Jump to content

Terp1234

Leden
 • Content Count

  104
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  4
 • Country

  Netherlands

Terp1234 last won the day on January 31

Terp1234 had the most liked content!

Community Reputation

37 Excellent

About Terp1234

 • Rank
  Lid

Algemeen

 • Geslacht
  Man
 • Woonplaats
  Aa en Hunze
 • Werk
  IT architect
 • Auto
  Kia e-Niro Snow White Pearl, Executive 64 kWh

Recent Profile Visitors

639 profile views
 1. Terp1234

  Sygic

  Nee, Sygic werkt niet met Android Auto, alleen met Apple CarPlay. Sygic zelf ooit aangeschaft voor gebruik in huurauto's op vakantie door gebieden waar amper mobiele data is. Dan is het offline een erg fijne navigatie. Ook de ingebouwde dashcam functie is erg handig, zeker bij huurauto's als je een ongeluk krijgt en situatie moet aantonen. Gelukkig nooit nodig gehad, maar daardoor wel eens letterlijk beren op de weg mooi kunnen vastleggen. Maar van de EV functie ben ik ook nog niet weg van, zouden ze wat meer naar ABRP moeten kijken.
 2. Ik weet niet of Hendriks nog aan een Fabbri is gekomen, maar ik was degene die hem te koop had staan. Voor mij was het de beste alternatief voor de trekhaakdrager. Zodra die vorig jaar beschikbaar kwam had ik die er gelijk op laten monteren. Ik gebruik de fietsendrager een aantal keren per week. Soms voor de sportfietsen, die kunnen evt. ook prima op het dak waar ik ook een drager voor heb, maar voor de e-bikes van de kinderen is op het dak geen doen. Die Fabbri mag 60kg dragen. Als de drager één keer goed afgesteld staat, heb je hem er vrij snel op gemonteerd met 6 spanbandjes de om de rand van de achterklep grijpen. Binnen paar minuten zit die er op of eraf en met fietsen erop degelijk gemonteerd. Maar ja, trekhaak drager gaat nog sneller en minder hoog te tillen en iets betere stroomlijn wat ik wel in het verbruik kon merken. Het hangt er dus vanaf hoe vaak je hem gebruikt. Als ik het maar eens per maand nodig zou hebben, had ik het bij die Fabbri gehouden. Kwestie van gemak.
 3. Zoals je misschien op de foto kan herkennen, gebruik ik alles (koffer, drager, maar ook fietsendrager) van Thule. Misschien soms iets prijziger, maar altijd gewoon goed spul en vaak weer (deels) herbruikbaar op een andere auto.
 4. Sorry, ben een tijdje niet meer op dit forum geweest. Maar het verlengkabeltje dat ik ooit besteld heb is van het type deze. https://nl.aliexpress.com/item/32951899757.html?spm=a2g0o.productlist.0.0.4b3a6bfbJD2HQm&algo_pvid=1cef0e49-45a0-42d9-b582-011c9e5d9138&algo_expid=1cef0e49-45a0-42d9-b582-011c9e5d9138-27&btsid=0ab6f82c15928363144465376ee448&ws_ab_test=searchweb0_0,searchweb201602_,searchweb201603_ Kost wat, maar dan heb je ook wat. En als je dan de 2 lipjes aan de zijkant van de connector in de auto indrukt, kun je hem met verlengkabel en al verder naar achteren duwen zodat het dekseltje er weer voor kan.
 5. Was aan mij gericht, maar had ook al een PM. Was net al verkocht via MP (voor de afkorting liefhebbers).
 6. Klopt niet helemaal. Op een vijdag merkte ik dat het abonnement verlopen was en dinsdag erop had ik met de dealer geregeld dat die weer actief werd. De ritten daartussen ben ik kwijt.
 7. Kia Nederland kon mij niet verder helpen met mijn vraag waarom mijn abbo een maand te vroeg is afgelopen. Ik heb dan weer contact opgenomen met de mijn dealer in Assen. Die kon he, weer activeren voor een jaar maar kon niet mijn rekeningnummer kwijt. Hij staat dus weer aan, ben benieuwd wanneer ik wat over de kosten te zien krijg.
 8. Bij mij is die vorige week verlopen, terwijl mijn auto pas laatste week maart is geleverd. Ik mis bijna een maand! Heb een mail gestuurd naar Kia om per direct weer te activeren, verwacht er alleen niet al te veel van...
 9. Ik laad thuis 4x/week gewoon tot 100% en na 64.000 km is ook mijn SOH in Torque Pro nog steeds 100%. Ik heb het volle bereik van de accu gewoon nodig en met 1500km/week bespaar ik met 100% lading in de ochtend gewoon tijd onderweg. Ben benieuwd wanneer die voor het eerst geen 100% SOH bij mij gaat aangeven, ik offer me wel op als testcase.
 10. Terp1234

  Traag opladen

  Hou er rekening mee dat bij een slimme meter van generatie DSMR 4 of ouder dat het interval op de P1 iedere 10 sec bedraagt. Vanaf DSMR 5 is het interval 1 sec. Daarom hebben ze bij mij een load balancer (ook Newmotion) met stroomspoelen geplaatst ipv op de P1. Ondertussen heb ik een nieuwere DSMR 5 hangen vanwege een defecte gasmeter.
 11. Als je het beeldscherm in het midden ziet, lijkt me dat nog geen MY20 te zijn, dan zou die toch wel breder moeten zijn. De plek van de OBD is inderdaad een stuk handiger. Ik heb het opgelost door een verlengkabel met een zo plat mogelijke stekker bij Ali te bestellen. Dan past die nog niet helemaal achter het klepje, maar ik heb de lipjes aan de zijkant van de stekker ingedrukt en kun je hem een stuk naar achteren drukken, klepje sluit dan wel weer.
 12. Ik zoals altijd op de gewone ECO. Goede reis!
 13. Ik heb de winterstand altijd aan staan, maar snelladen is bij mij nooit vroegtijdig gestopt. Afgelopen weekend teruggekeerd uit besneeuwd Zwitserland, met -8 vertrokken, en 6 snelladers achter elkaar bezocht. Allemaal bleven ze laden tot ik het zelf afbrak.
 14. In Nederland heb ik zelf nog niet aan Allego geladen. Meestal laad ik thuis (7,2 kW) en op het werk. Een enkele keer moet ik onderweg bijladen, dat is dan eigenlijk altijd Fastned. Maar in de meeste gevallen zit ik tijdens het snelladen niet in de auto, maar ergens binnen. Dank kijk ik af en toe in de app hoe vol die is, maar laadsnelheid wordt helaas nergens getoond of gelogd. Ik kan dus helaas niet bevestigen of ontkennen of dat bij mij ook optreedt.
 15. Nee, niet in de auto zelf. Heb je een OBD scanner en app voor nodig. Ik heb zelf de OBDLink LX. Met een plat verlengkabeltje en de connector uit de houder geklikt zodat de klep van zekerkastje weer dicht kan. De app die ik gebruik is Torque Pro (moest toch eens wat besteden met het tegoed wat ik met Google Rewards verdien). Daar ik heb onderstaand dahsboardje in gemaakt met de data die ik interessant vind onderweg. Overigens kun je ook gratis EV Notify gebruiken, maar vind ik er minder fraai uitzien en niet zelf aan te passen is.
×
×
 • Create New...