Jump to content

Kia Niro Hybrid door wasstraat?


Yvon
 Share

Recommended Posts

Ik heb sinds een maand een 4 jaar oude Kia Niro Hybrid. En heb werkelijk geen idee hoe ik ermee door de wasstraat moet. Het is zo'n wasstraat waar je in je auto blijft zitten, en waar je met je linkervoorwiel in zo'n sleepketting rijdt, en vervolgens moet je het contact uitzetten, handrem eraf etc. Maar als ik de Kia uitschakel en in P zet,  gaat hij toch automatisch op de rem staan? Of niet? Of moet ik hem in N zetten en NIET uitschakelen? Of in P en dan uit, en DAARNA in N??  Kan dat überhaupt? En hoe voorkom ik dan dat alles gaat piepen of zal dat vanzelf uitgaan als ik eenmaal in de wasstraat ben? Wie oh wie helpt me hierbij, ik heb de dealer gebeld en die kon het niet goed uitleggen helaas, want die kent dit soort wasstraten niet. 😕

Link to comment
Share on other sites

Ik was mn Niro met het handje dus geen praktijk ervaring met een dergelijke wasstraat. Persoonlijk zou ik zodra de auto op de lopende band staat, de versnellingsbak van Drive naar Neutraal zetten en verder niets doen. Ik zou niet de versnellingsbak in Parkeer zetten dat blokkeert de wielen of het contact uitschakelen.

Mogelijk dat als de borstels in de buurt van de auto komen dat de auto gaat piepen, maar dat kan je negeren, immers de auto kan geen verschil maken tussen een legitiem object, de wasborstel, die de auto nadert en object die je niet tegen de auto wilt hebben zoals een paaltje of een andere auto.

Link to comment
Share on other sites

5 uur geleden, zei Gerd Bartels:

Zet hem op N en laat de motor draaien ...

Zo doe ik het ook met m'n E-Soul, alleen aan het einde van de wasstraat waar de ketting de grond ingaat moet je even opletten: na de '2e duw' kun je inschakelen en wegrijden.

Link to comment
Share on other sites

Je zou ook eens kunnen informeren bij een sleepbedrijf; de wasstraat sleept de auto immers ook door de baan.

Maar ik denk dat de eerder aangegeven draaiende motor, handrem eraf en de bak in N goed is. Bij "mijn" wasstraat raden ze sowieso aan de motor te laten lopen bij onderkantwassen.

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Share

 • Similar Content

  • By ElectricKia
   Ik vraag me af welke app we nu moeten nemen. Onze dealer heeft UVO app op de telefoon geïnstalleerd maar ik steeds vaker online, ook op de Kia site, de Kia Connect app. 

   Welke moeten we nu gebruiken?
  • By Pizzapieter
   Goeiemorgen,
    
   Ikzelf rijd geen Kia, maar mijn schoonouders wel, en aangezien ik het leuk vind om dingetjes te weten te komen/op te zoeken/uit te pluizen lees ik graag mee op jullie forum.

   Mijn schoonvader doet als pensionado erg veel zelf aan zijn auto, camper en mijn auto, maar dat betreft voornamelijk regulier onderhoud en bij de camper iets specialistischer werk (bijv zelf onderbouwen van gasinstallatie en levellingsyteem etc).
    
   Zelf ben ik lid van meerdere fora voor mijn eigen wagen, een Seat Leon ST FR, en mijn caravan.
    
   Gr Pieter
    
    
    


  • By Bart Burger
   Beste Leden,
   Afgelopen week heb ik een derde generatie Kia Ceed SW DynamicPlusLine ontvangen, inclusief de nieuwe facelift. Ondanks het zoeken op deze fora, in de handleiding en online kan ik hierover niks vinden. Dus mogelijk dat het niet bestaat bij de Kia Ceed, al verbaast mij dat.
   De auto weet doormiddel van de smartkey wanneer ik mij dicht bij de auto bevind, want de spiegels klappen open, de lampjes in de deurhendels voor gaan aan en/of achterklep gaat automatisch open. Toch als we de auto verlaten, vergrendelen de portieren niet automatisch. Dit was ik bij onze andere auto's de afgelopen jaren gewent: Mazda 3, Renault Clio en Peugeot 5008. We kunnen bij de Kia alleen de deuren vergrendelen doormiddel van de sleutel, het knopje op de handgrepen voor en/of het vergrendelknopje op het dashboard. Klopt dit?
   Met vriendelijke groet, Bart
    

  • By Breda1912
   Vanwege de aanschaf van een andere auto verkoop ik mijn winterbanden van het merk Vredestein op lichtmetalen MAK-velgen. De bandenmaat is 16 x 70 x 215. Slotbouten worden bijgeleverd. Het profiel is uitstekend. Ze zijn gebruikt voor het model 3 (bouwjaar 2010-2015). De nieuwprijs bedroeg € 1124,68 (factuur kan op verzoek worden overlegd). U kunt een serieus bod uitbrengen waarna ik er van overtuigd ben dat we samen tot een goede prijsafspraak zullen komen.


  • By Chojin
   Voor mensen die hun KIA zelf willen updaten is er nu een site met een tool:
   https://update.kia.com/EU/NL
   Denk dat half europa aan het downloaden is want de download bij mij gaat niet verder dan 3mb.
   Deze software werkt je systeem en kaart bij.
×
×
 • Create New...