Jump to content

dekatvandeburen

Leden
 • Content Count

  19
 • Joined

 • Last visited

 • Country

  Netherlands

Community Reputation

1 Neutraal

About dekatvandeburen

 • Rank
  Newbie

Algemeen

 • Auto
  Kia e-Niro (MY2019) dagelijks; Ford Focus (2011) voor de caravan..

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

 1. Op zich kan 262km range wel op 100%; als dit gebaseerd is op je rijstijl en je rijdt altijd goed door.. Vandaag een rit van 140 km vol op snelwegtempo. Veel stukken waar je 130 mag, dus scc op 137 groot deel van de rit (wat op de gps 130 is ) . Bij aankomst 50% lading over, terwijl we wind mee hadden. Aldaar aan de laadpaal voor de terugweg. Terugweg nog iets meer verbruikt geloof ik (niet precies bijgehouden). Dus als je altijd gewoon 130 rijdt, kan een range van 262 best realistisch zijn. ‘springen’ van 70% naar 100% zou idd door trage update van de info tussen auto en app verklaard kunnen worden..? Ook de ‘uren’ geschatte laadtijd is dan outdated info omdat de app info gewoon nog niet ververst is.
 2. Ja hè! Ook bijzonder klein dat ding. Was wel een kleine tegenvaller (in een verder erg fijne auto!) Ben ook Franse auto’s gewend, dus moest behalve de verlichting ook wennen aan de afwezigheid van koeling in het dashboardkastje..
 3. Gaat vast goed komen! Wat is het gewicht (maximaal) van je caravan? Ik hoor goede verhalen van de Niro als caravantrekker. Het koppel van De elektromotor is goed bij wegrijden uit stilstand (o.a. Op een helling) en verder genoeg pit in de benzinemotor om op gang te blijven als je eenmaal op snelheid bent. Dat was een van de redenen dat ik überhaupt naar de Niro ging kijken. Maar uiteindelijk toch gezwicht voor de lage bijtelling van de e-Niro die helaas niks mag trekken..
 4. Ah via de browser.. Ik gebruik vooralsnog alleen de iOS app. Vreemd dat daar die knop weggelaten is.. Verder ziet het er redelijk hetzelfde uit. Thanks voor de tip!
 5. Hmmm da’s wel een matige implementatie dan idd.. Hoewel Kia het ook niet als een zakelijke rittenregistratie in de markt zet natuurlijk, toch wel jammer. Heb ook nog nergens een ‘exporteren’ optie van de ritten gezien in de Mijn Kia app.. De Peugeot app die ik in mijn 308 gebruikte synchroniseerde de ritten via Bluetooth met de app. Werkte ook niet altijd feilloos, maar was wel fout tolerant. En bevatte een ‘export’ functie naar CSV file. Als je echt betrouwbare rittenregistratie nodig hebt voor fiscus oid, dan is een commerciële (Fouttolerante) aanbieder de meest logische keus lijkt me. Afhankelijk van kosten etc natuurlijk; ieder zijn eigen voorkeuren
 6. Hier nog een tevreden farad dakdrager gebruiker. Had al gepost in het e-Niro gedeelte, zie nu in het algemene Niro gedeelte deze post pas.. Sorry! voor de volledigheid kan ik dus wel bevestigen dat de algemene niro set ook op de e-Niro past https://www.kiaclub.nl/topic/23422-e-niro-handige-accessoires/page/2/?tab=comments#comment-224816
 7. Vandaag ook mijn dakdragers erop gezet. Had op mijn vorige auto goeie ervaringen met dakdragers van Farad. Niet al te duur, stevige bevestiging, makkelijk monteren, windgeruis valt (naar mijn mening) mee en ik vind ze niet al te lelijk.. Dacht eerst dat ik ze zo over kon zetten, omdat de rails op de e-Niro veel lijken op die van de Peugeot 308 SW. Op het oog dan. Blijkt in de praktijk dus wel degelijk flink verschil in te zitten. Daarom een andere voetenset besteld (dragers zelf kon ik wel hergebruiken; het is een modulair systeem). Besteld via Faradbox.nl. Gehele set geschikt voor de (e-)Niro : https://www.faradbox.nl/Dakdragers-Beamar-6-120cm-Kia-Niro-2016-en-later Heb er nog niet mee op de snelweg gereden, dus fluiterij van de bevestiging etc kan ik nog niks over zeggen. Dragers zelf zijn redelijk aerodynamisch, dus niet al te veel herrie. edit: sorry dubbele post; zie net dat in algemene Niro deel al een dakdragers topic is..
