Jump to content

HC Baco

Leden
 • Content Count

  28
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  1
 • Country

  Netherlands

HC Baco last won the day on March 31

HC Baco had the most liked content!

Community Reputation

10 Goed

About HC Baco

 • Rank
  Newbie

Algemeen

 • Auto
  Niro Hybrid Executive Line
  Bouwjaar 2019 MY 2020

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

 1. Zijn er niet meer Kia Niro rijders die bovenstaande als onhandig ervaren ? Zo ja, stuur dan svp. ook een verzoek naar KMNL (Klantenservice@kia.nl). Wie weet als meer mensen feedback sturen over deze onnodige autom.reset van de instellingen er wat aan gedaan wordt via toekomstige updates vd software.....
 2. Wie herkent onderstaande en vind het ook niet handig ?? Ik maak in mijn Kia Niro HEV Executiveline MY2020 veel gebruik van de cruisecontrol opties SCC en CC. Ook maak ik als echte hybriderijder gebruik van de regeneratief remsysteem door gebruik te maken van de flippers achter het stuur (paddle shifters). Standaard staan beide systemen uit en op 0. Vlak na vertrek zet ik tijdens het rijden deze aan en stel deze in. Helaas wordt de rem regeneratie telkens automatisch op 0 gezet als er gebruik gemaakt wordt van de cruisecontrol SCC of CC. Dit is erg vervelend want nu moet steeds weer na gebruik SCC de remgeneratie instelling met flippers aangepast worden. Zakelijk rijd ik regelmatig met een nieuwe Kia Soul E-Soul (2020). Hierbij blijft het rem regeneratie systeem ingesteld staan op de laatste waarde ook na gebruik vd de cruisecontrol SCC / CC. Dit is erg handig en gebruikersvriendelijk !! Erg vreemd dat dit wel is geïmplementeerd bij dit type Kia en niet bij een vergelijkbaar model als de Kia Niro (MY2020). 1. Verzoek is : om dit bewaren van de stand voor rem regeneratie (niet autom. resetten) conform Soul E-Soul 2020 ook toe te passen op de Kia Niro's (MY2020) middels bijv. software update(s). Ook is het vervelend dat bij de optie "AUTO HOLD" niet de laatste instelling bewaard blijft en telkens na start v.d. auto opnieuw moet worden geactiveerd. 2. Verzoek is : om laatste instelling "AUTO HOLD" te bewaren bij het uitzetten van de auto. Ook hier mogelijk toepassen middels bijv. software update(s). Heb bovenstaande tekst enige maanden geleden naar KMNL gestuurd . Kreeg als antwoord: de technische helpdesk gaat uw feedback doorsturen naar de R&D afdeling bij de fabriek. Het is vervolgens aan hen om de feedback te implementeren in een nieuwe batch of met software update Afgelopen week nog eens geinformeerd of er iets mee gedaan werd. Antwoord was dat zij geen terugkoppeling krijgen vd fabriek en dat het gewoon afwachten is of dit opgepakt gaat worden in eventuele toekomstige updates. Als meerdere Kia rijders dit herkennen en een verzoek indienen bij KMNL dan wordt het misschien (eerder) opgepakt. Alvast bedankt voor jullie reacties.
 3. HC Baco

  Android Auto

  Gelukkig dat het weer werkt. Had zojuist even gecontroleerd, ook ik heb AA die automatisch is geupdate naar versie 5.4.502264 icm. de laatste update vh navigatie/mediasysteem. Dit werkt nog steeds vlekkeloos. De verbindingsproblemen zijn er alleen direct na de update vh navigatie/mediasysteem, dan is blijkbaar de oplossing wat herstarten vd telefoon en het USB-kabeltje enige keren opnieuw verbinden. Als er eenmaal verbinding is geweest blijft het werken, ook na autom. updates van AA.
 4. HC Baco

