Jump to content
 
TonKia

Motor wil niet afslaan bij verwijderen sleutel.

Recommended Posts

Mijn Sorento diesel wil niet meer stoppen...

Ik draai de sleutel om maar de motor blijft gewoon lopen. Dan maar in z'n 5 zetten, de handrem er op en de koppeling laten opkomen.

Als het contact uit staat trekt er toch ergens iets ruim 4 ampère stroom. Het lijkt er dus op dat het een probleem is in het elektrische  circuit.

Weet iemand een oorzaak en een oplossing?

Alvast bedankt voor het meedenken.

Link to post
Share on other sites

Een Diesel wordt meestal gestopt door met een solenoid (magneetjklep) de brandstoftoevoer te onderbreken.
Die solenoid kan vast blijven hangen in de open positie, maar als jij aangeeft dat er 4A blijft lopen denk ik eerder dat je contactslot een hangend contact heeft.

Dat laatste is vaak relatief simpel te testen, door de stuurkolom bloot te leggen, contact uit te draaien en als de motor blijft lopen de stekker van het contactslot los te trekken. Stopt de motor nu dan heb je je oorzaak waarschijnlijk al gevonden...

 • Like 1
Link to post
Share on other sites

Goeie tip Murcielaygo.

Dat heb ik dus meteen even geprobeerd. Motor gestart, contact uit, sleutel er uit en beide stekkers van het contactslot los gemaakt. Motor bleef gewoon lopen, dus in z'n 5 en koppeling op laten komen op die manier de motor gestopt. Ik stap uit om de accupool los te maken (omdat ie anders 4 amp. blijft trekken). Tot mijn stomme verbazing start de motor geheel spontaan en blijft lopen, geheel uit zichzelf, zonder dat de sleutel überhaupt in het contactslot zit... Als iemand anders mij dit verhaal zou vertellen zou ik het niet eens geloven, maar het is echt gebeurd. Ik dus maar weer motor gesmoord in z'n 5 en snel de accupool losgemaakt. Ik hoorde nog kort wat startgeluidjes maar ik had op tijd de massakabel los. Mijn Kia is gewoon niet te stoppen :cry:

Link to post
Share on other sites

Controleer alle massakabels eens. Als er ergens een slechte massa zit tussen het blok en het chassis.
Het kan de moeite waard zijn om de allemaal eens goed na te lopen. Een slechte massa kan voor een lekstroom zorgen die misschien het stopzetten van de motor verhinderd.

 • Like 1
Link to post
Share on other sites

Tja, "nadieselen" is eigenlijk iets bij (te) warme benzinemotoren :-)
Dan zou ik toch de magneetklep ook eens nakijken als je die kunt vinden...

 • Like 1
Link to post
Share on other sites

Er zit waarschijnlijk een beschadiging in een kabelboom. Er zijn 2 extra voedingskabels getrokken tbv een caravan en bij de doorvoer in de motorruimte is waarschijnlijk iets teveel geweld gebruikt. Morgen verder onderzoeken. 

Link to post
Share on other sites

Succes met zoeken, je zou kunnen kijken wat er gebeurd als je de zekeringen voor de draden naar de trekhaak er uit trekt.

Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.


 • Similar Content

  • By Rolies
   Sinds vanochtend werkt mijn Kia public charging app niet meer. Alle inloggegevens zijn verdwenen, evenals mijn voucher met laadtegoed, laadsessies, enz. Hebben meer gebruikers hier last van?
    
  • By arjens
   Het is me aantal keren overkomen dat de auto begint te piepen als ik deze probeer af te sluiten met de drukknop op de deurhandgreep.
   Ondanks dat  de auto in de P staat, het contact uit en de sleutel bij me heb.
   Na het aan en uit zetten van de auto lukt het wel. Het display geeft geen hint.
   Doe ik een bepaalde handeling in een verkeerde volgorde?
  • By Willembreda
   Hoi allemaal. Sinds gisteren doen mijn remlichten het niet meer, zekering is niet kapot. Wat zou er  nog meer mis kunnen zijn?
   Bedankt alvast.
   Willem
  • By Maarten69
   Sinds ik in bezit ben van de Niro Executive ontdek ik steeds meer mogelijkheden in het navigatie systeem, maar een ding kan ik nergens vinden
   "Hoe kan in gebruikte adressen die ik in de navigatie verwijderen " er zijn adressen die ik maar 1 keer zal gebruiken
  • By Stephan H.
   Mijn Kia Ceed heeft nog geen 3000km op de teller, echter schokt hij bij het optrekken met een koude motor. Zodra de motor warm is verdwijnt het probleem. 
   Het schokken is heviger wanneer de auto een dag of twee heeft stil gestaan (slaat hij net niet af) en aanzienlijk minder wanneer er dagelijks mee wordt gereden. Herkend iemand dit probleem? En heeft iemand hier toevallig ene oplossing voor? 
×
×
 • Create New...