Ga naar inhoud

Sharkster

Leden
 • Aantal items

  112
 • Registratiedatum

 • Laatst bezocht

Community reputatie

19 Goed

1 Volger

Over Sharkster

 • Titel
  Lid

Algemeen

 • Geslacht
  Man
 • Woonplaats
  Noord Brabant
 • Auto
  Hyundai IX35 2.0 I-Catcher A.T. (facelift model)

Recente bezoekers van dit profiel

855 profielweergaven
 1. Sharkster

  Winterbanden voor de Niro

  Ik weet niet welke kleur jouw auto is, maar anders staan antraciet grijs of zwarte velgen ook heel mooi onder je auto en bovendien zie je daar het vuil ook minder snel op en da's in de winter mooi meegenomen! Ik zou er wel meteen die TPMS ventielen in laten zetten, want anders zit je de hele tijd dat je de winterbanden eronder hebt tegen zo'n rood knipperend lampje aan te kijken. Zorg wel dat de TPMS ventielen 'geprogrammeerd en ingeleerd' zijn, anders heb je alsnog een rood knipperend lampje. De Ultragrip 9 is inderdaad een goede keuze, en de complete set is een nette prijs.
 2. Sharkster

  Veel te Veel olie, alweer

  Ikzelf zou de garage die me dat geflikt had bellen en zeggen het probleem op te lossen. Temeer omdat zij dan ook meteen konden zien wat er teveel in zat en het teveel in rekening gebrachte olie konden terugbetalen. En niet onbelangrijk: als er iets kapot gaat dan weten ze dat je dit gemeld hebt. Informeer bij je rechtsbijstandverz. wat je hierover moet vastleggen om eventuele problemen in de toekomst te voorkomen. Wat betreft de eventuele schade: Teveel olie zal een hogere carterdruk veroorzaken wat de keerringen en pakkingen niet echt leuk zullen vinden. De carter-ontluchting kan namelijk niet alle druk verwerken. Rij liever niet, maar als het toch moet, dan met zo weinig mogelijk toeren. Je krukassen slaan mogelijk door het oliebad, wat daardoor flink gaat spetteren en schuimen. De olie lekt dan langs de zuigerveren de cilinder in, waar 'deze verbrandt en een mooie blauwe rookpluim uit je uitlaat veroorzaakt. Bovendien zal je auto meer olie gaan verbruiken en dat is dan niet meer te verhelpen. Controleer daarom na een onderhoudsbeurt altijd de oliepeilstok of er niet teveel of te weinig olie in zit !!! Wat betreft Hyundai weet ik dat er motoren zijn met een RODE oliepeilstok en met een GELE oliepeilstok. Bij motoren met een GELE oliepeilstok moet er aanzienlijk MINDER motorolie in. Ik weet niet of dat bij KIA ook zo is, maar dat lijkt me wel, want de motoren komen uit dezelfde fabriek... Dit hoort de KIA garage en zeker een monteur te weten en de juiste hoeveelheid motorolie te vervangen.
 3. Sharkster

  Veel te Veel olie, alweer

  Ik zou er geen meter meer mee rijden... is idd schadelijk voor de motor. Gewoon de garage bellen en hem laten ophalen met een autoambulance. Zij hebben voor 't probleem gezorgd, dus mogen het ook oplossen !!! Wat een sukkels... Je kunt er ook voor kiezen om het teveel aan olie zelf via de peilstok opening er uit te zuigen.
 4. Sharkster

  Winterbanden voor de Niro

  De ET waarde mag een klein beetje afwijken. Voor de beste info ga je gewoon langs een gerenommeerde bandenzaak (of meerdere) om een duidelijk beeld te krijgen. Ik zou absoluut geen stalen velgen nemen, die roesten al tijdens de eerste winter ! Lichtmetalen velgen zijn veel mooier, makkelijker in onderhoud en roesten niet. Daar staat wel een hogere prijs tegenover, maar ja 't is net wat je wil en ik zet de prijs meestal af tegenover het aantal jaren dat ik er plezier van heb en dan valt 't wel mee, maar vooral 't onderhoud (niet roesten) is mij veel waard! Als de standaard velgen die er nu onder zitten ook 16 '' zijn, dan zullen de wieldeksels ook wel op andere 16 '' stalen velgen passen. Succes met je keuze en je nieuwe Niro !
 5. Sharkster

  Radio code

  Dus ik begrijp goed dat JIJ de eerste eigenaar bent van die auto en dat er destijds toen de auto NIEUW aan jouw werd afgeleverd, deze Pioneer navi/radio in zat ??? Want in dat geval zal er waarschijnlijk een door de dealer zelf geinitieerde update/upgrade zijn gedaan, want af fabriek zit er een LG navi/radio in. Maar dat maakt 't dan een stuk makkelijker; want dan moet jouw dealer nog beschikken over de code en die hadden ze destijds bij de aankoop aan jou moeten overhandigen. Ik denk dat je in dat geval met alle recht de dealer jouw probleem (kosteloos) kan laten oplossen, want deze is dan in gebreke gebleven.
 6. Sharkster

