Jump to content

PHEV 2020 - Gepland opladen werkt niet meer sinds de nieuwe UVO app


Flying_Dutchman
 Share

Recommended Posts

Er is iets vreemds aan de hand met mijn PHEV. Ik kan namenlijk niet meer gepland opladen tijdens de daluren.

Totdat ik de nieuwe UVO-app in gebruik nam werkte het prima: het laden begon op de door mij ingestelde tijd (begin daluren, om 23:00 uur).
Nu tref ik 's ochtends de auto met een bijna lege accu aan. 

De instellingen in de auto zijn goed. Het scherm geeft aan dat het dalurenvenster goed is ingesteld en het vinkje "gepland opladen" staat aan. 
Als ik de Voertuigstatus ophaal met de app zie ik dat "gepland opladen" aan staat, voor een korte tijd. Binnen één minuut valt deze terug naar uit terwijl in de auto deze op het scherm wel op aan staat.

Resultaat is dat het Gepland opladen niet meer werkt.

Wordt dit door andere PHEV-rijders ook gezien?

Totdat dit probleem opgelost is heb ik "gepland opladen"  maar uitgeschakeld. Nu begint het opladen direct nadat de stekker geplaatst is.

Edited by Flying_Dutchman
Link to comment
Share on other sites

Ik gebruik het gepland opladen ook niet meer van de Kia app, maar van de lader (Wallbox).
Daarnaast is het laden bij daluren (bij ons in België toch) steeds minder interessant aangezien het daltarief wordt afgeschaft.
Opladen gebeurt zelfs best tijdens de uren waarop de zonnepanelen van de woningen energie opwekken...

  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

Mijn WallBox is de meest simpele uitvoering. Daarmee is gepland laden niet mogelijk.. Anders wist ik het wel ......

Ondertussen heb ik ontdekt  wat de reden is: de tijdstippen van het begin en einde van de daluren worden in de auto gewist. Je ziet dan streepjes.
Het lijkt erop dat de UVO-app daar verantwoordelijk voor is. Zolang ik de app niet gebruik gaat het laden volgens schema, maar o wee als ik de app opstart en de status van de auto opvraag: dan zijn de ingestelde uren gewist.

Ik heb deze klacht bij Kia Nederland neergelegd.
Wordt vervolgd....

  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

  • 2 months later...
Op 13-8-2021 om 14:19, Flying_Dutchman zei:

Wordt vervolgd....

Maandag gaat de auto naar de garage, desnoods de hele week, zodat ze uit kunnen zoeken waarom de ingestelde tijden constant gewist worden.

Niet alleen wanneer ik de app gebruik, maar ook als ik de schakelaar in de auto gebruik om direct laden af te dwingen en als ik daarvoor de stekker uit de auto trek terwijl deze aan het laden is en zomaar, zonder een aanwijsbare oorzaak (gaat het 2 dagen achter elkaar goed, zijn de ingestelde tijden de derde dag ineens gewist).

Ik ga ervan uit dat ik volgende week rond deze tijd weet wat er aan de auto scheelde en dat het opgelost is.

  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

Mijn PHEV heeft de hele week bij de dealer gestaan. Er is veel data gelogd wat naar Kia Nederland is gestuurd. 
Nu weer in de wacht.

Afgelopen week in een splinternieuwe PHEV executive gereden. Wat me opviel (naast dat er wat knoppen op het stuur anders zijn) is dat de MAP / NAV / MEDIA / RADIO / SETTINGS / etc fysieke knoppen in het midden van het dashboard niet werkten. Zelfs de volumeregelaar niet. Gelukkig wel die op het stuur. Via het touch scherm kon je wel het nodige bedienen. Je vraagt je af wat de eindcontrole bij Kia inhoudt als auto's zo in de showroom belanden. Ik verlang terug naar de kwaliteit van Toyota ...

Link to comment
Share on other sites

De UVO app is sinds de introductie van de Kia connect app al diverse keren bijgewerkt/geupdate, dus die is, volgens mij, niet vervangen.

Edited by Peter-036
Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Share

  • Similar Content

    • By B0rn
      Hi allemaal,
      Ikzelf heb een Ceed SW 2020 GTline, heel tevreden van de wagen maar ik had graag een aantal elementen van de Proceed GT zien terugkomen in mijn wagen.
      Bijvoorbeeld de grill vooraan tussen de koplampen, bij de GT is deze volledig zwart en bij mijn auto is rond het zwarte een chrome rand. 
      Mijn vraag is de volgende: kunnen we de grill van de Proceed GT 2020 perfect overplaatsen in de Ceed SW GTline 2020? 
       
      Andere mensen die elementen van de GT hebben teruggebracht in hun ceed sw? Zoals de rode lijn in de voorste bumper bijvoorbeeld?
       
      Laat jullie bevinden en opmerkingen maar horen
       
      Thanks!
    • By ElectricKia
      Ik vraag me af welke app we nu moeten nemen. Onze dealer heeft UVO app op de telefoon geïnstalleerd maar ik steeds vaker online, ook op de Kia site, de Kia Connect app. 

      Welke moeten we nu gebruiken?
    • By Evert Mulder
      Ik heb sinds 2 maanden de E_Niro MY22.
      Het valt mij de laatste weken op dat, wanneer de auto volledig opgeladen is, er een behoorlijk verschil zit in de weergave rijbereik UVO app en display auto.
      De UVO app geeft weer 435 km en het display in de auto 375. Als ik tijdens het rijden de UVO app opnieuw controleer staat deze ook op 375.
      Ik heb gistermorgen de accu's vol geladen en gisteren ca 35 KM gereden. Zag vanmorgen in de UVO app 394 KM en display auto 330 KM.
      UVO app en display geven wel aan 100% geladen.
      Wie herkent dit probleem ook of wet waar dit aan ligt
       
    • By Peter Boermans
      Gisteren onverwacht meer kilometers moeten maken en op punt waar ik op zou laden zelfs weer door moeten rijden. Uiteindelijk op punt gekomen waar ik enkele uren moest zijn en had de mogelijkheid om via het normale stopcontact en granny te laden.
      Nu had ik de Granny aangesloten op het stopcontact, daarna de auto - in de auto scheduling uitgezet - nu wil de Granny niet laden - ik zie het symbool van Charging groen knipperen en het auto symbool op de granny wordt blauw - dit duurt zo'n 30 seconden en dan wordt de auto groen en het charging symbool gaat uit - ook bij de auto zelf zie ik niet een van de 3 groene lampjes bij het voorraam oplichten...
      Uiteindelijk wel thuis gekomen en ook hier de granny geprobeerd - zelfde resultaat - toen ik net de auto had (september 2020) al wel een keer de granny uitgeprobeerd en werkte toen wel....
      Wat doe ik verkeerd of zie ik over het hoofd?
    • By stanley18
      Ik meen het onderwerp al eens gelezen te hebben, maar ik kan het niet terugvinden.
      Ik heb net mijn allereerste rit gemaakt in mijn splinternieuwe e-Niro. Nadat ik de auto aan mijn zus had laten zien, wilde ik de auto weer starten. De auto start gewoon op, maar wat ik ook probeer de auto wil niet in de D of R. Geen foutmelding, voet staat op de rem. Ik kan wel de N en P selecteren. Alles doet het verder. Weet iemand wat er aan de hand is? Wassink denkt dat de 12V een boost nodig heeft (lampen, multimedia etc doet het gewoon)
       
      Verstuurd vanaf mijn SM-G973F met Tapatalk
       
       
×
×
  • Create New...