Jump to content

OBD II adapter voor Sportage 3 2010


Guest studioph

Recommended Posts

Guest studioph

Gebruik sinds enkele dagen een adapter waarmee ik de diagnose gegevens van mijn Sportahe 3 uitlees

Aangeschaft bij DX.COM (http://www.dx.com/p/excel-v1-5-mini-elm327-obd2-obd-ii-bluetooth-can-bus-auto-diagnostic-tool-227911)

 

Eenvoudig te plaatsen onder je stuur op de aldaar aanwezige stekker, kan maar op een manier

 

 

 

Gecombineerd met de app Torque Pro voor Android heb je uitstekend inzicht in je motormanagement systeem

 

Description
See what your car is doing in realtime, get OBD fault codes, car performance, sensor data and more!

Torque is a vehicle / car performance / diagnostics tool and scanner that uses an OBD II Bluetooth adapter to connect to your OBD2 engine management / ECU

Layout your own dashboard with the widgets / gauges you want!

It can use the GPS to provide tracker logs with OBD engine logging so you can see what you were doing at any point in time

It can also show and reset a DTC / CEL / fault code like a scantool. Helps you fix your car and helps keep repair costs down!

Torque also features:

* Dyno / Dynomometer and Horsepower/HP & Torque
* Can read Transmission Temperatures (vehicle dependant)
* 0-60 speed timings - more accurate than just using plain old GPS - see how fast your car is (or truck )
* CO2 emissions readout
* Customisable dashboard & profiles
* Video your journey using the Track Recorder plugin with onscreen OBDII data overlay - a black box for your car/truck!
* Automatically send GPS tagged tweets directly to twitter (for example if you are going on a road trip)
* Massive fault code database for lookup of fault codes from different manufacturers
* Theme support (choose from different themes to change the look of your dashboard)
* Send logging information to web or email CSV/KML for analysis via excel / openoffice reader
* Heads up display / HUD mode for night time driving
* Compass (GPS Based) that won't suffer magnetic interference
* GPS Speedometer/Tracking and realtime web upload capability - see what you were doing and your engine, at a point in time
* Turbo boost feature for vehicles that support MAP and MAF sensors (VW & Golf / Audi / Seat etc supported)
* Alarms and warnings (for example if your coolant temperature goes over 120C whilst driving) with voice/speech overlay
* Car dock support
* Graph data
* MPG
* Able to share screenshots to Facebook, Twitter, Google+, Email, etc
* AIDL API for third party apps, A simple Telnet interface for developers to talk to the adapter, and an OBD scanner.
* Works on tablet devices like the Motorola Xoom, Dell Streak, Samsung Galaxy Tab and Nook

Works on any vehicle that uses the OBD 2 standard (most vehicles built after 2000, but can work for vehicles as far back as 1996) if in doubt check with your manufacturer first or look for 'OBD2' on written on a big white label in your engine bay

Works on vehicles made by Ford, VW, GM/Vauxhall/Opel, Chrysler, Mercedes, Volkswagen, Audi, Jaguar, Citroen, Peugoet, Skoda, Kia, Mazda, Lexus, Subaru, Renault, Mitsubishi, Nissan, Honda, Hyundai, BMW, Toyota, Seat, Dodge, Jeep, Pontiac and many more vehicle makes, European, US, Far East, etc. Some vehicle ECUs may support more/less features than others

The app needs a Bluetooth OBD2 adapter to work. The adapter is small and plugs into the diagnostics socket on the car which gives your phone access. 

 

REVIEW VAN DE APP

 

Programma Torque (koppel in het Nederlands) kun je allerlei informatie real-time opvragen uit het motormanagementsysteem van je auto. Veel informatie is wel beschikbaar, maar vaak is er geen display in de auto om die uit te kunnen lezen. Met een OBD2-interface kun je een koppeling met je Androidtoestel maken en met de app Torque is het mogelijk om alle beschikbare informatie uit te kunnen lezen.

OBD2 Interface

OBD staat voor On-Board Diagnostics en is in de auto-elektronica een term die verwijst naar het voertuigmanagementsysteem en de interface voor het uitlezen van informatie over verschillende delen van het voertuig. De meeste auto’s hebben vanaf 2000 een OBD2-interface. De OBD-II heeft een gestandaardiseerde hardware-interface: de vrouwelijke 16-pin (2x8) J1962-connector. Je kunt voor € 8,- de ELM 327 met Bluetooth bijDealExtreme aanschaffen. Met de OBD2 Bluetooth Diagnostic Interface is het mogelijk om je auto draadloos uit te lezen, de storingen te wissen en sensorwaarden af te lezen. Voor het uitlezen zijn er diverse applicaties beschikbaar. Torque Pro biedt op dit moment de meeste mogelijkheden op voertuigmanagementsysteem en is daarom uitgekozen tot de app van de week.

Wanneer de ELM 327 in de OBD2-interface van de auto wordt geklikt, dan moet er nog een Bluetoothverbinding met je Androidtoestel gemaakt worden. Zodra de verbinding tot stand is gebracht is kun je de Torque starten.

