Jump to content

hermansorento

Leden
 • Content Count

  53
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

4 Neutraal

About hermansorento

 • Rank
  Newbie
 • Birthday 06/23/1979

Algemeen

 • Geslacht
  Man
 • Woonplaats
  Zwolle
 • Auto
  Kia Sorento 3.5 EX 2006

Recent Profile Visitors

955 profile views
 1. hermansorento

  Welke

  Hoi Doghouse, Er is hier op het forum al veel te vinden over tips&tricks v.w.b. aanschaf van een sorento Maar hier nog even mijn inbreng: Veel sorento's zijn als werkpaard gebruikt, let op speling bij de aandrijflijn (Ga proefrijden: zet em in D of R, voel je een boink/schok?, na een paar km: ga eens vrij stevig remmen, voel je dan daarna bij wegrijden een duw/schok, mogelijk is er dan speling bij de achteras/cardanas Ik zou uitkijken naar eentje zonder TOD (permanente vierwielaandrijving) maar een met inschakelbare vierwielaandrijving (EST) (zoek naar M-Bition modellen (2006) Kijk uit voor roest onder de auto (vooral bij de achteras) Motor moet droog zijn Algehele staat van de auto en interieur (zegt wat over de vorige eigenaren) Volledige onderhouds historie moet aanwezig zijn! De 3.5 motoren hebben een distributieriem (elke 100k vervangen), en de 3.3 hebben een ketting Verbuik is in de stad zo'n beetje 1 op 6 en op snelweg kun je 1 op 9 a 10 halen Succes met aankoop Trouwens check deze eens: Kia Sorento - 3.5 V6 M-bition
 2. Ha sinds tijden leeft dit topic weer Ik heb toen in het kader van preventief onderhoud, de hele bak laten flushen. Het e.e.a. heeft ook te maken met het gebruik van de auto, als je vaak zware trailers trekt, heuvel op, warm weer, etc. Ja dan heeft de automaat flink te lijden en zal je vaker moeten verversen. maar bij normaal/licht gebruik zal het misschien elke 100.000km moeten? Volgens mij is dat ook de officiële Kia richtlijn.
 3. Hela, De superlocker is een product van een duitse ingenieur Dirk Pflug. Je kunt hem mailen op info@dip-tech.de zijn website is om onduidelijke redenen uit de lucht Ik was € 186,75 kwijt inclusief verzendkosten. En heb deze laten inbouwen bij http://www.autoquik.nl(Heerde) heb ik hele goede ervaring mee, reken op zon 30 a 40 euro voor de inbouw. succes! en laat weten wat je ervaringen zijn
 4. Klopt, ik was daar 1 van De superlocker is een product van een duitse ingenieur Dirk Pflug. Je hem mailen op info@dip-tech.de Ik was € 186,75 kwijt inclusief verzendkosten. Ik heb de SL bij http://www.autoquik.nl/(Heerde) laten inbouwen. Zeker een aanrader de SL, ik rij in de praktijk altijd op 2WD, rijd die veel soepeler door. Volgens mijn dealer kan de ketting in de TOD wat speling hebben na verloop van tijd, je kan dat horen als je wisselt van versnelling (D,N,R) maar is niet iets om veel zorgen over te hebben
 5. Hallo Sander, Jij hebt de A5SR1 Gemaakt door Hyundai powertech, die weer is gebaseerd op een ontwerp van nissan
 6. Wat research op het internet kan ook verhelderend werken Weet nu wat meer over koppelomvormers en lockup mechanisme (zorgt voor een directe 1:1 aansluiting tussen motor en transmissie) Bij deze is het zo dat lockup ingeschakeld wordt alleen bij de 5de versnelling, en bij het manueel shiften alleen bij 4 en 5. En dat doet die op basis van een aantal parameters zoals, koppelkracht, toerental motor/transmissie, maar ook de temperatuur van automaatbak olie Dit staat zo geprogrammeerd in de TCU (transmission control unit) dat verklaart ook het gedrag wat had gemerkt, dat als ik de snelweg op draai met een relatief nog koude motor ik na een tijdje het toerental een stukkie naar beneden zie gaan, dat is dan inderdaad de lockup die wordt ingeschakeld (automaatbak olie heeft tijd nodig om warm te worden) oef normaal gedrag dus betekend alleen dat er toch wel wat slip is als de lockup niet is ingeschakeld, en de grote vraag is wat zijn dan de gezonde marges? immers er is een verschil van toeren tussen motor en transmissie, als ik een moment opname neem: bij een gegeven snelheid (110km/u) draai ik eerst 2400 toeren, dan treedt de lockup in werking en daalt deze naar 2200 = verschil van 200 rekensommetje: 2200/2400 = 0.9166x100 = 91,6% betekend dus een verlies van 8,4% aan motorkoppel. Of dat veel is..geen idee Ohja ik ga nog wel spoelen
 7. Hey Patje, Ja ik zit ook een beetje in dubio, niet zo gek lang geleden is wel de automaat olie ververst bij de dealer Over het hogere toerental bij koude moter, denk ik trouwens dat dit wel normaal is?
 8. @xtra40 dank voor je reactie Moet zeggen dat autrans zelf ook een genuanceerd verhaal heeft over flushen http://www.autrans.nl/automaatolie_verversen_/_spoelen#.VT_ScJNW99c
 9. Dag mensen, Ik was benieuwd wie er ervaring heeft met het doorspoelen (flushen) van de automaat? Ik ga dat medio Mei laten doen bij autrans in Lunteren Heb niet direct problemen (nog) maar leek mij een verstandige voorzorgsmaatregel Alhoewel.. pas als hij goed op temp is, zie je bijv op de snelweg dat hij bij 110KM/u van 2400 naar 2000 toeren zakt. Terwijl die dan al in de 5de versnelling zit.
 10. Bij de grote beurt laatst, is er bij mij injector reiniger in de brandstoftank gegooid wellicht zou je dat ook eens kunnen proberen!
 11. Ja ergens in de transmissie idd, lagers, misschien wel de koppelomvormer die bezig is de koppel van de moter naar de transmissie over te brengen. zou er niet zoveel zorgen over maken, als die voor de rest gewoon goed rijd?
 12. yup, is je bandenspanning goed? en/of anders je auto laten uitlijnen!
 13. hermansorento

  Remmen

  Als de dealer er al naar heeft gekeken.. kan namelijk wat roest zijn op de schijven, of remblokken zijn versleten maar neem aan dat de dealert daar al naar heeft gekeken?
 14. Ik moet mij aansluitten bij de mening van Lique inderdaad Ik zou het gewoon bij 16" laten, max 17" met een dikke band (de orginele velg is helemaal prima) Anders past het niet bij het karakter van de auto, wat namelijk robuustheid, en stoer uitstraalt. Ik had hiervoor een alfaromeo GT, en dat is een heel ander soort auto daar past dan 18" / 19" wel heel goed bij!
 15. Ja klopt aantal jaar geleden, maar er best kans dat deze "garantie" niet meer actief is De kia dealer kon zien dat mijn auto hiervoor in het verleden al voor was geclaimd. Gaatjes worden geboord bij de steunen van achteras (je kan ze op de foto zien op de achteras, bij de springveren)
×
×
 • Create New...