Jump to content

meeder

Leden
 • Posts

  356
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  10

meeder last won the day on June 2 2021

meeder had the most liked content!

Algemeen

 • Auto
  Kia Ceed Sportswagon

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

meeder's Achievements

Rising Star

Rising Star (9/14)

 • Dedicated Rare
 • First Post
 • Collaborator
 • Reacting Well
 • Conversation Starter

Recent Badges

74

Reputation

 1. Je kan het overigens vrij eenvoudig testen door met een amperetang de stroom te meten die in het 12v systeem loopt.
 2. Verschilt echt per auto. De hybride heeft natuurlijk wel veel meer computers dan een Picanto en het zou mij niet verbazen dat de 12 batterij bij de Niro kleiner is dan die van de Picanto omdat de motor niet met 12V gestart wordt. Ik zag iets van 45Ah als capaciteit en dat is niet heel veel. Dat is ook de capaciteit zoals bij veel Toyota hybrides gebruikt wordt en ik heb daar ook al eens snel een lege 12V batterij gehad. In vergelijk, onze vorige normale benzine auto had een 75Ah batterij.
 3. Veel, alle computers worden wakker gemaakt. Vaak hoor je de brandstofpomp alvast draaien om het systeem onder druk te zetten. Ik weet niet hoe het remsysteem bij Kia werkt maar bij een Toyota hybride wordt bijvoorbeeld ook het remsysteem op druk gebracht en gehouden. Al met al wordt er veel aangezet en geactiveerd. 3 uur lang zo staan kan zeker wel zorgen voor een lege 12V batterij, als het nu na een half uur al zo was dat de batterij leeg was dan zou het vreemd zijn maar 3 uur is niet raar in mijn ogen.
 4. Hoe lang stond de deur open voor de batterij leeg was? Is de 12V batterij ook onder belasting getest? Het kan zijn dat een batterij met een tester goed is maar dat als de batterij echt belast wordt deze alsnog door de hoeven zakt.
 5. meeder

  DAB+

  Je zou kunnen kijken of je de dakantenne van de auto kan vervangen door de versie met DAB+ ontvangst. Dan heb je in ieder geval geen plakantenne. Het mooiste is natuurlijk de headunit vervangen door een versie met DAB maar dat is over het algemeen vrij prijzig helaas. De laatste berichten zijn dat FM tot ongeveer 2030 in de lucht blijft.
 6. Dus het blijft gewoon net zo als bij een ICE auto, de actieradius moet je met een korreltje zout nemen. De inschatting zou bij een EV iets nauwkeuriger moeten kunnen zijn maar ook daar heb je gigantische invloeden zoals weer en verkeer. Het blijft een guess-o-meter. Bij een ICE auto is de actieradius ook niet veel meer dan een suggestie.
 7. meeder

  DAB+

  De Dension units werken via USB, het is dan net alsof je muziek kiest vanaf een USB stick in je auto.
 8. Het komt vaker voor dat ECU's beveiligd zijn. Bij auto's waar er heel veel van zijn komt er uiteindelijk wel een oplossing.
 9. Ach het VIN nummer is bij de meeste auto's zo van buiten de auto af te lezen. Ook zijn er merken zoals Ford waar je op de technische informatie site op kenteken kan zoeken en je het bijbehorende VIN kan vinden.
 10. De auto is primair voorwiel aangedreven toch? Dan alleen kettingen voor.
 11. Let bij sleutelbatterijen wel op dat je goede kwaliteit gebruikt. Bij gebrek aan beter heb ik wel eens IKEA of Action batterijen gebruikt en zonder uitzondering altijd vrij snel problemen met sleutels gehad. Bij gebruik van Varta, energizer of Duracell nooit problemen gehad.
 12. Het is niet alleen het verversen van de olie, ze doen ook nog wel andere dingen.
 13. meeder

  Led verlichting

  Bij een grote beurt zullen ze daar ook niets van zeggen. Het lichtbeeld is wel onderdeel van de APK.
 14. Dat zullen ze ook echt wel doen. Die plakstrip zal vast niet binnen 3 jaar los zijn geraakt. Je weet niet wat de ontwerp levensduur van de auto is.
 15. Het is geen wettelijke garantie. Je hebt het conformiteitsbeginsel, dat is heel wat anders. Het probleem is echter dat je dan ook uit moet zien te vinden wat de te verwadhten levensduur van het onderdeel is.
×
×
 • Create New...