 8. Ik begrijp van de dealers (meerdere dealers die me onafhankelijk van elkaar hetzelfde verhaal vertelden) dat Kia in NL gewoon met een quotum / capaciteit werkt. Er wordt een productiecapaciteit aan NL toegewezen en die wordt over de dealers verdeeld. Weet niet precies hoe die verdeling werkt, misschien obv afnamevolumes of gewoon iedere dealer evenveel..? Geen idee. Mijn dealer had voor 2019 16 e-Niro’s toegewezen gekregen. Die had hij in 2018 al allemaal verkocht. Ik was in januari 2019 de eerste die uit zijn 2020 quotum een auto bestelde. Verwachte levering was dan maart 2020. Maar ik had enorm geluk dat hij net een annulering kreeg, dus ik kon alsnog de 16e auto uit zijn 2019 quotum krijgen. Die heb ik na 11 maanden wachten geleverd gekregen. Nu in 2020 de bijtelling omhoog gegaan is, zal de enorme ‘run’ misschien wat afgenomen zijn. Daarom geen 14 maanden wachttijd taferelen meer misschien. Van de andere kant gaat in 2021 de bijtelling weer verder omhoog. Dus als je nog in de 8% bijtelling een e-Niro wil, dan is het wel verstandig niet te lang te wachten met bestellen denk ik.
 9. Als ik me niet vergis was die toestemming voor alle connected services, juist ook de Kia Connected services. Zou ook wel logisch zijn, het ding synchroniseert de volledige gegevens van al je ritten. Niet alleen start en aankomst locatie, maar ook volledige gereden route. Best wel een privacy ding zeg maar.
 10. Aiii, da’s stevig aan de prijs. Maar als je slechts incidenteel daar laadt (uitgaand van iedere avond thuis op kunnen laden), dan is het nog te overzien. Is maar net hoe je het bekijkt; Snelweg tankstations rekenen ook een hogere marge dan lokale prijsvechterspompen aan de provinciale weg. Ik zou het (persoonlijk) meer als een noodgevallen-tarief zien dan. Standaard voor 0,22€ thuis laden en alleen als je verder moet dan je beschikbare range onderweg bijladen voor 0,79€. Zal er misschien ook voor zorgen dat mensen meer thuis en minder onderweg gaan laden. Wat de beschikbaarheid dan weer ten goede komt als je zo’n noodgeval hebt en onderweg móét laden om thuis te kunnen komen. Want incidenteel een paar euro meer betalen vind ik persoonlijk minder vervelend dan een uur moeten wachten bij een snellader .
 11. Mooi hoor, die zoektocht wat er allemaal nog meer mee kan Ik gebruik zelf de auto (en de infotainment unit) te intensief voor werk om eraan te rommelen. Ding moet het gewoon doen en als hij het niet doet wil ik kunnen rekenen op ondersteuning. Maar vind het altijd fascinerend om te zien hoe de alternatieve functionaliteit te unlocken is
 12. Zag dat hier nog niemand op geantwoord had.. Mijn settings: bass +5 mid -2 treble + 2 en de fader een tikke of 4 of 5 naar achteren. Ik hou ervan ‘midden’ in het geluid te zitten, en bij hoger volume vind ik de tweeters voor vrij snel schel klinken. Vandaar de balans wat naar achteren Dan is ook de subwoofer wat meer ‘aanwezig’, daar hou ik wel van.
 13. Hi, dit was ook ongeveer wat de installateur bij mij vertelde. Heb ook home load balancing setup laten aanleggen. Bij mijn (redelijk nieuwbouw) huis is de aansluiting standaard 40A op 1 fase. Er is een 32A gezekerde extra groep aangelegd, en via de P1 poort van mijn slimme meter houdt het laadpunt de totale belasting in de gaten. Werkt prima, kan de Niro netjes met 7.1kW laden. Altijd na een nachtje aan de lader weer vol! En geen hoger vastrecht voor meerdere fasen Voor de geïnteresseerden: ik heb een Alfen Eve Single laadpunt. Heb al eens getest met droger, vaatwasser en laadpaal tegelijk aan. Actuele verbruik was net geen 10kW continu. Kabels worden dan wel een beetje warm
 14. Mijn e-Niro is afgeleverd op Michelin Alpins; Erg blij mee! Had niet verwacht dat de leasemaatschappij dat goed zou keuren, maar gelukkig wel. In mijn persoonlijke ervaring erg fijne winterbanden. Op drie verschillende auto’s gehad nu en altijd goed bevallen. Tweemaal Pirelli banden gehad waar ik me ontzettend aan ergerde (inkoop afspraken door de leasemaatschappij afgedwongen ). Auto werd echt een zwabber Eenmaal Vredestein, die bevielen ook wel goed.
 15. Kijk, da’s een helder antwoord! Is het geklooi met hotspot dus niet, waard zo te lezen.
×
×
 • Create New...