Sharkster

Leden
 • Aantal bijdragen

  93
 • Geregistreerd

 • Laatst bezocht

Waardering in de gemeenschap

17 Goed

Over Sharkster

 • Rang
  Newbie

Algemeen

 • Geslacht
  Man
 • Woonplaats
  Noord Brabant
 • Auto ('s)
  Hyundai IX35 2.0 I-Catcher A.T. (facelift model)

Recente profielbezoeken

620 profielweergaven
 1. Sharkster

  NAVIGATIE - software- en kaartupdate

  Knop met het tandwiel symbool voor minimaal 5 seconden ingedrukt houden, dan verschijnt vanzelf het scherm waarop je de verschillende soft- en firmware versies kunt aflezen.
 2. Sharkster

  Origineel KIA navigatiesysteem calibreren

  Allereerst bedankt voor je reactie! Accu loshalen heb ik ook al aan zitten denken... Als het goed is kun je inderdaad ergens in het menu de fabrieksinstellingen terug zetten, althans in mijn iX35 is dit wel het geval. We gaan e.e.a. maar eens binnenkort proberen. Ik heb al wel meerdere topic's hierover gezien, doch ben benieuwd hoe (en of) deze het probleem hebben opgelost, temeer omdat men in de garage zei dat dit niet softwarematig was op te lossen. Een chinees after market apparaat zou i.d.d. ook nog een optie zijn, maar het liefst wil ze deze repareren als 't kan want dat scheelt toch weer een hoop euri's... Dus als er ervaringsdeskundigen zijn op dit gebied, dan hoor ik 't heel graag. Alvast bedankt, mede namens mijn schoondochter.
 3. Sharkster

  Origineel KIA navigatiesysteem calibreren

  Beste forumleden, Mijn schoondochter heeft een gebruikte Kia Rio uit 2012 gekocht. Dit betreft een auto met een Superpack uitvoering, waarin o.a. originele KIA navigatie is ingebouwd. Nu blijkt dat de het multimedia / navigatiesysteem niet goed gekalibreerd is... Dit houdt in dat wanneer je ergens op het scherm een bepaalde knop wilt aanklikken, je op een andere plaats (er boven) het scherm moet aanraken om de juiste knop te selecteren. Dit is natuurlijk vrij onhandig. Wie weet hoe ik het systeem kan 'kalibreren' om de bediening weer te maken hoe die bedoeld is ? Is dit softwarematig op te lossen... of moet ik het ergens anders zoeken ? Het valt helaas niet meer onder de KIA garantie en de garage zegt al meteen dat er een compleet ander multimedia / navi apparaat moet worden gekocht. Dit kost echter als snel rond de € 1200,- incl. inbouw. Het zou fantastisch zijn als dit op een goedkopere manier kan worden opgelost! Ik ben benieuwd naar jullie reacties. M.v.g. Martin
 4. Sharkster

  Zwart rondje naast stuur

  @Michel.F Deze auto heeft zo te zien climate-control en dan moet er dus ook ergens een sensor zijn die de omgevingstemperatuur meet. Zoals K Cee'd maar ook ik al in eerdere instantie aangaf, zit achter dat bedoelde roostertje gewoon een temperatuur-sensor om de temperatuur constant te houden. Een vervangende start-stop knop zou gewoon een 'blind' plaatje (= zonder sleuven) zijn, want sleuven hebben dan absoluut geen nut. Als jij zegt dat dit een afdek-knop is voor een niet aanwezig start-stop systeem, dan vertel mij maar eens waar die sensor voor de climate-controle zit in dat dashboard, want die kan ik verder nergens ontdekken. In mijn iX35, die een gescheiden climate-zone heeft, zitten zelfs 2 van die roostertjes met daar achter een temperatuur sensor om elk hun eigen temperatuur te meten, mocht die verschillend staan ingesteld. Ooww ja.... ik heb ook nog een start-stop knop.
 5. Sharkster

  ! AANDACHT LEDEREN BEKLEDING SCHEURT !

