Jump to content
 • Sign Up

Sharkster

Leden
 • Content Count

  128
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  1

Sharkster last won the day on January 2

Sharkster had the most liked content!

Community Reputation

22 Excellent

1 Follower

About Sharkster

 • Rank
  Lid

Algemeen

 • Geslacht
  Man
 • Woonplaats
  Noord Brabant
 • Auto
  Hyundai IX35 2.0 I-Catcher A.T. (facelift model)

Recent Profile Visitors

1,059 profile views
 1. Sharkster

  Plaatsing van winterbanden

  Waarschijnlijk heeft de bandenboer de verkeerde TPMS sensoren gemonteerd, OF hij heeft ze niet gekloond. Bij mij zijn de TPMS sensoren inderdaad ook met een speciaal apparaat gekopieerd / gekloond en vervolgens op de nieuwe velgen/banden ingelezen. Hierdoor werden de nieuwe velgen/banden meteen herkend, verder nooit problemen mee gehad. Je moet dus terug naar de bandenboer !
 2. Sharkster

  Centrale vergrendeling tijdens rijden

  Zit jou kofferdeksel misschien niet goed dicht want dan gaan de deuren volgens mij ook niet op slot...!? Verzonden vanaf mijn iPhone met Tapatalk
 3. Sharkster

  Onderhouds beurt

  Is dat kaartje niet van de richtingaanwijzer verhuist naar de deurstijl van het bestuurdersportier... of tegen de zijkant van het dashboard in de deuropening? Bij mij in ieder geval wel.
 4. Sharkster

  Montage 2-tonige claxon

  Ik heb mijn zielige standaard claxon ook vervangen voor een dubbele luchthoorn van Carpoint / Hella. Bij de Technische Centrale (lokale autoshop) kost deze nog geen € 15,- en nu komt er dus wel een fatsoenlijk geluid uit !!! Bij de dubbele claxon zit ook een relais dat je evt. kunt gebruiken. De alarm-claxon is bij mijn auto overigens een APARTE claxon, dus niet dezelfde als die je via het stuurwiel bedient !!! Hier kwam ook zo'n zielig geluidje uit dat ik het alarm binnenshuis niet eens kon horen... dus dat was niks. Ook deze is door mijzelf vervangen, stel niets voor.
 5. Sharkster

  Onderhouds beurt

  Volgens mij ligt het ook aan de soort olie die er in gegooid wordt... ik rijd ook elke dag 2 x 7 km. naar m'n werk en maar heel af en toe grotere afstanden, maar absoluut geen sludge. Ik heb er 5W30 full synthetic olie in zitten.
 6. Sharkster

  Pimpmasters Kia Rio GT-line

  Ziet er inderdaad heel netjes uit. Ben er ook wel in geinteresseerd. Heb je misschien een linkje waar je dit hebt gekocht? Dien je dit nog aan te sluiten op de richtingaanwijzer en DRL of is dit een soort lichtgeleidende strip?
 7. Sharkster

  Navigatieshcerm blijft soms hangen

  Hoe heb je die reset dan gedaan waarna je USB-stick niet meer wordt herkend...? Probeer anders je USB-stick eens opnieuw te formatteren op je PC. En dan moet je de methode FAT32 of exFAT proberen, dus niet NTFS. (Zoek op Google als je niet weet hoe dit moet) Dan opnieuw muziek erop zetten en proberen af te spelen
 8. Sharkster

  Navigatieshcerm blijft soms hangen

  Is het inmiddels gelukt....? Met 2 handen zou 't moeten lukken
 9. Sharkster

  Navigatieshcerm blijft soms hangen

  Zorg eerst dat de CD er uit is. Zet de radio/navigatie uit. Druk nu gelijktijdig de CD uitwerp-knop in en de AAN/UIT knop van de radio/navigatie. Terwijl je dit ingedrukt houdt draai je de volume (AAN/UIT) knop minimaal een kwartslag (90 graden) naar links. Als je dat gedaan hebt kun je alles gewoon loslaten. Stelt allemaal niets voor. Nu is het apparaat gereset en zou je het gewoon aan of uit moeten kunnen zetten.
 10. Sharkster

