Sharkster

Leden
 • Aantal items

  103
 • Registratiedatum

 • Laatst bezocht

Community reputatie

17 Goed

1 Volger

Over Sharkster

 • Titel
  Lid

Algemeen

 • Geslacht
  Man
 • Woonplaats
  Noord Brabant
 • Auto ('s)
  Hyundai IX35 2.0 I-Catcher A.T. (facelift model)

Recente bezoekers van dit profiel

751 profielweergaven
 1. Sharkster

  Origineel KIA navigatiesysteem calibreren

  Mijn schoondochter is inmiddels naar de KIA dealer geweest. Nadat er de meest recente update is opgezet onder garantie, bleek dat het probleem nog niet was opgelost... Hier kreeg ze het advies om dan maar de hele multi-media unit te vervangen tegen een astronomisch bedrag. Dat heeft ze maar niet gedaan! Vervolgens naar een lokale multimedia repairshop gegaan. Hier werd vastgesteld dat het transparante 'plaatje' voor het touch-screen enigszins bol stond waardoor er niet goed meer werd gereageerd op (aanraak)commando's. Het betreffende plaatje is vervangen/vernieuwd en de navigatie werkt weer als nieuw !!! De gehele unit hoefde dus absoluut niet vervangen te worden, wat wel door de dealer werd geadviseerd. Een hele nieuwe auto kopen was misschien ook wel een optie geweest Zo zie je maar, altijd even verder kijken als de dealer adviseert, dit zou zomaar eens vele honderden euro's verschil kunnen maken.
 2. Sharkster

  Kia Sportage 2014 conflict met dealer

  Indien je een rechtsbijstandsverzekering hebt, informeer daar eerst eens wat zij ervan vinden. Als je de meldingen van je klachten inderdaad kunt aantonen met brieven of emails dan kun je volgens mij met succes een procedure starten. Kun je dit echter niet.... dan zou ik gewoon die toezeggingen snel accepteren en zelf € 500,- bijleggen, want anders kon het wel eens zijn dat ze dit aanbod weer intrekken en kost het heel veel meer geld.
 3. Sharkster

  Centrale vergrendeling tijdens rijden

  Als de achterklep niet goed zou zijn afgesloten, dan zouden alle deuren niet op slot gaan... als alleen de rechter achterdeur 't niet doet, dan is er (voor 99% zeker) sprake van een kabelbreuk in de doorvoer van de B-stijl naar de binnenkant van je R.A. portier.
 4. Sharkster

  Centrale vergrendeling tijdens rijden

  Ja dat kan, maar is afhankelijk van de uitvoering/type auto dat je hebt. Indien je deze optie hebt, dan kan dit in het menu van je dashboard dat je via je stuurwielbediening of bedieningsknop waarmee je o.a. je dagteller kunt resetten. Dit is dus weer afhankelijk van je type uitvoering. Probeer gewoon eens wat!
 5. Sharkster

  Centrale vergrendeling tijdens rijden

  Mogelijke kabelbreuk in betreffende portier, die dan wel /dan geen contact maakt...
 6. Sharkster

  Eindelijk een mooie wagen

  Ik bestrijd ook niet dat ze zouden liegen... ik zeg alleen dat ie periodiek vervangen moet worden voor je eigen veiligheid! Ook al ziet ie er glashelder uit. Het is je eigen keus. [emoji6] Verzonden vanaf mijn iPhone met Tapatalk
 7. Sharkster

  Eindelijk een mooie wagen

  Remolie is hygroscopisch en trekt dus vocht/water aan. Officieel volgens het onderhoudsvoorschrift moet je die dan ook (preventief) om de 2 jaar vervangen, ook al is ie zo helder als water. Anders loop je een keer de kans dat je auto niet meer remt (zoals het hoort) met alle gevolgen van dien... Een jaartje uitstel zal niet zoveel kwaad kunnen, maar ik zou 'm er niet veel langer in laten zitten. M.v.g. Martin
 8. Sharkster

  Sportage Navigatie/Ipod?

  Probeer de USB-stick eens FAT32 te formateren en daarna weer de muziek erop terug zetten. In je auto inpluggen en kijken of het dan wel lukt! Succes!
 9. Sharkster

  ! AANDACHT LEDEREN BEKLEDING SCHEURT !

