Jump to content

Trotse (maar enigszins ongeruste) Sportage-eigenaar


Recommended Posts

Hallo allemaal !

 

Sedert enkele jaren staat de KIA Sportage bovenaan genoteerd op mijn verlanglijstje. Na lang sparen en zoeken was het vorige week dan eindelijk zover. Een mooie occasie uit 2011, 62000km, perfect binnen het budget. Ook het vrouwtje zag het helemaal zitten, testritje gemaakt en dan snel de deal (uiteraard bij een erkende KIA-verdeler) afgerond en de papieren in orde gebracht. Op de laatste dag van 2015 kon ik hem dan ophalen. Genoten van die eerste rit. Lekkere wegligging, soepel rijgedrag, comfort, mooie uitstraling. Dolenthousiast was ik met onze aankoop. 

 

Twee dagen later is mijn enthousiasme al wat getemperd. Hij staat nu namelijk 60km verderop in panne. Het vrouwtje ging ermee shoppen in de stad. Eerst ff onze dochter naar mijn ouders gebracht en wanneer ze daar wil vertrekken, wil hij niet meer starten. Er zijn natuurlijk wel slechtere plekken om in panne te vallen, maar dit is toch geen al te beste start. Had gisteren al eens gemerkt dat het naar mijn gevoel iets te lang duurde vooraleer hij wilde starten. Dacht dat het wel aan mij lag, dat iedere auto anders is, ... Mijn vrouw zei me dat ze dit ook zo aanvoelde. Blijkt dus nu dat er wel degelijk iets niet klopte.

 

De garage bellen heeft voorlopig geen zin, want die zijn lekker met vakantie tot 4/1. Heb in het verleden al eerder pech gehad met auto's en hoop dat dit niet weer het begin is van zo'n triest verhaal, want ik wil hem zo graag !  :?  :tt1:

 

Anyway, hoop dus dat alles in orde komt en hetgeen nu tussen de haakjes in de titel staat snel kan verwijderd worden !

 

Nog snel wat over mezelf: ik ben onderweg naar de 40, getrouwd en heb 2 kinderen. Ik ben arbeider van beroep en in mijn vrije tijd ben ik vooral een sportfan (voetbal, wielrennen, basketball, MMA) en als de situatie het toelaat, durf ik ook wel eens een potje gamen op de XBOX :)

Link to comment
Share on other sites


Guest Vitara 2

Pffff geen goede start....

Maar kia kennende komt het vast, Heb je geen KIW pas bij de auto gekregen. Dan is hulp zo geregeld en kan je weer lekker genieten van je wel verdiende Sportage.

Link to comment
Share on other sites


Guest Vitara 2

Toch bij de dealer even navragen omtrent de KIW pas. En dat u uit België komt, amaai dat had ik al aan uwe taalgebruik gemerkt. ;)

Maar ook onze zuiderburen zijn meer dan welkom op het forum. Kia rijders united.

Link to comment
Share on other sites


Een diesel of benzine? Cilinderinhoud?

Draait de startmotor wel?

Ik ken mensen die ook beweerden van startproblemen te hebben maar ze duwden de koppeling (ambriage voor de Belgen ) niet in. Dat was een veiligheid.

Reservesleutel geprobeerd? Is her wireless key of gewone sleutel?

Link to comment
Share on other sites


in België gewoon KIA-ASSISTANCE bellen, zorg dat je de gegevens van de auto bij de hand hebt. Vraag hen of je in aanmerking komt

 

2. Hoe bereikt u Kia Motors Assistance en welke gegevens moet u doorgeven?

De bijstandscentrale van Kia Motors Assistance is dag en nacht, het hele jaar door bereikbaar op het telefoonnummer 02/286.31.21. Uit het buitenland draait u eerst de toegangscode tot het internationale net, gevolgd door het nummer +32.2.286.31.21.

Let op! Om recht te hebben op de bijstand van Kia Motors Assistance, moet u, op het ogenblik van de feiten, de bijstandscentrale oproepen. Uw Kia Motors Assistance bijstandsverlener zal meteen de nodige maatregelen treffen om de bijstand op gang te brengen.

3. Wanneer u contact opneemt met de bijstandscentrale via telefoon, gsm of praatpaal, heeft u volgende gegevens nodig:
  • Chassisnummer, nummerplaat, type en kleur van uw Kia; 
  • Plaats waar u zich bevindt (tracht de plaats zo nauwkeurig mogelijk te omschrijven, b.v. straatnaam en huisnummer, n° van de autosnelweg, km-paal en richting, …); 
  • Naam en adres waarop de wagen is ingeschreven, datum van inschrijving van de wagen (zie roze inschrijvingskaart); 
  • Korte beschrijving van het probleem; 
  • Eventueel, het telefoonnummer waarop de bijstandscentrale u kan bereiken.

