Jump to content

Rokil

Leden
 • Posts

  26
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  2

Everything posted by Rokil

 1. Ik heb inmiddels een magnetische houder, net als Xelanc op dezelfde plek. In mijn hoesje heb ik een magneetje geplaatst en de telefoon steunt dan met de onderkant op het dashboard. Draadloos laden werkt nu inderdaad niet meer, maar dat gebruikte ik toch niet. Mijn vorige telefoon (Samsung S5) werd er zo heet van dat het moederbord ervan kapot is gegaan en mijn huidige telefoon (Samsung S9) raakt ook redelijk verhit, zodat de beveiliging zorgt dat hij uitschakelt. Nu dus gewoon laden met een haaks stekkertje op de magneethouder.
 2. De boete voor Jan Modaal zal dan gewoon €500,- blijven. Alleen voor de hogere inkomens zal dit dan stijgen. Beter zullen we, behalve de schatkist, er zeker niet van worden!
 3. Rokil

  Lege 12 Volt accu

  Ga het zeker in de gaten houden, want bij een auto van 2 maanden oud horen zulke dingen niet voor te komen!
 4. Rokil

  Lege 12 Volt accu

  Met alle verhalen schrik je toch wel even als je die melding krijgt, maar, inmiddels staat in de app weer dat de accu 'goed' is, dus ik kijk het nog even aan.
 5. Rokil

  Lege 12 Volt accu

  Vanmorgen moest de auto geladen worden en bij thuiskomst keek ik even op de UVO app om te zien hoe laat de auto ongeveer klaar is met laden, zodat ik hem op tijd weer weg kan halen. Tot mijn verbazing stond er bij 12V accu een rode tekst 'Let op!'. De auto is 2 maanden oud en ik kijk eigenlijk nooit op de app. Hiervoor heb ik 18 jaar Toyota hybride gereden, waarvan ook bekend is dat de 12V accu erg zwak is. Daarom let ik er altijd goed op dat deuren e.d. goed dicht zitten en verlichting uit is. In al die 18 jaar heb ik nooit een lege 12V accu gehad. Ik heb verder geen extra apparaten in de auto aangesloten, behalve een usb-stick voor muziek. Bij het dichtgooien van de kofferbak let ik er altijd op dat de richtingaanwijzers nog een keer knipperen, zodat ik zeker weet dat de kofferbak ook echt goed dicht zit. Bijna dagelijks wordt er 50 kilometer met de auto gereden, dus ook gisteren nog. De 12V bijlaadfunctie staat ingeschakeld. Nu heb ik ook al een keer de melding gehad van de UVO app dat de HV accu leeg was (ofzoiets), terwijl er nog iets van 80% in zat. Ik heb toen gelezen dat deze melding wel vaker voorkomt en dat dit een fout is van de app. Moet ik me nu zorgen maken dat de 12V accu straks leeg is, of zou dit ook een fout van de app kunnen zijn?
 6. Precies : ik wil het zeker niet voor een rooster of scherm hebben. De houder aan de linker a-stijl is ook niet handig, want als je onderweg een laadstation moet opzoeken met een app op je telefoon die ook weer niet door android auto wordt ondersteund, is het handig dat de bijrijder dit 'intikt'. Helemaal links is dan onbereikbaar, of je moet gaan proberen de telefoon los te krijgen en dat is ook weer niks voor de veiligheid.
 7. Dat is inderdaad een mooie oplossing, maar ik heb de telefoon liever wat meer in het gezichtsveld, i.p.v. naar beneden te moeten kijken. Zo'n groot, leeg dashboard en dan moet er toch een oplossing te bedenken zijn......
 8. Dat is goed nieuws dan! Ik had ergens gelezen dat op de middelste usb aansluiting altijd spanning bleef staan, maar dat is dan niet het geval, of schakelt de dongle zichzelf uit?
 9. Heeft denk ik niet met de dongle te maken, maar meer met dat op die usb-poort spanning blijft staan. Ook als contact uit is en na 15 minuten en met een lege 12V accu tot gevolg.
 10. Ik zou bij thewheelshop eerst informeren of ze de thuiskomer inmiddels alweer binnen hebben, want vorige maand was dat in ieder geval niet zo. Ook de 16 inch was er niet, dus ik kon ook niet passen of dat zou gaan. Of en wanneer de thuiskomers weer binnen zouden komen was niet bekend en toen ik vroeg of ik een bericht van zou kunnen krijgen als er weer iets binnen is werd daar niet echt op gereageerd. Ik heb de kofferbakvloer verlaagd, omdat ik regelmatig wat meer en grotere spullen meeneem, dus de originele thuiskomer van Kia zelf, die er dus alleen schuin inpast, is geen optie voor mij. Ik wilde weten of ze daar een kleinere thuiskomer hebben die wel in de uitsparing past, maar dat ging dus niet door. Overigens vraag ik me ook af of een thuiskomer sowieso wel een oplossing is. De e-niro is behoorlijk zwaar, dus kan zo'n smalle band dat gewicht wel aan? Vorige week heb ik de wielen er even afgehaald en de auto opgekrikt met een garagekrik. Dat ging al behoorlijk zwaar, dus zou je met zo'n schaarkrik dat gewicht wel omhoog krijgen als je onderweg op een andere ondergrond moet krikken? Als je de auto op de hoogte hebt waarbij je het wiel eraf kunt halen, schuift de auto een paar centimeter op door de gewichtsverplaatsing. In mijn garage met garagekrik was dat geen probleem, maar als de schaarkrik uit balans raakt en hij doorboort het accupakket, of schiet eronder vandaan, heb je een groot en kostbaar probleem!
 11. Ik heb, i.v.m. het spuiten van de wielen, de e-niro opgekrikt met een garagekrik van 2 ton op de inkepingen, zoals op de foto van gjcvro te zien is. Je moet aardig wat kracht zetten om de auto op te krikken, dus ik vraag me af of het wel zo makkelijk zal gaan met een schaarkrik op een minder optimale ondervloer.
 12. Rokil

