Jump to content
Alexkoel

Schuifdak Sportage II automatisch sluiten

Recommended Posts

Ik heb een Sportage II met schuifdak. Ik vraag mij af of ik met een slimmigheidje kan zorgen dat het dak automatisch sluit als ik het contact afzet of de auto afsluit. Probleem is dat ik geen schema heb en dus niet kan zien of ik de noodzakelijke voeding daarvoor al bij het dak heb zitten.

Dus heeft iemand dit al eens gedaan, of wil iemand schema's met me delen. Ik ben elektrotechnicus dus dat is het probleem niet.

 

Link to post
Share on other sites

Ziet er goed uit. Ik heb alleen een 2009 model. Een Fifteen uitvoering, maar verwacht niet dat hier vel verschil in zal zitten.

Bedankt

Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.


 • Similar Content

  • By Leonocento
   Hallo, ik zit met een probleem?
   ik heb sind 2 maanden een Kia Sportage uit 2012, na het starten  hoor je de motor nogal tikken, ik zal proberen te omschrijven wat ik hoor en wanneer.
   als ik in de ochtend de auto voor het eerst start hoor je de motor behoorlijk tikken , dit tikken hoor je vooral bij gas geven dus wegrijden bij stoplicht of bij verkeersdrempels  laat je het gaspedaal los dan is het een stuk minder maar bij,gas geven harder. 
    ik ben ermee terug geweest omdat ik 6 maanden bovag garantie heb. Eerste keer zeiden ze dat dit een bekend probleem is en inherent aan deze motor ligt. Na 1 maand ging het me irriteren , ben weer teruggeweest en toen hebben ze een motor flush uitgevoerd ( spoelen van het motorblok) , dit heeft niks geholpen er is ook een toevoeging in de tank gedaan om eventueel vuil op te lossen. De auto is altijd dealer onderhouden geweest, al zijn service beurten gehad, en heeft nu 116000 km gelopen. Heeft iemand een idee wat dit geluid kan veroorzaken. Zou het de distributieketting kunnen zijn met hydraulische spanner? De garage zegt ga gewoon rijden , je heb dit gemeld dus we weten ervan. Maar ivm de Corona maak ik eigenlijk nauwelijks kilometers. Het is jammer dat ik mijzelf behoorlijk irriteer aan het geluid. Hopelijk hebben jullie ideeën wat het tikken veroorzaakt.
  • By TovenaarvanFop
   Wegens aanschaf vierseizoenenbanden te koop 4 velgen 17" origineel KIA met Continental winterband 215/65R17. De banden kunnen hooguit nog 1 seizoen mee dus zijn aan vervanging toe. Vraagprijs 125 euro. Ophalen in Rotterdam of Zuid-Beijerland.


  • By Dingo
   Een vraag over een Sportage uit 2016.
   Na een kleine onderhouds beurt aan mijn auto bij een Kia dealer ging spontaan het alarm af dat de bestuurders deur open stond.
   Op advies van de Dealer is een slot besteld en mogelijk een vocht probleem werd gezegd.
   Wat punten die opvielen waren: binnen verlichting blijft branden en spiegels gaan niet open als de afstand bediening werd in gedrukt.
   Na vervanging van het slot leek alles te werken.
   Ca. drie dagen later was de accu schoon leeg, 6 a 7 Volt.
   De accu opgeladen zodat er voldoende spanning aanwezig was en bij een banden boer mijn accu laten controleren.
   Deze was in orde.
   De accu klem los gehaald en ik constateerde een lekstroom van ca 2 Ampere.
   Deze loopt terug na 10 a 20 seconden naar 0,65 Ampere.
   Dit is nog veel te hoog.
   De binnen zekeringen uit geschakeld maar dat had geen effect.
   De zekeringen onder de motor kap 1 voor 1 uitgeschakeld ,De zekering B+4 50 Amp. had het grootste effect, weg was de 0,65 Amper stroom.
   Er liep nog wel 0,1 Amp. dacht ik .
   De zekering B+4 is van de onder staande verbruikers
   Deze is  van de Smart- verbindingsblok ( Zekering -E-Call, Tail Gate ,P/Seat Pass, Door Lock, Awd, P/seat, Zekering automatische lekstroomonderbreker- memory, Interior |Lamp, Multimedia.
   Is hier iemand bekend mee met deze storing.
    
  • By Peter TGDI
   Hallo allemaal,
   Ik heb net een nieuwe Sportage 4 1.6 TDGI GTPlusline,  bandenmaat 245/45/R19 en heb een paar vragen over wintervelgen.
   Standaard zit er 19" velgen eronder. Om de snelheidsmeter correct te laten werken moeten de banden dus hoger worden als de velg kleiner wordt.
   1. Wat zouden de bandenmaten moeten zijn op een 16" velg en op een 17"velg? Hierbij neem ik aan de het een persoonlijke voorkeur is 16 of 17 inch velg (if not, dan hoor ik het graag).
   2. Wat zijn nu precies (met steek etc etc) de afmetingen van velgen die onder mijn sportage passen (passen bijv ook de velgen van een sportage 3 eronder)?
   3. Wat raden jullie mij aan (evt ook gewoon stalen velg), en welk bedrijf tussen ongeveer Den Haag en Haarlem waar leuke sets zijn. Ik ben zeker niet opzoek naar mega mooi en/of duur. Vandaar dat ik wellicht ook gewoon stalen velgen overweeg.
   Thanksssss...
  • By JanP
   Bij onze sportage blijven de zonnekleppen niet meer tegen het hemeltje staan, ze vallen onder het rijden steeds naar beneden.
   Wie kan ons met een oplossing helpen...???
×
×
 • Create New...