aan de hand zijn? (april 2021) 
  • By Leende
   Hallo, ik ben sinds vorig jaar in het bezit van een Kia Cerato (2007) 2.0 16v. Ben dus nieuw op deze site. Ben hier uitgekomen omdat ik wat problemen heb met de cruise control. Wat is het geval: Na problemen met de koppelingspedaal/koppeling is de auto terug geweest bij de garage. Na deze reparatie viel het me op dat de cruise control niet meer werkt. Wat is het probleem, als ik de toets Cruise on/of op het stuurwiel indruk, gaat het lampje branden op dashboard. Als ik dan de Set knop gebruik brandt het lampje (voor korte tijd) op dashboard, maar werkt CC niet. Het lampje Set gaat na korte tijd (enkele seconden), van zelf weer uit. Het lampje van Cruise Control blijft wel branden. Wat zou er aan de hand zijn? (april 2021) 
  • By Florian
   Hallo
   Ik heb een kia soul 1.6 x- ecutive 2009
   Deze is zonder cruise control.
   Kun je  een stuur met cruise control monteren
   Of is dat niet mogelijk.
   Vr groet florian 
×
×
 • Create New...