Jump to content

The Dude

Leden
 • Posts

  163
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  6

Everything posted by The Dude

 1. op de anwb kan je een prijsoverzicht vinden wat advies prijzen zijn voor inruil/particuliere verkoop etc. Zou dan toch aan de hand van de NL accessoire lijst gaan plussen en minnen hoe deze uitvoering in NL zou zijn. 1 fase was toen in NL al uitgefaseerd. Te herkennen aan de iets andere achterlichten. Heeft deze auto ook een warmtepomp, misschien in F niet standaar maar bij de e-Niro dacht ik altijd wel standaard (itt de huidige Niro EV...) En is het de grote of de kleine batterij? Lijkt mij een vrij stevige prijs voor een auto zonder nationale autopas en goed te controleren onderhoudshistorie. Toch wat meer onzekerheden dan zonder import. En best lage km stand, langs de klokkendokter geweest? Klopt het aantal km met de profieldiepte van de banden? Zou zelf een aankoop keuring laten doen bij merkgarage. Succes!
 2. Vandaag ook weer eens aangekaart bij de dealer maar nu als serieus punt bij de beurt. Inderdaad gecupte banden. Komt veel voor vooraal bij de Niro en Ceed. Heeft te maken met de manier waarop de veerweg is bedacht bij deze auto's. De wielen staan verticaal terwijl dat meestal een beetje in een A vorm is. Bij het veren is er bij deze autos een beetje een zijwaartse kracht op de wielen die deze slijtage veroorzaakt. En de banden die zijn gemonteerd zijn gevoelig voor cupping. Enige remedie is vervangen van de banden voor een ander merk met een ander patroon van het profiel waar de blokken rubber een betere onderlinge verbinding hebben. En dat moet voor eigen rekening, jammer dat ik er al lang last van heb. En nog zal hebben. Maar garantie gaat niet via de dealer maar via de importeur is het beleid. En ja de importeur kent het probleem maar zal het afwijzen. Niets mee te maken dat je als consument in een driehoek wordt uitgespeeld met de dealer waar je de koopovereenkomst mee hebt. Enige optie is een massaclaim. Gaat duur worden om die vele tienduizenden auto's terug te roepen voor andere banden (en 12V accu's). "Met gecupte banden wordt eigenlijk vaak zaagtandslijtage bedoeld. Deze vorm van slijtage rond de gehele band op één of beide schouders, is inmiddels een algemeen bekend probleem en komt vaker voor bij brede sportieve banden en meestal op de niet-aangedreven wielen (bij een voorwielaandrijver dus op de achterbanden). Een band met deze vorm van slijtage geeft een bijzonder naar afrolgeluid dat te vergelijken is met het geluid van een defect wiellager"
 3. Heb ik bedraad zelden. Met de losse wireless module soms elke 15’ vaak niet. Heb idee dat het een buffer ding is met bepaalde muziek apps. Spotify of Apple muziek is lastig om een uur aan te hebben.
 4. Zit ook te kijken naar een import auto. Lees nu net elders op dit forum dat in NL geen warmtepomp meer in de EV wordt geleverd. Zit die wel in de import auto’s? Komen meestal uit Zweden en Duitsland. Dealer blijft vaag over km stand import auto’s. Allemaal 1001 km. Zijn de auto’s dan gewoon nieuw en door de klokkendokter aangepast? Of op de rollenbank gezet? Maar ze zijn wel uit 2022??
 5. Kia kan het prima hoor. In mijn sorento gaan de sensoren vanzelf aan bij lage snelheid maar heb ik nooit vals alarm in de file of sneeuwbui oid.
 6. Oh wacht, dat was bij mijn Sorento PHEV, niet bij de Niro.
 7. Inderdaad, je bent niet de enige. Hadden wij voor het eerst bij vertrek op wintersport. Altijd irritant op zo'n moment. Afgelopen week bij regulier onderhoud gefixt.