 

Torque

Het hoofdmenu biedt verrassend veel keuzemogelijkheden. Bij de instellingen kun je diverse opties tijdens de rit aan- of uitzetten. Je kunt een autoprofiel aanmaken. Dat is handig als je meerdere auto’s hebt. Torque heeft een aantal voorgeprogrammeerde schermen. Het is mogelijk om volledig aanpasbare dashboardschermen met eigen lay-outs en aangepaste wijzerplaten samen te stellen. Zo kun je voor meer dan 200 sensoren een aparte meter of widget maken. Middels loggings wordt alle informatie opgeslagen. De gevonden loggings kunnen per e-mail verstuurd worden. Er is een uitgebreide database met foutcodes aanwezig. Die worden geraadpleegd bij het uitvoeren van een check op foutcodes.

Torque-website

Torque heeft een eigen website, waar diverse informatie te vinden is. Op de website van Torque kun je loggings achterlaten en die laten vergelijken met de gegevens van andere auto’s. Er is ook een forum en een Wiki waar je terecht kan met je vragen.

Light en Pro

Torque Light is de gratis versie. De uitgebreide versie Torque Pro kost € 3,55. Er zijn ook nog aparte widgets te koop voor iets meer dan een euro per stuk. Dit kan handig zijn als je bijvoorbeeld een olietemperatuurmeter altijd bij de hand wil hebben. Speciaal voor de Sony Smartwatch is er een aparte widget gemaakt zodat je niet altijd afhankelijk bent van je smartphone.

Conclusie

Torque is een auto performance diagnose applicatie die de meeste sensor modules in de auto kan uitlezen. Daarvoor heb je een OBD2 Bluetooth-adapter nodig om informatie uit het motormanagement te halen. Torque biedt een uitgebreid scala aan widgets en meters om een eigen dashboard samen te stellen. Voor wie meer informatie wil hebben uit het motormanagement van zijn auto is dit een mooie oplossing. In vergelijking met de professionele analyseapparatuur, die de garages gebruiken, is dit een goede en vooral betaalbare oplossing om toegang te krijgen tot het uitlezen van foutcodes en het opslaan van sensor waarden uit het motormanagement systeem. Wie meer wil weten over de prestaties van zijn auto is dit een makkelijk te gebruiken applicatie om je autodashboard met diverse mogelijkheden uit te breiden.

 

 

 

Voor de totaal prijs van € 7.20 die ik omgerekend voor de adapter betaalde (geen verzendkosten) zeker de moeite waard  :-)  :-)

post-4145-0-52602000-1413968193_thumb.jpg

post-4145-0-77691900-1413968303_thumb.jpg

post-4145-0-10600000-1413968411_thumb.jpg

post-4145-0-51610200-1413968427_thumb.jpg

post-4145-0-93030100-1413968438_thumb.jpg

  • Like 1
Link to comment
Share on other sites


Guest studioph

De Android app die ik gebruikte was Torque Light maar nu heb ik Torque Pro wat wel alle mogelijkheden heeft zoals beschreven in mijn topic, ook kwam ik een goede review van de app tegen die is bijgevoegd  :winkiss:  

Link to comment
Share on other sites


Guest Timo0103

Klopt, ik was even te snel met antwoorden.

 

Er is namelijk nog een probleem met IOS.

Apple phones werken niet met bluetooth adapters, op de een of andere manier staat apple niet toe deze gegevensoverdracht te hebben met deze adapter.

Dus wil je een adapter bestellen voor je iphone moet je er een nemen met WIFI, die zijn er ook en dan werkt het wel.

Voor de iphone is er genoeg andere software vergelijkbaar met torque pro

Link to comment
Share on other sites


Ik laat het maar even voor wat het is.......... ik zag de installatie (op Youtube) en dat werkte nog zo 1, 2, 3 niet!

Daarnaast: wat voegt het eigenlijk toe aan de meters die je al hebt? Blijft leuk voor gasten die graag met een tabblad voor hun neus zitten.

Link to comment
Share on other sites


  • 3 weeks later...

Kan je alleen gegevens uitlezen of deze ook software matig veranderen bv 5 of 3x knipperlicht, spiegels in/uitklappen bij afsluiten auto etc

Link to comment
Share on other sites


Nou dat valt reuze mee hoor.

Voor de echt spannende dingen heb je vaak een inlog nodig.

Verder geeft goede software aan welke opties (veelal uitleesfuncties) veilig zijn.

Voor de rest geldt.... Weet je niet wat je aan het doen bent? Blijf er dan vanaf!

Ik heb zelf al jaren de volledige versie van VagCom incl bijbehorende kabels. Daar heb ik mijzelf en veel anderen een hoop geld mee bespaard.

Nu ik zelf geen VAG auto meer rijd, vind ik het wel erg jammer dat ik alleen maar de standaard ODB2 functies kan gebruiken.

Link to comment
Share on other sites


  • 3 weeks later...

Ik heb een aantal maanden geleden zo'n ding gekocht bij DX, kleiner modelletje want deze steekt blijkbaar toch wel serieus onder het dashboard uit, niet?

Maar hij leest eigenlijk zo goed als niks uit...

Wat kan je met deze zo allemaal effectief uitlezen? Dus niet wat er in de handleiding staat, maar wat je uit eigen ervaring weet :-)

Link to comment
Share on other sites


Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Create New...