Jump to content
 • Sign Up

meeder

Leden
 • Content Count

  176
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  3

meeder last won the day on April 22

meeder had the most liked content!

Community Reputation

23 Excellent

About meeder

 • Rank
  Lid

Algemeen

 • Auto
  Kia Ceed Sportswagon

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

 1. Modbus kan overigens prima werken zonder de doorlus er af te halen. Ik neem aan dat elk modbus apparaat in de lus een ander adres heeft?
 2. Verticaal afneembaar en horizontaal afneembaar
 3. Modbus, en dan in dit geval met RS485 als drager.
 4. En er zijn Niro heeft ook flinke schade gehad als je leest dat er door een noodstop iemand flink achterop zijn auto is geklapt.
 5. meeder

  Startkabels

  Voor alle auto's die een DC-DC converter hebben voor het 12V boordnet in plaats van een dynamo (dus ook de meeste hybrides) wordt het afgeraden om starthulp te verlenen.
 6. Een Jaguar kan je ook niet vergelijken met een Niro als ik eerlijk ben. Totaal ander segment.
 7. Sowieso is het op een camping altijd al verstandig om even te controleren of alles goed werkt. De netspanning is nooit zeker, ik heb het al eens gezien dat er nog maar 200V over was bij de paal. Ernstig geoxideerde aardklemmen heb ik ook al gezien, daar moest eerst een schuurpapiertje overheen voordat het goed was en als klap op de vuurpijl werkt en deel van de aardlekschakelaars ook niet goed als je op de testknop drukt.
 8. Bij sommige bakken moet je echt uitkijken met afwijken van de fabrieksspecificatie. Er zijn automaten waarbij elke andere olie dan die de fabrikant er in doet op den duur voor problemen zorgt.
 9. meeder

  abrp Gebruik ABRP

  Hoe je jezelf voelt kan een gevaarlijke aanname zijn. De rij en rusttijden voor het beroepsvervoer zijn ook niet arbitrair gekozen. Je reactievermogen is al lang serieus afgenomen nog voor je jezelf moe begint te voelen.
 10. Maar hoe bepaal je wat de beste specificaties zijn? In mijn ogen zijn de beste specificaties de olie die de fabrikant van de bak bedacht heeft om te gebruiken. Je wil daar dus het dichtst bij zitten. Alleen zeggen de specificaties die je kan vinden niets over eventuele additieven die smering verbeteren of veroudering van de olie afremmen, etc.
 11. Het is een private lease auto dus je gaat nooit facturen zien van het onderhoud.
 12. Er zullen ook wel defecte aandrijflijnen retour naar de ontwikkelingsafdeling zijn gegaan om uit te pluizen.
 13. Die 6 graden verschil in kookpunt zal niet veel uitmaken in de praktijk. Dat kookpunt hoeft ook geen verband te hebben met de levensduur van de olie.
 14. Als de bak geforceerd iets scheef op de uitgaande as van de elektromotor gemonteerd zit kan dat natuurlijk wel mis gaan.
 15. meeder

  abrp Gebruik ABRP

  Laatst stond er op Autoweek een review van iemand die met een Model X met caravan op vakantie is gegaan en die moest elke 2 uur ongeveer 20-30 minuten pauzeren om te laden. Dat komt overeen met wat wij met een benzine auto met caravan doen, elke twee uur stoppen we wel even voor koffie, eten, sanitaire stop, etc. Wij zouden dat dus ook prima met een EV kunnen doen als het betaalbaar zou zijn om een EV die de caravan mag trekken te kopen. Maar als je dan de reacties van mensen leest die het belachelijk vinden om elke 2 uur te moeten stoppen als je op vakantie gaat. Ehhm, nou ja... Ik heb vakantie, dus geen haast en ook uit het oogpunt van veiligheid is het aan te raden om elke 2 uur te stoppen. Onze eerste vakantiedag is meestal van huis naar de veerboot in Travemünde of Kiel, dat is 470-480km. Wij doen daar rustig 6 tot 8 uur over inclusief de pauzes waarbij ik ongeveer 90km/h op de GPS rijd met de caravan.
×
×
 • Create New...