Jump to content
 
pjong

Niro Hybride storing

Recommended Posts

Helaas, 3,5 week geleden allemaal toeters en bellen op het dashboard, we reden 100 km/u en ook een rode driehoek op het display en de mededeling "storing Hybride systeem" waren toevallig net voor een benzine station dus meteen de parkeerplaats op. Auto stilgezet, uitgestapt, deuren op slot, min. gewacht en weer gestart. Auto kon weer rijden maar lampje motormanagement brandde oranje, dealer gebeld, klacht uitgelegd en kon meteen langskomen. Auto uitgelezen en conclusie er is iets aan de hand maar wat nog niet bekend. Kreeg leenauto mee, dus dat was opgelost> Dealer heeft nu kontakt met Kia in Korea maar nog geen oplossing gevonden, hoe lang dit gaat duren? We hebben geen idee. Is er iemand die ook zoiets heeft meegemaakt? De Niro dynamic is geleasd en is van november 2018 met 42000 km op de teller. Ik heb alle vertrouwen er in dat het weer goed komt hoor, ben alleen benieuwd of iemand dit ook al eens heeft meegemaakt.

Link to post
Share on other sites

Heb je al gezocht op het forum? Ik zit nu op mobiel en dat zoekt lastig, maar ik ben er redelijk zeker vsn dat iets vergelijkbaars al eens is besproken.

Link to post
Share on other sites

zelf niet gezocht op het forum omdat de dealer kontakt heeft met Korea, trok ik zelf de conclusie dat ik de eerste zou zijn met deze klacht.

Link to post
Share on other sites

Ik heb 2 topics kunnen vinden met een soort gelijk probleem.

Het bleek een storing te zijn in de koppelings actuator. Dit is de hydraulische actuator die de koppeling bedient tussen de benzinemotor en de elektromotor.

Als deze niet goed koppelt of ontkoppelt slaat de zaak behoorlijk op hol, vandaar de kerstboom van lampjes op het dashboard die gingen branden.

 

het bleek de hoofdsensor van de hybride batterij te betreffen

 • Like 1
Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.


 • Similar Content

  • By Noël Gore
   Heb een optima hybride van 2013, stilgevallen al rijdend, laten wegslepen en accu leeg, wagen start niet, niet elektrisch of via benzine motor, iemand een oplossing?
  • By MvH
   Sinds gisteren reageert mijn lichtsensor HEEL gevoelig. Ik heb de schakelaar op "auto" staan.
   Bij normaal licht buiten, schakelt hij nu het normale licht al aan en wil niet meer uit. Daar waar je normaal een tunnel inrijdt, waar hij even in- en uitschakelt, blijven de lampen gewoon branden.
   Iemand een idee, tot voor gisteren werkte het prima.
    
   Mario
  • By Jaap Noya
   Eind februari, dit jaar, is voor mij een Niro Phev besteld. Deze zou medio juni geleverd worden. Krijg zojuist bericht dat het pas in oktober dit jaar wordt. Zijn er meerder die dit is overkomen? De dealer kon niet een duidelijke reden hiervoor geven.
  • By Leende
   Als ik met de afstandsbediening het autoportier open, springt deze meteen weer in het slot. Ook gebeurt het, dat het portier, zodra ik ingestapt ben en het portier heb gesloten, automatisch weer op slot springt. Mijn auto is een Kia Cerato van 2007, maar ik neem aan dat het probleem niet type gevoelig is. 
  • By Stijn11
   Kan het gwluid van de Vess ook aangepast worden ? Mijn buren hebben er een beetje last van en vroeg mij af of het geluid met name achteruit rijden aangwpast kan worden ?
×
×
 • Create New...