Ga naar inhoud

Sharkster

Leden
 • Aantal items

  122
 • Registratiedatum

 • Laatst bezocht

 • Dagen gewonnen

  1

Sharkster won de laatste dag op 2 januari

Sharkster had de meeste 'vind ik leuk' inhoud!

Community reputatie

20 Excellent

1 Volger

Over Sharkster

 • Titel
  Lid

Algemeen

 • Geslacht
  Man
 • Woonplaats
  Noord Brabant
 • Auto
  Hyundai IX35 2.0 I-Catcher A.T. (facelift model)

Recente bezoekers van dit profiel

956 profielweergaven
 1. Sharkster

  Navigatieshcerm blijft soms hangen

  Hoe heb je die reset dan gedaan waarna je USB-stick niet meer wordt herkend...? Probeer anders je USB-stick eens opnieuw te formatteren op je PC. En dan moet je de methode FAT32 of exFAT proberen, dus niet NTFS. (Zoek op Google als je niet weet hoe dit moet) Dan opnieuw muziek erop zetten en proberen af te spelen
 2. Sharkster

  Navigatieshcerm blijft soms hangen

  Is het inmiddels gelukt....? Met 2 handen zou 't moeten lukken
 3. Sharkster

  Navigatieshcerm blijft soms hangen

  Zorg eerst dat de CD er uit is. Zet de radio/navigatie uit. Druk nu gelijktijdig de CD uitwerp-knop in en de AAN/UIT knop van de radio/navigatie. Terwijl je dit ingedrukt houdt draai je de volume (AAN/UIT) knop minimaal een kwartslag (90 graden) naar links. Als je dat gedaan hebt kun je alles gewoon loslaten. Stelt allemaal niets voor. Nu is het apparaat gereset en zou je het gewoon aan of uit moeten kunnen zetten.
 4. Sharkster

  Navigatieshcerm blijft soms hangen

  Navi RESETTEN: Schakel het radio/navi-systeem uit door de druk/draaiknop in te drukken nadat je de eventuele CD hebt verwijderd. Daarna tegelijkertijd de ronde volumeknop EN de cd verwijder knop ingedrukt houden. Draai nu de volumeknop minimaal 90 graden naar links draaien. Het navigatiesysteem is nu gereset.
 5. Sharkster

  Winterbanden voor de Niro

  Nou dat is dus geen fabeltje, het is eigenlijk meer een grote uitzondering dat jouw stalen velgen nog niet geroest zijn en daar heb je dan geluk mee. Het is voornamelijk afhankelijk van de lak-dikte van de velg, en of deze gepoedercoat zijn of gespoten. Volgens mij weet ook iedereen dat staal veel sneller ROEST dan dat lichtmetaal (aluminium) oxideert !!! Dit wordt veroorzaakt door het strooizout dat op de weg ligt en als je bv. door steenslag een beschadiging op je velg hebt, een verbinding aangaat met het staal (= roesten). Maar goed, jij hebt zoals gezegd dus geluk met je stalen velgen en waarschijnlijk een dikke laklaag waardoor er nog geen beschadigingen zijn door steenslag. Vooral houden zo!
 6. Sharkster

  Trekhaak verlichting kapot ??

  Kijk maar eens onder de motorkap, vlakbij het originele zekeringenkastje. Meestal is het een los blokje met een paar zekeringen dat net buiten dit zekeringenkastje hangt.
 7. Sharkster

  Kia Rio ''check auto stop system''

  Hang de accu maar eens een nachtje aan een (goede) acculader. Waarschijnlijk is je probleem dan verholpen. In deze koudere periode met veel stroomverbruikers (verlichting / achterruitverwarming / ontwasemen van de ruiten / stoel- of stuurwielverwarming etc.) vragen veel capaciteit van je accu. Als je veel korte ritjes maakt krijgt de accu niet de kans om voldoende te worden bijgeladen... Gewoon tussentijds een keer de accu een nachtje preventief aan de lader kan dan geen kwaad!
 8. Sharkster

  Auto opent niet

  Ik heb 2 weken geleden (tijdens de wat koudere periode) hetzelfde probleem gehad met mijn iX35. A.B. leek niet meer te werken, vervolgens met mechanische sleutel deur geopend waarna alarm afging. Toen met de achterkant van de A.B. op de startknop gedrukt >>> alarm gaat uit. Hierna kon de auto op de gebruikelijke manier (met duim op startknop) gestart worden. Later bleek de accu vrij ver leeg te zijn (door korte ritjes te weinig bijgeladen bij vriesweer), waardoor het leek alsof de A.B. niet meer werkte. Ik heb de accu een nachtje aan de acculader gehangen en het probleem was volledig opgelost en de A.B. werkt weer zoals 't hoort. Ikzelf heb hele goede ervaringen met een CTEK lader, deze kan een slechte accu vaak nog heel goed regenereren (de-sulfateren), waardoor die weer een behoorlijk lange tijd mee kan. Wat betreft die goedkope knoopcel batterijen: deze zijn niet allemaal van dezelfde constante kwaliteit, de ene is wel goed en de andere niet... Koop gewoon een goede merkbatterij zoals Varta of Duracell dan weet je zeker dat je minimaal weer een jaar vooruit kunt.
 9. Sharkster

  laatste update navigatie

  Dat is vreemd want KIA en Hyundai krijgen de nieuwe kaartupdates van dezelfde leverancier. De laatste (lees: mees recent ) door KIA/Hyundai verstrekte versie is 117E7AC van de Generatie 1 (KIA_Gen1_2018) navi. apparatuur : zie foto ! Dat is dus het 1e kwartaal van 2017. Mogelijk heb jij een RIO-4 waar een nieuwer model (latere generatie) navi. apparaat in zit dan in een Sportage III of een Hyundai iX35 En daar heeft MrMaster helaas niets aan.... want die versie is dan niet compatible.
 10. Sharkster

  laatste update navigatie

  De laatste kaartenupdate is 117 en dat betekent kaarten van het 1e kwartaal van 2017. De nieuwe update komt in febr. / maart 2019 uit en zal dan de kaarten bevatten van het 1e of hooguit het 2e kwartaal van 2018. Meestal lopen de kaarten 1 vol jaar achter.... helaas.
 11. Sharkster