  Radio code

  Jouw Pioneer navigatie zit er NIET standaard in, er zit standaard een LG multimedia apparaat in. Waarschijnlijk is deze Pioneer door de vorige eigenaar ingebouwd... of misschien door de garage waar jij je auto hebt gekocht om 'm wat op te pimpen, maar dat laatste lijkt me niet waarschijnlijk. De vorige eigenaar had de bijbehorende code samen met het kenteken moeten overhandigen bij verkoop / inruil bij de garage !!! Dit is ie kennelijk vergeten, of de garage waar jij 'm gekocht hebt is 'm vergeten aan jou te geven... Ik zou via de garage vragen of je in contact kunt komen met de vorige eigenaar en hem vragen waar de code is gebleven. Ik zou ook voorzichtig zijn bij het telkens opnieuw invoeren van een willekeurige code, je hebt dan namelijk kans dat ie na een X-aantal keren de verkeerde code te hebben ingegeven voorgoed op slot gaat... en dan heb je er helemaal niets meer aan. Zoals ik hierboven al zei: probeer de vorige eigenaar te contacten !
 7. Sharkster

  Radio code

  Ik ben bang dat Pioneer daar niet zomaar in zal voorzien.... Dit is een anti-diefstal beveiliging en je kunt (zoals ik het begrijp) niet aantonen dat je deze gekocht hebt. Dit is een after market multimedia apparaat waarbij deze code in / op de doos werd meegeleverd. Als je die doos met code of de aankoopbon niet (meer) hebt zal dat lastig worden. Indien je de auto zo gekocht hebt, dus met dat apparaat er al ingebouwd, dan is de vorige eigenaar in gebreke gebleven om dit bij de rest van de papieren over te dragen. Ik zou proberen om de vorige eigenaar te benaderen met de vraag of hij de code of aankoopbon nog in z'n bezit heeft om daarmee bij Pioneer de code op te vragen... Ben benieuwd of je dit gaat lukken, in ieder geval veel succes gewenst.
 8. Sharkster

  ! AANDACHT LEDEREN BEKLEDING SCHEURT !

  bedankt voor je berichtje. de binnenvoering (schuimrubber) is tegelijkertijd vervangen door een nieuw, dus dat kan het niet zijn... misschien zit ie idd niet goed vast en ik zal wel eens een keer terug rijden om de monteur te laten kijken.
 9. Sharkster

  Montage afneembare trekhaak Niro

  Staat tegenwoordig (bij mij althans) voortaan op de dwarsbalk van de trekhaak, die gedeeltelijk achter/onder de bumper verstopt zit. Ga maar eens onder je trekhaak op je rug liggen dan zul je m wel zien. Als er dit plaatje niet op zit is ie namelijk niet goedgekeurd en mag je er slechts een bepaalde last mee trekken, meestal is dit minder als wat ie mag MET plaatje!
 10. Sharkster

  Origineel KIA navigatiesysteem calibreren

  Mijn schoondochter is inmiddels naar de KIA dealer geweest. Nadat er de meest recente update is opgezet onder garantie, bleek dat het probleem nog niet was opgelost... Hier kreeg ze het advies om dan maar de hele multi-media unit te vervangen tegen een astronomisch bedrag. Dat heeft ze maar niet gedaan! Vervolgens naar een lokale multimedia repairshop gegaan. Hier werd vastgesteld dat het transparante 'plaatje' voor het touch-screen enigszins bol stond waardoor er niet goed meer werd gereageerd op (aanraak)commando's. Het betreffende plaatje is vervangen/vernieuwd en de navigatie werkt weer als nieuw !!! De gehele unit hoefde dus absoluut niet vervangen te worden, wat wel door de dealer werd geadviseerd. Een hele nieuwe auto kopen was misschien ook wel een optie geweest Zo zie je maar, altijd even verder kijken als de dealer adviseert, dit zou zomaar eens vele honderden euro's verschil kunnen maken.
 11. Sharkster

  Kia Sportage 2014 conflict met dealer

  Indien je een rechtsbijstandsverzekering hebt, informeer daar eerst eens wat zij ervan vinden. Als je de meldingen van je klachten inderdaad kunt aantonen met brieven of emails dan kun je volgens mij met succes een procedure starten. Kun je dit echter niet.... dan zou ik gewoon die toezeggingen snel accepteren en zelf € 500,- bijleggen, want anders kon het wel eens zijn dat ze dit aanbod weer intrekken en kost het heel veel meer geld.
 12. Sharkster

  Centrale vergrendeling tijdens rijden

  Als de achterklep niet goed zou zijn afgesloten, dan zouden alle deuren niet op slot gaan... als alleen de rechter achterdeur 't niet doet, dan is er (voor 99% zeker) sprake van een kabelbreuk in de doorvoer van de B-stijl naar de binnenkant van je R.A. portier.
 13. Sharkster

  Centrale vergrendeling tijdens rijden

  Ja dat kan, maar is afhankelijk van de uitvoering/type auto dat je hebt. Indien je deze optie hebt, dan kan dit in het menu van je dashboard dat je via je stuurwielbediening of bedieningsknop waarmee je o.a. je dagteller kunt resetten. Dit is dus weer afhankelijk van je type uitvoering. Probeer gewoon eens wat!
 14. Sharkster

  Centrale vergrendeling tijdens rijden

  Mogelijke kabelbreuk in betreffende portier, die dan wel /dan geen contact maakt...
 15. Sharkster

  Eindelijk een mooie wagen

  Ik bestrijd ook niet dat ze zouden liegen... ik zeg alleen dat ie periodiek vervangen moet worden voor je eigen veiligheid! Ook al ziet ie er glashelder uit. Het is je eigen keus. [emoji6] Verzonden vanaf mijn iPhone met Tapatalk
×