  Small Wraps

  Zelf de plastidip gespoten. De 5 spaken afgeplakt en meteen na de laatste laag de tape eraf getrokken. Dan is de plastidip nog nat en krijg je geen gescheurde randjes. Ik moest helaas wel de wielen eraf halen, omdat de gaten in de wielen te klein zijn om bijvoorbeeld een stuk plastic doorheen te trekken, zodat je de remschijven kunt afdekken. Aangezien ik geen reservewiel heb, moest het per wiel i.p.v. alle 4 tegelijk. Vandaag heb ik deze 2 gespoten en misschien morgen de andere 2, als ik genoeg tijd heb.
 13. Rokil

  Small Wraps

  Zit er wel over te denken om de velgen te behandelen met plasti dip. Misschien dat ik dan de dunne spaken laat zoals ze zijn en de rest zwart.
 14. Ook ik heb de opbergvakken uit de kofferbak gehaald i.v.m. vakantie-bagage. Onderin ligt nu alleen de bak met bandreparatie spullen nog. Ik was van plan om een thuiskomer aan te schaffen, omdat ik in het verleden een vervelende, kostbare ervaring heb gehad met die bandenreparatie. Op de Kia accessoires lijst gekeken en een 17inch thuiskomer gevonden, maar daarbij staat dat deze niet in de uitsparing past en er schuin in moet komen te liggen. Dan moeten de opbergvakken weer terug en is die gewonnen ruimte weer verdwenen. Zijn er anderen die wel een thuiskomer in die bak hebben liggen, zonder dat het schuin moet staan? https://webshop.kia.nl/accessoires/velgen/0/ZKQ4TC1258017&modelid=139/
 15. Jazeker, zoals ook in het instructieboekje staat. Tijdens het rijden kan ik het gewoon inschakelen, maar om het uit te zetten moet ik de auto in P zetten. De cruisecontrol was op dat moment niet actief. Ik zal het voor de zekerheid toch straks nog eens proberen en anders maar naar de dealer.
 16. Weliswaar een oud onderwerp, maar ik kan de automatische stand wel inschakelen en niet uitschakelen tijdens het rijden. Via de rechterflipper zet ik het aan, maar hiermee kan het niet uit. Ook niet met de linkerflipper. Ligt dit aan de auto, of moet ik dit op een andere manier doen?
 17. Rokil

