Jump to content

Dakdragers Kia Proceed (2019)


Nicky v N
 Share

Recommended Posts

Hoi,

Ik heb onlangs de nieuwe Kia Proceed GT-PlusLine besteld, nu gaf de dealer destijds aan dat het nog niet mogelijk was om via Kia dakdragers voor dit model te bestellen.

Gezien de auto echt net op de markt was stond ik daar niet van te kijken maar inmiddels begin ik te twijfelen of dit uberhaupt wel mogelijk gaat zijn vanwege het glazen dak. Thule heeft op hun website de Proceed toegevoegd maar wel onder de volgende definitie:

"KIA 2019 Proceed 5-dr Estate 2019- Vaste bevestigingspunten zonder glazen dak"

Bij de Kia dealer(s) geven ze alleen aan dat ze er niet zijn, verder weten ze helaas niks. Thule klantenservice geeft aan dat de oplossing niet past met glazen dak en dat ze ook geen alternatief hebben (en die verwijzen vervolgens weer naar Kia...)

Weet iemand hier toevallig iets meer over te vertellen?

Alvast bedankt!

Link to comment
Share on other sites

Voor de SW uitvoering zijn dakdragers wél bruikbaar, maar het glazen dak kan dan niet open als de dakdragers gemonteerd zijn. Bij de sedan en proceed met glazen dak kan er geen dakdrager gemonteerd worden omdat er geen dakrail aanwezig is.

Link to comment
Share on other sites

Bedankt voor je reactie. Had niet verwacht dat dat niet mogelijk zou zijn, mijn Audi A3 sedan met panaroma glazen dak heeft wel gewoon bevestigingspunten (en het dak kan zelfs nog open).

Dealer heeft ook nog even gekeken maar ziet inderdaad bij de Proceed geen enkel bevestigingspunt voor dakdragers.

Link to comment
Share on other sites

Slechte zaak eigenlijk. Ik zit met hetzelfde probleem. Mijn proceed komt rond 20juni en begin juli wil ik op vakantie met dakkoffer omdat ik het simpelweg niet allemaal mee krijg in de kofferbak. Ik kan het eigenlijk niet voorstellen dat het niet mogelijk is. Ik heb een aantal jaar een golf gehad zonder dakrails. Daar konden ook dragers op. Die zaten met een soort van rubber blok aan de bovenkant van het dak geklemd met een verbinding die geklemd zat aan de bovenkant van het portier. Die verbinding werd dan strak gedraaid en dat werkte perfect. Ik zal eens informeren bij iemand die dakdragers verhuurd om te kijken wat hij zegt. Kom er op terug.


Verzonden vanaf mijn iPhone met Tapatalk

Link to comment
Share on other sites

Ik ben ook wel benieuwd naar de ontwikkelingen / jullie bevindingen.

Ik ga ervan uit dat er wel dakdragers op kunnen. In de prijslijst staat een daklast van maximaal 80kg omschreven. Dus logischerwijs zou er op het dak spullen vervoerd kunnen worden.

Als voorbeeld kan ik nog de Ford ka (1e model) herinneren, daar kan geen trekhaak onder. Zo was er dus ook geen trekgewicht opgegeven in de specificaties.

Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...

Zou zoiets niet kunnen? https://www.thule.com/nl-nl/nl/roof-rack/roof-rack-components-and-accessories/thule-rapid-system-754-_-754000

En wat voorbeeldjes van andere modellen met een glazen dak en geen aluminium lijsten op het dak of vaste bevestigingspunten (dus klemmen in de deur/raamsponning)"
https://www.volvo-forum.nl/topic.php?p=1460587 
https://www.volvo-forum.nl/topic.php?t=68374
https://www.qashqai-passion.nl/index.php?topic=9547.0

Edited by Poekoek
Link to comment
Share on other sites

Volgens mij is die Thule 754 tamelijk universeel. Het is vooral zaak dat de dragers niet op het glas rusten. Volgens de Nederlandse specificaties heeft de Proceed een maximum daklast van 80kg, dus de constructie moet 'iets' dragen wel aan kunnen (aangezien de specs voor NL zijn ga ik er vanuit dat dit voor de Proceed met schuif/kanteldak is, aangezien je 'm in NL niet zonder kunt krijgen).

Link to comment
Share on other sites

Iets waar ik net achter kom met het plaatsen van de dakkoffer op m'n Kia Ceed sw 2016.

De dakkoffer zelf moet een flink stuk naar voren worden geplaatst wil je de klep nog een beetje fatsoenlijk open kunnen doen.

