Jump to content

HC Baco

Leden
 • Content Count

  28
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  1
 • Country

  Netherlands

Everything posted by HC Baco

 1. Zijn er niet meer Kia Niro rijders die bovenstaande als onhandig ervaren ? Zo ja, stuur dan svp. ook een verzoek naar KMNL (Klantenservice@kia.nl). Wie weet als meer mensen feedback sturen over deze onnodige autom.reset van de instellingen er wat aan gedaan wordt via toekomstige updates vd software.....
 2. Wie herkent onderstaande en vind het ook niet handig ?? Ik maak in mijn Kia Niro HEV Executiveline MY2020 veel gebruik van de cruisecontrol opties SCC en CC. Ook maak ik als echte hybriderijder gebruik van de regeneratief remsysteem door gebruik te maken van de flippers achter het stuur (paddle shifters). Standaard staan beide systemen uit en op 0. Vlak na vertrek zet ik tijdens het rijden deze aan en stel deze in. Helaas wordt de rem regeneratie telkens automatisch op 0 gezet als er gebruik gemaakt wordt van de cruisecontrol SCC of CC. Dit is erg vervelend want nu moet steeds weer na gebruik SCC de remgeneratie instelling met flippers aangepast worden. Zakelijk rijd ik regelmatig met een nieuwe Kia Soul E-Soul (2020). Hierbij blijft het rem regeneratie systeem ingesteld staan op de laatste waarde ook na gebruik vd de cruisecontrol SCC / CC. Dit is erg handig en gebruikersvriendelijk !! Erg vreemd dat dit wel is geïmplementeerd bij dit type Kia en niet bij een vergelijkbaar model als de Kia Niro (MY2020). 1. Verzoek is : om dit bewaren van de stand voor rem regeneratie (niet autom. resetten) conform Soul E-Soul 2020 ook toe te passen op de Kia Niro's (MY2020) middels bijv. software update(s). Ook is het vervelend dat bij de optie "AUTO HOLD" niet de laatste instelling bewaard blijft en telkens na start v.d. auto opnieuw moet worden geactiveerd. 2. Verzoek is : om laatste instelling "AUTO HOLD" te bewaren bij het uitzetten van de auto. Ook hier mogelijk toepassen middels bijv. software update(s). Heb bovenstaande tekst enige maanden geleden naar KMNL gestuurd . Kreeg als antwoord: de technische helpdesk gaat uw feedback doorsturen naar de R&D afdeling bij de fabriek. Het is vervolgens aan hen om de feedback te implementeren in een nieuwe batch of met software update Afgelopen week nog eens geinformeerd of er iets mee gedaan werd. Antwoord was dat zij geen terugkoppeling krijgen vd fabriek en dat het gewoon afwachten is of dit opgepakt gaat worden in eventuele toekomstige updates. Als meerdere Kia rijders dit herkennen en een verzoek indienen bij KMNL dan wordt het misschien (eerder) opgepakt. Alvast bedankt voor jullie reacties.
 3. HC Baco

  Android Auto

  Gelukkig dat het weer werkt. Had zojuist even gecontroleerd, ook ik heb AA die automatisch is geupdate naar versie 5.4.502264 icm. de laatste update vh navigatie/mediasysteem. Dit werkt nog steeds vlekkeloos. De verbindingsproblemen zijn er alleen direct na de update vh navigatie/mediasysteem, dan is blijkbaar de oplossing wat herstarten vd telefoon en het USB-kabeltje enige keren opnieuw verbinden. Als er eenmaal verbinding is geweest blijft het werken, ook na autom. updates van AA.
 4. HC Baco

  Android Auto

  Kreeg dit na de update ook meerdere keren te zien. Na aantal malen proberen, ook met andere kabeltjes en origineel van mijn Samsung S9, werkte het opeens. En het blijft nu werken zelfs met alle kabeltjes, ook de niet originele USB-C. Dus advies om ook met meerdere kabeltjes te proberen en evt. herstart telefoon. Succes!
 5. Één ding is te hopen dat er daar in Zweden geen internet is, zijn we in ieder geval op dit forum voorlopig verlost van al die verschrikkelijke onzin en gebral !! Wordt het toch nog een aangename tijd in deze crisisperiode. P.S. Voor dit soort eigenwijze bejaarden hoeven we dus NIET thuis te blijven.....
 6. HC Baco

