Jump to content

Rob18

Leden
 • Posts

  62
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  1

Everything posted by Rob18

 1. Vrijwel iedere Kia dealer heeft wel ergens een orginele of een gebruikte wieldop liggen. Bel eens een Fase dealer, bijv. in Alphen a/d Rijn.
 2. Pas geleden mijn 16" velgen en doppen vervangen door een lichtmetalen set van Kia, ook 16". Het scheelt echt geen druppel meer brandstof. Rijdt nog steeds gemiddeld 4,6 l./100.
 3. Als je hierover een discussie gaat hebben, weet ik er al een paar. Merkdealers die hetzelfde doen; Bovag garantie aanbieden bovenop de nog geldende fabrieksgarantie. Dan zullen we het maar niet hebben over de afleveringskosten. Bijvoorbeeld Peugeot maakt het helemaal bont; ingedeeld naar cilindergrootte betaal je voor de kleinste auto al rond € 1.000 afleveringskosten. Moet je zien wat je daarvoor terugkrijgt. Een verdienmodel van de eerste orde; niets anders. Een geimporteerde Niro? Ik zou er maar niet aan beginnen. Zeker uit Duitsland met de teruggedraaide tellerstanden.
 4. Rob18

  Waar te kopen

  Dealer of een schadeherstelbedrijf.
 5. Ik zou eerst naar de oorzaak zoeken. Cockpit spray en alles daaromheen bevat siliconen en is vaak een ramp op een dashboard. Een professioneel bedrijf heeft andere middelen.
 6. Geen dank. Scheelt weer een ritje naar de dealer
 7. Heel soms reageert de sensor bij mij ook iets anders; afhankelijk hoe de zon meedraait of schuin op de auto staat. Ik heb er nog nooit pijl op kunnen trekken wat hiervan de oorzaak is. Het is zeer incidenteel en niet de moeite om te melden.
 8. Je moet juist bij zomer/wintertijd altijd dat vinkje weglaten als GPS aanstaat. GPS satelliet is altijd nauwkeurig. Het is óf GPS óf geen GPS en wel een vinkje zetten bij zomer/wintertijd.
 9. Het is geen fout van het systeem. GPS tijd is automatisch zomer of wintertijd. Staat daarbij het vinkje bij Zomer of wintertijd ook aan, dan werkt die automatische functie dus niet. Dus alleen GPS tijd en het vinkje bij zomer en wintertijd uitzetten.
 10. Woon je in de randstad, dan naar 1 van de Fase dealers.
 11. Ja, en nog leuker deze keer is dat je eindelijk kilometers in mijlen (en andersom) kan instellen. Dat vond ik een groot gemis, zeker als je naar Engeland ging. De dealer heeft zich wezenloos gezocht naar een oplossing, maar zit het er gewoon in. Zelfs de verkeersborden veranderen gewoon mee!
 12. Ik begrijp het niet. Als je een KIW hebt en bent aangemeld bij Mijn Kia had je dit toch kunnen lezen
 13. Had ik ook, smartphone vlak naast het navigatiescherm met een magneet bevestiging. Bij mij viel de radio uit. Andere plaats gezocht en weg probleem.
 14. Hé, dat is toevallig. Als ik soms ca. een 1 kilometer heb gereden, zet de auto voor 2 uur weg, dan staat hij ineens op bijna 100%. Niet altijd en ook bepaalde plekken. Gewoon stadswerk gereden en zeker geen helling af!
 15. Ik heb nog nooit een auto gehad waarvan de fabrieksopgave hetzelfde was als de werkelijkheid. Alleen al de automaat is in de regel de boosdoener, zeker bij een niet hybride. Korte ritten dragen al helemaal niet bij aan een laag verbruik. Daarnaast is de Sportage een windvanger. Kortom, als je in de buurt kan blijven van 1:10 mag je je gelukkig prijzen. Met zo'n auto ben je natuurlijk wel een blikvanger. Ook wat waard!
 16. Ook bij Hyundai werkt het niet beneden 80% lading. Eenmalig opladen werkt enkele kilometers, maar dan houdt het weer op. Oorzaak: korte ritten, lichten aan, etc.. Remmen op de motor in een lage versnelling is een remedie, maar dan moet je wel regelmatig de bergen opzoeken. Een grapje van onze overheid om de auto's beter te verkopen; het buitenland kent dit niet!
 17. Ik ben al en jaar aan het stoeien waar ik de documentatiemap opberg. Het dasboardkastje is meteen vol, het bagagenet achter de voorstoel rekt verschrikkelijk uit, de deuren bieden alleen maar ruimte aan flessen, de middenconsole is ook geen optie als je daar een tussenconsole in hebt. Dan maar in de bagageruimte een plek. En dan maar niet te praten over het krankzinnig grote navigatieboek. Toevallig vond ik nu een plek naast mijn voorstoel. De map past precies daartussen. Alsof het voor gemaakt is!
 18. Met het veranderen van de zomer/wintertijd deed het systeem automatisch niets deze keer. Aangevinkt stond GPS en Zomer/wintertijd. Ik ga ervan uit dat Zomer/wintertijd niet aangevinkt moet worden en alleen GPS dus. Het instructieboek geeft niets aan hierover en volgens mij is het veranderd sinds de laatste update. Iemand anders ook dit opgevallen?
 19. Ook een recente versie in gebruik, maar de laatste tijd regelmatig wegvallen van Waste en Maps. Zwart scherm! Ligt niet aan de kabel, maar aan een zwak GPS signaal denk ik.
 20. Rubber doorgang onderop naar de motorruimte? Zoiets had ik indertijd ook bij een Qashqai. Het is vaak iets heel onbenulligs.
 21. Ik heb ook een 2013 1.6 gehad. Een paar tips voordat je koopt: 1 . Let tijdens de proefrit op het stuurgedrag. Dit type heeft een elektromagnetische stuurinrichting. Is niets mis mee, maar je moet eraan wennen. Je moet continu corrigeren. Het grote voordeel is dat het heel direct is. Indertijd zijn er updates geweest, maar hadden enkel effect op de dieselversie. 2. Staar je niet blind op grote maat velgen. 16 of 17 inch is veel comfortabeler 3. De kogeldruk is beperkt tot 80 kg. De meningen zijn verdeeld hierover, maar in ieder geval geen 100 kg zoals bij veel types. Max. trekgewicht 1200 kg. Belangrijk bij de keuze van een caravan of zware fietsendrager. 4. De 6e versnelling geeft nauwelijks toerenvoordeel. Bepaalt wel een iets gunstiger brandstofverbruik. 5. Kijk op de bovenranden van de portieren of er onder de rubbers geen roest zit. Een serie schijnt niet goed te zijn gekit. 6. Werp een blik op de onderste achterlichten of de coating niet is losgelaten. Ben benieuwd of je geslaagd bent.
 22. Zie hier https://www.moditech.com/nl/testmailing
 23. Klopt niet helemaal Henk, Kirchberg/Vleuten ligt tussen 928 en 945 km., dus toch nog even terugrekenen!
 24. En nog leuker als je in de bergen rijdt. Net een weekje Alpen achter de rug, vrijwel alleen maar in de Sportstand gereden. De accu was razendsnel volgeladen! Scheelt eigenlijk nauwelijks in verbruik; bij terugkomst 4,9 ltr./100km. Gewoon een te gekke auto!
×
×
 • Create New...