Jump to content

rob2u

Leden
 • Posts

  34
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  1

rob2u last won the day on June 22 2021

rob2u had the most liked content!

Algemeen

 • Auto
  KIA e-Niro Executive 64kWh MY21 ‘Black Edition’ met warmtepomp; Zappi V2 3-fase wallbox

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

rob2u's Achievements

Contributor

Contributor (5/14)

 • One Year In
 • Dedicated Rare
 • First Post
 • Collaborator
 • Reacting Well

Recent Badges

6

Reputation

 1. Uit nieuwsgierigheid even in Chargemap gekeken: het station is wél actief en er zouden 4 palen van 22kW en 4 palen van maar liefst 475kW (..) staan!
 2. Deze heb ik gebruikt zowel voor de vorige, succesvolle, update als nu…. Geformatteerd als exFAT.
 3. Omdat ik in de toekomst over-the-air updates wil gaan gebruiken probeer ik de nieuwste update (software apr22, kaart nov21) te installeren op mijn my21 e-Niro m.b.v. een geschikte USB stick, de versie die wordt aangegeven op de update site van Kia is my22. Ondanks dat ik heb gelezen dat er geen verschil is tussen de software versies van my20 en my22 (er is geen software specifiek voor my21) kan ik deze versie niet installeren, zie foutmelding. Ik vermoed dat dit toch te maken heeft met verschillende modeltypes: - mijn my21 modelnr. DEAE.S5BLC.AEU - het my22 modelnr. van de update: DEBE.S5BLC.AEU Wie weet hier meer van?
 4. Als je mijn foto bedoeld? Dat is niet mat grijs maar een lichte hout finish ! Doet een beetje denken aan de houtlook die Volvo’s of Tesla’s hebben….
 5. rob2u

  Trillingen

  Heel vervelend en frustrerend allemaal ! het is duidelijk dat dit een exemplarisch probleem is en dat verbaasd mij wel gezien de erg goede afwerking van KIA (mijn mening). ik heb ook niet de standaard velgen maar de 18” Katana’s (wel optie in de prijslijst) en helemaal nergens last van. En dat terwijl ik enorm precies en ‘allergisch’ ben voor onbalans/trillen en geluidjes…..
 6. Ik herken je ervaring met verblindende reflecties vanaf de chromen strip! Daarom heb ik deze laten wrappen met lichte hout-look kunststof. Lijkt zo een beetje op wat Volvo en Tesla hebben, ziet er erg chique uit (vind ik)!
 7. Bij mijn vorige Qashqai schakelde de radio automatisch naar FM bij een slechte of haperende DAB ontvangst. Ik heb mijn e-Niro MY21 daar nog niet op kunnen betrappen…. werkt dit niet zo of moet er iets aangepast worden aan instellingen?
 8. Vandaag ook de update voor mijn MY21 geïnstalleerd, ging goed en netjes in 34min! Ik ben er maar even bij blijven zitten in de auto; weten jullie of je ook gewoon kunt ‘weglopen’ en bv. een klusje in huis kan gaan doen? Uiteraard wel met de auto ‘aan’ laten staan….. Wat mij wel opviel dat na de update de meeste instellingen gewoon bewaard zijn gebleven maar een aantal zijn aangepast. Voor zover ik nu heb gezien: - airco instelling in ECO mode was van normal teruggezet naar ECO - navigatiekleur van de kaart was van ‘café latte’ teruggezet naar ‘helder wit’
 9. Ja, had ik in 1e instantie ook! Je moet de bestanden en HU directory kopiëren naar de ‘home’ locatie van de USB stick (dus zonder NaU en Xceed… directory’s).
 10. Op mijn iMac werkt de Updater niet goed. Eerst al allerlei foutmeldingen dat software van ‘onbetrouwbare bron’ (..) niet geïnstalleerd kan worden (via wat omwegen toch gelukt). Daarna kunnen de bestanden niet opgeslagen worden op een interne schijf; dit alvorens ze worden gekopieerd naar een USB stick (opm. moet > 32GB zijn). Nu een poging op een oude Windhoos-PC, lijkt goed te gaan maar idd langzaaaaaam…..
 11. Vandaag op de A2 van Eindhoven naar Utrecht wel 8 keer flitspalen gemeld (en die irritante gong) maar geen enkele aangetroffen! Wat is hier aan de hand want voorheen was dat niet zo? Probleempje met de TomTom data?
 12. Ik heb het nog even gechecked maar de remlichten gaan al aan als je met ‘One pedal driving’ het stroompedaal loslaat en dus de auto vertraagd. Uiteraard moet je dan wel regenereren hebben aan staan. Ik weet niet of dat bij elke van de 3 standen zo is, ik gebruik eigenlijk altijd automatisch.
 13. Ik ga uit van dat laatste! Wat ik wel vreemd vind dat er op de USB port (in tegenstelling tot alle andere externe aansluitingen) altijd spanning blijft staan. Wat kan hier de reden voor zijn?
×
×
 • Create New...