 8. Bij mijn Sorento is het gewoon aanwezig zijn met de sleutel aan de achterzijde van de auto, zelfs als je langs de auto loopt op de oprit is er al een reactie van de auto
 9. Of gewoon even de auto inpakken voor vakantie is genoeg om niet meer te kunnen vertrekken…
 10. En ach waarom zou je sorteren. Meerdere keren per jaar ben ik spontaan al mijn favorieten kwijt…
 11. @Michel_1970 dank voor de tip. De laadpas kent een wachtlijst maar klinkt interessant. On topic: nu weer thuis aan mijn eigen Zappi geladen. Kijk op van het laadverlies, nooit eerder zo bekeken. 48% lading 32->80% is 30,72 37,84 lading toegevoegd dus 7,1 kWh laadverlies = 23% meer dan in de autobatterij is gestopt. Da's fors. Zeker gezien het stoppen bij 80% en het nog relatief warme weer vandaag met over de dag heen 10 tot 15C. Ben heel benieuwd wat het laadverlies bij andere mensen met de MY2019 voor laadverlies hebben. Laden gaat altijd relatief langzaam omdat mijn eigen paal en ook de openbare palen 3 fase zijn dus de 11kW laadpalen leveren maar 1/3.
 12. Een verschil tussen paal en pas lijkt mij ook een onwaarschijnlijke optie. Maar 25% laad verlies bij laden tot 80% is fors. Ik ga het zeker monitoren bij andere palen en komende laadbeurten
 13. Ik heb de carlinkit CarPlay. Werkt prima. Alleen in nachtmodus bij Google maps na ca 40’ blurry zwart. Na even wisselen naar andere app is het voorbij. En met de Flitsmeister app full screen crasht de verbinding elke 5-10’. Maar ook weer niet elke rit… Apple kaarten en andere apps geen issues. Ik denk iets met een data buffer die volloopt??
 14. Inderdaad het duurt heeeeel erg lang. In de zomer wel gedaan op eco+ stand omdat het kan. Omdat ik nog een ouder model Niro heb laadt die maar op 1 fase van de 3 die Zappi heeft. Dat is bij mij 5,7. Maar een aantal uur per dag leveren mijn panelen 7-8kw/h. Over 3 fasen dus maar maximaal 1/3 voor de auto en 2/3 terugleveren. Voor een lading van 20 -> 80% ben ik de hele dag aan (semi) druppel laden uit de panelen. En dan nog gaat een deel gekocht worden van het net als de avond valt. Met een auto met 3 fase boord lader natuurlijk heel ander verhaal. Heb 12MW aan panelen (43stuks).
 15. Hoi, ivm de nieuwe tarieven gewisseld van laadpas en nu gekozen voor de anwb pas met vast tarief. Vandaag voor de eerste keer mee geladen. Ook voor de eerste keer bij de laadpaal gestaan waar ik was. Ik heb mijn auto bij 45% aangesloten en laten opladen tot 80%. Dus 35% lading van de 64 kWh. Zou dus op ca 22,4 zonder laadverlies moeten uitkomen. Nu zie ik in mijn account dat ik voor 28kWh afgerekend ga worden. Dat lijkt mij nogal fors, ca 25% meer! Als ik zo terug kijk in mijn factuur overzicht heb ik nooit zulke grote ladingen. Elke week zelfde rit en nu al maanden door het zelfde warme weer elke keer van 80 naar 45% leeg gereden. Waar gaat dit fout? Begrijp ik het niet? Haalt de laadpaal eigenaar/uitbater een truc uit of is de ANWB aan het sjoemelen? Zelf kan je weinig controleren laat staan aantonen als je gaat klagen. Ja vanaf nu zal ik de komende tijd een screendump maken van de Kia app met km stand en laadniveau. Zie jullie reacties tegemoet!
 16. Wij nu 19000 km na ruim een jaar met 3 vakanties. Over de laatste 9000 km 1 op 20. Grotendeels met volle accu /hybride eco rijden doordeweeks. En ter plekke op vakantie met enige moeite lokale ritten ook allemaal elektrisch kunnen doen.