  ANSWERED Wifi in Niro

  Wanneer leren we nu eens om niet serieus te reageren op de opmerkingen en loze kreten uit het sprookjesboek en de dikke duim van Henk.......? Het wordt zo langzamerhand in vele topics een behoorlijk storende factor in het delen van serieuze info en oplossingen.
 7. HC Baco

  Logo radiozender

  Bedankt voor de info! Heb exact zelfde uitvoering en ga ook de update uitvoeren.
 8. HC Baco

  Logo radiozender

  Bedankt voor je antwoord, maar dat zijn Dealer-minuten wil graag van iemand de ervaring horen die het ZELF heeft gedaan, zoals Quorumz
 9. HC Baco

  Logo radiozender

  Enige idee hoeveel tijd de complete update in beslag neemt ?? En moet je dit doen tijdens het rijden of is gewoon contact aanzetten (incl. tijdelijk aanslaan vd benzinemotor) voldoende ?
 10. Helemaal mee eens hoor! En dan hebben we het nog niet eens over reacties/vragen van mensen zonder Kia of andere modellen van Kia (Stonic, Ceed, Rio etc.). De topics worden steeds langer en ondoorzichtiger door al die onnodige ruis.
 11. Mooi! Fijn dat dit dus wel flink verbeterd is tov het model vóór de facelift. Sorry, maar de foto is van een pre facelift model hoor........ Op deze manier wordt er weer flink langs elkaar heengekletst zoals helaas bij vele topics gebeurd....... Het zou fijn zijn als iedereen in zijn profiel opneemt welk type, uitvoering en bouwjaar/model vd Kia Niro hij rijdt. Want er zijn inmiddels vele versies die rondrijden met flinke verschillen qua uitvoering, in- en exterieur. Hierdoor is het misschien mogelijk om elkaar wat sneller en beter te helpen.....
 12. Bedankt voor de tip ! Heb dezelfde versie draaien vd aflevering in aug.2019. Ga em nu ook met een goed gevoel updaten. zijn de DAB-logos bij jou nu ook zichtbaar ?
 13. Kan dit onzinnige topic met bijbehorende omschrijving niet verwijderd worden? dat scheelt weer een hoop non-discussies.......en ergernissen......
 14. Eerst cruisecontrol als optie ‘AAN’zetten; drukknop met tellerklok-symbool erop. Voor instellen vd cruisecontrol snelheid (boven 30km/uur) het tuimelknopje met symbolen (res + - set) naar BENEDEN drukken; is SET. Bij initieel proberen in te stellen via naar BOVEN drukken verschijnt de melding "conditions not met" omdat er nog geen RESUME snelheid beschikbaar is. dit is in ieder geval mijn ervaring. Succes !
 15. HC Baco

  ANSWERED Wifi in Niro

  Zie gebruikersvoorwaarden vd UVO App artikel 6: 6. Gratis App-diensten De App-diensten worden gratis verleend gedurende een periode van 7 jaar vanaf de dag van verkoop van het voertuig aan de eerste eigenaar van het voertuig, d.w.z. het moment waarop de eerste koopovereenkomst ingaat. We behouden ons het recht voor om in de toekomst aanvullende diensten aan te bieden onder aparte gebruiksvoorwaarden.
 16. In mijn vorige auto (BMW) was het mogelijk om de adresgegevens van de contacten in de via Bluetooth gekoppelde telefoon te gebruiken in de Navigatie. In de Niro lukt mij dit niet en kan hier niets over terugvinden in de documentatie. Heeft iemand wat tips/trucs om adressen van de contacten in een (Android)telefoon te gebruiken in de ingebouwde Navigatie van de Niro ? Of heeft iemand de adresgegevens van de telefooncontacten weten te importeren in het adresboek van de Niro ? Is niet echt dynamisch, maar ok. Graag dan ook wat info over bv. het formaat van de export/import bestand. P.S. Gaat dus niet over Android Auto
 17. HC Baco

  Android Auto

  Is er al iemand die GRONDIG onderzocht heeft en/of bij Kia NL heeft geinformeerd of de ingebouwde Wifi van de Niro mogelijk bruikbaar is voor draadloos Android Auto ? heb zelf helaas geen Wifi meer; geblokkeerd door de actieve UVO via ingebouwde Sim kaart
 18. HC Baco

  Interieur verlichting

  De ambient lighting (led strips links en rechts in het dashboard) blijft branden in de ingestelde kleur zolang de buitenverlichting aan is. De interieurverlichting is gewoon witte led verlichting die autom. aan en uit gaat met het openen en sluiten vd deur(en)
 19. HC Baco

  USB.