  Winterbanden voor de Niro

  Ik weet niet welke kleur jouw auto is, maar anders staan antraciet grijs of zwarte velgen ook heel mooi onder je auto en bovendien zie je daar het vuil ook minder snel op en da's in de winter mooi meegenomen! Ik zou er wel meteen die TPMS ventielen in laten zetten, want anders zit je de hele tijd dat je de winterbanden eronder hebt tegen zo'n rood knipperend lampje aan te kijken. Zorg wel dat de TPMS ventielen 'geprogrammeerd en ingeleerd' zijn, anders heb je alsnog een rood knipperend lampje. De Ultragrip 9 is inderdaad een goede keuze, en de complete set is een nette prijs.
 12. Sharkster

  Veel te Veel olie, alweer

  Ikzelf zou de garage die me dat geflikt had bellen en zeggen het probleem op te lossen. Temeer omdat zij dan ook meteen konden zien wat er teveel in zat en het teveel in rekening gebrachte olie konden terugbetalen. En niet onbelangrijk: als er iets kapot gaat dan weten ze dat je dit gemeld hebt. Informeer bij je rechtsbijstandverz. wat je hierover moet vastleggen om eventuele problemen in de toekomst te voorkomen. Wat betreft de eventuele schade: Teveel olie zal een hogere carterdruk veroorzaken wat de keerringen en pakkingen niet echt leuk zullen vinden. De carter-ontluchting kan namelijk niet alle druk verwerken. Rij liever niet, maar als het toch moet, dan met zo weinig mogelijk toeren. Je krukassen slaan mogelijk door het oliebad, wat daardoor flink gaat spetteren en schuimen. De olie lekt dan langs de zuigerveren de cilinder in, waar 'deze verbrandt en een mooie blauwe rookpluim uit je uitlaat veroorzaakt. Bovendien zal je auto meer olie gaan verbruiken en dat is dan niet meer te verhelpen. Controleer daarom na een onderhoudsbeurt altijd de oliepeilstok of er niet teveel of te weinig olie in zit !!! Wat betreft Hyundai weet ik dat er motoren zijn met een RODE oliepeilstok en met een GELE oliepeilstok. Bij motoren met een GELE oliepeilstok moet er aanzienlijk MINDER motorolie in. Ik weet niet of dat bij KIA ook zo is, maar dat lijkt me wel, want de motoren komen uit dezelfde fabriek... Dit hoort de KIA garage en zeker een monteur te weten en de juiste hoeveelheid motorolie te vervangen.
 13. Sharkster

  Veel te Veel olie, alweer

  Ik zou er geen meter meer mee rijden... is idd schadelijk voor de motor. Gewoon de garage bellen en hem laten ophalen met een autoambulance. Zij hebben voor 't probleem gezorgd, dus mogen het ook oplossen !!! Wat een sukkels... Je kunt er ook voor kiezen om het teveel aan olie zelf via de peilstok opening er uit te zuigen.
 14. Sharkster

  Winterbanden voor de Niro

  De ET waarde mag een klein beetje afwijken. Voor de beste info ga je gewoon langs een gerenommeerde bandenzaak (of meerdere) om een duidelijk beeld te krijgen. Ik zou absoluut geen stalen velgen nemen, die roesten al tijdens de eerste winter ! Lichtmetalen velgen zijn veel mooier, makkelijker in onderhoud en roesten niet. Daar staat wel een hogere prijs tegenover, maar ja 't is net wat je wil en ik zet de prijs meestal af tegenover het aantal jaren dat ik er plezier van heb en dan valt 't wel mee, maar vooral 't onderhoud (niet roesten) is mij veel waard! Als de standaard velgen die er nu onder zitten ook 16 '' zijn, dan zullen de wieldeksels ook wel op andere 16 '' stalen velgen passen. Succes met je keuze en je nieuwe Niro !
 15. Sharkster

  Radio code

  Dus ik begrijp goed dat JIJ de eerste eigenaar bent van die auto en dat er destijds toen de auto NIEUW aan jouw werd afgeleverd, deze Pioneer navi/radio in zat ??? Want in dat geval zal er waarschijnlijk een door de dealer zelf geinitieerde update/upgrade zijn gedaan, want af fabriek zit er een LG navi/radio in. Maar dat maakt 't dan een stuk makkelijker; want dan moet jouw dealer nog beschikken over de code en die hadden ze destijds bij de aankoop aan jou moeten overhandigen. Ik denk dat je in dat geval met alle recht de dealer jouw probleem (kosteloos) kan laten oplossen, want deze is dan in gebreke gebleven.
×

Belangrijke informatie

Door deze site te gebruiken ga je akkoord met onze Gebruiksvoorwaarden.