Jump to content

rob2u

Leden
 • Posts

  29
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  1

Everything posted by rob2u

 1. rob2u

  Trillingen

  Heel vervelend en frustrerend allemaal ! het is duidelijk dat dit een exemplarisch probleem is en dat verbaasd mij wel gezien de erg goede afwerking van KIA (mijn mening). ik heb ook niet de standaard velgen maar de 18” Katana’s (wel optie in de prijslijst) en helemaal nergens last van. En dat terwijl ik enorm precies en ‘allergisch’ ben voor onbalans/trillen en geluidjes…..
 2. Ik herken je ervaring met verblindende reflecties vanaf de chromen strip! Daarom heb ik deze laten wrappen met lichte hout-look kunststof. Lijkt zo een beetje op wat Volvo en Tesla hebben, ziet er erg chique uit (vind ik)!
 3. Bij mijn vorige Qashqai schakelde de radio automatisch naar FM bij een slechte of haperende DAB ontvangst. Ik heb mijn e-Niro MY21 daar nog niet op kunnen betrappen…. werkt dit niet zo of moet er iets aangepast worden aan instellingen?
 4. Vandaag ook de update voor mijn MY21 geïnstalleerd, ging goed en netjes in 34min! Ik ben er maar even bij blijven zitten in de auto; weten jullie of je ook gewoon kunt ‘weglopen’ en bv. een klusje in huis kan gaan doen? Uiteraard wel met de auto ‘aan’ laten staan….. Wat mij wel opviel dat na de update de meeste instellingen gewoon bewaard zijn gebleven maar een aantal zijn aangepast. Voor zover ik nu heb gezien: - airco instelling in ECO mode was van normal teruggezet naar ECO - navigatiekleur van de kaart was van ‘café latte’ teruggezet naar ‘helder wit’
 5. Ja, had ik in 1e instantie ook! Je moet de bestanden en HU directory kopiëren naar de ‘home’ locatie van de USB stick (dus zonder NaU en Xceed… directory’s).
 6. Op mijn iMac werkt de Updater niet goed. Eerst al allerlei foutmeldingen dat software van ‘onbetrouwbare bron’ (..) niet geïnstalleerd kan worden (via wat omwegen toch gelukt). Daarna kunnen de bestanden niet opgeslagen worden op een interne schijf; dit alvorens ze worden gekopieerd naar een USB stick (opm. moet > 32GB zijn). Nu een poging op een oude Windhoos-PC, lijkt goed te gaan maar idd langzaaaaaam…..
 7. Vandaag op de A2 van Eindhoven naar Utrecht wel 8 keer flitspalen gemeld (en die irritante gong) maar geen enkele aangetroffen! Wat is hier aan de hand want voorheen was dat niet zo? Probleempje met de TomTom data?
 8. Ik heb het nog even gechecked maar de remlichten gaan al aan als je met ‘One pedal driving’ het stroompedaal loslaat en dus de auto vertraagd. Uiteraard moet je dan wel regenereren hebben aan staan. Ik weet niet of dat bij elke van de 3 standen zo is, ik gebruik eigenlijk altijd automatisch.
 9. Ik ga uit van dat laatste! Wat ik wel vreemd vind dat er op de USB port (in tegenstelling tot alle andere externe aansluitingen) altijd spanning blijft staan. Wat kan hier de reden voor zijn?
 10. Zoals @Xmoo hierboven al meldt gaat de dongle inderdaad ook bij mijn e-Niro na een korte tijd na afsluiten van de wagen uit (led is uit). Inmiddels al wat ervaring en ook na 1,5 dag parkeren geen enkel probleem! Overigens werkt de dongle zelf prima, start snel op, goede respons en alle functies vanuit CarPlay beschikbaar.
 11. Ik heb de Carlinkit module voor wireless Apple CarPlay aangesloten op de standaard USB Port van de e-Niro. Installatie ging redelijk makkelijk en het lijkt goed te werken (heb er nog niet zolang ervaring mee). Maar er ik heb wel vragen over: 1. De groene LED op de module blijft constant knipperen; volgens de docu blijft dit na juiste verbinding…. 2. Aangezien de USB port een constante voeding heeft blijft de module dus permanent ‘AAN’ , ook na uitzetten en afsluiten van de auto; zou dat de 12V accu niet ‘leegtrekken’? heeft iemand hier ervaring mee?
 12. rob2u

