Jump to content

levertijd trekhaak EV6


Andre Kwaks
 Share

Recommended Posts

Ik heb in december 2021 mijn EV6 gekregen. Ik had hem in sept 2021 besteld met trekhaak. Auto was geleverd zonder trekhaak en tot heden (29-3-2022)  geeft dealer aan dat trekhaak nog steeds in backorder staat. Bij mijn vorige auto's (geen Kia's) werd een trekhaak altijd al inde fabriek gemonteerd.  Is bij KIA normaal dat trekhaak niet bij productie gemonteerd wordt en zijn er meer KIA EV6 rijders die wachten op de levering van een trekhaak 

Link to comment
Share on other sites

Ik heb 't even geprobeerd, maar bij trekhaakcentrum.nl kan ik 'm configureren, vast of afneembaar.......of 'ie dan ook direct leverbaar is?

Bel ze eens, dan kun jij de dealer wellicht verder helpen.

Link to comment
Share on other sites

Heb afgelopen zaterdag mijn EV6 ontvangen, MET trekhaak. Maar de dealer heeft hem wel zelf moeten monteren voor aflevering. Weet ook niet hoe dat zit, maar misschien te maken met verschillende type trekhaken wereldwijd (in VS hebben ze weer andere type). Maar vervelend dat je er zo lang op moet wachten en zeker als recente afleveringen wel met trekhaak worden afgevelerd.

Link to comment
Share on other sites

  • 1 month later...

De originele trekhaken voor Kia’s zijn van Mobis (=Hyunday) https://www.mobisparts.eu

De importeur van Kia in Nederland levert doorgaans helaas niet deze door de Koreanen voor de betreffende auto ontworpen trekhaken maar (goedkopere) lokaal ingekochte trekhaken. Zo staat het debacle van de inferieure wiebelhaken van de Niro nog vers in het geheugen die door KMNL als “origineel” aan de dealers geleverd werden. In feite waren dit bestaande trekhaken die wat aangepast waren om te kunnen monteren.

Ik heb uiteindelijk een Mobis trekhaak onder mijn Niro laten monteren en naar volle tevredenheid stabiel ook voor fietsdragers met E-bikes.

 

Volgens mij is dit de trekhaak die je nodig hebt: https://www.mobisparts.eu/accessories/detail/5512

Je kunt hier zelfs de montagehandleiding downloaden en dan zie je ook aan de tekeningen dat deze voor de EV6 is.

Link to comment
Share on other sites

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Share

×
×
  • Create New...