 

Link to comment
Share on other sites


Een diesel of benzine? Cilinderinhoud?

Draait de startmotor wel?

Ik ken mensen die ook beweerden van startproblemen te hebben maar ze duwden de koppeling (ambriage voor de Belgen ) niet in. Dat was een veiligheid.

Reservesleutel geprobeerd? Is her wireless key of gewone sleutel?

 

Het is een 1700 Diesel. Geen idee of de startmotor draait. Ik ga er straks naartoe. Kan dan ook de tweede sleutel testen, maar dat zal het niet zijn, want we hadden beide sleutels de eerste dag al gebruikt en toen hadden we allebei al het gevoel dat hij niet zo vlot startte. Dat de koppeling moet ingedrukt worden, weten we.

Link to comment
Share on other sites


Een aantal jaren geleden had ik zo'n probleem met een Hyundai Tucson. Om een lang verhaal kort te maken:

Bleek een beschadiging aan de draadboom in de stuurkolom. Deze beschadiging was in de fabriek ontstaan en de draad was gaan oxideren. Hierdoor werkte de startonderbreking niet meer. De transponeer kon niet meer gelezen worden. Voorafgaand aan het niet starten waren ook startproblemen. De gehele draadboom is vervangen.

Link to comment
Share on other sites


Kleine update: Ben gisterenmiddag naar de plek van het onheil afgezakt en bij aankomst meteen geprobeerd om hem te starten. Met succes ! Eigenlijk zonder probleem. Dan enkele uurtjes bij mijn ouders gezeten, lekker gegeten en dan opnieuw de KIA in. Spannend moment, maar weer zonder probleem gestart. Ben er dan mee naar huis gereden en opnieuw genoten van de rit. Ga het probleem een beetje in de gaten houden en indien nodig de garage bellen, maar ben iig blij dat hij thuis is.

Link to comment
Share on other sites


Hopelijk komt het in ordé met je lievelingsauto en wordt het probleem vlug opgelost.

Heb de mijne nu reeds 3 jaar en het is en blijft een fijne wagen,zowel visueel als om mee te rijden .

En als er dan eens een probleempje mee was werdt dat deskundig door de Kiagarage opgelost onder garantie.

Niet voor niks 7 jaar garantie

Groetjes Skoebidoe

Link to comment
Share on other sites


Ja, zal ik zeker doen... Inmiddels zijn we weer een paar dagen verder. Heb van elk ritje genoten. Comfort (hoewel er bijna geen opties opzitten) is prima, rijgedrag ook en na veel jaren Nissan Micra voel ik me weer een echte vent achter het stuur...  :-)  Helaas was het gisteravond weer zover. Mijn vrouw kreeg hem niet gestart. Toevallig ben ik er telkens niet bij als er problemen zijn. Heb wel al gemerkt dat het lampje van de sleutelherkenning soms erg lang blijft branden. Geen idee of dit normaal is, maar misschien is dat wel het probleem ?

Link to comment
Share on other sites


  • 2 weeks later...

Alweer een tijdje geen problemen meer gehad. Geen idee of hij al een tijdje stil stond of niet, maar of dat dan ook de oorzaak zou kunnen zijn ? 

 

Verder alleen nog maar plezier gehad aan deze wagen. Enige minputje tot dusver vind ik de bediening van het audiosysteem. Vooral de besturing van de mp3 vind ik wat sumier. 

Link to comment
Share on other sites


  • 1 month later...

Update na enkele maanden rijplezier... enkele weken terug begon ik een verlies van trekkracht waar te nemen. Vooral in 5e en 6e versnelling was dit duidelijk voelbaar. Omdat het steeds erger werd heb ik de wagen naar de garage gebracht en daar bleek de brandstoffilter volledig verstopt te zitten. Allicht was dit dus ook de oorzaak van de eerdere problemen. Sinds zijn pitstop zijn de prestaties van onze Sportage gevoelig verbeterd. Qua rijcomfort en design verdient hij ook nog steeds een grote onderscheiding. Ieder ritje is toch een stukje genieten. Totnogtoe vind ik het audiosyteem het enige minpuntje. Oh ja, heb wel de indruk dat hij behoorlijk wat diesel slurpt :)

  • Like 1
Link to comment
Share on other sites


Guest Stief

Gelukkig gefixt en was het maar een kleinigheid.

Tja de Sportage is nou eenmaal niet voor de zuunige. Maar zuinig zijn op je Sportage mag natuurlijk wel.

Link to comment
Share on other sites


Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Create New...