  Small Wraps

  Dank en leuk te horen! Overigens heb ik de handvatten met opzet niet laten wrappen omdat die ongetwijfeld snel 'slijten' en je dan het chrome er weer snel doorheen ziet. En ook op deze manier de onderbreking van het zwarte deuroppervlak speelt mee in de stijl die ik wil bereiken. Maar dat is natuurlijk smaakgevoelig....
 13. rob2u

  Small Wraps

  Zo ziet mijn ‘black edition’ eruit met optionele Chrome / zwarte 18” velgen…
 14. Ik heb het deel onder het scherm hoogglans zwart wrapped. Ik kijk nog even aan of dit voldoende is anders laat ik de hele chromen strip wrappen bij een professioneel bedrijf. De tape heb ik overigens gekocht bij Amazon.
 15. rob2u

  Small Wraps

  Bij mij zijn die ‘blauwe randjes’ overigens niet wrapped maar zwart gespoten! Net zoals de dakrails. Alleen de raamstijlen zijn wrapped….
 16. Dat lijkt mij wel, deze velgen passen m.i. overal goed bij.
 17. Werkte bij mij eerst ook niet maar na koppeling van het Gebruikersprofiel (in de auto) aan de App lukte het prima! Daarna kon ik ook via de App heel veel instellingen zoals audio, kaart, telefoon, etc. Instellen / aanpassen.
 18. Ik heb vorige week nog dat buislampje (klopt, het is er maar 1) laten vervangen door LED bij de dealer (moest daar toch zijn), type W16W: https://www.amazon.com/AUXITO-Chipsets-Extremely-Reverse-Upgraded/dp/B0728DYR9H/ref=sr_1_5?dchild=1&keywords=w16w+led&qid=1623683607&sr=8-5
 19. Hallo mede-forummers, Ik heb al wel veel gelezen en een paar zaken gepost maar nog geen 'voorstelrondje' gedaan! Ik ben sinds 14-mei de blije eigenaar van een e-Niro 64kW Executive met Warmtepomp 'Black Edition'. Dat laatste is niet een officiële uitvoering maar heb ik zelf samengesteld (alhoewel ook afgekeken van een paar collega KIA rijders). Wat is daar speciaal aan? zwart gespoten dakrails alle blauw gekleurde accenten voor en achter zwart gespoten raamstijlen zwart gewrapped 18" Katana velgen met deels zwarte spaken labels van de achterklep verwijderd KIA Azië badges op voor- en achterklep, velgen en stuur Ik ben superblij met het resultaat, maakt deze e-Niro toch iets aparts. Daarbuiten rijdt de auto geweldig en ben ik nog volop alle features aan het ontdekken. Rob.
 20. FYI: Mijn vrijdag 14-mei afgeleverde e-Niro heeft af-fabriek LED lampjes in het interieur! Ik had ze al bijna zelf besteld maar dat hoeft dus niet meer….
 21. Hallo mede forum leden, Sinds vandaag heb ik mijn e-Niro Executive 64kW, ben er super blij mee! Natuurlijk ook even het laden (met een Zappi V2 wall box met vaste kabel) uittesten en daarbij meteen twee vragen: 1. Klopt het dat er geen vergrendeling op de stekker zit die in de Niro gaat? 2. kun je ergens instellen dat je tot Max. 80% wilt laden? Rob.
 22. rob2u

  Small Wraps

  Achter die plaatjes zit niets, geen gaatjes en geen andere markeringen; je houd gewoon strak plaatwerk over bij verwijderen Je kunt dit zien op foto’s hier op het forum van verschillende leden die dit al gedaan hebben.
 23. Nee, de dealer geeft geen info over op welke boot de Kia staat maar in mijn geval gaf hij tijdens het aankoopgesprek aan dat mijn e-Niro onderweg was (dat kon hij dus wel zien..). En dan is het zoeken naar de boot natuurlijk makkelijk, zeker met de info hier op het forum!
×
×
 • Create New...