Ga naar inhoud

verbruik nieuwe picanto


nog niet blij

Aanbevolen Berichten

Beslagen ramen voorkom ik al jaren door gewoon de reguliere luchtstroom van de ventilatie op de voorruit te richten met de ventilator op 1 of 2. Werkt ook hoor.

 

 

Iedereen z'n ramen beslaan als het buiten kloteweer is, lijkt me stug dat dat bij jou niet zo is. 

Link naar reactie
Delen op andere sites


Het heeft er niks mee te maken wat voor auto je hebt maar alle auto's beslaan als het buiten regent. Ik heb de hele week de service auto van de zaak bij me, een 2013 BMW 530D Touring in de allerduurste uitvoering en die beslaat meteen als je de airco uit zet. En die zit echt een stuk beter in elkaar als een Picanto  :wink:

 

 

Loopt trouwens 1 op 13 in de stad, erg netjes met een halve garage achterin...

Link naar reactie
Delen op andere sites


Ik blijf er toch bij dat ik zonder airco en zonder beslagen ramen rij. Gweoon door de ventilatie van de auto te gebruiken (ramen zijn dicht).

Ook vandaag en toch 100 km gereden.

Ik heb het ook eens met een corsa-rijdster erover gehad; die had sponzen, trekkers en vochtvreters in de auto staan, maar vertikte het om de ventilatie van de recirculatiestand te halen (want dan warmt ie sneller op).Het water droop van de ramen elke morgen als ze instapte.

Link naar reactie
Delen op andere sites


Die Picanto van ons lekt gelukkig niet en ook geen last van vocht van binnen maar ik woon aan het water en als ik 's ochtends wegrij moet ik echt ff de ac aanzetten anders is de boel gelijk beslagen, dat heb ik echt met alle auto's. Best wel irritant in de winter, altijd bevroren ramen  :mad:

Link naar reactie
Delen op andere sites


718 km 34, 2 liter ==> 1 op 21,0

Bc stond op 4,5

Misschien dat die software-update van vorige week iets effect heeft gehad, want na het tanken heb ik 70 km gereden, waarvan 10 km stad en bc staat op nu 4,3.

Software update??? Daar heb ik een vraagje over.

Hoe kom je erachter of er een software-update is voor de picanto. En wat heeft deze software-update allemaal ge-update?

Ik rij een Picanto automaat, 1.2 . Deze auto is afgeleverd afgelopen Augustus 2013. Dus ik ben benieuwd of het zin heeft om contact te leggen met de Kia dealer.

Link naar reactie
Delen op andere sites


Er bestaat niet iets als ''een'' software update. Er zijn meerdere updates voor verschillende problemen. Zoals bijvoorbeeld de update voor het koudestart probleem. Ik herinner mij ook een update voor de stuurbekrachtiging (1e lichting 2011). Deze updates worden uitgevoerd tijdens het regulier onderhoud bij de Kia dealer, daar hoef je verder niet achteraan. Bij een nieuwe auto mag je er vanuit gaan dat alle updates zijn uitgevoerd (indien van toepassing) bij de afleverbeurt. De dealer kan zo op kenteken checken of er updates beschikbaar zijn als je het zeker wilt weten.

Link naar reactie
Delen op andere sites


Dit is niet helemaal correct. Softwareupdates (eigenlijk firmware) zijn idd vaak probleem gerelateerd maar vaak werkt het niet zo simpel dat je maar 1 dingetje hoeft aan te passen en kan uploaden in de auto. 99 van de 100 keer wordt heel de EEprom geflashed, dat is om softwareconflicten te vermijden...

Link naar reactie
Delen op andere sites


Het weekend Tilburg geweest voor ijshockey, terug had ik vreselijk haast want kreeg een belletje uit het ziekenhuis. Verbruik heen: 5.6/100km, terug 7.7/100km. Topsnelheid op TomTom is trouwens 162 km/u, niet slecht voor een gehaktstaaf met een grasmaaiermotor...

Link naar reactie
Delen op andere sites


Tja..., ik had hem ook liever zuiniger gehad. Ik had op 1 op 25 gerekend toen ik m kocht.

En wat die ramen betreft.. vanmorgen eventjes beslagen, maar ventilator op twee op de voorramen doet zijn werk snel. Probeer het gewoon eens een keer op die manier. In elk geval niet op recirculatie zetten; dan beslaan mijn ramen ook wel.

Link naar reactie
Delen op andere sites


Van den haag naar Vaals gereden, ik heb geprobeerd continue 100 km per uur te rijden.

Verder natuurlijk veel heuvellandschappen gereden. Boordcomputer gaf aan . 5.2 als dit klopt dan ben ik niet echt ontevreden. Ik rij picanto 1.2 automaat . Augustus 2013.

Moet wel terug naar de garage, tijdens onze rit naar Vaals hebben we noodweer gehad en als je langs een vrachtauto rijdt dan rij je als het ware in een douche. Nu hebben wij een lekkage en we hebben wat druppels water boven op de deurbekleding die komen onder uit het afdekplaatje van de rechter buitenspiegel vandaan.

Link naar reactie
Delen op andere sites


  • 2 weken later...

Heb sinds begin mei ook een nieuwe Picanto 1.0 base zonder airco.

Ik rijd er voornamelijk mee naar m'n werk, 15 km twee-baans weg en hij wordt meestal gebruikt voor de boodschappen.

Wanneer ik de ECO tips aanhoud dan lukt het me om 1 op 17 te rijden, anders is het 1 op 16.

Volgens mij is die 1 op 22,7 alleen maar te halen wanneer continue wind mee hebt en je zorgt dat je niet harder rijd van 90 km/h. cool.gif

Hoi,

Ik heb afgelopen zomer een picanto voor mijn werk gehad en reed daarmee 2 weken ven Den Bosch naar Deventer.

Daar heb ik het nieuwe rijden op toe gepast,dus uit laten rollen als het mogelijk was.

Maar je bent dan naar mijn inzien te veel met het verbruik bezig dan met het verkeer.

De weersomstandigheden waren goed,weinig tegenwind en toen had een verbruik van 1:20 bij een snelheid van 100-110

Groeten Jack

Link naar reactie
Delen op andere sites


Doe mee aan dit gesprek

Je kunt als gast nu eerst posten en gelijk daarna registreren. Als u al een account hebt, meld u dan nu aan om te posten met uw account.

Gast
Reageer hier op dit topic...

×   Geplakt als RTF formaat tekst.   Plak in plaats daarvan als platte tekst

  Er zijn maximaal 75 emoji toegestaan.

×   Je link werd automatisch ingevoegd.   Tonen als normale link

×   Je vorige inhoud werd hersteld.   Leeg de tekstverwerker

×   Je kunt afbeeldingen niet direct plakken. Upload of voeg afbeeldingen vanaf een URL in.

×
×
  • Nieuwe Aanmaken...