  Small Wraps

  Bij de laadklep heb ik niets afgeplakt. De spuitnevel gaat vanzelf over de rand heen. Wat teveel is trek je er eenvoudig weer af, omdat het 'breekt' op de naad. Vandaar ook dat ik het stekkertje op de laadklep in de originele kleur heb. Nadat de plasti dip gedroogd was heb ik daar een klein gaatje gepeuterd en het er daar netjes van af getrokken. Het brak netjes op de juiste lijn af.
 18. Rokil

  Small Wraps

  De eerste keer heb ik 'dopjes' van karton gemaakt voor over de wielmoeren en ventiel. Via de spaken heb ik een lege vuilniszak over de remschijven getrokken. Een beetje pielen, maar zonder problemen mijn velgen kunnen spuiten. Voor de blauwe accenten en gril heb ik ruim afgeplakt, dus niet precies op hetgeen gespoten moet worden. Als de plasti dip droog is trek je het teveel gespoten er zo vanaf en scheurt het vanzelf op de naad, zodat het juiste resultaat overblijft. De dealer rekende ergens rond de €450,- , dus ik dacht het eerst zelf te proberen en als dat niet zou lukken kan ik altijd nog naar de dealer. Nu heb ik dus matzwarte accenten en gril voor €12,50 en een beetje hobbyen.
 19. Rokil

  Small Wraps

  Had nog een busje plasti dip mat zwart staan. Rondom de blauwe delen alles goed afgeplakt en daarna de blauwe randjes en de grill gespoten. Ik ben 10 jaar geleden begonnen met mijn velgen hiermee te spuiten en het is altijd goed blijven zitten, dus ik verwacht dat het hier ook goed op zal blijven zitten. Ben niet overdreven handig en het verwerkt erg makkelijk, dus zal waarschijnlijk voor de meeste mensen goed te doen zijn.
 20. Tegen de tijd dat ik een eigen aansluiting krijg, ben ik van plan deze laadbox aan te schaffen : https://perfectfitautomotive.nl/Perfectfit-laadbox-11kW-3-fase-instelbaar-vermogen Laadvermogen is instelbaar en, indien gewenst, uit te stellen laadstart.
 21. Ik heb ook de Oostenrijkse Frunk 'gemonteerd'. Het monteren kostte me niet meer dan 2 minuten en daarna passen beide laadkabels er makkelijk in. Het is nu ff wat gedoe om de laadkabel te pakken, omdat het met een lege kofferbak makkelijker is om de kabel daarvandaan te pakken. Zodra er wel iets in de kofferbak ligt, wordt het al vervelender, ook al omdat ik laatst de laadkabel nat en vies in de kofferbak zou moeten gooien. Nu gooide ik hem gewoon in de kunststof frunk en wordt er verder niets vies. Tegen de tijd dat ik een eigen oplaadmogelijkheid heb, zijn die kabels alleen voor noodgevallen onderweg en zal ik ze waarschijnlijk alleen maar met vakantie nodig hebben en dan wil je ze juist niet in de kofferbak hebben liggen. Ook merkte ik in het begin dat de kabel al snel niet meer netjes onder de laadvloer werd gelegd, maar los in de kofferbak. Daar lag hij de hele tijd te schuiven en dus was ik heel blij met de frunk. Hij past precies onder motorkap en er valt niets uit. Ook wordt het er niet (te) warm, dus het lijkt me een veilige oplossing. Ben ook niet van plan de frunk eruit te halen als de auto voor onderhoud moet, alhoewel dat alles bij elkaar nog geen 5 minuten werk zou zijn. Duur, maar ik vind het het waard en wat is nou €200,- op het bedrag van de auto.
 22. Rokil

  Navigatie update

  Fijn dat het voor jou prettiger is, maar ik vind het heel irritant. Natuurlijk kan ik het adres helemaal intikken, maar zoals het voor de update schijnbaar was, vind ik toch echt veel handiger. Mis je ook niet dat je 3 schermen kan instellen in plaats van 2?
×
×
 • Create New...