  Navigatieshcerm blijft soms hangen

  Navi RESETTEN: Schakel het radio/navi-systeem uit door de druk/draaiknop in te drukken nadat je de eventuele CD hebt verwijderd. Daarna tegelijkertijd de ronde volumeknop EN de cd verwijder knop ingedrukt houden. Draai nu de volumeknop minimaal 90 graden naar links draaien. Het navigatiesysteem is nu gereset.
 11. Sharkster

  Winterbanden voor de Niro

  Nou dat is dus geen fabeltje, het is eigenlijk meer een grote uitzondering dat jouw stalen velgen nog niet geroest zijn en daar heb je dan geluk mee. Het is voornamelijk afhankelijk van de lak-dikte van de velg, en of deze gepoedercoat zijn of gespoten. Volgens mij weet ook iedereen dat staal veel sneller ROEST dan dat lichtmetaal (aluminium) oxideert !!! Dit wordt veroorzaakt door het strooizout dat op de weg ligt en als je bv. door steenslag een beschadiging op je velg hebt, een verbinding aangaat met het staal (= roesten). Maar goed, jij hebt zoals gezegd dus geluk met je stalen velgen en waarschijnlijk een dikke laklaag waardoor er nog geen beschadigingen zijn door steenslag. Vooral houden zo!
 12. Sharkster

  Trekhaak verlichting kapot ??

  Kijk maar eens onder de motorkap, vlakbij het originele zekeringenkastje. Meestal is het een los blokje met een paar zekeringen dat net buiten dit zekeringenkastje hangt.
 13. Sharkster

  Kia Rio ''check auto stop system''

  Hang de accu maar eens een nachtje aan een (goede) acculader. Waarschijnlijk is je probleem dan verholpen. In deze koudere periode met veel stroomverbruikers (verlichting / achterruitverwarming / ontwasemen van de ruiten / stoel- of stuurwielverwarming etc.) vragen veel capaciteit van je accu. Als je veel korte ritjes maakt krijgt de accu niet de kans om voldoende te worden bijgeladen... Gewoon tussentijds een keer de accu een nachtje preventief aan de lader kan dan geen kwaad!
 14. Sharkster

  Auto opent niet

  Ik heb 2 weken geleden (tijdens de wat koudere periode) hetzelfde probleem gehad met mijn iX35. A.B. leek niet meer te werken, vervolgens met mechanische sleutel deur geopend waarna alarm afging. Toen met de achterkant van de A.B. op de startknop gedrukt >>> alarm gaat uit. Hierna kon de auto op de gebruikelijke manier (met duim op startknop) gestart worden. Later bleek de accu vrij ver leeg te zijn (door korte ritjes te weinig bijgeladen bij vriesweer), waardoor het leek alsof de A.B. niet meer werkte. Ik heb de accu een nachtje aan de acculader gehangen en het probleem was volledig opgelost en de A.B. werkt weer zoals 't hoort. Ikzelf heb hele goede ervaringen met een CTEK lader, deze kan een slechte accu vaak nog heel goed regenereren (de-sulfateren), waardoor die weer een behoorlijk lange tijd mee kan. Wat betreft die goedkope knoopcel batterijen: deze zijn niet allemaal van dezelfde constante kwaliteit, de ene is wel goed en de andere niet... Koop gewoon een goede merkbatterij zoals Varta of Duracell dan weet je zeker dat je minimaal weer een jaar vooruit kunt.
 15. Sharkster

  laatste update navigatie

  Dat is vreemd want KIA en Hyundai krijgen de nieuwe kaartupdates van dezelfde leverancier. De laatste (lees: mees recent ) door KIA/Hyundai verstrekte versie is 117E7AC van de Generatie 1 (KIA_Gen1_2018) navi. apparatuur : zie foto ! Dat is dus het 1e kwartaal van 2017. Mogelijk heb jij een RIO-4 waar een nieuwer model (latere generatie) navi. apparaat in zit dan in een Sportage III of een Hyundai iX35 En daar heeft MrMaster helaas niets aan.... want die versie is dan niet compatible.
×

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use.