 17. Overigens ik zou die update maar overslaan. Zitten aantal irritante bugs in zoals profiel van gebruiker 1 2 en gast zijn niet in te stellen. Elke herstart alles weer kwijt.
 18. Update bij dealer laten doen. Schijnt anders vele uren te duren. En zoals op het scherm staat, als de update crasht valt het herstel buiten de garantie.
 19. Was gisteren voor het eerst bij een Fastned. Wilde laden met mijn Maingau. Werd geweigerd. Na bellen met Maingau niets aan het handje. Bekend issue? Kon niet anders dan voor volle mep met creditcard laden. Grrr
 20. Oh, dan is je bericht in de verkeerde forumgroep geplaatst. Hier gaat het over e-Niro's. Never mind. Dus een meer Kia breed probleem dus...
 21. Bekend issue bij alle e-Niro’s. Belachelijk maar is zo. Dealer erkend ook dat ze standaard met te slappe accu’s worden voorzien maar doen geen recall. Onze phev Sorrento ook gehad. Net zoals de duurtester van autoweek. Ik heb maar een powerbank / jumpstarter in de auto liggen om noodstart te kunnen doen. Of je moet gaan onderhandelen met je eigen dealer om met korting een zwaardere accu gemonteerd te krijgen. Er is ook een apart topic over dit issue
 22. En er is ook enig rendement verlies binnen de zappi bij omzetten van AC naar DC en afh van de kabeldikte en lengte tussen je meterkast en zappi kan je ook zo 3% verlies krijgen. Zelf heb ik, mn om zakelijk te kunnen afrekenen, een kWh meter in de meterkast op de groep van Zappi laten plaatsen. Verschillen tussen schermpje Zappi en eigen meting is niet relevant.
 23. Is die VESS tegenwoordig niet verplicht? Parkeersensoren schakelen wel vanzelf is als je in R schakelt neem ik aan?
 24. ik hoef dat niet hoor, kan gewoon tijdens rijden draaien tussen D en N
 25. Eerste keer wintersport gehad. AWD was fantastisch. Bergop naar 1800m hoge bestemming met 360 (haarspeld) bochten geen enkel probleem. Eerder met de voorwiel aangedreven Smax op de limiet en gelukkig altijd zwart wegdek gehad. Terug was er een dik pak sneeuw. De 4 seizoenen banden hadden er geen enkel probleem mee. Ook niet bij de wat verijsde stukjes. Er waren veel auto’s met tractie problemen en die op kettingen moesten rijden om verder te komen en op aanwijzing can politie die er stond. Wij mochten door en voelde ook safe. Icm met de bergaf functie perfect. Wel een issue gehad met de start accu bij inpakken ging die dood. Huh, 1000km gereden, bin uitpakken paar keer klep open en dicht, jij inpakken idem en auto is 2x verzet door de vallet parking. WTF normaal kan ik met een auto een hele dag kamperen met een auto en radio luisteren zonder accu problemen. Enfin internationale Kia pechhulpdienst gebeld. Volgende ochtend jumpstart. Alles loopt weer. Maar wel een motor management storing. Auto is niet uit P te krijgen. OBD geeft geen storingen. Geheugen gewist. Geen effect. Auto uitpakken en 12v start accu losgekoppeld. Pas toen weer als normaal. Erg balen, avond vooraf paar uur aan de telefoon en ochtend van vertrek 2 uur bezig met pechdienst. En de dealer wist van niets, accu doorgemeten en is goed. Erg vergelijkbaar verhaal met de topic bij E Niro over de zwakke 12V accu. En de reactie van de dealer ook. De storing na jumpstart is wel vervelend. Accu los koppelen is wel een dingetje om zelf te doen. Overigens had de pechdienst vragen hoe de jumpstart aan te sluiten. Grote rode plus in de motorkap maar waar is de zwarte min. Had hij nooit eerder gezien. Dan maar ergens op de massa can de auto gezet. Monteur had gelukkig voor hem al bijna alle EV auto’s muv Tesla gehad met vergelijkbaar issue.
×
×
 • Create New...