Koffer die er nu op zit is een Thule polar  500

Link to comment
Share on other sites

Ik heb maar eens navraag gedaan bij Kia Nederland, en kreeg deze reactie:

Hartelijk dank voor uw interesse in de nieuwe Kia Proceed.
Helaas moeten wij u melden dat er voor de Proceed geen dakdragers beschikbaar zijn en dat op dit moment ook geheel niet bekend is of die er zullen komen.
Er is navraag gedaan bij onze accessoire specialist, deze geeft aan geen beschikbaarheid over nadere informatie te hebben.
Voor de zekerheid raden we u derhalve aan om ervan uit te gaan, dat het niet mogelijk zal zijn om een dakkoffer op de Proceed te monteren.


Niet echt hoopvol dus. En dat terwijl mijn dealer vrijdag aangaf dat hij verwacht dat ze wel komen, de auto is gewoon nog erg nieuw. Voor bijvoorbeeld de e-Niro komt ook nu pas een fietsendrager/trekhaak uit.
Link to comment
Share on other sites

Ik heb ook nog niets kunnen testen aangezien de mijne nog niet binnen is. Deze reactie had ik ook gehad maar heel veel vertrouwen van kennis heb ik niet bij de klantenservice.

Ik snap best best dat bij een nieuwe auto nog niet alles leverbaar is maar je weet toch wat er in de pijplijn zit neem ik aan? Je bent immers producent van je eigen spullen.

Maar mocht het zo zijn dat ik 4 juli niet op vakantie kan gaan met een dakkoffer dan is dat een hele dikke faal van kia.

Zou ook niet weten hoe ik dan mijn spullen moet meenemen met 2 kinderen.


Verzonden vanaf mijn iPhone met Tapatalk

Link to comment
Share on other sites

Ik zit straks met dezelfde uitdaging, voordeel voor mij is dat een aantal mij voorgaan (zoals jij ;-)). Alternatief voor mij is om een trekhaak te laten monteren als er toch niks op de markt komt, maar liever bespaar ik me die kosten en trage ritjes.

Link to comment
Share on other sites

Ja een trekhaak maar ik heb helemaal geen zin in die kosten en ik heb niets eens een aanhanger

Daarnaast is het een leaseauto dus ik mag niet zomaar wijzigingen aanbrengen(al zal het geen probleem zijn)

Ik vind trouwens een trekhaak ook niet mooi op een proceed. Een sw blijft toch meer een werk paard ipv een luxe paard


Verzonden vanaf mijn iPhone met Tapatalk

Link to comment
Share on other sites

Ik zou dan voor een afneembare gaan. Bij mij gaat het ook om een leaseauto, maar een trekhaak is natuurlijk nog tot vrij laat bij te bestellen aangezien ie bij de dealer gemonteerd wordt.

Hoe dan ook, verre van ideaal.

Link to comment
Share on other sites

Dat klopt helemaal maar dan is het een trekhaak, aanhanger huren en dan heb ik ook nog eens nooit met een aanhanger gereden.

 

Mijn auto komt ook pas 2 dagen voor ik op vakantie ga dus die tijd zullen ze ook niet hebben vrees ik.

 

Geen succes. Er moet gewoon een dakkoffer op kunnen. Kan me het bijna niet voorstellen.

 

 

Verzonden vanaf mijn iPhone met Tapatalk

 

Link to comment
Share on other sites

Ik heb de vraag ook maar even bij Thule neergelegd aangezien ze wel uitvoeringen hebben voor een proceed zonder panorama dak.

Indien er een reactie is dan zal ik deze plaatsen.


Verzonden vanaf mijn iPhone met Tapatalk

Link to comment
Share on other sites

Die hebben volgens mij een gootje waarin de dragers gemonteerd kunnen worden, vergelijkbaar met de Ceed hatchback. De Nederlandse Proceed heeft deze nooit ivm het standaard schuif/kanteldak.

Ik denk dat je nog bijna beter naar oplossingen bij andere auto's met een zelfde soort dak kan kijken (glazen dak, geen bevestigingsmogelijkheid dus alleen mogelijk om de klem in de portieropening te plaatsen).

Link to comment
Share on other sites

  • 2 months later...

Straks in de showroom nog even maar gekeken.

maar dakdragers kon wel eens heel lastig of onmogelijk worden. Geen idee waar en hoe die dan vastgemaakt zouden moeten worden... 

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Share

×
×
  • Create New...