  Niemand die een foto kan maken en opsturen.....??? Ik zou dit heel erg kunnen waarderen. Op de door mij bijgevoegde foto's zie je mijn nieuwe stoelhoes, zitten behoorlijk wat plooien in en lijkt er volgens mij scheef op te zitten, als ik dit vergelijk met de andere stoel, die ook veel strakker/netter bekleed is. M.v.g. Martin
 10. Sharkster

  Achteruitrijcamera uitgevallen

  Hoi Suuske, Ben benieuwd hoe je probleem is opgelost... Mijn schoondochter heeft pas een gebruikte Kia Rio gekocht en daar gebeurde deze week precies hetzelfde; Wel de belijning van de achteruitrijcamera was te zien, maar het beeld bleef verder zwart. Is alléén jou achteruitrijcamera in de kofferdeksel vervangen, of zijn er nog meer onderdelen vervangen? Verder ben ik benieuwd naar de kosten dat zoiets met zich meebrengt en of dat zelf te vervangen is. Zijn er trouwens forumleden die weten of je zo'n camera ook bij b.v. AliExpress kan aanschaffen, en belangrijker is die kwaliteit een beetje vergelijkbaar met de originele camera. De Kia Rio is overigens van 2012. Ik wacht met smart op de reacties. M.v.g. Martin
 11. Sharkster

  NAVIGATIE - software- en kaartupdate

  Knop met het tandwiel symbool voor minimaal 5 seconden ingedrukt houden, dan verschijnt vanzelf het scherm waarop je de verschillende soft- en firmware versies kunt aflezen.
 12. Sharkster

  Origineel KIA navigatiesysteem calibreren

  Allereerst bedankt voor je reactie! Accu loshalen heb ik ook al aan zitten denken... Als het goed is kun je inderdaad ergens in het menu de fabrieksinstellingen terug zetten, althans in mijn iX35 is dit wel het geval. We gaan e.e.a. maar eens binnenkort proberen. Ik heb al wel meerdere topic's hierover gezien, doch ben benieuwd hoe (en of) deze het probleem hebben opgelost, temeer omdat men in de garage zei dat dit niet softwarematig was op te lossen. Een chinees after market apparaat zou i.d.d. ook nog een optie zijn, maar het liefst wil ze deze repareren als 't kan want dat scheelt toch weer een hoop euri's... Dus als er ervaringsdeskundigen zijn op dit gebied, dan hoor ik 't heel graag. Alvast bedankt, mede namens mijn schoondochter.
 13. Sharkster

  Origineel KIA navigatiesysteem calibreren

  Beste forumleden, Mijn schoondochter heeft een gebruikte Kia Rio uit 2012 gekocht. Dit betreft een auto met een Superpack uitvoering, waarin o.a. originele KIA navigatie is ingebouwd. Nu blijkt dat de het multimedia / navigatiesysteem niet goed gekalibreerd is... Dit houdt in dat wanneer je ergens op het scherm een bepaalde knop wilt aanklikken, je op een andere plaats (er boven) het scherm moet aanraken om de juiste knop te selecteren. Dit is natuurlijk vrij onhandig. Wie weet hoe ik het systeem kan 'kalibreren' om de bediening weer te maken hoe die bedoeld is ? Is dit softwarematig op te lossen... of moet ik het ergens anders zoeken ? Het valt helaas niet meer onder de KIA garantie en de garage zegt al meteen dat er een compleet ander multimedia / navi apparaat moet worden gekocht. Dit kost echter als snel rond de € 1200,- incl. inbouw. Het zou fantastisch zijn als dit op een goedkopere manier kan worden opgelost! Ik ben benieuwd naar jullie reacties. M.v.g. Martin
 14. Sharkster

  Zwart rondje naast stuur

  @Michel.F Deze auto heeft zo te zien climate-control en dan moet er dus ook ergens een sensor zijn die de omgevingstemperatuur meet. Zoals K Cee'd maar ook ik al in eerdere instantie aangaf, zit achter dat bedoelde roostertje gewoon een temperatuur-sensor om de temperatuur constant te houden. Een vervangende start-stop knop zou gewoon een 'blind' plaatje (= zonder sleuven) zijn, want sleuven hebben dan absoluut geen nut. Als jij zegt dat dit een afdek-knop is voor een niet aanwezig start-stop systeem, dan vertel mij maar eens waar die sensor voor de climate-controle zit in dat dashboard, want die kan ik verder nergens ontdekken. In mijn iX35, die een gescheiden climate-zone heeft, zitten zelfs 2 van die roostertjes met daar achter een temperatuur sensor om elk hun eigen temperatuur te meten, mocht die verschillend staan ingesteld. Ooww ja.... ik heb ook nog een start-stop knop.
 15. Sharkster

  ! AANDACHT LEDEREN BEKLEDING SCHEURT !

  @Dutch5751 Bij mij begon de zitting van de bestuurdersstoel te verkruimelen, althans de schuimrubberen voering hiervan. Ik heb nu een nieuwe voering gekregen, maar ook een nieuwe stoelhoes voor over 't zitgedeelte. Ik ben benieuwd hoe jouw stoel er uitziet na het vernieuwen van de hoes (zitgedeelte) want ik vind die van mijn auto er maar behoorlijk slap/los omheen zitten. Bij de Hyundai garage zeggen ze dat dit nog wel goed komt door 't gebruik, maar volgens mij wordt ie daar alleen maar slapper van.... Weet er trouwens iemand of er nog een verschil zit tussen de linker en rechterstoel hoes. Zou je misschien iemand een foto kunnen plaatsen van een stoel met vervangen lederen zitting kunnen sturen. Dan kan ik e.e.a. vergelijken. Alvast bedankt!