  In Niro’s zit er standaard slecht 1 DATA USB poort en wel in de middenconsole. Deze is dus te gebruiken voor OF een Usb-stick OF Android Auto. Alle andere USB poorten zijn slechts voor het opladen van apparaten (bv. een telefoon). De verbinding met een telefoon (voor spraak, muziek, sms etc) gaat altijd draadloos via Bluetooth. Via Wifi en een hotspot op de telefoon voor Tomtom services tbv. Navigatie.
 20. Derrek, in jouw profiel staat een Mobis ! trekhaak....... hihihihhi Heb zelf wel een afneembare Mobis trekhaak laten monteren door de dealer bij aflevering. Was eerst ten onrechte toch weer een GDW gemonteerd. Toen ik dit bij de aflevering zag en opmerkte was deze binnen 3 dagen vervangen door een echte (grijze) vert.afneembare Mobis ! Prima !! P.S. Mogelijk toch verschil in behandeling lease - privé ???
 21. HC Baco

  kia connect service

  Neem aan dat het om een nieuwe (facelift) Niro gaat met een unit incl. sim kaart en 10 inch scherm ? Heb nu helemaal geen problemen meer, maar tijdens aflevering werkte de UVO service geheel niet. Geen bereik en geen verbinding. Unit is eruit geweest, alle kabels zijn gecontroleerd, standaard reset is uitgevoerd zonder resultaat. Dealer heeft met support van specialisten van Kia NL een 'Low level' reset van de unit uitgevoerd. Hierna werkte alles prima ! Mogelijk is dit bij jou ook een oplossing voor het probleem. P.S. De dealers hebben ZELF nog onvoldoende kennis van de nieuwe units. Opleiding hiervoor krijgen ze pas de komende maanden.
 22. HC Baco

  Android Auto

  Mijn telefoon (Samsung Galaxy S9) is wel helemaal klaar voor Android Auto Wireless. Nieuwste versie van Android Auto (4.6.593324) en vd Google Play Services (beta-versie). In mijn facelift versie met 10.2 inch unit is.UVO actief via een sim-kaart en daardoor is Wifi uitgeschakeld. Wil graag weten of het loont om te kijken of Wifi (tijdelijk) actief te krijgen is. Dus ben benieuwd of iemand (met pre facelift model) die met Wifi de live-services via de telefoon (hotspot) gebruikt, deze Wifi ook kan gebruiken voor Android Auto....... Er is nl. nergens info beschikbaar over units die af fabriek wireless AA ondersteunen.
 23. HC Baco

  Android Auto

  Om de wireless optie te krijgen de stappen volgen in de eerder geposte link: https://www.xda-developers.com/wireless-android-auto-any-android-phone/ m.n. de “latest Google Play Services beta” en activeren van de ontwikkelaars instelling zijn van belang. Succes !
 24. @MVDS69 Bedankt voor je reactie, gelukkig dat bij jou ook alleen de middelste usb poort voor data is. Had ook geprobeerd met een USB hubje, maar kreeg geen dataverbinding met de usb devices. Heb dit ook nog aan een monteur bij de Kia dealer gevraagd en deze gaf aan dat dit niet zou werken.... blijkbaar bij jou dus wel misschien nog van belang welke Usb hub.... kun jij beide Usb verbindingen op de Hub tegelijk gebruiken ? mbt. Android Auto Wireless ben ik benieuwd of jij het aan de praat krijgt. De AA op mijn Samsung S9 is wireless ready (wel met Google Play beta versie). Maar de media unit in de faceliftversie heeft door de UVO met sim card geen Wifi meer actief.... Zie ook het topic over Android Auto. Camera tijdens rijden is idd. een leuke gadget om kenteken van bumperklever te lezen USB Video werkt trouwens goed, iig. met mkv en mp4 bestanden !
 25. HC Baco

  Android Auto

  @Beatrix Nog steeds niet helemaal duidelijk, heb je nu Android Auto actief kunnen krijgen via Wifi ? Of gebruik je een USB kabeltje ? Als het via Wifi lukt : dan graag wat tips over de juiste instellingen (via Hotspot telefoon oid ?) Dank voor je reactie. In mijn facelift versie is nl. UVO actief via een sim-kaart en daardoor is Wifi uitgeschakeld. Wil graag weten of het loont om te kijken of Wifi (tijdelijk) actief te krijgen is. Mijn telefoon is nl. wel helemaal voor Android Auto Wireless........
×
×
 • Create New...