  Android Auto

  Kreeg dit na de update ook meerdere keren te zien. Na aantal malen proberen, ook met andere kabeltjes en origineel van mijn Samsung S9, werkte het opeens. En het blijft nu werken zelfs met alle kabeltjes, ook de niet originele USB-C. Dus advies om ook met meerdere kabeltjes te proberen en evt. herstart telefoon. Succes!
 5. Één ding is te hopen dat er daar in Zweden geen internet is, zijn we in ieder geval op dit forum voorlopig verlost van al die verschrikkelijke onzin en gebral !! Wordt het toch nog een aangename tijd in deze crisisperiode. P.S. Voor dit soort eigenwijze bejaarden hoeven we dus NIET thuis te blijven.....
 6. HC Baco

  ANSWERED Wifi in Niro

  Wanneer leren we nu eens om niet serieus te reageren op de opmerkingen en loze kreten uit het sprookjesboek en de dikke duim van Henk.......? Het wordt zo langzamerhand in vele topics een behoorlijk storende factor in het delen van serieuze info en oplossingen.
 7. HC Baco

  Logo radiozender

  Bedankt voor de info! Heb exact zelfde uitvoering en ga ook de update uitvoeren.
 8. HC Baco

  Logo radiozender

  Bedankt voor je antwoord, maar dat zijn Dealer-minuten wil graag van iemand de ervaring horen die het ZELF heeft gedaan, zoals Quorumz
 9. HC Baco

  Logo radiozender

  Enige idee hoeveel tijd de complete update in beslag neemt ?? En moet je dit doen tijdens het rijden of is gewoon contact aanzetten (incl. tijdelijk aanslaan vd benzinemotor) voldoende ?
 10. Helemaal mee eens hoor! En dan hebben we het nog niet eens over reacties/vragen van mensen zonder Kia of andere modellen van Kia (Stonic, Ceed, Rio etc.). De topics worden steeds langer en ondoorzichtiger door al die onnodige ruis.
 11. Mooi! Fijn dat dit dus wel flink verbeterd is tov het model vóór de facelift. Sorry, maar de foto is van een pre facelift model hoor........ Op deze manier wordt er weer flink langs elkaar heengekletst zoals helaas bij vele topics gebeurd....... Het zou fijn zijn als iedereen in zijn profiel opneemt welk type, uitvoering en bouwjaar/model vd Kia Niro hij rijdt. Want er zijn inmiddels vele versies die rondrijden met flinke verschillen qua uitvoering, in- en exterieur. Hierdoor is het misschien mogelijk om elkaar wat sneller en beter te helpen.....
 12. Bedankt voor de tip ! Heb dezelfde versie draaien vd aflevering in aug.2019. Ga em nu ook met een goed gevoel updaten. zijn de DAB-logos bij jou nu ook zichtbaar ?
 13. Kan dit onzinnige topic met bijbehorende omschrijving niet verwijderd worden? dat scheelt weer een hoop non-discussies.......en ergernissen......
 14. Eerst cruisecontrol als optie ‘AAN’zetten; drukknop met tellerklok-symbool erop. Voor instellen vd cruisecontrol snelheid (boven 30km/uur) het tuimelknopje met symbolen (res + - set) naar BENEDEN drukken; is SET. Bij initieel proberen in te stellen via naar BOVEN drukken verschijnt de melding "conditions not met" omdat er nog geen RESUME snelheid beschikbaar is. dit is in ieder geval mijn ervaring. Succes !
 15. HC Baco

  ANSWERED Wifi in Niro

  Zie gebruikersvoorwaarden vd UVO App artikel 6: 6. Gratis App-diensten De App-diensten worden gratis verleend gedurende een periode van 7 jaar vanaf de dag van verkoop van het voertuig aan de eerste eigenaar van het voertuig, d.w.z. het moment waarop de eerste koopovereenkomst ingaat. We behouden ons het recht voor om in de toekomst aanvullende diensten aan te bieden onder aparte gebruiksvoorwaarden.
×
×
 • Create New...