  @Dutch5751 Bij mij begon de zitting van de bestuurdersstoel te verkruimelen, althans de schuimrubberen voering hiervan. Ik heb nu een nieuwe voering gekregen, maar ook een nieuwe stoelhoes voor over 't zitgedeelte. Ik ben benieuwd hoe jouw stoel er uitziet na het vernieuwen van de hoes (zitgedeelte) want ik vind die van mijn auto er maar behoorlijk slap/los omheen zitten. Bij de Hyundai garage zeggen ze dat dit nog wel goed komt door 't gebruik, maar volgens mij wordt ie daar alleen maar slapper van.... Weet er trouwens iemand of er nog een verschil zit tussen de linker en rechterstoel hoes. Zou je misschien iemand een foto kunnen plaatsen van een stoel met vervangen lederen zitting kunnen sturen. Dan kan ik e.e.a. vergelijken. Alvast bedankt!
 6. Sharkster

  Wat is up dit moment de kaartupdate

  Dit is inderdaad de laatste nieuwe door KIA/Hyundai verstrekte update. Helaas is deze van het 1ste kwartaal van 2017 (117E7AC) en dus ondertussen alweer 1 jaar oud... Maar ja beter dan niets.
 7. Sharkster

  Kia sportage 2011 aux/usb paneel

  Je dient eerst het vlakke gedeelte in je console los te maken en daarna kun je het AUX-USB paneel heel makkelijk uitnemen. Het beste gebruik je hiervoor een plastic of houten spateltje om beschadigingen te voorkomen. Ik heb het zelf ook al een keer gedaan, aan de hand van dit filmpje: (is wel een Hyundai iX35, maar het principe is hetzelfde)
 8. Sharkster

  Zwart rondje naast stuur

  Dan zou het volgens mij een gewoon 'dicht / gesloten' plaatje zijn, zonder openingen erin.
 9. Sharkster

  Zwart rondje naast stuur

  Zit hier niet de sensor achter die de binnentemperatuur meet t.b.v. de climate-control ...? M.v.g. Martin
 10. Sharkster

  veren

  Ja ik heb ook 't idee dat het Sportage 3 forumgedeelte een beetje 'dood' is.... Maar goed wat betreft je beide spiraalveren bij 83.000 km reeds alle 2 kapot is vrij snel naar mijn mening... of de auto moet voor het bouwjaar, gezien z'n km.stand weinig gelopen hebben, maar dat zal wel niet. M.v.g. Martin
 11. Sharkster

  Olieverbruik Kia Sportage 3

  Uit je antwoord begrijp ik dat je zelf bijvult. Betekent dit dat je ook zelf ververst? Het is namelijk zo dat teveel olie bijvullen net zo schadelijk kan zijn als te weinig olie. Bovendien kan teveel olie in het carter, juist olieverbruik veroorzaken, vandaar mijn vraag. De olie zal ergens moeten blijven... ook als ie niet lekt, dat je ergens onder de auto terugvindt. Indien de koppakking lek zou zijn , dan zou er koelvloeistof bij de olie komen. >>> veroorzaakt witte rook. Indien de motor olie verbruikt (zuigerveren sluiten niet meer goed af) >>> veroorzaakt blauwe rook.
 12. Sharkster

  Olieverbruik Kia Sportage 3

  Vul je altijd netjes de juiste hoeveelheid olie bij, dus ik bedoel tot het juiste niveau op je olie-peilstok (en dus niet een beetje te veel)? Heb je opgemerkt (sinds je last hebt van olieverbruik) of je witte of blauwe rookpluimen hebt die uit de uitlaat komen bij het gasgeven en/of wegrijden? Dus MET NAME als je motor op bedrijfstemperatuur is. Zitten er condensdruppels aan je olie-peilstok?
 13. Sharkster

  Olieverbruik Kia Sportage 3

  Heb je sinds de laatste keer olieverversen andere soort/viscositeit olie gebruikt?
 14. Sharkster

  NAVIGATIE - software- en kaartupdate

  Ja vanuit deze kant ook voor iedereen prettige feestdagen en veel veilige km.'s gewenst !
 15. Sharkster

  NAVIGATIE - software- en kaartupdate

  Nou fijn dat ie 't weer doet dan.